JUVENTUS 0-0 Piacenza

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
Michal87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 sierpnia 2006, 23:07

2006-08-16 (środa) Godzina 17:30

Obrazek vs Obrazek

Tak więc przyszedł czas na kolejny mecz towarzyski w wykonaniu Juventusu. Po zwycięstwie w turnieju o puchar Birra Moretti przyszedł czas na potyczkę z Piacenzą.

Mam nadzieje że będzie to kolejny dobry mecz w wykonaniu Juve! Ja obstawiam 4:1. Wie ktoś może czy zagrają nasie MŚ? Czy może idą własnym tokiem treningu?
Ostatnio zmieniony 16 sierpnia 2006, 19:38 przez Michal87, łącznie zmieniany 2 razy.

Obrazek
PABLO

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 sierpnia 2006, 09:34

bedzie gdzies transmisja ??

PS mam nadzieje ze zagramy juz pelnym skladem i wtedy bedzie mozna oceniac nasza druzyne ...

Martin

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 sierpnia 2006, 10:07

nei zagarmy pelnym skladem a transmisja bedzie jak zwykle na sportitalia

Log in: 15.12.1997
Log out: 31.03.2013
Mr Cezary

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 sierpnia 2006, 10:13

No niestety nie zagramy pełnym składem. Część ma mecze towarzyskie, a druga część jeszcze ma swoje osobne treningi. Dlatego więc będzie to idealny sprawdzian dla naszej młodzieży i chyba już takie porządne przetarcie przed sezonem (Piacenza to II liga tak?). Nie nastawiam się na wysokie zwycięstwo, ale na dobrą grę i efekty tego zgrywania się już w sobotę.
Ostatnio zmieniony 16 sierpnia 2006, 15:53 przez Mr Cezary, łącznie zmieniany 1 raz.

Pilekww

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 sierpnia 2006, 10:44

To chyba będzie mało znaczący sparing bo większość graczy nie zagra. Szkoda ze nie wystąpia zawodnicy z MS ale oni maja chyba narazie oddzielny cykl treningowy i nie doszli jeszcze do pełni sprawności!
No cóż będziemy mieli sznase sprawdzić młodzież :wink:

Typuje: 3-1 dla nas!

"... Mamy 42 kluby w Serie A i B. Wszyscy rozmawiają, jedyny głuchoniemy klub to Inter." - Luciano Moggi
naros

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 sierpnia 2006, 14:13

No oby Juve wygrało. Szkoda ze Gigi Alex i Camor nie zagrają. No co tu dożo pisać FORZA JUVE!!! :D

Obrazek
Un capitano c'è solo un capitano!!!
Marianb

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 sierpnia 2006, 14:41

Juve powinno wygrać.Dla Juve to będzie sprawdzian przed meczami w Serie B.Juve po wygranej w Birra Morretti będzie zmobilizowany ,więc licze na dobry wystep Juve :) .
Mr Cezary pisze:(Piacenza to II liga tak?)
Tak Piacenza gra w 2 lidze.W zeszłym sezonie zajeła 11 miejsce.

Venomik

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 sierpnia 2006, 15:06

Nie przesadzajcie z tymi typami. Nie zdziwię się jeśli Juve dziś polegnie, grając z takim składem.
Będzie problem ze strzelaniem bramek, bo cała oś ofensywna legła - bez Alexa, Treze, Bojinova, Camora i Nedveda. A także Palladino. Dodając do tego brak Buffona, Kovaca, Tudora i Chielliniego to i z defensywą może być problem.
Dla mnie dzisiejszy mecz nie ma sensu. To już czas na szlifowanie ustawień taktycznych, a tego w takim składzie zrobić się nie da (co nam daje zgrywanie ze sobą zawodników, którzy już razem ze sobą nie wystąpią?).
Wyniku nie typuję, bo jakoś nie ufam w talen strzelecki Zalayety czy Guzmana, a poza Zanettim to ciężko będzie znaleźć kogoś do strzelenia bramki. Są jeszcze Paro czy Marchisio, ale to nie są tak klasowi zawodnicy.
Oczywiście - może nawet Legro po jakimś rzucie rożnym, ale to strasznie ciężko przewidzieć.
narazie pokonujemy w spraingach wszystkich wiec fajnie bylo by podtrzymac taka tendencje jak najdluzej.
A przynajmniej do końca sezonu w Serie B :)
Ale nie tylko o sparingach mówię.
Ostatnio zmieniony 16 sierpnia 2006, 15:28 przez Venomik, łącznie zmieniany 1 raz.

Dirty mind
juveluck

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 sierpnia 2006, 15:23

Piacenza byla jedyna druzyna w Italii z ktora mielismy sztame, jednak sztama z klubem i kibicami tak malo znaczacymi padla szybko. Ja licze na kolejne zwyciestwo narazie pokonujemy w spraingach wszystkich wiec fajnie bylo by podtrzymac taka tendencje jak najdluzej.

Obrazek
FINO ALLA FINE, FORZA JUVENTUS !!!
DeeJay

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 sierpnia 2006, 15:56

juveluck pisze:Ja licze na kolejne zwyciestwo narazie pokonujemy w spraingach wszystkich wiec fajnie bylo by podtrzymac taka tendencje jak najdluzej.
Wyniki w sparingach są sprawą drugorzędną i nie powinniśmy do nich przywiązywać większej wagi. Bardziej liczy się dobra gra, poprawianie kondycji fizycznej, ogrywanie się czy testowanie różnych rozwiązań przez szkoleniowca. Miło się ogląda ciągłe zwycięstwa, ale osobiście wolałby tę passe zachować na ligę :D

Co do dzisiejszego spotkania to myślę, że gra w tak okrojonym składzie jest mimo wszystko dobrym rozwiązaniem. Młodzi będą mieli kolejną okazję się pokazać i być może przekonać do siebie trenera. Myślę, że tych którzy grali w Birra Moretti a którymi Deschamps planuje zagrać w Pucharze też powinno się oszczędzać. Jeszcze przyjdzie czas na ciężkie eksploatowanie piłkarzy. Zobaczymy, co dziś zagrają.

juveluck

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 sierpnia 2006, 16:10

DeeJay pisze:
juveluck pisze:Ja licze na kolejne zwyciestwo narazie pokonujemy w spraingach wszystkich wiec fajnie bylo by podtrzymac taka tendencje jak najdluzej.
Wyniki w sparingach są sprawą drugorzędną i nie powinniśmy do nich przywiązywać większej wagi. Bardziej liczy się dobra gra, poprawianie kondycji fizycznej, ogrywanie się czy testowanie różnych rozwiązań przez szkoleniowca. Miło się ogląda ciągłe zwycięstwa, ale osobiście wolałby tę passe zachować na ligę :D
Coz ja pragne tylko zwyciestw, ciaglych zwyciestw. Nie ma dla mnie znaczenia czy to sparing czy nie, chce wygranych mojego Juve. Fajnie jak graja przy tym ladna pilke, ale dla mnie styl gry a nie wyniki spotkan sparingowych sa sprawa drugorzedna. Bo nawet jezelei to mecz towarzyski chce wygranych. Zwyciescy pamietani sa zawsze, ci co graja ladnie nie.

Obrazek
FINO ALLA FINE, FORZA JUVENTUS !!!
MrWlodek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 sierpnia 2006, 16:19

Czy Marchioni i Bożinow grają :?: jeśli tak to o wunik możemy być spokojni :-D .Mam nadzieje że wygrają co najmniej 3-4 bramkami bo wtedy pokażą że Serie B to dla nich nie ta liga.

Kryształ

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 sierpnia 2006, 16:22

Lukasz_JUVE pisze:Czy Marchioni i Bożinow grają?
A potrafisz czytać? Jestem świecie przekonany że tak więc sam sobie odpowiedz na to pytanie, pozdrawiam.

damiano ziębotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 sierpnia 2006, 16:57

Fakt wielu podstawowych zawodników nie będzie przez reprezentację i wakacje, ale to jest kolejny sprawdzian dla zmienników, dla młodzieży, aby pokazali się z dobrej strony i powalczyli o to by pozostać w Juve, bo kilku z nich zapewne pójdzie na wypożyczenie. Ale zawsze ponad wszystko
Forza Juve !!

tabo89

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 sierpnia 2006, 17:02

no nie mam zbyt wielich obaw przed tym meczem bo nawet bez kilku zawodnikow kotrzy jeszcze nie sa gotowi oraz tych na meczach reprezentacji powinnismy sobie poradzic. dobrze ze bedzie to sparing z druzyna serie b bo poznamy troche styl w jakim sie tam gra i zobaczymy jak sobie poradzimy z pilkarzami II ligi.

Obrazek
Zablokowany