BUFFON ZOSTAJE
- juverm
- Juventino
Nie przesądzajmy za wcześnie bo do końca mercato zostały jeszcze ponad 2 tygodnie. Chociaż wnioskując z ostatnich wypowiedzi Buffona można być na 99% pewnym że zostanie.
Po degradacji do Serie B, dla mnie priorytetem było zatrzymanie u nas 5 zawodników: Buffona, Camoranesiego, Zambrotty, Balzarettiego i Chielliniego. Nie myślałem o Del Piero i Nedvedzie bo byłem pewny że oni zostaną. Na szczęście tylko jeden z tamtej 5 nas opuścił (narazie).
Nawet byłbym skłonny sprzedać Trezeguet'a ponieważ mamy bardzo utalentowanych Chiumento, Bożinova i Volpato. Ale jak zostanie też będzie OK.
Wracając do Buffona to byłbym niezmiernie szczęśliwy gdyby został i pomógł nam w awansie do SA :-D
Pozdrawiam
Po degradacji do Serie B, dla mnie priorytetem było zatrzymanie u nas 5 zawodników: Buffona, Camoranesiego, Zambrotty, Balzarettiego i Chielliniego. Nie myślałem o Del Piero i Nedvedzie bo byłem pewny że oni zostaną. Na szczęście tylko jeden z tamtej 5 nas opuścił (narazie).
Nawet byłbym skłonny sprzedać Trezeguet'a ponieważ mamy bardzo utalentowanych Chiumento, Bożinova i Volpato. Ale jak zostanie też będzie OK.
Wracając do Buffona to byłbym niezmiernie szczęśliwy gdyby został i pomógł nam w awansie do SA :-D
Pozdrawiam

- klsmkr
- Interista
To proste. Buffon mowil o pozostaniu w Serie B, Vieira i Ibra nie. Gdyby Inter nie kupil tych pilkarzy, to i tak zrobilby to ktos inny. Mozecie wrzucac na Inter, ale Juventus mogl po prostu odrzucic nasze oferty i oddac Ibre np. do Milanu, a Vieire do Manchesteru.Venomik pisze:Dlaczego szacunek Interu dotyczy tylko Buffona, a kończy się gdy mowa o Zlatanie czy Vieirze?
Staranie sie o zawodnika, ktory mowil o pozostaniu w klubie rzeczywiscie moze byc nie fair, ale co jest zlego w kupnie zawodnikow, ktorych nie chce ani klub, ani kibice?
Buffon to klasa, ale za te klase trzeba duzo zaplacic. Jakos nie chce mi sie wierzyc w ten transfer w sytuacji, gdzie Inter na wiekszosci pozycji korzysta z najtanszych rozwiazan.
Czlowiek powinien sie rozwijac.stara_dama pisze:Więc nie będe sie rozwijał
- Venomik
- Juventino
Natomiast Juve (oficjalnie!) mówiło o tym, że skoro Milan pozbył się Abbiatiego to stracił szanse na Buffona.
Czyli klub mógłby sprzedać Buffona czyli Twój argument jest, niestety, całkiem chybiony.
Ibra też pisał, że może zostać w klubie pod warunkiem odpowiednio wysokiego kontraktu. Próbowano go zatrzymać, kilka smutnych wypowiedzi po jego odejściu też było.
Nie wiem skąd Twój pomysł, że nie chciano go w Juve.
Czyli klub mógłby sprzedać Buffona czyli Twój argument jest, niestety, całkiem chybiony.
Ibra też pisał, że może zostać w klubie pod warunkiem odpowiednio wysokiego kontraktu. Próbowano go zatrzymać, kilka smutnych wypowiedzi po jego odejściu też było.
Nie wiem skąd Twój pomysł, że nie chciano go w Juve.
Dirty mind
- Tom_my
- Juventino
hmmm powszechnie nielubiany tu jest Emerson, a czym on się różni od Cannavaro? chyba tylko tym że on nie mówił że zostanie nawet w Serie B... nie czuję do niego odrazy ale straciłem szacunek. przez to że powiedział kibicom ze może zagrać w Serie B. te słowa wtedy brzmiały cudownie. i jak się do nich odniósł? zwycięstwo w LM w Realu z Capello na ławce i Emersonem w pomocy? pfff.
co do Zlatana. rzeczywiscie był łasy na kasę ale że nie był zbyt chciany to tez prawda. oczywiscie nie przez zarząd, ale przez kibiców, i tu chyba nikt temu nie zaprzeczy, wystarczy spojrzec na tą stronę.
co do Zlatana. rzeczywiscie był łasy na kasę ale że nie był zbyt chciany to tez prawda. oczywiscie nie przez zarząd, ale przez kibiców, i tu chyba nikt temu nie zaprzeczy, wystarczy spojrzec na tą stronę.
- klsmkr
- Interista
O ile sie nie myle, Milan interesowal sie Waszym bramkarzem wtedy, kiedy nie bylo jeszcze pewne, czy zostanie w klubie, a on sam nie wypowiadal sie na ten temat jednoznacznie. Od tego momentu minelo troche czasu, a Buffon zdazyl juz chyba pare razy powiedziec, ze zostaje w Juve. IMO jest roznica pomiedzy proba zakupu tego pilkarza wowczas i teraz.Venomik pisze:Natomiast Juve (oficjalnie!) mówiło o tym, że skoro Milan pozbył się Abbiatiego to stracił szanse na Buffona.
... i nie chcial zagrac ze Spezia. Jak dla mnie kupno Ibry przez jakikolwiek klub to raczej przysluga niz noz w plecy Juve.Venomik pisze:Ibra też pisał, że może zostać w klubie pod warunkiem odpowiednio wysokiego kontraktu.Próbowano go zatrzymać, kilka smutnych wypowiedzi po jego odejściu też było.
Moze nie tyle "nie chciano" ile "dokonano rachunku zyskow i strat". Wyszlo na to, ze lepiej jest go sprzedac, niz dac wyzszy kontrakt + ryzykowac akcje takie, jak ze Spezia. Tu pojawia sie Inter -> kluby dogadaly sie ze soba -> nie widze powodu, zeby wyzywac Inter od "sepow"Venomik pisze:Nie wiem skąd Twój pomysł, że nie chciano go w Juve.
- Kryształ
- Juventino
...tu pojawia się inter iiii wychacza wszystkich sprawdzonych, najlepszych z najlepszych lig...tylko uwazajcie bo przejedziecie sie na tym jak real...figo, zidane, beckham...pograli jeden sezon a przez nastepne 4-5 bez zadnego zwyciestwa praktycznie w niczym...tego zyycze wam...interowi mediolan i ich kibicom !!!
- wloski
- Juventino
Bramkarz Juventusu Turyn - Gianluigi Buffon zostaje w szeregach Starej Damy tylko dlatego, że tej przyjdzie rywalizować o punkty na drugoligowych boiskach. Reprezentanmt Włoch przyznał, że w przypadku gdyby klub pozostał w Serie A, on zdecydowałby się na zmianę otoczenia.

Zdecydowałeś, że zostajesz w Juventusie?
"Tak."
Możesz wyjaśnić dlaczego?
"Ponieważ Juventus jest w Serie B."
Tak więc odszedłbyś, gdyby Juventus został w Serie A?
"Tak. Po wielu latach profesjonalista może pomyśleć o zmianach. Jestem w Juventusie pięć lat i nie neguję, że spróbowałbym czegoś innego. Miałem oferty z Interu, Milanu, Arsenalu. Sądzę, że zdecydowałbym się na Milan."
To naprawdę życiowa decyzja
"Temu klubowi mogę być jedynie wdzięczny. Z nim wygrywałem. Dzięki Juventusowi jestem Mistrzem Świata. Jeden rok w Serie B można znieść."
Inni twoi koledzy nie zaakceptowali tej degradacji
"Każdy ma swoje motywacje i ja je szanuję. Jeśli ktoś mój wybór uważa za dziwny, mając na uwadze postępowanie innych zawodników, powiem, że moje pojęcie normalności jest inne. Jako dziecko nie sympatyzowałem z Juventusem. Jednak po pięciu latach spędzonych w klubie, który dał ci tak wiele pozostaje sentyment."
Słusznie odebrano wam ostatnie scudetto?
"To śmieszne. Tak samo jak absurdalny jest fakt, iż Milan gra w eliminacjach Ligi Mistrzów."
pilka.pl
Powiem szczerze, że zdziwiła mnie troszkę jego wypowiedź. Idąc dalszym tropem jego wypowiedżi, dochodzę do wniosku, że jak wrócimy do Serie A to on odejdzie np. do Milanu? Myślałem, że po tym jak powiedział, że zostanie to czuje więź do klubu, ludzi, kolegów z drużyny. Miejmy nadzieje, że jeśli wrócimy na szczyt do Serie A to Gigi nie odejdzie, bo było by to wielkie osłabienie naszego klubu, zaś tam gdzie przejdzie, będzie ogromnym wzmocnieniem.

Zdecydowałeś, że zostajesz w Juventusie?
"Tak."
Możesz wyjaśnić dlaczego?
"Ponieważ Juventus jest w Serie B."
Tak więc odszedłbyś, gdyby Juventus został w Serie A?
"Tak. Po wielu latach profesjonalista może pomyśleć o zmianach. Jestem w Juventusie pięć lat i nie neguję, że spróbowałbym czegoś innego. Miałem oferty z Interu, Milanu, Arsenalu. Sądzę, że zdecydowałbym się na Milan."
To naprawdę życiowa decyzja
"Temu klubowi mogę być jedynie wdzięczny. Z nim wygrywałem. Dzięki Juventusowi jestem Mistrzem Świata. Jeden rok w Serie B można znieść."
Inni twoi koledzy nie zaakceptowali tej degradacji
"Każdy ma swoje motywacje i ja je szanuję. Jeśli ktoś mój wybór uważa za dziwny, mając na uwadze postępowanie innych zawodników, powiem, że moje pojęcie normalności jest inne. Jako dziecko nie sympatyzowałem z Juventusem. Jednak po pięciu latach spędzonych w klubie, który dał ci tak wiele pozostaje sentyment."
Słusznie odebrano wam ostatnie scudetto?
"To śmieszne. Tak samo jak absurdalny jest fakt, iż Milan gra w eliminacjach Ligi Mistrzów."
pilka.pl
Powiem szczerze, że zdziwiła mnie troszkę jego wypowiedź. Idąc dalszym tropem jego wypowiedżi, dochodzę do wniosku, że jak wrócimy do Serie A to on odejdzie np. do Milanu? Myślałem, że po tym jak powiedział, że zostanie to czuje więź do klubu, ludzi, kolegów z drużyny. Miejmy nadzieje, że jeśli wrócimy na szczyt do Serie A to Gigi nie odejdzie, bo było by to wielkie osłabienie naszego klubu, zaś tam gdzie przejdzie, będzie ogromnym wzmocnieniem.