BUFFON ZOSTAJE

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ
juverm

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 sierpnia 2006, 12:21

Nie przesądzajmy za wcześnie bo do końca mercato zostały jeszcze ponad 2 tygodnie. Chociaż wnioskując z ostatnich wypowiedzi Buffona można być na 99% pewnym że zostanie.

Po degradacji do Serie B, dla mnie priorytetem było zatrzymanie u nas 5 zawodników: Buffona, Camoranesiego, Zambrotty, Balzarettiego i Chielliniego. Nie myślałem o Del Piero i Nedvedzie bo byłem pewny że oni zostaną. Na szczęście tylko jeden z tamtej 5 nas opuścił (narazie).
Nawet byłbym skłonny sprzedać Trezeguet'a ponieważ mamy bardzo utalentowanych Chiumento, Bożinova i Volpato. Ale jak zostanie też będzie OK.

Wracając do Buffona to byłbym niezmiernie szczęśliwy gdyby został i pomógł nam w awansie do SA :-D

Pozdrawiam

Obrazek
klsmkr

Interista
Interista

Nieprzeczytany post 14 sierpnia 2006, 14:56

Venomik pisze:Dlaczego szacunek Interu dotyczy tylko Buffona, a kończy się gdy mowa o Zlatanie czy Vieirze?
To proste. Buffon mowil o pozostaniu w Serie B, Vieira i Ibra nie. Gdyby Inter nie kupil tych pilkarzy, to i tak zrobilby to ktos inny. Mozecie wrzucac na Inter, ale Juventus mogl po prostu odrzucic nasze oferty i oddac Ibre np. do Milanu, a Vieire do Manchesteru.

Staranie sie o zawodnika, ktory mowil o pozostaniu w klubie rzeczywiscie moze byc nie fair, ale co jest zlego w kupnie zawodnikow, ktorych nie chce ani klub, ani kibice?

Buffon to klasa, ale za te klase trzeba duzo zaplacic. Jakos nie chce mi sie wierzyc w ten transfer w sytuacji, gdzie Inter na wiekszosci pozycji korzysta z najtanszych rozwiazan.
stara_dama pisze:Więc nie będe sie rozwijał
Czlowiek powinien sie rozwijac.

Kryształ

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 sierpnia 2006, 15:17

WooW jestem pod wrażeniem umiejętności cytowania innych ludzi szkoda tylko cfffffaniaczku że nie zacytowałeś całej mojej wypowiedzi...żal...

Venomik

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 sierpnia 2006, 15:31

Natomiast Juve (oficjalnie!) mówiło o tym, że skoro Milan pozbył się Abbiatiego to stracił szanse na Buffona.
Czyli klub mógłby sprzedać Buffona czyli Twój argument jest, niestety, całkiem chybiony.
Ibra też pisał, że może zostać w klubie pod warunkiem odpowiednio wysokiego kontraktu. Próbowano go zatrzymać, kilka smutnych wypowiedzi po jego odejściu też było.
Nie wiem skąd Twój pomysł, że nie chciano go w Juve.

Dirty mind
Tom_my

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 sierpnia 2006, 15:42

hmmm powszechnie nielubiany tu jest Emerson, a czym on się różni od Cannavaro? chyba tylko tym że on nie mówił że zostanie nawet w Serie B... nie czuję do niego odrazy ale straciłem szacunek. przez to że powiedział kibicom ze może zagrać w Serie B. te słowa wtedy brzmiały cudownie. i jak się do nich odniósł? zwycięstwo w LM w Realu z Capello na ławce i Emersonem w pomocy? pfff.

co do Zlatana. rzeczywiscie był łasy na kasę ale że nie był zbyt chciany to tez prawda. oczywiscie nie przez zarząd, ale przez kibiców, i tu chyba nikt temu nie zaprzeczy, wystarczy spojrzec na tą stronę.

klsmkr

Interista
Interista

Nieprzeczytany post 14 sierpnia 2006, 15:54

Venomik pisze:Natomiast Juve (oficjalnie!) mówiło o tym, że skoro Milan pozbył się Abbiatiego to stracił szanse na Buffona.
Czyli klub mógłby sprzedać Buffona czyli Twój argument jest, niestety, całkiem chybiony.
O ile sie nie myle, Milan interesowal sie Waszym bramkarzem wtedy, kiedy nie bylo jeszcze pewne, czy zostanie w klubie, a on sam nie wypowiadal sie na ten temat jednoznacznie. Od tego momentu minelo troche czasu, a Buffon zdazyl juz chyba pare razy powiedziec, ze zostaje w Juve. IMO jest roznica pomiedzy proba zakupu tego pilkarza wowczas i teraz.
Venomik pisze:Ibra też pisał, że może zostać w klubie pod warunkiem odpowiednio wysokiego kontraktu.Próbowano go zatrzymać, kilka smutnych wypowiedzi po jego odejściu też było.
... i nie chcial zagrac ze Spezia. Jak dla mnie kupno Ibry przez jakikolwiek klub to raczej przysluga niz noz w plecy Juve.
Venomik pisze:Nie wiem skąd Twój pomysł, że nie chciano go w Juve.
Moze nie tyle "nie chciano" ile "dokonano rachunku zyskow i strat". Wyszlo na to, ze lepiej jest go sprzedac, niz dac wyzszy kontrakt + ryzykowac akcje takie, jak ze Spezia. Tu pojawia sie Inter -> kluby dogadaly sie ze soba -> nie widze powodu, zeby wyzywac Inter od "sepow" :wink:.

Kryształ

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 sierpnia 2006, 17:32

...tu pojawia się inter iiii wychacza wszystkich sprawdzonych, najlepszych z najlepszych lig...tylko uwazajcie bo przejedziecie sie na tym jak real...figo, zidane, beckham...pograli jeden sezon a przez nastepne 4-5 bez zadnego zwyciestwa praktycznie w niczym...tego zyycze wam...interowi mediolan i ich kibicom !!!

wloski

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 sierpnia 2006, 14:23

Bramkarz Juventusu Turyn - Gianluigi Buffon zostaje w szeregach Starej Damy tylko dlatego, że tej przyjdzie rywalizować o punkty na drugoligowych boiskach. Reprezentanmt Włoch przyznał, że w przypadku gdyby klub pozostał w Serie A, on zdecydowałby się na zmianę otoczenia.

Obrazek

Zdecydowałeś, że zostajesz w Juventusie?

"Tak."

Możesz wyjaśnić dlaczego?

"Ponieważ Juventus jest w Serie B."

Tak więc odszedłbyś, gdyby Juventus został w Serie A?

"Tak. Po wielu latach profesjonalista może pomyśleć o zmianach. Jestem w Juventusie pięć lat i nie neguję, że spróbowałbym czegoś innego. Miałem oferty z Interu, Milanu, Arsenalu. Sądzę, że zdecydowałbym się na Milan."

To naprawdę życiowa decyzja

"Temu klubowi mogę być jedynie wdzięczny. Z nim wygrywałem. Dzięki Juventusowi jestem Mistrzem Świata. Jeden rok w Serie B można znieść."

Inni twoi koledzy nie zaakceptowali tej degradacji

"Każdy ma swoje motywacje i ja je szanuję. Jeśli ktoś mój wybór uważa za dziwny, mając na uwadze postępowanie innych zawodników, powiem, że moje pojęcie normalności jest inne. Jako dziecko nie sympatyzowałem z Juventusem. Jednak po pięciu latach spędzonych w klubie, który dał ci tak wiele pozostaje sentyment."

Słusznie odebrano wam ostatnie scudetto?

"To śmieszne. Tak samo jak absurdalny jest fakt, iż Milan gra w eliminacjach Ligi Mistrzów."

pilka.pl

Powiem szczerze, że zdziwiła mnie troszkę jego wypowiedź. Idąc dalszym tropem jego wypowiedżi, dochodzę do wniosku, że jak wrócimy do Serie A to on odejdzie np. do Milanu? Myślałem, że po tym jak powiedział, że zostanie to czuje więź do klubu, ludzi, kolegów z drużyny. Miejmy nadzieje, że jeśli wrócimy na szczyt do Serie A to Gigi nie odejdzie, bo było by to wielkie osłabienie naszego klubu, zaś tam gdzie przejdzie, będzie ogromnym wzmocnieniem.

ODPOWIEDZ