Mutu w Violi, Bożinow w Juve!?

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ

Czy jesteś za wymianą Muta - Bożinow?

Jestem za.
38
38%
Jestem przeciwny.
51
52%
Nie mam zdania
10
10%

Liczba głosów: 99
Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 lipca 2006, 23:55

No i stało się. Mutu w Violi , Valeri w Juve. Kiedyś pamiętam że próbowalismy wyłowić Bożinova z Lecce , nie udało się zgarneła go Viola. Mimo że cenię Mutu to jakoś miniony sezon nie był dla niego rewelacyjny mimo że grał dosyć często. Zobaczymy moim zdaniem nic nie stracimy, możemy tylko zyskać - piłkarze dosc podobni do siebie z tym że Bułgar na początku kariery mianowany był na następce wielkiego Christo Stoiczkova. No cóż zobaczymy jak sprawdzi sie w Juvetnusie. Witamy na Valeri na Pokładzie :prochno:

Pozdrawiam

juverm

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 lipca 2006, 13:08

No to zawiodłem się na Mutu :/ . Mówił, że ma dług wobec kibiców, i nic nie stoi na przeszkodzie żeby zostać. A jednak... Dziwi mnie to, że już teraz przeszedł, wyroki zapadną jutro a on wybrał klub na którym ciąży presja spadku do niższej ligi (zresztą tak samo jak z Juve). Bardzo lubiłem Mutu ale pod wodzą Capello nie umiał rozwinąć w pełni swoich skrzydeł. Jego pozycją jest atak, a nie pomoc, na której widać było, że się gubi.

Co do Bożinowa to przemawia za nim wiek, (Źle zrozumiałem tekst na JP i myślałem ze ma 16 lat :doh: , ale 20 też może byc). Jeśli nie boi się podjąć ryzyka gry w niższej lidze, to zyskuje u mnie szacunek. sredni sezon we Violi ale wierzę, że poradzi sobie u nas.

Przedstawię trochę jego sylwetkę:
Valeri Bojinov (Walery Bożinow)

Obrazek

Data Urodzenia: 15/02/1986
Miejsce: Gorihavitza
Kraj: Bułgaria

Wzrost: 180
Waga: 77
Pozycja: Napastnik

KARIERA

SEZON KLUB LIGA MECZE Bramki
2003/2004 Lecce Serie A 27 3
2004/2005 Lecce Serie A 20 11
XII/2005 Fiorentina Serie A 9 2
2005/2006 Fiorentina Serie A 27 6

Jak na razie jestem zadowolony z odejścia Capello (zresztą jak 90% kibiców Juve) i czekam na Didiera Deschampsa.

Obrazek
Dragon

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

Nieprzeczytany post 10 lipca 2006, 12:36

No wiec mamy pierwszego zawodnika, który ,,ucieka'' z naszego klubu. jestem negatywnie zaskoczony, bo czytając jego wypowiedź całkiem niedawno, nie przypuszczałem, że bedzie naszym pierwszym ubytkiem. Również nie rozumiem dlaczego znienawidozna viola, ponadto oni też sa zamieszani w skandal. Przejście Mutu do violi skręśla go juz u każdego fana JUVE. Dziwne, wydawalo mi się, że jest coraz bardziej przywiązany do naszych barw, mial za sobą udany sezon. Pomogliśmy mu, wyciągneliśmy rekę gdy tego potrzebował. gdy my potrzebujemy jego, odchodzi. Stracił u mnie wszystko.

Obrazek
liqu!d

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 11 lipca 2006, 09:33

podoba mi sie ta zamiana,tyle ze Mutu zostal sprzedany za 8 mln euro a Bojinov wypozyczony do Juve.Mutu juz nigdy nie bedize gral jak kiedys,a zarobilismy na nim 8 mln,bo jak pamietamy przyszedl za darmo.Gral kiepsko,a przy odrobinie szczescia (gdy odejdzie Zlatan,Zalayeta,byc moze Trezegol) to Bojinov u Deshampsa ma pierwszy sklad,bo jest zdolny,mlody wilk poprostu,a na takich stawia francuz. bedzie napad Alex-Bojinov (na obecna chwile tak to wyglada.

adammac

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 lipca 2006, 09:50

liqu!d - dokładnie. Nie ma co trzymać kogoś, kto ma gdzieś pomoc i zachowanie Juve. Kto wie, może Bojinov okaże się bardzo ambitnym i przydatnym piłkarzem. Czego sobie i Wam życzę.

hannah

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 lipca 2006, 11:37

wydaje mi sie ze to dobra zmiana, jest młody przyszłoścowy i może wniesie coś nowego do JUVE. Fajnie jakbyśmy milei takiego zawodnika, którym wszyscy by sie zachwycali i kojarzyli z JUVE :lol: jak np. Messi - Barca, Fabregas - Arsenal a my bedziemy mieli Bojinova :-D. Mam tylko nadzieje, że większości sezonu nie przesiedzi na łwace

Mati

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 lipca 2006, 12:17

Myślę że trochę zbyt pochopnie oceniacie Adriana.Jeżeli to klub podjął decyzję ?
Powiedzieli - Didier nie widzi cię w swoich planach.Wolimy Valerego zamiast ciebie! Mial powiedzieć - Zostaję bo obiecałem !
Nie wiem jak sprawa wyglądała dokładnie, więc staram się nie wyciągać pochopnych wniosków.Może to decyzja klubu a nie Mutu.

Edit:No i chyba wyszło na moje.Do Juve przyszedł Kapo 9jeszcze nie potwierdzone), również jest skrzydłowym i może grać w ataku czyli podobnie jak Mutu.Mże to jest powód odejścia Adriana ?

Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 sierpnia 2006, 19:41

Mutu zadebiutował w meczu towarzyskim w Fiorentinie i strzelił dwie bramki: jedna padła po strzale z dystansu rumuńskiego napastnika, druga po rzucie wolnym wykonywanym przez niego.

Ale, Alex, Alessandro. DEL PIERO!

http://wsamookno.bloog.pl
Swider10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 sierpnia 2006, 20:39

Mutu grał dobrze w Juve ale myśle ze Biżinov bedzie lepszym zawodnikiem rozegra sie w Serie B a jak juz wrocimy do Serie A bedzie jedna z najaśniejszych gwiazd w naszym zespole. Jest jeszcze mlody ma świetna technike i napewno rozegra sie w Juve tylko zeby nie robil z siebie gwiazdeczki jak Ibra a grał swoje to mozemy byc spokojni ze bedzie napewno lepszy niz Mutu.

"Pozytywne rezultaty to coś wspaniałego , ale istnieje coś większego: móc powiedzieć, że jest się kibicem Juventusu i być z tego dumnym."

"Dla tych barw niektórzy stracili swe życie"
ODPOWIEDZ