Gianluca Pessotto by Lord_ Juve! Jest już link!

Tapety, bramki, filmy, kompilacje, grafiki - jednym słowem wszystko co związane z multimediami dotyczącymi Juventusu i nie tylko.
ODPOWIEDZ
Mrówa

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 sierpnia 2006, 13:59

Wielki brawa za pomysł i wykonanie.Kompilacja, nie efektowna , ale nie o to chodziło.Pokazałeś Pesso zarówno na boisku jak i w domu z rodziną, za co wielkie brawa.Zabrakło mi jedynnie jakiegoś fragmentu jak kibice Juve na demonstracji w Turynie 1 lipca śpiewają 'Gianluca Pessotto OLE !! '.
Tak wszystko mi się podobało. FORZA GIANLUCA PESSOTTO !!!

Obrazek
naros

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 sierpnia 2006, 14:13

Świetny pomysł i dobre wykonanie. Kompilacja bardzo mi się spodobała aż miałem łzy w oczach jak ją oglądałem :( Kompila bardzo dobrze przedstwia wypadek Pessotto jednak jest słaba technicznie ale to nie jest najważniejsze w tego typu kompilacji. Niewiem co jeszcze napisać poprostu kompilacja mi się podoba i tyle moja ocena to 6/6 za pomysł i 4+/6 za wykonanie. Serdecznie pozdrawiam. :)

Obrazek
Un capitano c'è solo un capitano!!!
Railis

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 sierpnia 2006, 14:48

Podczas tworzenia kompilacji cały czas byłem z tobą. Widziałem ile się namęczyłeś podczas wydawania tego filmiku. Wiedziałem, ze to będzie coś szczegulnego. Dzisiaj jak sciągnąłem i obejżałem to się nie zawiodłem. Na początku kompilacji od razu poznałem muzykę. Mam wszystkie utwory najlepszego kompozytora na świecie, Hansa Zimmera. A do tonu tej kompilacji nie mogłeś dobrać lepszych utworów. Wszystko było tak poukładane, żeby wycisnąć jak najwięcej łez. Pierwsza połowa to był swego rodzaju wstęp. Zaś druga to jest juz istny koncert. Muzyka z filmu Helikopter w Ogniu, a w tle dramatyczne ujęcia. Np. jak Canna opuszcza konferencję prasową, smutne twarze zawodników, zdjęcia z miejsca tragedii. Zabrakło mi jedynie ujęcia z pochodu kibiców, gdzie spiewali na cześć Pesso. Ale to jest tylko szczeguł. Co do następnego plusu, to wreszcie wyrenderowałeś dobrze kompilację, czyli tak żeby proporcje pomiędzy jakością, a rozmiarem były najbardziej tolerancyjne. Co do techniki, to nie była praca wykonana fatalnie. Wręcz przeciwnie. Muzyka nie pozwalała na jakieś fajerwerki, ale zachowałeś umiar i porządek. Przejścia były płynne i nie rzucały się w oczy żadne niedoróbki. Jednym słowem wspaniała kompilacja. Należy się oczywiście 6 za całokształt.

Dragon

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

Nieprzeczytany post 06 sierpnia 2006, 17:35

Nie bedę oceniał tu efektów techniczych jak większość, poprostu mojej ocenie będzie podlegała sytuacja jaka dotnęła Pessotto i to jak ją ukazałeś.
Jak można się domyślić, kompilacja miała chwytać za serce i zmusić każdego do chwili refleksji. Jeśli chodzi o mnie to trafiłeś idealnie. Zaszklone oczy i przechodzące nieustannie ciarki, to towarzyszyło mi przy oglądaniu tego filmiku. Wielkie brawa dla Ciebie :!: Muzyka pasuje idealnie. Tylko ktoś kto nie ma uczuć, nie wzruszy się przy tej kompilacji, patrząc na to co przytrafiło się naszemu Juventino.

Obrazek
PABLO

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 sierpnia 2006, 19:48

naprawde swietne az sie lezka zakrecila :) tylko jedno takie jakies dziwne- te gwiazdki(blysniecia) podczas strzalow ktore oddaje bohater,odbiorow. Przypomina mi to takie gwiazdki w gazetach co zaslaniaja cos tam :)

Pilekww

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 sierpnia 2006, 09:48

Praca podobało ma się bardzo :bravo: Jeśli chodzi o robienie nastroju i atmosfery to dał bym Ci oskara! Muzyka wspaniała, idealnie łączyła się z fantastycznymi materiałami z Juve, z reprezentacji, czy jaego rodziny! Kompalicja nie za długa nie za krótka i tu brava za wyczucie!
W momentcie gdy niosą trumne chyba jakiegos piłkarza Juve (bo na początku szedł goś z naszą koszulką) to byłem pewny ze Pesso umarł :cry: (nie było mnie w domu przez dwa tygodnie, ale kolega powiedział mi ze wszytsko wporzo :P ) I własnie nie wiem po co był ten kawałek :think:
Mi się normalnie łza w oku kręciła, nastrój, komentarza naprawde :ok: :bravo:
Jakoś materiałów nie była wzorowa ale to tak jak wszędzie, nie zależy do Ciebie!

Lord_ Juve naprade kawał dobrej roboty daje 5+/-6 :bravo: :bravo: :bravo:

FORZA PESSO!

"... Mamy 42 kluby w Serie A i B. Wszyscy rozmawiają, jedyny głuchoniemy klub to Inter." - Luciano Moggi
m-a-t-t-e-o

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 sierpnia 2006, 11:49

Kompila wypas :D

Niezgodze się z niektórymi że jest słaba technicznie itp. Nawet gdyby była niebo lepsze pod tym względem to podobałaby mi się tak samo, bo w tej kompilii chodziło o emocje, a nie o ładne przejścia i duperele. A skoro już przy emocjach jesteśmy to wielkie brawa dla Lorda. Muza poprostu genialna, a i niektóre fragmenty potrafiły wzruszyć. Aż ciary przechodziły w niektórych momętach. GRATULACJE

Hohlik

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 sierpnia 2006, 15:16

Kompilacja super... Nic dodać nic ując...

LordJuve

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 07 sierpnia 2006, 20:20

Bardzo dziekuje za wasze komentarze, szczerze powiedziawszy to nie spodziewalem sie tak dobrych ocen z waszej strony. Bardzo sie ciesze, ze patrzycie na ta prace z nieco innej strony(na kazda moja prace nalezy tak wlasnie patrzec a wtedy wyglada znacznie lepiej). Mi chodzi o emocje, bez ktorych moja komilacja jest marna, a ktore musicie posiadac Wy, moi widzowie.

Bardzo dziekuje za obecne komentarze i prosze bardzo o nastepne :!:

Negri

Juventino
Juventino
Podziekował: 5 razy
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 11 sierpnia 2006, 11:51

Dobra. Jako, że ja dorwałem się do głosu chciałem powiedzieć kilka słów o tej, jakże nieprzeciętnej i udanej kompilacji Damiana. Kompilacja stoi na wysokim poziomie, nieosiągalnym dla zwykłych śmiertelników, w tym wypadku kompilatorów. Muzyka mnie urzekła, bodajże jest to Hans Zimmer. Kompilacja jest złożona sensownie, stanowi jednolitą całość, poszczególne elementy wręcz są stworzone dla siebie. Podczas oglądania tej kompilacji czułem niepewność. I przede wszystkim dreszcze. Jednak najbardziej poruszyło mnie ujęcie, w którym wynoszono trumnę z wielkim Gaetano, czyli Gaetano Scireą. Pomyślałem, jak cienka jest linka, po której balansujemy między życiem a śmiercią. Jak niewiele brakowało, a musielibyśmy żegnać również Pessotto. Kompilacja jest złożona jakby z dwóch części, w pierwszej widzimy zagrania Pesso, potem zaś, jak napisał Railisek :prochno: mamy istny koncert. Cannavaro, który opuszcza konferencję prasową, piłkarzy Sqarra Azurra, którzy ze smutnymi minami stoją w tunelu i wreszczie kibiców i piłkarzy śpiewających Pessotto Ole! Jest to kompilacja, która zmusiła mnie do refleksji nad życiem. Jedyna taka kompilacja, mimo tego, że obejrzałem wiele kompilek. A jeżeli kompilacja wprowadza we mnie coś nowego, coś, czego jeszcze nigdy nie doświadczyłem należy jej się tylko i wyłącznie najwyższa ocena. Dlatego za kompilację daje 6. Czekam na następną, tym razem o Wielkim Gaetano, choć wiem, że tematów nie powinno się narzucać. Pozdrawiam.

TomiQ

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 sierpnia 2006, 12:56

Nie zostaje mi nic innego jak pogratulowac kolejnej udanej kompilacji!!! :bravo:

Z JUVE od 1996 roku i już na zawsze tak będzie!!!FORZA JUVE!!!Wyciąg z regulaminu:3.f) Należy pamiętać o tym, że w dyskusji atakujemy poglądy, a nie ich autora!
Juve_Team

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 sierpnia 2006, 17:58

Gratuluje udanej kompilacji :bravo:
Zaczne od plusów.Pokazałeś przez tą kompilacje prawdziego Pesotto zarówno na boisku strzelającego bramki jak i spędzającego czas z rodziną.Pięknie ukazałeś cienką granicę pomiędzy życiem a śmiercią.Drugą piosenkę też można zaliczyć do plusów.co do minusów nie przypadła mi do gustu 1 piosenka oraz niektóre efekty ale to nieistotne w tym rodzaju kopilacji.Dobrze wykonana robota.Jeszcze raz brawo :bravo: :bravo: :bravo:
moja ocena 5\6

Alex!

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 sierpnia 2006, 19:33

Świetna kompilacja :) Szczególnie od momentu zaczęcia się drugiego utworu, który też jest świetny :D Fajnie, że się podjąłeś i czekam na następne Twoje prace:)

Obrazek
wloski

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 sierpnia 2006, 11:38

Zacznę od tego, że kompilacja jest dobra. Nic w tej pracy nie wzbudziło u mnie zachwytu, a szkoda, bo kiedy zobaczyłem pierwszą pracę Lorda_Juve to z wrażenia zaniemówiłem, przed nim nikt nie ukazał sytuacji związanej z Juventusem i kibicami.

Wracam jednak do pracy Lorda. Materiały są bardzo ciekawe, zdziwiłem się, kiedy został ukazany pogrzeb Gaetano Scirea'y, nigdzie nie potrafiłem znaleźdź tego materiału, a ty go znalazłeś, widzę w nim bardzo wielkie nawiązanie do sytuacji Pessotto, obaj pracowali [nie wiemy czy Gianluca zostanie na stanowisku, sądzę, że nie będzie ryzykować i odejdzie] do Juventusu po "zawieszeniu butów na kołku", Gaetano jako drugi trener, Pesso jako menadżer klubu...

... i wiele więcej materiałów jest bardzo ciekawych, tylko możemy narzekać na ich jakość, bo jest poniżej oczekiwań, ale byle, że film ma sens. A ma, wszystkie materiały w odpowiedni sposób są ułożone. Muzyka jest ciekawie dobrana, nie jest źle.

Na koniec musze przeprosić Lorda, za to, że tak długo musiał czekać na moją recenzje.Byłaby bardziej sprecyzowana, gdybym odrazu po obejrzeniu ją ocenił, nie wystawię oceny, bo tutaj ocena jest nie ważna tylko przesłanie pracy. A praca je posiada.... :wink:

Duff

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 października 2006, 22:04

To chyba najlepsza kompilka Lord'a_Juve. Mówi ona w 25% o piłkarzu a w 75% o człowieku(co mi się starsznie podoba)
Muzyka na początku mogła być szybsza później wolniejsza bo później pasowała doskonale. Smutno mi się zrobiło strasznie aż łezka się zakręciła :(
Pessotto wracaj do zdorwia!!
POLECAM!

ODPOWIEDZ