Polska I Liga. Orange Ekstraklasa 2006/2007

Pokój dla fanów piłki reprezentacyjnej.
ODPOWIEDZ
Gałcio

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 lipca 2006, 12:07

Przed sezonem na murowanego spadkowicza typowałem Górnika Zabrze, słaby skład, brak pieniędzy, jedynie kibice na poziomie (ilość i doping bo o innych rzeczach pisac nie bede). Po meczu z Wisłą zmieniłem troche zdanie i uwazam ze mogą utrzymac się chociaz nie wiem czy to Górnik zagrał tak dobrze czy tak słabo Wisła ...

Nigdy nie dyskutuj z <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>,najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu,a potem pokona doświadczeniem.
Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 lipca 2006, 12:33

Co do sensacji na inauguracje Orange Ekstraklasy to nie ma wątpliwości że taką można okrzyknąć mecz w Łodzi, może to że ŁKS pokonał Pogoń nie jest aż tak nie zwykłe , ale rozmiary porażki są zbyt kompromitujące dla zespołu ze Szczecina.

Legia pomimo że dostała kubeł zimnej wody od Piotra Gizy w 10 minucie potrafiła się pozbierać i pokonała Pasy.

Wisła. No cóż wydaje mi się że zespół Białej Gwiazdy chciał pokonać Górników jak najmniejszym nakładem sił bo raczej kibice spodziewali się wyniku zblizonego do tego w Łodzi.

Pozdrawiam.

valsir

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 lipca 2006, 18:31

Zauważyłem tutaj ,że pomijacie jedną drużynę która w zeszłym sezonie zajęła wysokie 3 miejsce:] mówię o Zagłębiu Lubin . Nie wiem czy po raz kolejnywalka rozegra się pomiędzy wisłą a legią, ale stawiam ,że Legia obroni tytuł. I dobrze =)
Co do korony lecha czy zagłebia uważam ,że powalczą sobie o te 3 miejsce
Wiadomo ,że takie drużyny jak odra wylądują w środku tabeli a co do drużyn spatkowych...... to myślę ,że będzie tu większa walka niż o mistrzostwo:] i różnice w dole tabeli będą bardzo niewielkie, dlatego trudno mi mówić kto spadnie..... ja uważam ,że należy odczekać z 5 koolejek i wtedy można będzie cokolwiek powiedzieć bo narazie są to strzały na ślepo :d

Conrad JUVE

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 lipca 2006, 18:44

wedlug mnie mistrza zdobedzie LEGIUNIA druga bedzie Korona a trzecia wisla kandydatami do spadku sa (przypomne wszystkim ze spadaja 2 druzyny a trzecia gra w barazach) arka pogon a w barazach zagra łęczna

NA ZAWSZE JUVENTINO !!!
Tomasz.

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 lipca 2006, 19:56

Moje zdanie co do wygranej ŁKS-u jest takie: to nie ŁKS był w meczu z Pogonią tak dobry, tylko Pogoń tak słaba. Zespołowi z Gutowa Małego rok temu miał brazyliczyków tak jak teraz, tylko, ze wtedy byli doświadczeni z metryką, jak np. Amaral a teraz są również brazyliujczycy, ale nieznani. Grzelak i Kazimierczak, świetni zawodnicy nie byli widziani w zespole i odeszli... Pogon spadnie w tym roku, przez Ptaka. Żal mi kibioców ze Szczecina...

Basiek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 lipca 2006, 20:12

Tomasz. pisze:Moje zdanie co do wygranej ŁKS-u jest takie: to nie ŁKS był w meczu z Pogonią tak dobry, tylko Pogoń tak słaba. Zespołowi z Gutowa Małego rok temu miał brazyliczyków tak jak teraz, tylko, ze wtedy byli doświadczeni z metryką, jak np. Amaral a teraz są również brazyliujczycy, ale nieznani. Grzelak i Kazimierczak, świetni zawodnicy nie byli widziani w zespole i odeszli... Pogon spadnie w tym roku, przez Ptaka. Żal mi kibioców ze Szczecina...
To prawda,polityka transferowa Pogoni jest dla mnie zupelnie niezrozumiala. Glownym winowajca jest nasz PZPN ktory nie naklada zadnych limitow na sprowadzanie obcokrajowcow do Polski. Niszczy to rozwoj naszej mlodziezy, ktora nawet jezeli jest bardzo zdolna, to nie ma szans na rywalizacje w pierwszym skladzie swej druzyny ze slabeuszami z nizszych lig zagranicznych i to nie dlatego, ze naszym graczom brakuje umiejetnosci, tylko dlatego ze obcokrajowcy biora astronomiczne pieniadze,a nikt nie bedzie im placil za grzanie lawki. W Szczecinie na pewno jest wielu zdolnych pilkarzy, ktorzy zaprezentowaliby sie duzo lepiej niz wiekszosc "Canarinhos" sprowadzonych przez Ptaka. Powinien on juz po ostatnim sezonie dojsc do wniosku, ze Pogon wiecej zyska, gdy sklad bedzie oparty na Polskich graczach, a Brazylijczycy beda ich uzupelniac. A tu niespodzianka-Kazmierczak i Grzelak zostali oddani do Boavisty. W Szczecinie wyladowal kolejny samolot z brazylijskimi najemnikami, kolejna fala graczy, ktorzy nigdy nie zrobiliby kariery w Brazylii, a u nas beda oplacani jak gwiazdy. Z tego powodu Pogon jest w chwili obecnej spadkowiczem numer 1, chyba ze Ptak zmadrzeje w przerwie zimowej i kupi kilku naprawde wartosciowych pilkarzy. Z drugiej strony, jezeli Brazylijczycy beda grac tak, jak na inauguracje sezonu, to do zimowego okienka moze juz byc za pozno na uratowanie Pogoni.

BEZPŁATNE PRZELEWY DO PL I UK! -> http://www.england.pl/
herr_braun

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 sierpnia 2006, 09:16

Mistrzem zostanie Legia, nie tylko dlatego, że jes mocna, ale też dlatego, że główny rywal wydaje się słaby. Mierne transfery, niejasne relacje trenera z władzami klubu. Może się myle, ale prędzej zagrozi nam Korona. Spadek? Arka i jak nic się nie zmieni to niestety Pogoń - brazyliana w Szczecinie okazała sie klapą już w poprzednim sezoni ale Ptak jest cholernie uparty :/

Apollo_83

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 sierpnia 2006, 11:46

Dla mnie jak na razie kandydatem do zdobycia tytułu jest Legia. Zrobiła do tej pory najlepsze transfery i widać, że nie kupują piłarzy na ilość tylko na jakość. Drugą drużyną będzie Korona Kielce/Lech Poznań. Korona mimo braku "rasowych" napastników poradziła sobie z Arką. Widać, że drużyna tworzy kolektyw, zawodnicy bardzo dobrze są ze sobą zgrani i to może poprowadzić Koronę do skucesu. Lech prowadzi słynny Franz i mogliśmy już się poznać na jego trenerskim kunszcie, poza tym drużyna stworzona jest z 2 drużyn więc "teoretycznie" grają najlepsi piłkarze :prochno:.
Wisła Kraków będzie walczyć o 3 miejsce :-D Kontuzje, kłótnie na lini trener- Cupiał nie wróżą nic dobrego.
Do spadku zaliczyłbym: Groclin, Arkę i którąś z łodzich drużyn.

Dain Żelazna Stopa

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 sierpnia 2006, 18:15

Jedyny kandydat do tytułu to Legia. Kandydaci do wysokich miejsc to Łks(tak-tak!), Bot-GKS Bełchatów i Lech Poznań. Wisła to juz nie to...niech nawet spada z ligi...jako Cracoviak nie będe z tego powodu płakał...a kto spadnie? Górnik Łęczna, Zagłębie Lubin i Górnik Z. w barażach. Arka? Jak zwykle cudem sie uratuje.... :whistle:

CELTA VIGO I JUVENTUS TURYN!! Campione Celtińas! Forza Juve!
Tito81

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 05 sierpnia 2006, 23:48

W tym sezonie nie wiem kto zdobędzie mistrza... Może Legia, może Lech, może Wisła (w co wątpię), może ktoś inny... Wiem jedno. Sezon, dwa i w Poznaniu będzie ekipa jakiej nie było od parunastu, parudziesięciu lat... Możecie się z tym nie zgadzać, ale na to się zapowiada....

Oczywiście najlepsze życzenia dla Arki, Cracovii i Zagłębia Lubin :D ...

Kame1988_Kornel

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 06 sierpnia 2006, 00:10

Wyniki:
Piątek:
:puck: GKS Bot Bełchatów - Widzew Łódź 1:0 (1:0)
:ball: Matusiak (10 min.)
Były eŁKaeSiak zapewnił GKSowi 3 pkt. i pewne pierwsze miejsce w tabeli

:puck: Arka Gdynia - Wisła Kraków 0:0
Wypadek przy pracy Wisły czy słabszy dzień :?: jak narazie Wisła nie jest taka mocna jaka miała być na początku.
Sobota:
:puck: Cracovia Kraków - Odra Wodzisław 1:0 (1:0)
:ball: Moskała (14 min.)

:puck: Górnik Zabrze - Pogoń Szczecin 0:3 (0:2)
:ball: Celeban (11 min.)
:ball: Anderson Pedro (39 min.)
:ball: Edi Andradina (89 min.)
Pogoń jednak się pozbierała po dotkiwej porażce w Łodzi, trener portowców wystawił polaków (Majdan, Łabędzki, Trałka... ) i to się opłaciło...

:puck: Zagłębie Lubin - Lech Poznań 0:0
To już nie będzie to samo Zagłębie co rok temu :roll:

:puck: ŁKS Łódź - Górnik Łęczna 0:0
Ech, mecz wyglądał mniej więcej tak... :angry: (ciągły atak ŁKSu i gra z kontry Górnika, mecz przecięty, chociaż ŁKS miał okazje i to dobre do zdobycia zwycięskiej bramki, szkoda...)

:puck: Groclin Grodzisk - Legia Warszawa 1:1 (0:1)
:ball: Edson (7 min.)
:ball: Kaźmierowski (50 min.)
Mecz kolejki na remis i chyba sprawiedliwie (lecz nie mnie oceniać ja tam nie byłem ;-) )
Niedziela:
:puck: Korona - Wisła Płock
(po cichu licze na Wisłe :) )

mr.krzysiek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 sierpnia 2006, 23:21

zapowiada się wyrównana walka o mistrzostwo do końca sezonu. Mój faworyt - Wisła Kraków póki co słabiutko, ale będzie lepiej! W niedzielę mecz z Płocką Wisłą, która ostatnio gra bardzo dobrze! Ale mistrzem i tak będzie Wisła Kraków

W Krakowie, Krakowie, Krakowie
gdzie najlepsi kibice w Polsce są
- wierny i oddany Wiśle Kraków
Kame1988_Kornel

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 07 sierpnia 2006, 23:28

mr.krzysiek pisze:zapowiada się wyrównana walka o mistrzostwo do końca sezonu. Mój faworyt - Wisła Kraków póki co słabiutko, ale będzie lepiej! W niedzielę mecz z Płocką Wisłą, która ostatnio gra bardzo dobrze! Ale mistrzem i tak będzie Wisła Kraków
Jak narazie nie wróże im sukcesu ale kto wie...
Poczekamy zobaczymy :wink:

kedzier

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 sierpnia 2006, 02:56

mr.krzysiek pisze:W niedzielę mecz z Płocką Wisłą, która ostatnio gra bardzo dobrze!
Z radością muszę się z Tobą zgodzić 8) Runda wiosenna nie było imponująca w wykonaniu Nafciarzy ( nie licząc oczywiście zdobycia PP ). Teraz, gdy Csaplar miał więcej czasu i możliwości na zaprowadzenie swoich porządków, powoli widać efekty jego pracy. W Płocku mamy kolejny zaciąg piłkarzy z zagranicy. Były już kolonie Litwinów, Nigeryjczyków, Amerykanów, obecnie mieszanka bałkańska z naszymi południowymi sąsiadami - Słowakami i Czechami. Zanosi się na to, że ta konfiguracja ma największe szanse powodzenia. Prezes PKN, po wiktorii w SPP, postanowił ponoć sypnąć dodatkową kasą na jeszcze 2 transfery.

Wrócę myślami jeszcze do 1 kolejki. Cholernie szkoda mi tych, bez owijania w bawełnę, frajersko straconych punktów. Siatkarskie przysłowie mówi "kto nie wygrywa 2:0, przegrywa 3:2.". Jak widać ma ono też bardziej uniwersalne zastosowanie :? Gol Sobczaka - poezja. Błąd Zivkovica pozostawię bez komentarza. Cieszę się, że piłkarze Wisły podnieśli się po tej porażce i przywieźli punkt z trudnego terenu w Kielcach. Teraz czeka ich równie ciężki wyjazd do Krakowa, ale biorąc pod uwagę nienajwyższą na razie dyspozycję Wisły Krk. jest szansa na wywiezienie spod Wawelu nawet 3 punktów. Bylby to dobry prognostyk przed meczem z Czernomorcem Odessa w Pucharze UEFA.

Obrazek
Kame1988_Kornel

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 08 sierpnia 2006, 03:49

kedzier pisze:Teraz czeka ich równie ciężki wyjazd do Krakowa, ale biorąc pod uwagę nienajwyższą na razie dyspozycję Wisły Krk. jest szansa na wywiezienie spod Wawelu nawet 3 punktów. Bylby to dobry prognostyk przed meczem z Czernomorcem Odessa w Pucharze UEFA.
Ale o ile się nie myle Wisła Płock z Odessą w Pucharze UEFA gra 10 sierpnia o 17:00, a z Wisłą Kraków dopiero 13 sierpnia, tak więc wygrana w P.UEFA (czego życze) będzie dobrym prognostykiem przed meczem z Wisłą Krk :think:
Pozdrawiam :-)

ODPOWIEDZ