Która z lig europejskich jest najlepsza?

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ

Która liga jest najlepsza?

Można wybrać tylko 1. opcję

Pokaż wyniki
naros

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 maja 2006, 16:28

Która liga w Europie jest najlepsza? Moim zdaniem liga Hiszpańska jest najładniesza ma świetne drużyny które pokazują piękny futbol (np. Barcelona). Na drugim miejscu postawił bym na lige Włoską ponieważ jest to liga taktyczna i defensywna dla mnie bardzo fajna :D Liga angielska jest brzydka wszystko opiera sie w niej na strzeleniu bramki (z wyjątkiem kilku zespołów) pozostają jeszcze ligi niemiecka i francuska z tych dwóch wole niemiecką.

Obrazek
Un capitano c'è solo un capitano!!!
Robert 10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 maja 2006, 16:39

naros pisze:Która liga w Europie jest najlepsza? Moim zdaniem liga Hiszpańska jest najładniesza ma świetne drużyny które pokazują piękny futbol (np. Barcelona).
Może pokazują piękny futbol ale na pewno jeśli Barca by tam nie grała uznałbyś że jest brzydka.
naros pisze:Liga angielska jest brzydka wszystko opiera sie w niej na strzeleniu bramki
:rotfl: :rotfl: :rotfl:
Co ty wypisujesz chłopie ?? Przecież Liga Angielska ( według mnie ) jest najpiekniejsza i najlepsza. Już na pewno nie jest brzydka!! Zawsze gdy leci na Canal+ Sport liga Angielska to czekam na nią z niecierpliwieniem. Widziałeś chociaż raz mecz drużyn Premierschip?? Porównaj sobie tempo np z ligą Włoską którą uważam zaraz za Angielską za najsilniejszą.

jarmel

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 maja 2006, 16:57

Zgadzam sie z Robert 10 liga angielska to najlepsza i najmilsza dla oka liga. Podczas angielksich meczow zawsze oglada sie mnostwo pieknych akcji i ladnych goli, podziwiam zawodnikow grajacych w Anglii, gdyż aby tam grac trzeba miec naprawde wysmienita forme i kondycje.
Wg. mnie liga hiszpanska wcale nie jest nasilniejsza, to że akurat gra tam teraz Barca która jest w dobrej formie (a przedtem Real) wcale nie czyni z Primera Division najsilniejszej ligi.

Najlepsze ligi wg mnie:

1. Angielska
2. Włoska
3. Hiszpańska

JRP

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 maja 2006, 17:36

To prawda liga hiszpańska owszem jest dobra ale nie
najlepsza :snooty: .Owiele bardziej podoba mi się nasza włoska, ale najlepsza jest angielska :) .Jest twarda ale i bardzo ładna.

FORZA JUVENTUS!!!
naros

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 maja 2006, 17:44

Każdy ma swoje zdanie ja angielskiej nie lubie i tyle. Wkurza mnie ta liga niewiem dlaczego moze nie samym stylem gra ale moze tym ze jest tam.... chelsea :evil: :evil: :evil:

Obrazek
Un capitano c'è solo un capitano!!!
JUVEfan_11

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 21 maja 2006, 17:58

Jak dla mnei najlepszą ligą jest włoska, bo tutaj gra najlepszy klub świata JUVE!!!I wolę mecz tej drużyny z Atalantą niż real-barca w lidze hiszpańskiej.[/url]

El Nino

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 maja 2006, 18:04

Dla mnie również najlepszą i najładniejszą ligą jest liga angielska.. Tam gra sie przez 90 na maxa.. pilkarze biegaja od bramki do bramki, prezentują ciekawe akcje i czasem mozna zobaczyc jakies sztuczki techniczne (czyt. np.C.Ronaldo, Drogba).. Jedyną wadą moze byc dla kogos ostra gra, ale mnie to nie przeszkadza..
Lubie ogladac takze mecze ligi francuskiej, poniewaz jest to "techniczna liga", hiszpanskiej-rowniez grają przyjemnie dla oka i nie zgodze sie z przedmowca ze jest to tylko Barcelona.. Spojrz sobie na Athletico Madryt, Seville, Osasune, Valencie i holenderskiej bo mozemy zobaczyc tam bardzo ladne skladne akcje..

Niestety najnudniejszą z lig jest dla mnie liga włoska.. Wiadomo zdazaja sie ciekawe mecze jak np. Roma-Juve, Inter-Roma, Palermo-Sampdoria, MIlan-Chievo.. ale tak czy tak pilkarze nie graja tam na maxa przez caly mecz.. strzelą tyle bramek zeby bylo bezpiecznie i sie zamykają.. Najładniej grająca druzyna z Włoch uważam "niestety" :D Milan..

Conrad JUVE

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 maja 2006, 20:40

Moim zdaniem najlepsza liga europejską jest Liga Angielska - Prepiership . poniewaz zawsze kiedy ogladam na C+ dowolny mecz ligi angielsiej sa niesamowite emocje

NA ZAWSZE JUVENTINO !!!
Wojtas_99

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 lipca 2006, 15:41

najlepsza jest angielska ,lubie włoska ale wiekszość klubów gra pasywną piłke która nie może sie zbytnio podobać,chociaż jak pokazuje sukces włochów w mś to co jest piękne nie zawsze jest skuteczne :smile:

14 mistrzów. Na razie miałaś. Drużyno nasza kochana chorzowskim Ruchem zwana, drużyno nasza kochana chorzowskim Ruchem zwana.
Aniolek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 lipca 2006, 15:55

W Angli graja bardzo szybko i ostro liga jest dobra ale nie najlepsza w Hiszpani liga równeirz jest dobra Francja i Niemcy to jusz sa troszke gorsze ligi ja sadze ze Serie A jest najlepsza poporstu podoba mi sie ta liga ale kazdy moze miec inne zdanie :)

Obrazek
micio93

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 sierpnia 2006, 08:58

JAkA liga ma tak dobre zespoły jak angielska. W niej są najlepsze kluby świata np. CHelsea londyn, manchester united, arsenal, liverpool, Fulham, manchester city. NIkt mi nie powie ze nie ma mocniejszej ligi nisz angielska

CHELSEA rządzi
The_Sickness

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 sierpnia 2006, 09:19

Chyba angielska. Mam mecz z poprzedniego sezonu MU 2-0 Arsenal i jest to chyba najlepszy mecz jaki posiadam w swojej kolekcji. Nie wiem jak wyglądają spotkania druzyn z nizszych miejsc w tabeli, ale spotkania czołówki z premiership to istne batalie. Niesamowite tempo, cudowne strzały z dystansu ... Natomiast nie lubie angielskich stadionów, ciasno tam jak nie wiem, troche dziwnie publika siedzi, tuz za linią boiska.

Liga włoska, moze nie najpiękniejsza jezeli chodzi o styl, to jednak ma niesamowity klimat stadionowy, flary, świece dymne, petardy transparenty i wspaniali kibice. Poza tym jej poziom ciągle wzrasta. Mecz np. Inter 1-2 Juve z poprzedniego sezonu niczym nie odstępował od tych z Premiership.

Liga niemiecka i hiszpańska? nie interesuje się nimi, więc są mi zupełnie obojętne.

herr_braun

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 sierpnia 2006, 09:45

Oczywiście, że angielska. Najwięcej zespołów z górnej pólki, drużyny nawet ze środka tabeli "pochłaniające" dobrych, czołowych zawodników zawodników z innych lig, pełne stadiony. Nigdzie indziej tego nie ma.

Kuben

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 sierpnia 2006, 09:51

W/G mnie najlepsza liga jest oczywiscie Premiership... najtrudniejsza liga na swiecie, najpiekniejsza, najlepsze stadiony... WSYSKO :) Liga Wloska... tesh Fajna, ale brakuje jej czegos do Angielskiej... nie jest tak przebojowa... Hiszpanska... nienawidze tamtych klubow oprocz Betisu i niegdys Valencii... Niemiecka... NO COMENT, totalne beztalencie... Francuska jest tesh bardzo fajna, ale czasami padaja tam dziwne wyniki wiec lepiej nie obstawiac u Bukmachera ze PSG wygra np. z Sedanem bo mozemy WTOPIC... i tesh tam rzadzi niepodzielnie Lyon wiec niespodzianki kto wygra lige raczej nie ujrzymy...

To jest moje zdanie na ten temat, wiec potem nie miejcie do mnie pretensji. :prochno:
Ostatnio zmieniony 03 sierpnia 2006, 10:28 przez Kuben, łącznie zmieniany 2 razy.

Fiat 126p - Prawie jak Bugatti
Pegasus - Prawie jak PlayStation
Barcelona, ManU, inter... - Prawie jak Juventus
Pilekww

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 sierpnia 2006, 09:56

Szczerze wierze że włoska ale zagłosowałem na angielską, bo tam mamy wiele dobrych zespołów, tam druzyna na 5 czy 6 miejscu jest na bardzo wysokim poziomie. We Włoszech przepaść między Juve, Milanem no powiedzmy ze Interem a słabszymi zespołami jest bardzo duża!
Co do hiszpańskiej to powiem ze jest najładniejsza ale nie najlepsza!

"... Mamy 42 kluby w Serie A i B. Wszyscy rozmawiają, jedyny głuchoniemy klub to Inter." - Luciano Moggi
ODPOWIEDZ