AC Milan może zagrać w europejskich pucharach!
- Medi
- Qualità Juventino
A co w tym dziwnego? Porceddu chyba nie mógł stosować jednego artykułu w stosunku do jednego klubu a inny w stosunku do kolejnych. To chyba normalne, że wszystkich potraktował tak samo.klsmkr pisze:No i? Przeciez wszystkie zamieszane kluby zostaly tak potraktowane.Medi pisze:Dzięki czemu Inter nie odpowiadał za oszustwo sportowe i nie został ukarany punktami karnymi.
A ja napisałam o Interze bo o Interze mówimy

- klsmkr
- Interista
No i o to mi chodzilo. Moggil mowi cos o nieuregulowanych aferach InteruMedi pisze:Porceddu chyba nie mógł stosować jednego artykułu w stosunku do jednego klubu a inny w stosunku do kolejnych. To chyba normalne, że wszystkich potraktował tak samo.

- Medi
- Qualità Juventino
I miał racje Moggi. Fakt, że wszystkie kluby zostały potraktowane w ten sam sposób nikogo nie usprawiedliwia. Wszystkim klubom po prostu się upiekło, a, że Moratti prawi morały i próbuje przekonać wszystkich , że jego klub nigdy żadnych machlojek nie robił, to mu Moggi odświeżył pamięć ( mówił zresztą nie tylko o paszporcie)klsmkr pisze:No i o to mi chodzilo. Moggil mowi cos o nieuregulowanych aferach InteruMedi pisze:Porceddu chyba nie mógł stosować jednego artykułu w stosunku do jednego klubu a inny w stosunku do kolejnych. To chyba normalne, że wszystkich potraktował tak samo., a tymczasem to nie jest kwestia specjalnego traktowania naszego klubu, tylko decyzji, ktora objela wszystkie ekipy zamieszane w afere (chociaz trudno tutaj mowic o udziale druzyn - raczej pilkarzy).
- Marianb
- Juventino
Moim zdaniem AC Milan nie powinien grać w pucharach.Fiorentina,Juve,Lazio
nie zagrają w pucharach, a Milan zagra
.To troche nie fair postępowanie wobec innych klubów. :roll: .Jeśli chodzi o udział Mialnu w LM to pewnie Uefa dopusci AC Milan do pucharów.
nie zagrają w pucharach, a Milan zagra

- Mati1990
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 3 razy
W środę 2 sierpnia o godz. 14:00 AC Milan dowie się, czy będzie mógł wystartować w trzeciej rundzie eliminacji do Ligi Mistrzów. Jeśli specjalnie powołana komisja zdecyduje się wykluczyć Rossonerich z rozgrywek, wówczas w ich miejsce w elicie zagra najpewniej francuskie RC Lens.
Milan w sezonie 2005/06 zajął w tabeli ligowej drugie miejsce, ale na skutek udziału w aferze korupcyjnej został przesunięty o kilka pozycji niżej. Caf w ogóle wykluczył Rossonerich z europejskich rozgrywek i Milan tylko na skutek braku licencji Empoli na grę w pucharach mógł zagrać w pucharze pocieszenia.
Corte Federale po złożonym odwołaniu było już łaskawsze dla Milanu i pozwoliło mu zagrać w eliminacjach Ligi Mistrzów. Na drodze do szczęścia Włochów stanęła jednak UEFA, która ma poważne zastrzeżenia co do występów tego zespołu w Champions League.
"Decyzja specjalnej komisji UEFA dotycząca udziały Milanu w Lidze Mistrzów w sezonie 2006/07 zostanie podjęta w środę o godz. 14:00."- zakomunikowałą UEFA.
http://www.pilka.pl/?mid=1&show=58452
A wiec nie wiadomo jeszcze czy Milan zagra w lm.Wierze,ze jezeli brali udzial w tak zwanej aferze "calciopoli" to Uefa nie doposci ich do lm bo sprawiedliwosc musi byc,ale znajac zycie pozwola im zagrac w lm bo to wkoncu Ac Milan :roll:
Milan w sezonie 2005/06 zajął w tabeli ligowej drugie miejsce, ale na skutek udziału w aferze korupcyjnej został przesunięty o kilka pozycji niżej. Caf w ogóle wykluczył Rossonerich z europejskich rozgrywek i Milan tylko na skutek braku licencji Empoli na grę w pucharach mógł zagrać w pucharze pocieszenia.
Corte Federale po złożonym odwołaniu było już łaskawsze dla Milanu i pozwoliło mu zagrać w eliminacjach Ligi Mistrzów. Na drodze do szczęścia Włochów stanęła jednak UEFA, która ma poważne zastrzeżenia co do występów tego zespołu w Champions League.
"Decyzja specjalnej komisji UEFA dotycząca udziały Milanu w Lidze Mistrzów w sezonie 2006/07 zostanie podjęta w środę o godz. 14:00."- zakomunikowałą UEFA.
http://www.pilka.pl/?mid=1&show=58452
A wiec nie wiadomo jeszcze czy Milan zagra w lm.Wierze,ze jezeli brali udzial w tak zwanej aferze "calciopoli" to Uefa nie doposci ich do lm bo sprawiedliwosc musi byc,ale znajac zycie pozwola im zagrac w lm bo to wkoncu Ac Milan :roll:
- DamKam
- Juventino
Ja mam takie samo odczucie, ze dopuszcza ich do tej LM :doh: Wydaje mi sie, ze gdyby mialo byc inaczej to UEFA juz dawno temu powinna podjac decyzje, ze wszystkie zamieszane kluby w ta afere, obojetnie jaki bedzie wynik apelacji, nie beda mogly wystapic w tych rozgrywkach. Jezeli Milan zostanie dopuszczony do LM to bedzie to hanba dla wladz Wloskiej pilki ale takze dla UEFAMati1990 pisze:ale znajac zycie pozwola im zagrac w lm bo to wkoncu Ac Milan :roll:

- Mrówa
- Juventino
Czemu sie tu dziwić ? Oba mediolańskie kluby potrafią sie nieźle ustwaić.Inter sobie mistrzostwa sam przyznaje :roll: ,a Milan choc była mowa ,że żadna z drużyn zamieszanych w Calciopoli nie zagra w europejskich pucharach, ma na to duże szanse.Gdyby mieli nie grać w LM to od razu byłoby to wiadome i ogłoszone. A tak w UEFA , pogadają chwile o tym ,poliżą dupe Milanowi i pozwolą im grać w LM 

- Mrówa
- Juventino
Europejska Unia Piłkarska (UEFA) zezwoliła włoskiemu klubowi AC Milan na grę w trzeciej rundzie eliminacji Ligi Mistrzów. Mediolański klub uwikłany był w aferę korupcyjną we włoskim futbolu.
Milan w eliminacjach zagra z irlandzkim Cork City lub Crveną Zvezdą Belgrad. Te dwie drużyny rywalizują ze sobą w drugiej rundzie eliminacji i w środę spotkają się w meczu rewanżowym. W pierwszym spotkaniu serbski zespół wygrał na wyjeździe 1:0.
Milan był zamieszany w aferę korupcyjną we włoskim futbolu. Sąd pierwszej instancji nałożył na mediolańczyków karę odjęcia 15 punktów, a trybunał odwoławczy włoskiej federacji piłkarskiej zredukował tę sankcję do ośmiu punktów. Mediolańska drużyna została sklasyfikowana na trzecim miejscu w tabeli Serie A na koniec minionego sezonu, co uprawnia ją do gry w eliminacjach LM.
Włoskie kluby, które wystąpią w rozgrywkach pucharowych:
Liga Mistrzów: Inter Mediolan, AS Roma
Eliminacje Ligi Mistrzów: AC Milan, Chievo Werona
Puchar UEFA: US Palermo, AS Livorno i Parma FC.
Źródło : http://sport.onet.pl/0,1248711,1365284,wiadomosc.html
No i można sie było tego spodziewac, Milan ładnie sobie załatwił LM.Mieli nie grać ,ale Berlusconi ma wszędzie przeszczepowe kontakty.Jak widać nie tylko Serie A i Orange Ekstraklasa sa skorumpowane.Skorumpowana jest też UEFA.Ale kiedyś bekną za to wszystko.
Milan w eliminacjach zagra z irlandzkim Cork City lub Crveną Zvezdą Belgrad. Te dwie drużyny rywalizują ze sobą w drugiej rundzie eliminacji i w środę spotkają się w meczu rewanżowym. W pierwszym spotkaniu serbski zespół wygrał na wyjeździe 1:0.
Milan był zamieszany w aferę korupcyjną we włoskim futbolu. Sąd pierwszej instancji nałożył na mediolańczyków karę odjęcia 15 punktów, a trybunał odwoławczy włoskiej federacji piłkarskiej zredukował tę sankcję do ośmiu punktów. Mediolańska drużyna została sklasyfikowana na trzecim miejscu w tabeli Serie A na koniec minionego sezonu, co uprawnia ją do gry w eliminacjach LM.
Włoskie kluby, które wystąpią w rozgrywkach pucharowych:
Liga Mistrzów: Inter Mediolan, AS Roma
Eliminacje Ligi Mistrzów: AC Milan, Chievo Werona
Puchar UEFA: US Palermo, AS Livorno i Parma FC.
Źródło : http://sport.onet.pl/0,1248711,1365284,wiadomosc.html
No i można sie było tego spodziewac, Milan ładnie sobie załatwił LM.Mieli nie grać ,ale Berlusconi ma wszędzie przeszczepowe kontakty.Jak widać nie tylko Serie A i Orange Ekstraklasa sa skorumpowane.Skorumpowana jest też UEFA.Ale kiedyś bekną za to wszystko.

- Pilekww
- Juventino
Właśnie to przeczytałem a komentarz może być jeden :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: . Nie mam pojęcia jak to mozliweMichał`fcj pisze:Europejska Unia Piłkarska (UEFA) zezwoliła włoskiemu klubowi AC Milan na grę w trzeciej rundzie eliminacji Ligi Mistrzów.....

Widze że UEFA chce powtórke z Włoch,a najważniejsze rozkrywki europejskie maja być nieczyste przez udział takich właśnie.....
Do milanu jedna wiadomość: "Zobaczymy za rok :evil: :evil: :evil: "
"... Mamy 42 kluby w Serie A i B. Wszyscy rozmawiają, jedyny głuchoniemy klub to Inter." - Luciano Moggi
- Yari
- Juventino
Cieszę się. Jedyny godny reprezentant calcio obecnie na europejskiej arenie ( no i Chievo o ile przejdzie do fazy grupowej ) .
A po za tym w przyszłości to Milanowi będą wypominać , że uniknął kary a nie nam. Trzeba patrzeć na własne podwórko a nie cudze .
A po za tym w przyszłości to Milanowi będą wypominać , że uniknął kary a nie nam. Trzeba patrzeć na własne podwórko a nie cudze .
- peste
- Juventino
Dopuścili ich bo nie bylo dowodów na przekręty. Nas UEFA też by dopuściła gdyby nie caf i ten śmieszny wyrok
Z drugiej strony, deklarowali, że nikt kto jest zamieszany w "afere" nie będzie grał w pucharach, dlatego ta decyzja jest troche nie fair. Ale przynajmniej będzie jedna przyzwoita drużyna w LM reprezentująca calcio. (szkoda, że tylko 1
)

- Mrówa
- Juventino
Dzięki wielkie,Jestem z siebie dumny. 8) Pozdrów Berlusconiego ode mnie i podrap go po włosach.MaxACM pisze:Z cyklu głupot wybrałem największa. Brawo.Michał`fcj pisze:Skorumpowana jest też UEFA.Ale kiedyś bekną za to wszystko.

- MaxACM
- Milanista
Na frustracje dobry jest Frustanol podobno. Z ciepłych wieczorów pamiętam ten z Manchesteru.Michał`fcj pisze: Pozdrów Berlusconiego ode mnie i podrap go po włosach.Mam nadziej ze dojdziecie do finału LM i przeżyjecie jeszcze raz to co było w Stambule
Pamiętasz ten ciepły letni wieczór ?