Polska II liga

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
zlatan_sc

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 lipca 2006, 15:48

z takimi wzmocnieniami nie widze innego wyjscia niz OE dla Zagłębia Sosnowiec 8) jeśli nie teraz, jesli nie z takimi zawodnikami, to kiedy i z kim?
w ostatnim sparingu z pierwszoligowym Widzewem Zagłębie przewazalo przez caly mecz, mino, ze nie zagrał profesor Berensztajn i supersnajper Folc. Nasi skrzydłowi (Chwalibogowski, Piątkowski) osmieszali co chwila defensywe druzyny z Łodzi, a w środku brylowal Sławek Pach, bohater meczu :) mimo, ze to tylko sparing to nasi zademonstrowali kawał dobrej piłki 8)
bójcie się chamy, do pierwszej ligi wracamy! ;]

Obrazek
wloski w alfabecie pisze:Prawdą jest to, że eskimosi jedyną przyjemnością miedzy ludzką na jaką mogą sobie pozwolić jest pocieranie się o nosek.
steru

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 lipca 2006, 10:55

dacar1 pisze:halo, II-glo ligowcy! juz w piatek startuje nowy sezon! zapomnieliscie o tym? inauguracja w Gliwicach: o 20:00 Piast podejmuje Zaglebie Sosnowiec :) wiec od razu dwie mocne ekipy. Niech wygra lepszy...
Ciekawe czy i w tym sezonie będziesz 2 razy celebrował zwycięstwo swojej drużyny :wink: Jeśli zagra Chylaszek to napewno :lol:

Już jutro mecz. Jestem pewien, że gra Zagłębia stoi na wysokim poziomie. Jeśli tylko napastnicy popracują nad swoją celnością to o wynik jestem spokojny. Zagłębie ma w tej chwili najlepszego bramkarza w 2 lidze, świetna obronę, pomoc marzenie no i właśnie trochę nieskutecznych napastników. Jeśli tylko utrzymają oni formę z meczy sparingowych to liczę na gładkie 3-0 dla Zagłębia.
PZDR

dacar666

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 lipca 2006, 14:15

nie kwestionuje dobrego zespolu Zaglebia, ale...

Najlepszy bramkarz w II lidze? wybacz kolego, ale to wlasnie bramkarzem Piasta interesowaly sie zespolu Hamburger SV, Wolfsburga i chyba SV Mainz. Jednak Jacek Zielinski wspolnie z Januszem Bodziochem zdolali go zatrzymac. Mowa oczywiscie o Koziku.

Z obrona moze byc problem, bo nie wiadomo czy zagra Banas. Nowy zawodnik w obronie moze wprowadzic lekkie zamieszanie typu nieznajomosc pozycji czy cus. Oby tak sie nie stalo.

Pomoc... no coz. Srodek pola to Widuch i Kompala. Moze i dziadki, ale oni sa jak wino. Im starsi tym lepsi. Oby tak bylo i tym razem. Po bokach Kaszowski i... no wlasnie. albo Podgorski, albo nowy zawodnik, czyli Chylaszek.

Atak moze byc znowu najwiekszym problemem. Obym sie okazal zlym prorokiem i zeby ci napastnicy strzelili jakies bramki.

Nie bede sie bawic w obstawianie. Po prostu licze na wspaniale pilkarskie swieto w Gliwicach. Ciesze sie, ze na mecz przyjada kibice Zaglebia. Tylko pytanie: gdzie oni beda siedziec?

Powtorze to, co napisalem w poprzednim poscie

Niech wygra lepszy.

P.S. Napiszcie mi cos wiecej o Chylaszku. Czy to dobry zawodnik? Czy slaby? tylko szczerze, bez udziwnien :)

steru

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 lipca 2006, 14:46

Szczerze i bez udziwnień o Chylaszku. Hmm dla mnie ten zawodnik to porażka. W większości meczów na Ludowym każdy jego kontakt z piłką powodował palpitacje serca. Grał nie dokładnie, tracił piłkę... Jednym słowem : porażka. Zyczę wam szczerze, żeby Chylaszek wam się przydał bardziej niż Zagłębiu. Może przy waszym stylu gry, ustawieniu, systemie treningowym ten piłkarz się zmieni na lepsze. Ale póki co to jest on za słaby na takie drużyny jak Zagłębie i Piast...
PZDR

dacar666

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 lipca 2006, 13:36

coz... juz dzis o 20:00 zostanie zainaugurowany nowy sezon II ligi. W Gliwicach i Bydgoszczy rozpoczna sie mecze, a przeciwnikami beda odpowiednio Zaglebie Sosnowiec i Odre Opole. Spotkanie w Gliwicach poprowadzi Leszek Gawron z Mielca, a mecz Hydrostwora z Odra Marek Kowal z Katowic. Te dwa mecze zapowiadaja sie chyba najciekawiej... chociaz na pierwszy plan wychodzi mecz w Gliwicach. Spodziewam sie wielkiego pilkarskiego swieta oraz kompletu na trybunach. Obawiam sie tylko o forme "Piastunek", gdyz nie zawsze na poczatku sezonu wszystko idzie dobrze. Ale zobaczymy... mecz za 6 godzin 30 minut.

dacar666

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 lipca 2006, 22:16

Piast Gliwice - Zaglebie Sosnowiec 4:0 (!)

Wspanialy mecz w wykonaniu gliwiczan. Nie tylko pilkarsko, ale i kibicowsko. Do przerwy Piastunki prowadzily 3:0 (Gamla, Podgorski i Kaszowski w pierwszej, oraz "profesor" Kompala w drugiej). Z taka gra Piast naprawde ma szanse na awans do I ligi. Na stadionie komplet... nie wiem co jeszcze opisac, bo jestem pelny entuzjazmu :)
Kibicow Zaglebia dosc duza liczba... mysle ze wiecej jak te 200.

Pozdrawiam serdecznie!

farmer16

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 lipca 2006, 22:43

No Piast Gliwice w świetny sposób rozpoczął obecny sezon. Szczerze nic do nich nie mam podobnie jak do ich rywala, Zagłębia Sosnowca. Wiele osób uważało, że Zagłębie wygra jednak nie mało się myliło. Zagłębie dostało srogie baciory.

Piast Gliwice-Zagłębie Sosnowiec 4-0
Bramki dla Piasta: Kaszowski 13, Gamla 36, Podgórski 41, Kompała 81

Dzisiaj odbyło się także inne spotkanie. Zawisza Bydgoszcz o godzinie 20:00 rozgrywała także pierwsze spotkanie z beniaminkiem 2 ligi Odra Opole. Zawisza zdołała wygrać i także zanotować 3 pkt na start sezonu.

Zawisza Bydgoszcz-Odra Opole 1-0
Bramka: Arkadiusz Miklosik 57

Jutro kolejne spotkania.

Alessandro Del Piero 202 gole! i wszystko jasne !
paku

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 29 lipca 2006, 08:51

:rotfl: :rotfl: :rotfl:
Zagłebie mierzy w Ekstraklase ? Cóz za ambicja przegrac pierwszy mecz 4-0
:prochno:
Gratulacje dla Piasta :)

gregor_g4

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 lipca 2006, 09:38

paku pisze::rotfl: :rotfl: :rotfl:
Zagłebie mierzy w Ekstraklase ? Cóz za ambicja przegrac pierwszy mecz 4-0
:prochno:
Gratulacje dla Piasta :)
Cóż za ambitny post... może przypomnę Ci tą wilką Wisłę mierzącą w CL,a przegrywającą z Dynamem Tibilisi, Valerenga itd...

Co do meczu: nadmuchany przez kibiców balonik pękł... miało być piękne zwycięstwo, jest blamaż. Jednak uważam, że dobrze się stało. Piłkarze zrozumieją, że nikt przed nimi nie padnie na twarz tylko dlatego, że mają wielkie nazwiska. Bardzo dobrze, żę przegraliśmy 4-0. Nie będzie mowy o żadnym przypadku czy też potknięciu. Poza tym lepiej raz przegrać 4-0 niż 4 razy po 1-0. To dopiero pierwszy mecz, zostały 33 punkty do zdobycia więc nie stało się coś co by przekreśliło nasze szansę na awans. Dodatkowo graliśmy w osłabieniu : brak Teresy, Paczkowskiego Kościukiewicza i Pacha. Ja jestem optymistą i wiem, że będzie lepiej, gdyż tą drużynę stać na więcej, dużo więcej. Z każdym kolejnym meczem piłkarze lepiej będą sięrozumieć, a to zaprocentuje.

P.S. Dacar, czy Ty byłeś na meczu w zielonej koszulce i staleś na sektorze blisko naszej klatki? Jeśli tak to Cie widziałem.

paku

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 29 lipca 2006, 10:30

gregor_g4 pisze:
paku pisze::rotfl: :rotfl: :rotfl:
Zagłebie mierzy w Ekstraklase ? Cóz za ambicja przegrac pierwszy mecz
A czemu nie wspomnisz o meczach Wisły z Parmą, Schalke ? Czy Lazio ? Zawiść ! :prochno:

Nie porównuj drugo ligowca do kandydata do Mistrzostwa Polski ;]

Tyle odemnie :D nie oczekuj ze odpisze Ci na nastepnego posta, strata czasu ;-)

dacar666

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 lipca 2006, 17:26

gregor_g4 pisze:[...]
P.S. Dacar, czy Ty byłeś na meczu w zielonej koszulce i staleś na sektorze blisko naszej klatki? Jeśli tak to Cie widziałem.
Tak, to bylem ja... jezeli mnie rozpoznales, to znaczy ze byles w sektorze kibicow Piasta (bo z tej pseudozwierzecej klatki bys mnie chyba nie dostrzegl...) a skoro tak, to dlaczego nie podszedles zagadac?

Jeszcze daleko do konca rozgrywek, ale tabela mi sie podoba :)

damiano ziębotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 lipca 2006, 01:39

Najważniejsze że Śląsk dobrze zaczął sezon!! :) wygrał lokalne derby z Miedzią i to się liczy, to był ciężki wyjazd, ale chodzi o 3pkt, których mam nadzieję nie zabraknie :-D bo Śląsk musi wrócić na należne im miejsce czyli do czołówki polskich klubów!!

WKS Śląsk Wrocław !!

Jędruś1964

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 sierpnia 2006, 11:48

W przyszłym sezonie sie spotkamy :D :D
..::GKS KATOWICE::..

paku

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 12 sierpnia 2006, 13:55

Małe pytanie do fanów Zagłebia Sosnowiec.
Wiadomo kiedy odbędzie sie mecz z ŁKS Łomża ? Pytam bo mam Zagłebie na kuponie wiec mi zalezy :P
Pozdrawiam

Meraviglioso

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 sierpnia 2006, 14:09

damiano ziębotta pisze:Najważniejsze że Śląsk dobrze zaczął sezon!! :) wygrał lokalne derby z Miedzią i to się liczy, to był ciężki wyjazd, ale chodzi o 3pkt, których mam nadzieję nie zabraknie :-D bo Śląsk musi wrócić na należne im miejsce czyli do czołówki polskich klubów!!

WKS Śląsk Wrocław !!
Z tym powrotem będzie ciężko, bo jeśli interesujesz się Śląskiem, to pewnie wiesz, że w 2. lidze gramy praktycznie trzecioligowym składem. A na dodatek w tym sezonie odeszli Budka (najlepszy pomocnik) i Tarasiewicz (trener-geniusz?). Ostatnio niestety przegraliśmy 0:2 z Zawiszą, ale było do przewidzenia. Wydaje mi się, że w tym sezonie 5-6 miejsce to będzie maksimum.

ODPOWIEDZ