Którego z zawodników bedzie wam najbardziej brakowac?

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ

Którego z zawodników, którzy odeszli bedzie najbardziej brakowac?

Zambrotta
193
62%
Cannavaro
110
35%
Thuram
7
2%
Emerson
1
0%

Liczba głosów: 311
The_Sickness

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 lipca 2006, 14:43

Zdecydowanie Zambrotty, gdyz jest to zawodnik który moze grać na lewej/prawej obronie i pomocy. W przypadku braku zawodnika na daną pozycję deschamps mógły wykorzystwac jego wielopozycyjnosc. Odczujemy tez brak cannavaro, ze względu na to że czyści doskonale w polu karnm. Emersona i Thurama mozna zastąpić bez problemu.
Ostatnio zmieniony 25 lipca 2006, 09:28 przez The_Sickness, łącznie zmieniany 1 raz.

Conrad JUVE

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 lipca 2006, 15:14

tak naprawde to bedzie mi brakowac wszystkich trzech czyli zambrotty canny i thurama oprocz oczywiscie emersona :!: wogole sie do niego nie przywiazalem

NA ZAWSZE JUVENTINO !!!
Messer

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 lipca 2006, 15:15

Pewnie że Zambrotty :(

zoff

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 24 lipca 2006, 15:25

najbardziej ogolnie szkoda to pewnie zambro uniwersalny 29 lat.....ale mi sie zadaje ze jesli sie mowilo nazwisko THURAM to odrazu kazdemu kojarzylo sie to z JUVE wiec bez namyslo Lilian....

mesju

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 lipca 2006, 15:38

Dla mnie odpowiedź jest jednoznaczna: Cannavaro. Nawet Zambrotte przebolałem, ale to co robi nasz środkowy obrońca jest godne najważniejszych piłkarskich nagród. Powiem szczerze: zakochałem się w stylu gdy, jaki Canna prezentuje. Idealny i kompletny piłkarz. Byłem dumny, że mamy takiego zawodnika w składzie. Niestety, pozmieniało się... przeszedł do klubu, który na mojej liście ulubionych zajmuje jedno z ostatnich miejsc. Dla mnie jednak Cannavaro zawsze będzie wielki!

Śmiter

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 lipca 2006, 16:00

Zambro. Od kiedy pamiętam to był mój ukchany tercet: Tachinardi, Zambrotta i Alex. Cóż... został tylko Alex. W każdym bądź razie życzę powodzenia Gianluce w Barcelonie. Mam nadzieję, że Chielinni/Balza godnie Go zastąpią!!

JUVE PONAD WSZYSTKO. AVE JUVE!!!
16Maciek

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 24 lipca 2006, 19:50

Zdecydowanie Zambrotta.. Najlepszy skrajny obrońca świata, grający bardzo ofensywanie. A do tego potrafi grać i w pomocy

Ultras

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 7 razy

Nieprzeczytany post 24 lipca 2006, 21:07

Żadnego. Odeszli w trudnym momencie. Zostawili klub w potrzebie. Widocznie żaden z nich nie był godzień, aby reprezentować barwy naszego klubu. Coraz bardziej się utwierdzam w takim własnie przekonaniu.

Miolli

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 24 lipca 2006, 21:28

Gianluca PESSOTTO!
I tyle w tym temacie!

Z tych co wymieniłeś to Zambro , bo luibiałem chłopaka.
Wiadomo , że odeszli mistrzowie. Grali w Juve kawał czasu (wiadomo o kim mowa). Poprostu sie przzwyczaiłem , ale czy pokochałem? Skoro nie umieją sie poświęcić dla klubu , to nara. Mało jest piłkarzy krorzy kochają klub , taka jest piłaka zmienia sie kluby i tyle.

Szkoda że Pessoto nie będzie grał , wiadomo dlaczego. Może , gdyby nie ten "wypadek" to wróciłby do Juve jako piłkarz.

sieka

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 lipca 2006, 21:50

No cuż, odeszło od nas 3 najlepszych obrońców MŚ więc każdego z nich nam będzie brakowac w defensywie .Mi osobiscie najbardziej szkoda Cannavaro bo chyba wybral najgorszą opcje transferowa ze wszytskich...Co do Zambro to myśle ze jeszcze w Barcie pokaże wielką klase jaką nabył przez tyle lat w Juve.

...............JUVE...........
El Nino

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 lipca 2006, 22:10

Mnie najbardziej żal jest Cannavaro.. Był moim idolem koło DP do czasu kiedy nie powiedzial "Gra w realu była moim niespełnionym marzeniem" .. :/ Zachował sie nie fair robiąc kibicom nadzieje do konca..
Pod wzgledem gry jednak nadal zostaje najlepszym obrońca swiata.. jest bezbłedny..
Szkoda tez Zambrotty.. Te niesamowite rajdy i uniwersalność.. :/
Do Thurama zawsze mialem jakis sentyment.. Lubiłem i w sumie nadal go lubie.. Perfekcjonista.. ostatnio przydazaly mu sie czasem bledy ale pamietam te niesamowite mecze gdzie nie dał sie przechodzic blokował napastników, przerywał podania górne i te po ziemi.. )tak jak Cannavaro na mś :D )

Jedynie co mi nie szkoda to Emersona.. Z resztą jak wiekszosci kibcom JUve chyba.. NIgdy nie zachwycal.. Dobrze grał, bo duzo wspomagal defensywe ale w sumie "dzieki" niemu i Capello styl gry JUve ograniczał sie właśnie do defensywy i mniejszej ilosci ataków.. Od niego wolalbym z dawnych Juventini, ktorzy odeszli przed jego przyjsciem Maresce, albo nawet Appiah..

Pozdrawiam

grandejuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 lipca 2006, 22:48

Oczywiscie, ze najbardziej bede zalowal odejscie Zambro :płaczę: Nie spodziewlaem sie tego po nim. Wierzylem, że to wlasnie w Juve zakonczy kariere. Mylilem sie.
Jestem rozczarowany odejsciem Thurama i jego postawą. Zawodnik, który jeszcze niedawno nosil na ramieniu opaske kapitana odchodzi bez slowa, mimo ze deklarowal pozostanie. Czy tyle lat w Turynie nic dla niego nie znaczy :?: Jestem w stanie zrozumiec Canne i Emersona. Oni grali dla Juve tylko dwa sezony. Widocznie Juve malo dla nich znaczyło.

Swider10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 lipca 2006, 22:52

To był ciezki wybor, pomiedzy Zambrotta, a Cannavaro ale jednak zaznaczyłem tego pierwszego, poniewaz spedził w Juve 7 pieknych lat i był Juve od dawna, a Cannavaro tylko 2 lata grał w Juve ale za te 2 lata trzeba mu bardzo podziekowac najlepszy stoper na MŚ zadnej pomyłki, Zambro tak samo, napewno bedziemy tesknic i jak to powiedzial Zambro juz tęski za Turynem, tamtejszymi ludzmi i Juve ale dziekujemy Ci za wszystko powodzenia w innej juz druzynie. Az łezka kreci sie w oku... :płaczę:

"Pozytywne rezultaty to coś wspaniałego , ale istnieje coś większego: móc powiedzieć, że jest się kibicem Juventusu i być z tego dumnym."

"Dla tych barw niektórzy stracili swe życie"
Tomecki99

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 lipca 2006, 23:57

Ehh...trudny wybor. Zaczne od konca. 4.Emerson - nigdy go nie lubilem ale szanowalem, w Niemczech nie pokazal nic. Z Bogiem... 3.Thuram - ostoja defensywy przez pare ladnych lat ale juz troche stary (34l.). Barcelona zaplacila za niego 5 mln euro a w "Dupie Kataloni" zarabiac bedzie 6mln euro za sezon czyli tuz za plecami Ronaldinho :!: No i tu sie zaczyna problem. 2-1. Cannavaro i Zambrotta - tej dwojki bedzie brakowac mi najbardziej. Zambro, 7 lat spedzonych w Juve i bylem pewny ze serce ma bialo-czarne, mylilem sie :/ W jednym z wywiadow powiedzial (cytuje z blaugrana.pl): "Barcelona to jeden z najsilniejszych klubów świata i dlatego zdecdydowałem się tu przyjść. Miasto, ludzie, piłkarze, trener- to wszystko złożyło się na podjęcie przeze mnie takiego kroku". Zambro jest nie tylko swietny w grze defensywnej ale i ofensywnej i nie sprawia mu roznicu czy gra na lewej czy prawej stronie boiska. Wzor bocznego obroncy. Bardzo bardzo dobry ruch transferowy ze strony Barcy (chociaz ich nie cerpie) i napewno bedzie pasowal do ich ofensywnej gry. No i Cannavaro - kompletny obronca: silny,waleczny,szybki i skoczny. Przeklenstwo wszystkich napastnikow. Lata wszyskie dziury, odbiera pilki, fantastycznie prezentuje sie w powietrzu. Wg mnie najlepszy srodkowy ostatnich 2 lat obok Terry'ego. Trudno mi wybrac z tej 2 jednak zdecydowalem sie zaglosowac na Cannavoro bo poprostu uwielbiam jego gre, mimo ze jest obronca. Szkoda mi troche bedzie tez Mutu bo to tez uniwersalny zawodnik, chociaz duze nadzieje wiaze z transferem Bojinova i Marchionniego. Pozdro...

...::: F O R Z A J U V E N T U S :::...
hara

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 25 lipca 2006, 03:10

Mi zdecydowanie najbardziej będzie brakowało canny... nie ma obecnie lepszego na jego pozycji i choć grał przez ledwie 2 lata, zdążył zaskarbić moją sympatię... którą stracił w jeden dzień... co jednak się nie wydarzyło nie można odebrać mu tego, że jest naprawdę Mistrzem Świata i jego interwencji będzie mi bardzo brakowało... uważam, że w zeszłym sezonie mieliśmy najlepszą obronę w ostatniej dekadzie(dalej boję się odbiegać myślami:) ) a to też za sprawą canny...

Capo di tutti capi
ODPOWIEDZ