Kluby i federacje wysyłające darmowe pamiątki

Spotkania kibiców, zloty, wyjazdy na mecze i najnowsze informacje z kibicowskiego świata.
ODPOWIEDZ
Gelek

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 20 lipca 2006, 16:44

Mam kilka pytanek, a konretniej:
1. Czy do wszystkich klubów piszecie po angielsku?
2. Czy jak piszecie e-mail do jakiegoś klubu to czy przysyłają wam paczkę? Czy tylko jak piszecie ręcznie to coś przysyłają?
3. Co piszecie w takim e-mailu/liście ? tak mniej więcej :P.

mani10

Katalończyk
Katalończyk
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 lipca 2006, 16:49

1. Ja tak
2.Niektórzy odpowiadają na e-mail, niektorzy na list, niektórzy na nic - zależy od klubu.
3.www.pamiatki.za.pl kliknij wzory listów

Na przyszłość nie lepiej poczytać cały temat - to wszystko tam jest;]

Paweł Sz.

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 lipca 2006, 16:54

Gelek pisze:Mam kilka pytanek, a konretniej:
1. Czy do wszystkich klubów piszecie po angielsku?
2. Czy jak piszecie e-mail do jakiegoś klubu to czy przysyłają wam paczkę? Czy tylko jak piszecie ręcznie to coś przysyłają?
3. Co piszecie w takim e-mailu/liście ? tak mniej więcej :P.
1. Jeżeli mam wzór listu w danym jezyku to np. do ManU pisze po angielsku, Bayeru po niemiecku, a do Juve po Włosku... :) A np. do Realu juz pisałem po angielsku ;) .
2. Jeszcze nigdy nie dostałem zadnej paczki :P .
3. To co na wzorze :wink: Ale np. do klubów niemieckich pisałem sam :-D .

A teraz ja mam pytanie: Od jakich klubów/federacji dostawaliscie odznaki? Wiem jedynie, ze odznaki przysyła Uefa :) . Zbieram odznaki wiec jestem ciekaw :) .

piotrek147

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 lipca 2006, 17:10

Dzisiaj dostałem pierwszą paczkę w swojej "karierze". :-D Paczka przyszła od VFB Stuttgart, były w niej zdjęcia z orginalnymi autografami takich osób jak: Ulrich Ruf,Christian Tiffert, Dirk Heinen. Paczka przyszła po wysłaniu e-maila, czekałem na nią 6dni.

P.S.: Czy mógłby ktoś podać wzór listu do UEFA?

www.HotKomp.pl - internetowy sklep komputerowy oraz serwis
MediapuntA

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 lipca 2006, 17:41

Paweł Sz. pisze:
A teraz ja mam pytanie: Od jakich klubów/federacji dostawaliscie odznaki? Wiem jedynie, ze odznaki przysyła Uefa :) . Zbieram odznaki wiec jestem ciekaw :) .
Liverpool , Juventus , PZPN , Aston Villa (2 odznaki) , VIllareal , Słowacka Federacja, Ghańska federacja , Nigeryjska

Swego czasu pisałem tutaj w tym temacie co keidyś dostawałem :) Kiedyś mnie to bawiło :) Teraz już nie :doh:

Pawloo

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 20 lipca 2006, 17:44

Ja tez pisze tylko w językach Angieslkim,Niemieckim,Włoskim itp...a po mailach już coś dostałem a zbieram dopiero od miesiaca... :)

Buba_pmi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 lipca 2006, 09:24

czajnik pisze:hey buba na twojej stronce widziałem zdjęcia piłkarzy wisły kraków z autografami. Dostałeś je po wysłaniu tradycyjengo listu czy e-mail?
Te co ja mam na stronie do sa kupione a niektore z wymiany.... za Baszczynskiego sie wymieilem.

Ale jak napiszesz list do Wisly to mozesz dostac..... wiem ze odpisuje Marcin Baszczynski

mani10

Katalończyk
Katalończyk
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 lipca 2006, 09:56

matimat1 pisze: Możecie mi wysłać przykład listu do uefa? Prosze
...
Napiszcie gdzie pisaliście i skąd dostaliscie i pisać ręcznie czy mailem. I co dostalście czekam.
No to wchodzisz na pamiatki.za.pl wchodzisz we wzory listów, potem angielski, bierzesz 3 wzór i zamiast "club" piszesz "federation"

Ja ręcznie do UEFA (bardzo warto!), a mailem Tottenham, Man City,Szwecja - to na razie dostałem. Podobno po mailu odpisują Czesi, VFB, ale ja on nich jeszcze nie dostałem.

EDIT: Poszukuję wzorów listów w różnych językach - czy może ktoś zapodać (bez angielskiego, włoskiego, niemieckiego).
EDIT2: Dla włosko jezycznych, czy to dobrze napisany mail, może mi to ktoś przetłumaczyć żebym sprawdził czy dobrze, (dałem włochowi do tłumaczenia ale nie wiem czy po prostu nie wrzucił tego w translator):
Il mio nome è Marcin. Vengo dalla Polonia. Avere 15 anni ed i miei hobby includono il gioco del calcio. Gioco il gioco del calcio laddove ed ogni volta che io latta - fa parte della mia vita. Naturalmente tranne il gioco del calcio di gioco e guardante raccolgo i souvenires di gioco del calcio come i manifesti della squadra, le cartoline ecc. Sto scrivendo voi a scopro più circa la vostra federazione. Ho gradito sempre guardare il gioco di footballers migliore. Sarei realmente pleased se mi trasmetteste alcuni souvenires liberi come: stendardo, distintivi, biglietti per i giochi passati, manifesti, autoadesivi, diverse foto dei giocatori con i autographes se possibile. Sarei soddisfatto di aggiungere i materiali alla mia accumulazione. Grazie molto per il vostro aiuto. Gli auguro la buona fortuna ed i successi molto di gioco del calcio in futuro. Con i riguardi gentili ed i saluti caldi.

olimp

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 lipca 2006, 10:51

witam po przerwie wywolanej przez zablokowanie mnie na forum. Przez ten czas dostalem 8 paczek oto co w nich bylo :
:ball: szwecja- zdjecie reprezentacji z autografami na tyle
:ball: szkcja-pocztowka z reprezentacja
:ball: manchester city- plakat a4 z autografami z tylu
:ball: totenham- kartke z podziekowaniem
:ball: toronto maple leafs- ksiazke(katalog) gruby,3 plakaty i 5 kart z zawodnikami nhl
:ball: seattle mariners- dwa autografy, 6 kart z zawodnikami, kartke z maskotka ,naklejki i maly plakacik z stadionem
:ball: astros houston- dwiekarty z zawodnikami, naklejki i taka gazetka rozkladana z kalendarzem spotkan i ze stadionem
:ball: czechy(dzisiaj)- 29 kart z zawodnikami i trenerami
spoxik

Najnowsze forum o pamiatkach pilkarskich i nie tylko
www.kolekcja.mojeforum.net
mani10

Katalończyk
Katalończyk
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 lipca 2006, 12:38

Do uefa bardzo opłaca się pisać, ale nie mailem. List priorytet(3PLN) wysłany do uefa i paczuszka (<brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> :D ) przyszła po tygodniu. POLECAM

EDIT: Gratuluje Sandra, też wysłałem do czechów (mail) i może dziś dojdzie - wysłałem 13.07
Ostatnio zmieniony 21 lipca 2006, 12:39 przez mani10, łącznie zmieniany 1 raz.

zarnax

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 21 lipca 2006, 12:38

matimat1 pisze:Czemu sie oplaca do uefa piasać, a w jakim czasie odpisują. No a jakbym napisał mailem to dostane? Odpisz
poczytaj kilka postow wczesniej. niedawno pisaly osoby co dostaly od uefa.

mani10

Katalończyk
Katalończyk
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 lipca 2006, 13:51

Dzisiaj dwie paczuszki:D:D:D
Od szwedów(wysłali mi 2 raz w tym tygodniu :-D ) zdjęcie drużyny oraz larssoa i ljungberga.
Od Czechów 28 pocztówke:D

Dani12345

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 21 lipca 2006, 13:56

Mi jak narazie przysłali tylko paczke z Czech :) 29 chyba pocztowek ze zdjeciami pilkarzy i trenerów :) wyslalem im list meilem :) czekam na inne :)

>>> LFC,JUVE,BARCA<<<
konhad

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 lipca 2006, 17:14

Dzisiaj otrzymalem paczke z Aue a w niej list zpodziekowaniami i zdjecia Juskowiaka Kosa Bobela Helbiga Mikolajczaka Petkova i Hellera z orginlnymi autografami :) Po mailiu :) Tojuz moja 6 :)

Obrazek
Maniek3200

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 lipca 2006, 17:31

ja dostalem wczoraj paczke od bayeru leverkusen z 3 oryginalnymi otografami krzynowka,athirsona i brackera.
Paczka przyszla po emailu :)

ODPOWIEDZ