Skandalu ciąg dalszy: kolejne dwa zespoły zamieszane
- Tombalu
- Juventino
To jednak proponuje skorzystać z oferty buków w necie - proponuje bet and win - tam jest naprawde duzo zakładów i moze wrzuca taki : Kto bedzie gral w Serie B.Bobson_wilk pisze:Przestań z tym cynizmem...Tombalu
nie ma oficjalnych potwierdzeń...takie przypuszczenia krążą na włoskich forach
- $urfer
- Juventino
Ja osobiscie to pragnąłbym zeby to był Inter i Roma w Tedy w Serie A oprócz Milanu nie byłoby dobrego klubu.
Nigdy nie wdawaj się w dyskusje z idiotą najpierw zniży cię do swego poziomu a potem wykończy doświadczeniem

- Mati
- Juventino
Hmm, czyli chciałbyś aby w Serie A było jak najmniej dobrych klubówEric master pisze:Ja osobiscie to pragnąłbym zeby to był Inter i Roma w Tedy w Serie A oprócz Milanu nie byłoby dobrego klubu.

Ja również myślę że nie warto typować.Chciałbym aby to był Inter, ale wolę poczekać ...
PS.Czy to oficjalne informacje ?
- Medi
- Qualità Juventino
Nieoficjalne źródła podają, że w nowym dossier Borellego przewijają się nazwiska wiceprezydenta Interu Rinaldo Ghelfi i dwóch działaczy
nerazzurrich Luigi Amato Molinari i Carlo d'Urso.
to bzdura, Ifil już zdementował te plotki, nie będzie żadnej sprzedaży nawet w wypadku degradacji.sekundo pisze:Ze źródeł z otoczenia Fiata napłynęła informacja o prawdopodobnej sprzedaży Juventusu Turyn. Powodem takiej a nie innej decyzji właścicieli nie miałyby być przyczyny sportowe, ale kwestia ekonomiczno- finansowa.
Z powodu skandalu calcio, za udział w którym Juventus Turyn został wstępnie zdegradowany do Serie B, akcje klubu na giełdze gwałtownie spadły, a kryzys może jeszcze przybrać na sile. W minionych dniach administrator Ifil Gianluigi Gabetti przedstawił hipotezę o pozbyciu się klubu w przypadku degradacji.
Ostateczne wyroki w sprawie skandalu calcio zostaną podjęte 27 lipca. Włoskie media spekulują, że jeśli dezycja o karnym spadku Starej Damy do Serie B zostanie potwierdzona, wówczas zespołowi grozi poważny krach finansowy.
Powrót
http://www.pilka.pl/?mid=1&show=57640
mam nadzieje ze az tak sie to nie skonczy
- Tombalu
- Juventino
Oj to chyba kurs na Inter spadł do 1,20Medi pisze:Nieoficjalne źródła podają, że w nowym dossier Borellego przewijają się nazwiska wiceprezydenta Interu Rinaldo Ghelfi i dwóch działaczy

No i jest tak jak pisałemMedi pisze: to bzdura, Ifil już zdementował te plotki, nie będzie żadnej sprzedaży nawet w wypadku degradacji.

- blk01
- Juventino
uu to juz 18 rok będzie :> gdzie teraz wszystkie śmiejące się żmije ?Medi pisze:Nieoficjalne źródła podają, że w nowym dossier Borellego przewijają się nazwiska wiceprezydenta Interu Rinaldo Ghelfi i dwóch działaczy
NIEZDOBYCIESCUDETTOPRZEZINTER osiągnie pełnoletność i będzie szalalo w dorosłym życiu

http://euroislam.pl
Europa dla Europejczyków.
- blk01
- Juventino
sie przejechałem ;/
Znane są już nazwy tajemniczych zespołów, o których w środę pisał włoski dziennik "Il Giornale". Prokuratura neapolitańska dostarczyła do Federcalcio 300 stron treści rozmów telefonicznych dotyczących Regginy Calcio i FC Messiny, które już wcześniej były podejrzane o udział w aferze korupcyjnej.
http://pilka.pl/?mid=1&show=57684
Znane są już nazwy tajemniczych zespołów, o których w środę pisał włoski dziennik "Il Giornale". Prokuratura neapolitańska dostarczyła do Federcalcio 300 stron treści rozmów telefonicznych dotyczących Regginy Calcio i FC Messiny, które już wcześniej były podejrzane o udział w aferze korupcyjnej.
http://pilka.pl/?mid=1&show=57684
- Bobson_wilk
- Romanista
czyli Tombalu trafiłem z jednym - Reggina... :-D
ROMA MIA - TI AMO
- Venomik
- Juventino
A jednak nie Inter ani Roma.
Mam nadzieję, że wszystkim, którzy już wrzucali na ten klub, nie mając ku temu żadnych powodów, czują się teraz głupio.
Bo powinni.
My broniliśmy niewinności naszego klubu do samego końca. Zaciekle atakowaliśmy każdego, komu oskarżenie wystarczało do uznania Juve za winnego. To głupota, idiotyzm, niesprawiedliwość - tak im pisaliśmy. Poczekajmy na wyrok.
A teraz zachowaliśmy się tak samo.
A nawet gorzej - bo my nie czekaliśmy na oskarżenie, nie wiedzieliśmy zupełnie nic a i tak nam to wystarczyło.
Wstyd

Mam nadzieję, że wszystkim, którzy już wrzucali na ten klub, nie mając ku temu żadnych powodów, czują się teraz głupio.
Bo powinni.
My broniliśmy niewinności naszego klubu do samego końca. Zaciekle atakowaliśmy każdego, komu oskarżenie wystarczało do uznania Juve za winnego. To głupota, idiotyzm, niesprawiedliwość - tak im pisaliśmy. Poczekajmy na wyrok.
A teraz zachowaliśmy się tak samo.
A nawet gorzej - bo my nie czekaliśmy na oskarżenie, nie wiedzieliśmy zupełnie nic a i tak nam to wystarczyło.
Wstyd
Nie ma to jak nabić sobie posta czepiając się literówkilukasz01 pisze:w szachy grywasz ? króla sie powinno bronić a nie gońcaczłowiek mąka pisze: My broniliśmy niewinności naszego klubu do samego gońca.

Ostatnio zmieniony 20 lipca 2006, 11:29 przez Venomik, łącznie zmieniany 2 razy.
Dirty mind
- blk01
- Juventino
w szachy grywasz ? króla sie powinno bronić a nie gońcaczłowiek mąka pisze: My broniliśmy niewinności naszego klubu do samego gońca.
- Tombalu
- Juventino
Dobrze wiesz, że to jest info nieoficjalne - poczekajmy!Bobson_wilk pisze:czyli Tombalu trafiłem z jednym - Reggina... :-D
A czy udało Ci sie gdzieś obstwic taki zakład - bo jak tak to mozesz cos ugrać

- rak nieborak
- Juventino
oj panowie nie spelnilo sie wasze marzenie zeby to Roma byla w to zamieszana. jesli mam byc szczery to wcale sie nie martwie z tego powodu.
Forza AS Roma
ps. poprosze o zmiane barw pod nickiem.
Forza AS Roma
znow przewija sie nazwisko Coliny...Jeszcze nie koniec afery...
Prokuratorzy robią wszystko, abyśmy nie zapomnieli o aferze korupcyjnej we włoskim futbolu. W piątek do Serie B zdegradowano Lazio, Juventus i Fiorentinę, ale najprawdopodobniej ten sam los czeka jeszcze dwa inne kluby.
Włoski dziennik "Il Giornale" donosi, że Francesco Borrelli, główny śledczy Włoskiej Federacji Piłkarskiej (FIGC), otrzymał z rąk neapolitańskich prokuratorów nowy, 300-stronnicowy zapis podsłuchanych rozmów telefonicznych. Materiały, jakie otrzymał Borrelli, obejmują około 100 tys. rozmów telefonicznych między piłkarzami, działaczami i sędziami z sezonu 2004/2005.
Nie wiadomo dokładnie, jakie dwa kluby mają zostać ukarane (...) Największe podejrzenia padają na Regginę. Podobno przedstawiciele Arezzo kontaktowali się z prezydentem Regginy Pasquale "Lillo" Fotim przy okazji meczu Serie B pomiędzy Arezzo i Vicenzą. Foti miał bardzo dobre kontakty z Paolo Bergamo, człowiekiem odpowiedzialnym za desygnowanie arbitrów na mecze ligowe. Tym samym Bergamo, który okrył się niesławą w badanej od dawna aferze korupcyjnej. Zamieszani są również dwaj sędziowie: Daniele Tombolini i Pierluigi Colina.
ps. poprosze o zmiane barw pod nickiem.
- gosciu_Muranista
- Juventino
a Ty wiesz co znaczy literówka?! Ja też mogę się do Ciebie doczepić, że rozpoczynasz zdanie z małej litery co jest gramtycznie nie poprawne.lukasz01 pisze:w szachy grywasz ? króla sie powinno bronić a nie gońcaczłowiek mąka pisze: My broniliśmy niewinności naszego klubu do samego gońca.
Co do tematu - to było pewne iż cały najgorszy syf wyjdzie na powierzchnie. Kolejne dwa kluby są podejrzane ( a może będzie więcej?) doszli dwaj sędziowie w tym Collina ! Ciekaw jestem co władze włoskiej piłki zrobią jeśli co jakiś czas będzie nowy klub umoczony w tą aferę? Zawieszą rozgrywki ?!
- Waldini
- Interista
Nie ma to jak zawisc... Przynajmniej z honorem byscie przyjeli degradacje i przestali szukac wkolo winnych. Strasznie was to boli, ze wy lecicie a my nie.mati__________ pisze:Hmm, czyli chciałbyś aby w Serie A było jak najmniej dobrych klubówEric master pisze:Ja osobiscie to pragnąłbym zeby to był Inter i Roma w Tedy w Serie A oprócz Milanu nie byłoby dobrego klubu.?
Ja również myślę że nie warto typować.Chciałbym aby to był Inter, ale wolę poczekać ...
PS.Czy to oficjalne informacje ?
Moje serce jest czarno-niebieskie. Forza Inter!
Serie B?? We have never been there...
Serie B?? We have never been there...