Wasze ulubione kluby przed Juve
- Zawidowianin
- Juventino
Powiedzcie, że to prowokacja...453r0th pisze:na samym początku byłem za interem (też się za to wstydze) ale tylko dlatego że w 2002 roku w chipsach znalazłem kartę vieri'ego

Co do tematu - Nie wiem jak można kibicować jednemu klubowi, a potem ,,przerzucić" się na inny. Wszelakie tłumaczenia do mnie nie dochodzą. Zauroczyła mnie gra Vialiego, Peruzziego, Deschampsa i spółki w sezonie 95-96 i od tego czasu nie wyobrażam sobie, żebym mógł ,,zmienić" klub :?
- wloski
- Juventino
Odszedł Cannavaro czy to znaczy, że już koniec kibicowania Juventusowi? Bo to mój idol... Nie jest jeszcze stary dobry Pavel, który mam nadzieje, że zostanie w klubie jeszcze! Kibicuje się zespołowi, jedności, a nie danej osobie/zwodnikowi... Trzeba mieć poprostu swoją przynależność, a nie latać raz tu, a raz tu...
- Małysz
- Juventino
Od końcówki 1996 roku (październik? listopad? Nie pamiętam) Juventus, a wcześniej szczerze mówiąc... nie interesowałem się zbytnio piłką nożną, jeszcze podczas Euro 96 nie oglądałem nawet jednego meczu, więc ulubionych klubów tym bardziej wtedy nie miałem.
Nigdy nie zdarzyło mi się jakieś "odbicie" w kierunku innych drużyn, ale też to nie było tak, że nagle "zakochałem się" w Starej Damie, tylko stopniowo: od po prostu nieco bardziej lubianego klubu od innych, po identyfikację z Juve.
Komentować innych postów nie będę: nie mnie oceniać, kto jakim jest kibicem, prędzej czy później to i tak się okaże.
Nigdy nie zdarzyło mi się jakieś "odbicie" w kierunku innych drużyn, ale też to nie było tak, że nagle "zakochałem się" w Starej Damie, tylko stopniowo: od po prostu nieco bardziej lubianego klubu od innych, po identyfikację z Juve.

Komentować innych postów nie będę: nie mnie oceniać, kto jakim jest kibicem, prędzej czy później to i tak się okaże.
- et
- Juventino
no tylko Juventus!! a będzie już jakieś... 10 lat
kiedy to minęło ?
a wszystko zaczęło się od tych fajnych koszulek które spostrzegłem na plakacie u starszego kolegi.. Oczywiście na plakacie widniał Alex:)
Juve per sempre!

Juve per sempre!
- blk01
- Juventino
Juve kibicuję od 98 roku, kiedi zizou mój ówzesny idol strzeklil 2 bramki brazylii
http://euroislam.pl
Europa dla Europejczyków.
Europa dla Europejczyków.
- alex_KiNiO
- Juventino
Ja kibicuje JUVE od 8 lat (tj. zacząłem im kibicować, gdy miałem 8 lat, a mam 16). JUVE to mój pierwszy klub, przedtem piłka nie bardzo mnie interesowała, ale wraz z JUVE to się zmieniło. 

Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości.
Gianni Agnelli
Gianni Agnelli
- Kryształ
- Juventino
Zdecydowanie był to sezon 96/97. Pamiętam doskonale ten finałowy mecz z Borussia Dortmund w którym Juve przegrało 3-1, takim samym wynikiem zakończył się finał między tymi drużynami rok wcześniej tyle że wtedy górą byli zawodnicy Starej Damy, jednak tamtego meczu nie widziałem. Doskonale pamiętam bramkę na otarcie łez Alexa (bramka strzelona piętką - poprostu poezja) od tego momentu poczułem że to jest właśnie ten team. Dodatkowo zmotywoał mnie do tego mój tata który kibicował Borussi a gdy Alex strzelił brame stary chamskim tonem walnął: "Ale to jest fuksiarz", w tym momencie sobie pomyślałem, żal mi Ciebie tatusiu. A swoje uczycie ulokowałem na zawsze w klubie z Turynu !
- paruf
- Juventino
Tylko i wylacznie Juve. Zaczelo sie kiedy mialem 10 lat i bylem we Wloszech na wakacjach podczas Mistrzostw Swiata. Wtedy zaczela sie tak na dobe moja przygoda z pilka nozna i Juve. Dotychczas nie mialem ani przez chwile zwatpienia ze moje serce dokonalo zlego wyboru.
16 lat juz jestem z JUVE i licze dalej....
16 lat juz jestem z JUVE i licze dalej....
- Wojtas_99
- Juventino
ja zaczałem kibicować juve gdy byłem na wczasch we Włoszech w 1998 r wtedy piłka mnie wogóle mnie nie interesowała ,zminiło sie to po zakupie orginalnej koszulki juve Alexa Del Piero Wtedy wszystko sie zminiło , od tego czasu kolejność ulubionych klubów wygląda tak Juve-->F.C Jango Mysłowice ( 1 liga Futsalu)---->Ruch Chorzów------>Chelsea Londyn :-D :-D :-D
Ostatnio zmieniony 19 lipca 2006, 23:44 przez Wojtas_99, łącznie zmieniany 1 raz.
14 mistrzów. Na razie miałaś. Drużyno nasza kochana chorzowskim Ruchem zwana, drużyno nasza kochana chorzowskim Ruchem zwana.
- Tito81
- Juventino
Dla mnie (odkąd interesuję się piłką nożną) liczyły, liczą i liczyć się będą 2 kluby: Lech Poznań i Juve...
Jeśli chodzi o kluby, które szanuję (lubię, ale bez wielkich ochów czy achów) to Herthę Berlin, Liverpool (za Never Walk Alone i tylko za to), Arkę, Cracovię, KSZO, Zagłębie Lubin (wiadomo za co), Polonię Chodzież (20 lat mieszkałem w Chodzieży i do dziś nie wiem, komu bym kibicował, jakby Polonia grała z dajmy na to Lechem), Olimpique Marsylia (nie wiem za co), Athletico Madryt (spadali z ligi w tym samym roku co Lech - 2000).
Jeśli chodzi o kluby, które szanuję (lubię, ale bez wielkich ochów czy achów) to Herthę Berlin, Liverpool (za Never Walk Alone i tylko za to), Arkę, Cracovię, KSZO, Zagłębie Lubin (wiadomo za co), Polonię Chodzież (20 lat mieszkałem w Chodzieży i do dziś nie wiem, komu bym kibicował, jakby Polonia grała z dajmy na to Lechem), Olimpique Marsylia (nie wiem za co), Athletico Madryt (spadali z ligi w tym samym roku co Lech - 2000).
- m-a-t-t-e-o
- Juventino
od razu widać że jesteś kibicem klubu ChelseaWojtas_99 pisze:Chealse Londyn

A wracając do tematu to niemiałem jakiegś innego ulubionego klubu przed Juve a to dlatego że kolega dzięki któremu wogule się zaczołem piłką nożna interesować był kibicem Juve. Ciężko byłoby kibicować innemu klubowi skoro kojażyłem tylko kilku zawodników z czego zdecydowana większość grała w Juve (reszta to głównie reprezentacja Polski i kilka mega-super-wypas gwiazd które znali wszyscy (no co - młody byłem

- krzysztofjuventus
- Juventino
Ja od 1997 roku jestem kibicem Juve i tak pozostanie.Jeszcze inny klub któremu kibicuje to Lech Poznań ale to nie to samo co Juve.
Czy wygrywasz,czy nie ja i tak kocham Cie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Czy wygrywasz,czy nie ja i tak kocham Cie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
- juveluck
- Juventino
naros pisze:Ja miałem kilka ulubionych klubów przed Juve. Moim pierwszym ulubionym klubem juz w przedszkolu był Inter (ale to ze względu na to ze grał tam Baggio) Kibicowałem im tylko przez rok. Potem nastała era Realu aż mi wstyd ze kibicowałem im przez 3 lata
Ale po wygranym finale LM z Bayerem moim idolem piłkarskim stał się Ballack i tym samym moim ulubionym klubem został Bayer Leverkusen ale tylko przez 2 miesiące bo potem Ballack przeszedł to Bayernu i ja jako 11 latek polubiłem Bayern lecz tylko na pół roku. Gdy Bayern przestał mi sie juz podobać ubodobałem sobie Rome
którą najpierw wygrałem lige włoską w fifie 03
a potem po meczu Real - Juventus 2:1 pokochałem Juve tak bardzo ze kocham ten klub do dziś i nigdy nie przestane!!!
FORZA JUVENTUS!!!
JUVE PER SEMPRE!!!
naros pisze:Niestety zostalismy zdegradowani i w przyszłym sezonie bedziemy grać w Serie B. Jednak mam do was pytanie komu bedziecie kibicowac w przyszłym sezonie w Serie A?
Ja bede kibicował Romie bo jeszcze 3 lata temu byłem takim małym kibicem tego klubui nie chce aby mistrzem Włoch został Inter :evil: Napewno bede tez za Palermo ponieważ tam gra kilku naprawde dobrych piłkarzy których lubie :-D Mam nadzieje ze mistrzem Włoch nie zostanie Inter a Roma wzmocni skład przed sezonem i wysle do domu ich do domu :twisted:
FORZA ROMA!!!
Dwa zalozone przez ciebie tematy. Ile masz lat 11, 12? Doszczetny <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> tych tematow jest tak zatrwazajacy, ze najchetnie wywalil bym je z tego forum razem z twoja niepowazna (zeby nie uzyc mocniejszego slowa) osoba. Wez pomysl 10 razy zanim zalozysz kolejny kretynski temat, bo polecisz razem z nimi...

FINO ALLA FINE, FORZA JUVENTUS !!!
- bjoern666
- Juventino
A moja droga do Juve była bardzo krótka. Newcastle United-->Juventus Turyn. Ale teraz nadal lubie kilka klubów, praktycznie w każdej lidze jest klub któremu kibicuje, ale tylko w jego lidze.
Serie A-Juventus Turyn
Premiership-Arsenal Londyn, Newcastle United(mam jakiś sentyment do tego klubu)
Primera Division-FC Barcelona
Bundesliga-Borussia Dortmund
Ligue 1-Olympique Lyon
Orange Ekstraklasa-Legia Warszawa
Eredivisie-Ajax Amsterdam
Serie A-Juventus Turyn
Premiership-Arsenal Londyn, Newcastle United(mam jakiś sentyment do tego klubu)
Primera Division-FC Barcelona
Bundesliga-Borussia Dortmund
Ligue 1-Olympique Lyon
Orange Ekstraklasa-Legia Warszawa
Eredivisie-Ajax Amsterdam
Forza Grande Juve!!