ABBIATI W TORINO!!
- ZIBI BONIEK
- Juventino
Wczorajszego dnia tj (18-07-06r) nasz rezerwowy bramkarz z niedawno skonczonego sezonu Christian Abbiati podpisał kontrakt z odwiecznym rywalem Torino. Został on na rok wyporzyczony z Milanu do Torino z opcją definitywnego transferu. Tym sposobem istnieje coraz mniejsza szansa na to, że nasz któl pola karnego G. Buffon podpisze kontrakt z Milanem, bo to własnie Abbiati mial być kartą przetargową w tym transferze. Mnie ta wiadomość, że Abbiati podpisał kontrakt z Torino zadowoliła bo to zwiększa szanse na pozostanie u nas Buffona no bo w końcu do cholery kto u nas będzie bronił gdy by nie było ani Buffona ani Abbiatiego!? A jakie jest wasze zdanie na ten temat?? Wypowiadajcie sie...
BIANCO-NERO PER SEMPRE! FORZA JUVE!
- gamjaboy
- Juventino
Właśnie znalazłem takie info na http://www.transfery.info/news-full-356.html no to jest ciekawa informacja dla nas. Abbiati to świetny bramkarz i dobrze się spisywał u nas, ale właśnie jak przeszedł do Torino to nici z transferu Buffona do Milanu , który teraz nie wątpliwie bedzie szukał nowego bramkarza. Widocznie Abbiati tak czy inaczej woli Turyn od Mediolanu
Pozostaje sprawa Buffona, który ponoć chce do Romy. Ale może zostanie jednak bedzie barrdzo trudno go zatrzymać 

- Adi666666
- Juventino
Tylko żeby nie było czegoś takiego (odpukać w niemalowane) , że nie będziemy mieli ani Abbiatiego ani Buffona i pozostaniemy na lodzie ... szkoda mi go, bo na Serie B byłby idealny a teraz pozostaje się tylko
żeby Gigi z nami został.

Gdybym miał dwa życia oba oddałbym Tobie ... FORZA JUVE PER SEMPRE !!
- Adi666666
- Juventino
Nie wiem na ile to prawda ... ale znalazłem to:Józek11 pisze:Wg mnie nie ma co się cieszyć bo wątpię aby Buffon chciał grac w serie b. Na pewno znajdzie sobie jakiś klub...
Choć jego cena może byc odstraszająca i to jedynie przemawia za tym że moze zostać...
Kod: Zaznacz cały
Goalkeeper Juventusu Turyn i reprezentacji Włoch - Gianluigi Buffon zapowiedział, że pozostanie w ekipie Starej Damy nawet w Serie B. Świeżo upieczony Mistrz Świata stwierdził, że jest przywiązany do barw Bianconerich i ma zamiar kontynuować bronienie bramki Juve.
"Zostaję w Juventusie nawet w Serie B. Jestem przywiązany do tych barw i ludzi, a więc jestem gotów zostać. Jeżeli Juventus jednak zdecyduje się mnie sprzedać, zaakceptuję każdy wybór klubu. Moim zamiarem jest jednak kontynuacja bronienia bramki Juventusu." - powiedział bramkarz.
Dyrektor sportowy Starej Damy - Alessio Secco dał jasno do zrozumienia, że AC Milan wypożyczając Abbiatiego do Torino pozbawił się szans na pozyskanie Buffona. "Transfer Abbiatiego do Torino zablokował transfer Buffona do Milanu, który teraz zostaje z nami." - powiedział.
Czekam z niecierpliwością na inne informacje w tej sprawie bo Gigi to prawdziwy skarb

Gdybym miał dwa życia oba oddałbym Tobie ... FORZA JUVE PER SEMPRE !!