Ostatnia deska ratunku - odwołanie sie od wyroku

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ
wojti-s

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 17 lipca 2006, 15:51

milanfan pisze:wojti-s
prawodpodobnie Juve nie poleci do serie c, ale mowienie, ze wiecej w tym poszlak niz dowodow mija sie z prawda. Jezeli telefony Moggiego byly na podsluchu przez dluzszy okres czesu, to chyba jest troche dowodow. Ciezko przypuszczac, ze Moggi caly czas zartowal. Poza tym sad sportowy dziala troche inaczej niz zwykly sad
Tigmar
o Milanie nie pisalem, bo to temat o Juve :-D
Taki offtopic Buffon na 90% w Milanie, czyz to nie piekne?? :D
Serdecznie pozdrawiam

Może i tak. Ale na osądzenie jednych wystarczą rozmowy a innych by trzeba było za ręke złapać a i to za mało. Poza tym popatrz z jakim klubem powiązane sa osoby prowadzące śledztwo :whistle:

No ale wkońcu Inter jest święty niczym krowa w Indiach więc nie ma sie co dziwić, że nie maczał paluchów w calciopoli :whistle: :roll:

Zdun

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 lipca 2006, 16:08

Jak milan spadnie do serieb to nie wiem czy Buffon będzie wolał grać w Milanie a nie w Juve :>

Patrol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 lipca 2006, 16:41

Ja tak jak chyba wszyscy licze tylko aby te -30punktów znacznie zmniejszono.
Nie oszukiujmy się że nie ma co liczyc na powrót do Serie A :(
Teraz wszystko będzie zależało od prokuratora .

Jestem optymistą ale nie jestem pewien czy taki klub jak JUVENTUS da radę wygrać Serie B i przejść do Serie A w jeden sezon gdy na początek dostaną -30p ;/
Dlatego musimy wierzyć w to że prokuratura załagodzi troche wyrok ...

Wojtas_99

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 lipca 2006, 14:50

powinni zmiejszyć wyrok kary,jesli chcą kogoś karać to powinni zbadać działaczy wszystkich włoskich klubów on też napewno byli w coś zamieszani!! A milan został w seria A dzięki wpływom politycznym Berlusconiego :!: :!: :!: :!:

Tombalu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 lipca 2006, 15:00

patrykjuve pisze:Ja tak jak chyba wszyscy licze tylko aby te -30punktów znacznie zmniejszono.
Nie oszukiujmy się że nie ma co liczyc na powrót do Serie A :(
Teraz wszystko będzie zależało od prokuratora .

Jestem optymistą ale nie jestem pewien czy taki klub jak JUVENTUS da radę wygrać Serie B i przejść do Serie A w jeden sezon gdy na początek dostaną -30p ;/
Dlatego musimy wierzyć w to że prokuratura załagodzi troche wyrok ...
Po 1 nie trzeba wygrywać Serie B by powrócic do Serie A wytstaczy 6 miejsce i ok 65-70 pkt i mamy baraże, w których damy sobie rade - realnie jesteśmy w stanie osignąc ok 70-75 juz to gdzieś ładnie obliczyłem - woec spokojnie i wiecej wiary w tak wielki klub jak JUVE!!!

Po 2 nie prokurator a sąd wydaje ostateczny wyrok i to od wyroku sadu sportowego zalezy czy zmniejsza kare, prokurator wnioskuje o Serie Cdla nas a dla minamu Serie B , a nasi adwokaci wnioskuja o złagodzenie kary. Wyroki podejmuje sąd. Prokurator tez kiedyś podejmował wyroki ale takie procesy były w okresie stalinowskim u nas tez niestety ! Tz ze domniemany winny nie miał mozliwosci do obrony to nie stalinizm - tak ze tez spokojnie !

Obrazek
Zapraszam www.NaszaKalwaria.pl i na www.kwa24.pl/forum/ - Forum Powiatu
cziro

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 lipca 2006, 15:10

Od początku byłem zdania że degradacje sensu nie mają czy licze że apelacja cos da?? hmm chyba nie nie chce sie rozczarowac :(

robo11

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 18 lipca 2006, 18:38

Myślę, że jeśli dobrze pójdzie to może będziemy mieć -15 zawsze jest szansa. :-D :-D :-D :-D

Jedna wiara jeden klub:JUVE TURYN AŻ PO GRÓB!!!!!!!!
Pawel_GL

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 lipca 2006, 19:45

Na stronie głównej są 2 ciekawe artykuły... Po ich lekturze zaczynam wierzyć w słowa naszego prezydenta że jesteśmy (na chwilę obecną) zdegradowani bezpodstawnie. Może i jestem głupim, łatwowiernym optymistą, ale co tam.

Obrazek
Obrazek
fazzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 18 lipca 2006, 19:55

Pawel_GL pisze:Na stronie głównej są 2 ciekawe artykuły... Po ich lekturze zaczynam wierzyć w słowa naszego prezydenta że jesteśmy (na chwilę obecną) zdegradowani bezpodstawnie. Może i jestem głupim, łatwowiernym optymistą, ale co tam.
dokładnie, po przeczytaniu tych artykulow nie wiem za co nas zdegradnowano jezeli w uzasadnieniu wyroku jest napisane ze zaden mecz nie byl ustawiony..... cos jest nie tak z tym procesem calym...

rodi65

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 18 lipca 2006, 20:52

kara dla JUVE zdecydowanie za wysoka - proces zmienia sie powoli w farsę- gramy o sprawiedliwośc, ale jest ona inna dla jednych, inna dla jednego :)
serie B raczej przesądzona, myślę, że 10 pkt, w plery pozwoli szybko wrócić, gdzie nasze miejsce...
milan? posrana polityka, prokurator federalny wybitnie nadgorliwy, czy obiektywny? nie żartujmy...

to głupi odwet za coś, czego do końca nie da sie wyjaśnić - na JUVE na pewno, niestety również na całej włoskiej piłce...i tego nie rozumiem...

kiedy goście z KGHM / to przykład / walą przekręt, to czy odbiera się KGHM lukratywne kontrakty, zsyła do biznesowej 2 ligi ?
nie! co najwyżej ciepną jakiegoś prezesa i tyle...
po co zsyłać swoje gwiazdy za granicę? osłabiać własna piłę?

dziwy

jarmel

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 lipca 2006, 22:18

Rzeczywiscie -30 to WIELKA kara :evil: :cry:
Z tylkoma ujemnymi pkt modlmy sie abysmy siie utrzymali! -30 pkt to przeciez 10wygranych meczow! Czyli na 0 wyjdziemy dopiero po 10zwyciestwach!!!1 To naprawde bardzo duzo, musimy wszyscy wierzyc do konca ze utrzymamy sie w Serie B :cry:
O powrocie do Serie A w tym sezonie nawet NIE MA CO MARZYĆ :!: Poprostu jest to calkowicie niemozliwe.

Wg. mnie sprawiedliwym wyrokiem byloby gdyby zmniejszyli nam ujemne pkt do -15 :| Miejmy nadzieje ze odwolanie da nam jakies korzysci :|
JUVEFANE_10 pisze:Skoro Juve ma być spuszczone do Serie C to co w tym czasie robił Milan?Lizał ### ważnym ludziom skoro został w Serie A!?
Możesz mi to wytłumaczyć !!Skoro wszystkie kluby miały lecieć a poleciały 3 to Galliani i Berluskoni musieli w tym maczać palce!Teraz juz wiem dlaczego Szewa uciekł z MILANU!!Bo o wszystkim wiedział!
Pewnie i tak... W koncu tak zapewnial swoich fanow ze zostanie a tu nagle zwial z Wloszech... Moim zdaniem cala wloska pilka jest tak zabrudzona jak ten nasz PZPN... Powinno ukarac sie wiekszosc klubow gdyz napewno duzo wiecej druzyn maczalo w tym palce...

I jeszcze jedno:
Niech nam ci wszyscy oszusci oddadza Nasze Scudetta :!: :evil:

Winner

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 lipca 2006, 09:59

Ja po przeczytaniu tych 2 artykułów widze że zrobili z nas kozła ofiarnego. Głównie gazety znalazły sobie temat sąd skazał nas za niewinność :angry: . Jeśli nie zostaniemy uniewinnieni to będzie to napewno wyrok poza sportowy ja jedyna karę jaką bym nałożył po kontaktach Moggiego to może z -5 pkt i powinni nam zwrócić odebrane i uczciwie wywalczone tytuły :!:

Od kołyski aż po grób zapatrzony w jeden klub.
Wojtas_99

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 lipca 2006, 10:25

Prasa rozdmuchała tą afere a Prokuratorzy działali pod presją bez dowodów no i skończyliśmy jako kozioł ofiarny choć ostatnoi czytałem na komntarze na stronach interu że Inter był pierwsza siłą seria a bo juventus kupił ostatnie mistrzostwa :rotfl: :rotfl: :rotfl:

14 mistrzów. Na razie miałaś. Drużyno nasza kochana chorzowskim Ruchem zwana, drużyno nasza kochana chorzowskim Ruchem zwana.
Pawel_GL

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 lipca 2006, 10:36

W chwili obecnej zastanawia mnie jedna rzecz: kiedy wybuchało Calciopoli we wszystkich gazetach, stronach internetowych i programach telewizyjnych można było przeczytać/usłyszeć rozmowy telefoniczne Moggiego, sugerowane kary (dla Juve, nikomu nie przyszło wtedy do głowy by pisać o kimś jeszcze... Nawet o Milanie mówiono jako o "Klubie z Lombardii", dopiero potem nazwano go po imieniu) a teraz co? Sądząc z braku news'ów nie licząc tych dwóch - cisza kompletna. Teraz, kiedy wybuchło jeszcze więcej kontrowersji, gazety są już zadowolone, wszyscy mają już całą aferę gdzieś. 3 kluby zdegradowane, Juventusowi za kilka spotkań przysrano taką karę że aby awansować będzie musiał wygrać prawie każde spotkanie ale "Calcio jest już czyste"... Wszyscy mówili że Juventus to brud Serie A, teraz jak widać o wiele więcej brudów to nikogo to nie obchodzi.
Ciekaw jestem, czy Sheva coś powie o Italii skoro jest już w Anglii. Tak jak Zidane zabrał głos w sprawie dopingowej tak Andrij mógłby powiedzieć coś ciekawego w tej sprawie...

Obrazek
Obrazek
Adi666666

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 lipca 2006, 11:17

Musimy się odwołać bo z - 30 pkt będzie ciężko powrócić do Serie A :think: ,ale próbować trzeba co podkreśla Didier Deschamps 8) Mam nadzieje że przynajmniej klika pkt nam zmniejszą :pray: ,drugą opcją może być to:

Kod: Zaznacz cały

Komisarz Nadzwyczajny Federcalcio - Guido Rossi poważnie rozważa możliwość dokonania zmian w rozgrywkach włoskiej Serie A i B. Włoch zamierza wprowadzić większą liczbę promocji do elity i tym samym więcej klubów pierwszoligowych mogłoby pożegnać się z ekstraklasą. 

W chwili obecnej dwie drużyny z drugoligowego szczebla awansują bezpośrednio do Serie A, a zespoły od trzeciej do szóstej pozycji rozgrywają między sobą play-offy o awans. Teraz ma się to zmienić, bo aż pięć ekip z niższej klasy rozgrywek miałoby szanse na grę w elicie. 

Trzy pierwsze zespoły awansowałyby bezpośrednio do ekstraklasy, a kluby zmiejsc od cztery do siedem walczyłyby w play-offach o dwa miejsca w barażach z szesnastą i siedemnastą drużyną Serie A (4 lub 7 z siedemnastym, 5 lub 6 z szesnastym). 

Zmiana formatu rozgrywek byłaby szansą dla zdegradowanych do Serie B zespołów Juventusu Turyn (rozpocznie sezon z 30 ujemnymi punktami), ACF Fiorentiny (minus 12 oczek) i Lazio Rzym (7 ujemnych punktów) na awans do ekstraklasy po sezonie.
źródło

Myśle że bardzo ciekawe rozwiązanie na ręke Juve :dance:

Gdybym miał dwa życia oba oddałbym Tobie ... FORZA JUVE PER SEMPRE !!
ODPOWIEDZ