Martina: Buffon chce grać w Romie

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ
paku

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 17 lipca 2006, 16:23

Menadżer Gianluigiego Buffona - Martina powiedziała, że w przypadku potwierdzenia wyroków przez Sąd Sportowy goalkeeper Juventusu Turyn i reprezentacji Włoch najprawdopodobniej będzie bronił barw klubu Franco Sensiego, a mianowicie AS Romy.

"Gianluigi w Romie? Ja i Buffon rozmawialiśmy na temat takiej możliwości, ale transakcja nie jest łatwa. Na pewno, gdy wyroki zostaną potwierdzone w apelacji, to będą na to dużo większe szanse. Gigi chce grać w Romie." - powiedziała Martina.

Sąd Sportowy zdegradował Starą Damę do Serie B, a do tego ukarał ją trzydziestoma ujemnymi punktami. Problemem jednak mogą być zarobki, ponieważ Giallorossi prawdopodobnie nie będą w stanie zapłacić Gigiemu tyle, ile teraz otrzymuje on pieniędzy od Bianconerich (5 mln. euro). Mówi się, że bramkarz zostanie wypożyczony na sezon, a oba zespoły będą pokrywały część jego pensji.

http://pilka.pl/?mid=1&show=57477
sportnews.it

Podoba mi sie ta opcja wypożyczenia, a co wy na to ?
Tylko czemu mu sie Roma spodobała...
Rozsypuje sie nam Juventus, odejda, poleca, uciekna.
A do każdego takiego piłkarza mam dwa słowa
"Spieprzaj dziadu"

Pozdrawiam ;]

Bobson_wilk

Romanista
Romanista
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 lipca 2006, 16:42

Brawo z miłą chęcią przywitamy Gigiego w Rzymie...
Licze że ta operacja zakończy się dla nas pozytywnie :lol:

ROMA MIA - TI AMO
Cube - fan Juve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 lipca 2006, 16:52

Buffon chce grać w Romie? Co on, zwariował?? No, cóż... Pozostawię tę sytuację bez komentarza, jestem po prostu bardzo zdziwiony... 8)

Medi

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 lipca 2006, 16:53

Bobson_wilk pisze:Brawo z miłą chęcią przywitamy Gigiego w Rzymie...
Licze że ta operacja zakończy się dla nas pozytywnie :lol:
przepraszam a czy Buffon to nie był ten , którego według was romanistów należalo wywalić z kadry narodowej za nielegalne obstawianie? teraz raptem jest wszystko w porządku? już nie czekacie na kary i ewentualną dyskwalifikację?

Póki co Romy nie stać na płacenie takiej pensji jaką ma Buffon, poza tym mówi się głównie o wypożyczeniu na rok czy dwa niż o sprzedaży.

ps. skąd ten pomysł, że agent Buffona Martina to kobieta?

Patrol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 lipca 2006, 16:55

Szkoda że GiGi wogle odejdzie... :cry:
A jeżeli juz ma odejść to niech to będzie Roma a nie Milan

wloski

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 lipca 2006, 17:04

Problemem jednak mogą być zarobki, ponieważ Giallorossi prawdopodobnie nie będą w stanie zapłacić Gigiemu tyle, ile teraz otrzymuje on pieniędzy od Bianconerich (5 mln. euro). Mówi się, że bramkarz zostanie wypożyczony na sezon, a oba zespoły będą pokrywały część jego pensji.
Dziwne, kiedy Juventus będzie taki głupi by płacić zawodnikowi połowę pensji, który będzie nam bezużyteczny. Przecież nie będzie grał w Juventusie, a jaki w tym interes Bianconerich? Roma go chce, to niech mu płaci tyle ile jest wart. Szmatławe gwiazdki...

patrykjuve pisze:A jeżeli juz ma odejść to niech to będzie Roma a nie Milan
Roma czy Milan?

To news to każdy ma inne zdanie, jak idzie do Milanu to gadacie, że lepiej jak tam idzie niż by poszedł do Realu. Jak piszą, że może odejść do Romy, to piszecie lepiej do Romy niż do Milanu? Po co to? Niech się biorą z naszej ziemi, sprzedać ich za tyle ile są warci, a za dwa lata w Serie A, będziemy mieć ich następców, przecież Juventus zawsze miał silne kadry, mamy młodzież, która wygrała primavere, młodszy rocznik też zgarnął puchar! Zobaczymy za dwa lata w Serie A, następców naszych Emersonów, Buffonów czy Zambrottów.

naros

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 lipca 2006, 17:18

Ja jednak nadal mam nadzieje ze Gigi pozostanie w Juventusie. Jednak jak miałby juz odejsc to opcja z wypozyczeniem do Romy mi sie podoba, za rok by wrócił i znowu bronił barw Juve. Tak mogła by zrobic wiekszośc piłkarzy :)

Obrazek
Un capitano c'è solo un capitano!!!
Swider10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 lipca 2006, 17:32

On zostanie z nami, zostanie z nami mowie wam czuje to i mam nadzieje ze sie nie myle. Gigi jest wielki i niewyobrazam sobie najlepszego bramkarza na świecie w koszulce Milanu, Romy, Realu czy Chelsey. Gigi jest z Juve, Juve go "wychowało" i w Juve zostanie !!!

FORZA GIGI !!

"Pozytywne rezultaty to coś wspaniałego , ale istnieje coś większego: móc powiedzieć, że jest się kibicem Juventusu i być z tego dumnym."

"Dla tych barw niektórzy stracili swe życie"
tabo89

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 lipca 2006, 17:32

samo źródło wystarczy zeby sie nie przejmowac takim newsem. waidomo ze pilka.pl szuka sensacji i wiecej newsow z tej stronki jest nieprawdziwe niz trafne

Obrazek
Ultras

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 7 razy

Nieprzeczytany post 17 lipca 2006, 17:40

Jeśli odejdzie to po roku może juz nie wracać. Albo okaże się wiernym juventino, albo zwykłym szczurem, któego miejsce jest w kanale. Ja za taki kanał uważam właśnie rome, więc niech tam zmyka.

adrian_markuś

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 lipca 2006, 17:45

W sumie przejście Gigiego do Romy nie jest takie głupie.Jakby został wypożyczony,wrocił by po roku.Roma nie ma tyle to zaoferowania co my.Nie straciłby by formy co byłoby raczej pewne w Serie B.Gbyby przeszedł do Milanu to raczej już na stałe, a tego nikt z kibiców Juve nie chciałby.

Forza Juve!!!
mateo369

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 lipca 2006, 17:46

wloski pisze:Dziwne, kiedy Juventus będzie taki głupi by płacić zawodnikowi połowę pensji, który będzie nam bezużyteczny. Przecież nie będzie grał w Juventusie, a jaki w tym interes Bianconerich? Roma go chce, to niech mu płaci tyle ile jest wart. Szmatławe gwiazdki...
jak ja grałem w managera :rotfl: to często dostawałem takie propozycje z innych klubów :smile:

"Freddy believes if a fridge falls in front of you, it's your job to get out of its way. I believe it's the fridge's job to get out of mine." - Frank Underwood
DamKam

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 17 lipca 2006, 18:21

UlTrAs pisze:Jeśli odejdzie to po roku może juz nie wracać. Albo okaże się wiernym juventino, albo zwykłym szczurem, któego miejsce jest w kanale. Ja za taki kanał uważam właśnie rome, więc niech tam zmyka.
Jak widac m.in. z tej wypowiedzi, Gigi odchodzac akurat do Romy przyspozyl by sobie wielu wrogow :!: Ja rowniez uwazam, ze jak juz ma odchodzic, to niech lepiej wybiera dajmy na to Real. Ale tez uwazam, ze jednak troche przesadziles z tymi slowami :naughty: Ale mam gleboka nadzieje, ze to bylo wypowiedziane pod wplywem emocji. Bo nie wyobrazam sobie, zeby (obojetnie gdzie by nie poszedl) pisac o Gigim takie rzeczy. Ja mam do niego ogromny szacunek i nigdy go nie obraze.
Niestety ale bedziemy musieli w wielu przypadkach zrozumiec zawodnikow i uszanowac ich decyzje. Choc wiem, ze nie jest to latwe :roll:

Ultras

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 7 razy

Nieprzeczytany post 17 lipca 2006, 18:52

DamKam pisze:
UlTrAs pisze:Jeśli odejdzie to po roku może juz nie wracać. Albo okaże się wiernym juventino, albo zwykłym szczurem, któego miejsce jest w kanale. Ja za taki kanał uważam właśnie rome, więc niech tam zmyka.
Jak widac m.in. z tej wypowiedzi, Gigi odchodzac akurat do Romy przyspozyl by sobie wielu wrogow :!: Ja rowniez uwazam, ze jak juz ma odchodzic, to niech lepiej wybiera dajmy na to Real. Ale tez uwazam, ze jednak troche przesadziles z tymi slowami :naughty: Ale mam gleboka nadzieje, ze to bylo wypowiedziane pod wplywem emocji. Bo nie wyobrazam sobie, zeby (obojetnie gdzie by nie poszedl) pisac o Gigim takie rzeczy. Ja mam do niego ogromny szacunek i nigdy go nie obraze.
Ja również mam do niego szacunek. Jeśli zdecyduje się pozostać w Juve to uchyle się nisko i przeprosze za mojego posta ;) Choć wsumie póki co z mojej strony to są tylko zwykłe mało istotne słowa. Bo ten cały news jest generlanie dość śmieszny i szczerze mówiąc mało wiarygodny. Bo sami pomyślcie, Buffon w romie? nie dla psa kiełbasa! :lol:
Po prostu napisalem co uważam o tego typu wypożyczeniach i o piłkarzach, którzy zostawiają klub w potrzebie.

edit: a jeśli chodzi o tego szczura to było to nawiązanie do pewnego mądrego polskiego przysłowia ;)

Basiek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 lipca 2006, 18:56

Czuje do Gigiego sympatie i to sie nie zmieni nawet wtedy, gdy zmieni otoczenie. Z drugiej jednak strony bylaby to ogromna szkoda gdyby opuscil nas najlepszy bramkarz na swiecie :(

BEZPŁATNE PRZELEWY DO PL I UK! -> http://www.england.pl/
ODPOWIEDZ