Thuram nie chce grać w Serie B!

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ
Umpa

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 17 lipca 2006, 12:48

Cały pierwszy skład odejdzie zostanie tylko DP, a jak myślicie że da się odrobić -30 pkt to tylko świadczy że wogóle się nie znacie na futbolu, ludzie złoci ale mnie denerwują takie opinie typu Juve jest w tanie odrobić 30 pkt hahah śmiech na sali czy wy nie umiecie sie pogodzić z klęską???? Będzie cały nowy skład i myślicie że bez zgrania wygrają wszytkie mecze???? Jeżeli apelacja nic nei da to na 100% nie wejdziemy w 1 sezonie.
Zupełnie się z Tobą, nie zgadzam. Aby zagrać w barażach o wejście do Serie A wystarczyło w tym sezonie zdobyć 66 punktów. Zdobycie 96 punktów w 42 meczach, z często bardzo średnimi zespołami, jest w naszym zasięgu nawet przy utracie kluczowych graczy.

To nie będzie wcale tak, że będzie "cały nowy skład" 5-7 zawodników na pewno pozostanie. Z tego sezonu w najgorszym wypadku:
W bramce: Abbiati
W obronie: Kovac, Chiellini, Balzaretti :?: + powrót kogoś z wyporzyczonych
W ataku: Alex, Zalayeta

Nie przecze, że możliwa wymiana całej pomocy nie odbije się niekorzystnie na naszych poczynaniach, ale bez szans na pewno nie jesteśmy.

Pagi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 lipca 2006, 13:07

Del Piero zachowuje się jak niedawno Angelo Di Livio, który spadł razem z Fiorentiną do Serie C i nie uciekł a pomagał im awansować... Za to szanujemy Del Piero. Co do tych piłkarzy to ja się im nie dziwie, Zlatan jeszce nei związał się tak z Juve, to samo Emerson czy Vieira. Thuram za 1 moze 2 lata kończy kariere więc 6 baniek inkasujemy i idziemy dalej. Buffona nie mozna sprzedac za mniej niż 49 mln. euro. No cuż zobaczymy nowy sezon będie napewno eksyctujący.
Ps. Szkoda mi tylko "wielkiej wojny o Italie" Mecz Inter - Juve nigdy już nie będie ten sam... 8)

"Lechiści to nie kibole, to fanatycy zakochani do szaleństwa w klubie"
Obrazek
naros

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 lipca 2006, 13:41

Obrońca Juventusu Lilian Thuram potwierdził, że nie ma chęci grać dla Juventusu w Serie B w następnym sezonie.

Mimo, że Juventus już odwołał się od decyzji, francuski defensor nie ma zamiaru pójścia z klubem do niższej ligi.

"Jest tylko nikła szansa na to, że będę grał w Juventusie w Serie B." - mówi Thuram. "Teraz nie mówiłem zbyt dużo o mojej przyszłości z klubem, ale spodziewam się, że nie wystarczy dużo, abym znalazł nowy klub."

Były piłkarz Monaco i Parmy jest łączony z wieloma klubami, m.in z FC Barceloną.

źródło: http://juvezone.net/?function=show_all& ... b2adcc29c9

u góry wypowiedz Thurama z dzisiaj a teraz jeszcze raz przypomne jego wypowiec z 5.07.2006

"Nie opuszczę klubu. Nie śledziłem uważnie śledztwa w sprawie Calciopoli, bo byłem skupiony na Mistrzostwach Świata." - dodał Thuram. "Ale możecie napisać, że zostaję w Juve. Jestem piłkarzem Bianconerich i czuję się Juventino. Możecie być pewni, że będę grał w barwach Juventusu."

Tak oczywiscie mozemy być pewni ze odejdziesz! Nierozumiem takiego zachowania. Bardzo dobrze zachowują sie Emerson, Vieira, Trezeguet czy Zlatan oni nic nie deklarują i to jest najlepsze. A Thuram raz mowi tak a raz tak! :think:

Obrazek
Un capitano c'è solo un capitano!!!
PABLO

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 lipca 2006, 14:09

czym wy sie przejmujeciecie ?? ze jakies centusie odchodza ?? mnie martwi tylko jedno ze nikogo nie sprowadzamy na ich miejsce no moze kapo z wypozyczenia a gdzie reszta ?? mial przyjsc barzagli, i ten mlody napastnik caraccciolo czy jakos tak. awans jest mozliwy ale nie z 1 miejsca. w ubieglym sezonie 1 druzyna miala 90 pktow a 4(baraz) okolo 60 wiec wszystko jest mozliwe. trzeba tylko zebrac dobra ekipe ktora uwierzy w awans. tak na marginesie szkoda mi bedzie tylko zabmrotty, Federico Balzarettiego i buffona a reszcie mowie papapapa

Corcky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 lipca 2006, 14:24

Niech odchdozą Ci którzy chcą. W ten sposób wyłoni sie grupa, której Juve rzeczywiście leży na sercu. Jestem przekonany, że będziemy oglądali wielki Juventus :wink:

Obrazek
Alessandro Del Piero ole!
Buri

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 lipca 2006, 14:25

To ładnie ... zachaiło się 34 latkowi biegać po Barcelonie :| ja nie mogę z tych piłkarzy KASY maja jak lodu... sławe i triumfy na róznych imprezach a oni tylko dalej o tym hajsie. Bierzcie przykład z Alexa ... to jest piłkarz który kocha swój klub ! ... załamany jestm poprostu :(

"Kocham te barwy i nie wstydzę się tego powiedzieć. Kocham je i wszystko, co z nimi związane." - Alessandro Del Piero
Mati1990

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 17 lipca 2006, 14:39

No coz Thuram widocznie chce nadal blyszczec na najwyzszym poziomie i to w Barcelonie...Z jednej strony go rozumiem poniewaz jaki pilkarz na zakonczenie kariery nie chcial by grac w Barcelonie jeszcze po ostatnich sukcesach tego klubu to jest logiczne ze Thuram woli grac ostatni sezon czy tam dwa z Barca i nadal zdobywac kolejne tytuly niz z Juventusem marnowac sezon (jak juz powiedzialem byc moze ostatni dla niego) w serie b,ale nie moge jednego zrozumiec...poco wczesniej mowil ze czuje sie jak Juventinio i zostanie na 100% w Juventusie :angry: by nagle zmienic zdanie.Ja akurat plakac za nim nie bede mimo ze zrobil dla nas duzo ale widac ze woli kase niz marnowac sie nizej...ehh niech idzie.

naros

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 lipca 2006, 15:21

Ja nierozumiem jak Juventus mógł sprzedać Appiah'a Teraz mogłby zostac i grać w Serei B tak samo Tacchinardi tacy piłkarze by sie teraz przydali :angry: ale coz trudno stało sie odeszli teraz jak odejdzie cały skład Juve z wyjątkiem Alexa bedą grać młodzi i moze ci młodzi zdziałają coś w przyszłość stworzą nowy Juventus. Nawiązując do tematu Thuramem równiez zainteresowany jest Arsenal i podobno Totenham :/

Obrazek
Un capitano c'è solo un capitano!!!
Robert 10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 lipca 2006, 15:39

naros pisze:Ja nierozumiem jak Juventus mógł sprzedać Appiah'a Teraz mogłby zostac i grać w Serei B
Mógł sprzedać i sprzedał za bodajże 8 mln.
naros pisze:tak samo Tacchinardi tacy piłkarze by sie teraz przydali :angry:
A co jak grzał ławę to odszedł. A wszystko przez Capello :angry:
naros pisze:teraz jak odejdzie cały skład Juve z wyjątkiem Alexa .
Nie krakaj trzeba być optymistą!!

P.S Sprawdz sobie swoja skrzynke jeśli tego nie zrobiłes jeszcze dzisiaj :/

Patrol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 lipca 2006, 16:30

Ostatnio usłyszałem w telewizji jak dziennikarze spytali się Thiurama: "Co z Juventusem ??"
A on zdziwiony tym pytaniem odpowiedział "Jakim Juventusem??!!"
Przez tą wypowiedź znienawidzilem go...
Przecież gdyby nie JUVENTUS nie zagrał by w Ligi Mistrzów !!
A jak teraz ma ochote zdradźić swój klub dzięki któremu zabłysł na arenie międzynarodowej to nie idze tam do jakiejś Barcy.
A za 6 mln to odpowiednia sumka za takiego piłkarza. :P

paku

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 17 lipca 2006, 16:32

patrykjuve pisze:A za 6 mln to odpowiednia sumka za takiego piłkarza. :P
Za takiego obrońcę 100 mln to mało, taka prawda...

LordJuve

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 17 lipca 2006, 18:00

paku pisze:
patrykjuve pisze:A za 6 mln to odpowiednia sumka za takiego piłkarza. :P
Za takiego obrońcę 100 mln to mało, taka prawda...
No dobra, wiadomo, emocje sa wielkie(z racji tego, ze nasze serca sa bialo-czarne), ale to juz przesada, 100 mln, ja sobie nie wyobrazam sobie, ze w ogóle ktos jest kupowany za 100 mln(no chodzi mi tutaj o takie mocne waluty rzecz jasna jak euro, dolar czy funt) :wink:

Choc Thuram mlodzianem juz nie jest to to sie nie powinno dla nas teraz liczyc, bo nie wazne czy mlody czy starszy byle oddal sie Juve nawet w takiej sytuacji a z tym jest juz klopot... :|

Pawel_GL

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 lipca 2006, 18:51

Pomijając już decyzję Thurama której komentować mi się nie chce, dziwny ruch ze strony Barcelony. Nie widzi mi się by gość pokroju Thurama (czyli świetny defensor, ale dosyć już wiekowy) miał tam wielkie szanse... Nie wydaje mi się by Lilian dał radę grać po 90 minut w każdym spotkaniu. Ten cały "piękny ofensywny styl katalońskiej drużyny" (copyright nasi komentatorzy) wymaga sporo od obrony - włączanie się w akcje, a jak coś nie wyjdzie (co się często zdarza) - kondycji i szybkości w nogach by wrócić i ratować się przed utratą gola. Będzie facet tego żałował, i tyle...

Obrazek
Obrazek
Basiek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 lipca 2006, 19:16

patrykjuve pisze:Przecież gdyby nie JUVENTUS nie zagrał by w Ligi Mistrzów !!
A jak teraz ma ochote zdradźić swój klub dzięki któremu zabłysł na arenie międzynarodowej to nie idze tam do jakiejś Barcy.
Zrzuce to w Twoim wypadku na karby mlodego wieku. Lilian Thuram przechodzac do Juventusu nie byl jakims tam podlotkiem, tylko jednym z najlepszych obroncow na swiecie, mistrzem swiata z 98 roku. Suma odstepnego wyniosla bodaj 35 mln Euro co tez swiadczy o klasie Francuza. Oczywiste jest, ze gdyby nie kupil go Juventus, to nastepny w kolejce bylby Milan, Inter, Man Utd lub Real Madryt. W ich barwach rowniez gralby w Champions League wiec nie mozna mowic ze to Juventus go wykreowal i tylko dzieki grze u nas wypromowal sie na klasowego defensora. Poza tym Lilian ma juz 34 lata i najblizsze dwa sezony beda prawdopodobnie jego ostatnimi w karierze(a Barca gra w CL). Dlatego zamierza opuscic Juve(to bedzie tez duza dla nas strata) i odejsc do Blaugrany. Pomimo ze ucieka z tonacej lodzi, to jego akurat mozna zrozumiec.
Ostatnio zmieniony 18 lipca 2006, 10:14 przez Basiek, łącznie zmieniany 1 raz.

BEZPŁATNE PRZELEWY DO PL I UK! -> http://www.england.pl/
wlochaty

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 lipca 2006, 19:50

a po mnie decyzja thurama splywa...
moze nareszcie zaczniemy inwestowac w mlodzie, ktora u boku doswiadczonych zawodnikow, ktorzy mam nadzieje zostana, jak alex; nedved czy (oby tak bylo) cannavaro, bedzie bardzo szybko robila postepy. arsenal pokazal, ze mozna. wiec forza Juve!!
niech Stara Dama przestanie nia byc doslownie

ODPOWIEDZ