Thuram nie chce grać w Serie B!

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ
TreDelIbra

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 17 lipca 2006, 00:14

Lilian Thuram oświadczył, iż nie chce grać w Serie B i zamierza odejść do Barcelony :/

źródło: http://notizie.sport.alice.it/notizie/s ... lia_vsport

Musze przyznać, że włoskiego nie znam, no ale tak tam chyba pisze - niestety.
Lilian nie jest już młodym zawodnikiem, ale na MŚ pokazał swoją klase, no cóż widocznie Juventus nie jest dla niego tak ważny.

wojti-s

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 17 lipca 2006, 00:23

Ciao. 6mln za 34latka to bardzo dobra kwota. Jestem za :!: Na Serie B to nawet Legrotaglie wystarczy :wink:

LordJuve

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 17 lipca 2006, 00:37

Ech, ja juz jestem tak bardzo zirytowany i wsciekly tym wszystkim. Chodzi mi o to, ze zawodnicy najpierw cos deklaruja a potem robia cos innego, z tego co mi wiadomo niektorzy(w tym Canna i wlasnie Thuram) twierdzili, ze zostana w Juve, i tak, z tych wielkich gwiazd(nie musze chyba tlumaczyc kto) tak naprawde godnie i honorowo zachowal sie Del Piero, czlowiek raz powiedzial jedno i sie tego trzyma do konca, a reszta :?: Raz mowia to, raz tamto, przynajmniej taki Trezeguet trzyma jezyk za zebami co jest jak najbardziej poprawne.

A co do Thurama, ech, lepiej byloby gdyby nic na ten temat nie mowil, on czy jego agent, najlepiej byloby gdyby raz powiedzial odchodze i przynajmniej zrobilby to z godnoscia i honorem, a tymczasem... :|

hannah

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 lipca 2006, 00:55

Bardzo fajna niespodzianka.Czy ci pikarze nie myśla o kibicach? Pare dni temu widzisz news'a w ktorym "Juventino" deklaruje pozostanie w zespole nawet jakby gral w Serie B. Szczerze mowiąc to nie wiem co mam myslec na ten temat :angry: Coraz wiecej z nich nas zawodzi.... :(

Pilekww

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 lipca 2006, 08:20

Kolejny, nieliczny który pozostawiał nadzieje ze zostanie, no ale jak chce niech idzie. Może 6 mln to duża kwota jak za 34 latka a za rok czy dwa nie będzie już tak wyrabiał więc myśle ze mimo wszytsko taki transfer sie oplaca bo wrócimy do Serie A a on juz nie podoła na bank.

"... Mamy 42 kluby w Serie A i B. Wszyscy rozmawiają, jedyny głuchoniemy klub to Inter." - Luciano Moggi
sieka

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 lipca 2006, 08:45

On juz swoje lata ma a 6 mln to i tak duzo za takiego piłkarza.Za taką kwote spokojnie mozna kupic jakiegoś utalentowanego młodego środkowego obrońce a takiego teraz własnie w Juve trzeba w serie B.Przez pierwszy rok by sie ograł w serie B a potem juz mógłby być młoda gwiazdą w serie A..

...............JUVE...........
Andryk

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 lipca 2006, 08:47

zawodnik bardzo dobry jak na swój wiek... szkoda ze odchodzi bo tworzylk siwetny duet z canną, ale nadarzyla sie okazja by sprzedac za godziwą cene człowieka który i tak niedługo pojdzie na emeryture... można powiedzieć ze robimy dobry interes :)

Robert 10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 lipca 2006, 09:21

Myślę że dobrze zrobimy sprzedawając go do FC Barcelony.
Thuram ma już swój wiek ( 34 lat ) a za 6 mln można sprowadzić jakiegoś młodego, perspektywicznego gracza na jego miejsce. Thuram na mistrzostwach świata był jednym z najlepszych graczy Francji ale myślę że na najwyższym poziomie grałby jeszcze około 2 lata.
Tak czy inaczej powodzenia Thuram!!

FORZA JUVE

naros

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 lipca 2006, 09:31

Lord_ Juve pisze:Ech, ja juz jestem tak bardzo zirytowany i wsciekly tym wszystkim. Chodzi mi o to, ze zawodnicy najpierw cos deklaruja a potem robia cos innego, z tego co mi wiadomo niektorzy(w tym Canna i wlasnie Thuram) twierdzili, ze zostana w Juve, i tak, z tych wielkich gwiazd(nie musze chyba tlumaczyc kto) tak naprawde godnie i honorowo zachowal sie Del Piero, czlowiek raz powiedzial jedno i sie tego trzyma do konca, a reszta :?: Raz mowia to, raz tamto, przynajmniej taki Trezeguet trzyma jezyk za zebami co jest jak najbardziej poprawne.
Zgadzam sie z Tobą jak dobrze pamiętam to Del Piero, Cannavaro, Thuram, Camoranesi i Buffon sie deklarowali ze zostaną a tu prosze Canna juz w Realu Thuram zaraz w Barcelonie. Ciekawe co zrobi Camor, bo o Buffona jestem spokojny, jego agent powiedział niedawno ze szuka klubu dla Gigi'ego ale gdyby miał grac w Serie B nie było by tragedi. Zresztą wątpie zeby ktoś za taką cene kupił Buffona. O Del Piero wszyscy mozemy być spokojni. :)

A oto co niedawno powiedział Thuram:
"Nie opuszczę klubu. Nie śledziłem uważnie śledztwa w sprawie Calciopoli, bo byłem skupiony na Mistrzostwach Świata. Ale możecie napisać, że zostaję w Juve. Jestem piłkarzem Bianconerich i czuję się Juventino. Możecie być pewni, że będę grał w barwach Juventusu.

I co? :/ :/

Myśle ze sprzedając Thurama duzo stracimy. Stracilismy juz jednego środkowego obrońce (najlepszego :płaczę: ) niechce abysmy stracili drugiego :płaczę:

Obrazek
Un capitano c'è solo un capitano!!!
paku

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 17 lipca 2006, 10:25

Szerokiej drogi mistrzu... :angry:

To było do przewidzenia. Uciekną. Bo dla nich to wstyd grać w Serie B, w drugo ligowym Juventusie...
Zostaną sami mistrzowie, odejdą gracze dla których Juve był tylko pracodawcą który co miesiąc wypłacał im bagatelne kwoty.
Wracając do Buffona jeżeli klub go sprzeda za mniej jak go kupił to będzie posplita głupota działaczy. Ten bramkarz jest bezcenny. Ktos musi wyłozyć niezła kase za niego m.in 60mln Euro. Tylko czy ktos sie taki znajdzie ? Oby nie...
Za Zambro tez chcą dużo ale ten obronca jest wart tych pieniędzy.
Mam jeszcze nadzieje, ze to własnie Zambrotta, Buffon, i Del Piero będa tworzyć nowy Juventus, Juventus który zacznie budowac swoją potęge od drugiej ligi. Cannavaro, Nedved, Camor, może zostaną, z tym że to jest tak jak na reklamie Żywca... "Może" robi wielką róznice. Vieira, Emerson, Zlatan, uciekną, uciekną jak szczury pod którymi pali sie ląd.
Bądź co bądź, Kadra która zostanie bedzie mocna, zakładając ze zostanie Del Piero, Zalayeta, Zanetti, Marchionni, Kapo, Legro. To jest kadra która z powodzeniem może walczyc o awans do Serie A, i głęboko wierze ze uda to sie już w pierwszym sezonie.

Forza Prawdziwi Juventinio !

Juve11

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 lipca 2006, 10:30

Lord_ Juve pisze:Ech, ja juz jestem tak bardzo zirytowany i wsciekly tym wszystkim. Chodzi mi o to, ze zawodnicy najpierw cos deklaruja a potem robia cos innego, z tego co mi wiadomo niektorzy(w tym Canna i wlasnie Thuram) twierdzili, ze zostana w Juve, i tak, z tych wielkich gwiazd(nie musze chyba tlumaczyc kto) tak naprawde godnie i honorowo zachowal sie Del Piero, czlowiek raz powiedzial jedno i sie tego trzyma do konca, a reszta :?: Raz mowia to, raz tamto, przynajmniej taki Trezeguet trzyma jezyk za zebami co jest jak najbardziej poprawne.

A co do Thurama, ech, lepiej byloby gdyby nic na ten temat nie mowil, on czy jego agent, najlepiej byloby gdyby raz powiedzial odchodze i przynajmniej zrobilby to z godnoscia i honorem, a tymczasem... :|
Całokowicie się z tobą zgadzam.. Też jestem tym wszystkim zirytowany i wsciekły...
Ale wsumie z Thuramem płakać nie bede..On był mi obojętny w juve...
Dalej niemoge tego pojąć..Wiekszość graczy juve bo az 8 ngrała w FINALE MŚ i co ?? Gównieko... Juve w serie B i na dodatek bedzie cierzko z niej wyjść w next sezonie.. :angry:

Nie pojęte są decyzje ludzkie...
Chociaz co do piłkaży.. Niech nie myślą tylko o sobie..Niech pomyślą o kibicach !!

FORZA JUVE :!: GRANDE ITALY :!:

Jedyne Co Warte W Mym Życiu, Jest We Włoszech...
Juve...!!
"Juve, storia di un grande amore
bianco che abbraccia il nero
coro che si alza davvero per te"
16Maciek

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 17 lipca 2006, 10:33

Według mnie Thuram ma już swoje lata i gdy odejdzie to nie będzie duża strata. Jeśli mamy odmłodzić skład to dobrym ruchem jest sprzedanie Liliana. 6 mln za 34 latka to jest naprawde spora sumka. Thuram pogra na dobrym poziomie rok może góra dwa. Mam nadzieje że działacze znajdą godnego zastępce :)

Wadzgi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 lipca 2006, 10:36

Ludzie OPAMIĘTAJCIE się na co wy liczycie!!!!!!!!!!!!!

Cały pierwszy skład odejdzie zostanie tylko DP, a jak myślicie że da się odrobić -30 pkt to tylko świadczy że wogóle się nie znacie na futbolu, ludzie złoci ale mnie denerwują takie opinie typu Juve jest w tanie odrobić 30 pkt hahah śmiech na sali czy wy nie umiecie sie pogodzić z klęską???? Będzie cały nowy skład i myślicie że bez zgrania wygrają wszytkie mecze???? Jeżeli apelacja nic nei da to na 100% nie wejdziemy w 1 sezonie.

Waca
16Maciek

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 17 lipca 2006, 10:49

Wadzgi pisze:Ludzie OPAMIĘTAJCIE się na co wy liczycie!!!!!!!!!!!!!

Cały pierwszy skład odejdzie zostanie tylko DP, a jak myślicie że da się odrobić -30 pkt to tylko świadczy że wogóle się nie znacie na futbolu, ludzie złoci ale mnie denerwują takie opinie typu Juve jest w tanie odrobić 30 pkt hahah śmiech na sali czy wy nie umiecie sie pogodzić z klęską???? Będzie cały nowy skład i myślicie że bez zgrania wygrają wszytkie mecze???? Jeżeli apelacja nic nei da to na 100% nie wejdziemy w 1 sezonie.
Co Ty piszesz.. Mówisz ze nie umiemy pogodzić się z klęską, a to możę nie jest tak, tylko my poprostu mocno wierzymy a nasz ukochany klub. A czy cały pierwszy skład odejdzie to się przekonamy niedługo.

juveman7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 lipca 2006, 11:50

Thuram był zawsze dla mnie widmem profesjonalizmu i spokoju w obronie. Świetnie kierował obroną Juve. Działacze Barcy wypatrzyli te umiejętności i jeszcze do tego godziwie chcą zapłacić. Dla mnie w Juve są piłkarze, którzy mimo odchodząc do innego klubu zawsze będą przeze mnie obdarzeni OGROMNYM szacunkiem. Takim właśnie zawodnikiem jest Thuram. Myślę że ten piłkarz przez wielu kibiców nie był doceniany, a to był zawsze jeden z najlepszych obrońców na świecie.

...kiedyś przyjdzie prawdziwy deszcz i zmyje cały ten gnój...
ODPOWIEDZ