Juve nie zamierza sprzedawać piłkarzy

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ
2MAN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 lipca 2006, 14:20

Powiem szczerze ze podziwiam Wasz optymizm :bravo:

Nie powiem ze tez nie licze , nie mowiac juz o tym ze mam wielka nadzieje ze jestesmy w stanie zatrzymac ich jak najwiecej ... tylko "serce mowi zostacie ,ale glowa podpowiada ze i tak pojad" :think: , wiec w sumie nastawiam sie na ta gorsza opcje ...

zadne wypozyczenia , jesli chca niech odchodza ,nigdy nie powiem o nich nic zlego bo to nie ich winna i calkowicie rozumiem ich poglad na sytuacje

Raczej nastawiam sie na budowanie nowej druzyny ktora najpierw sie utrzyma a pozniej powalczyc o europejskie Puchary ...

Pozyjemy - zobaczymy :pray:

"Dla wszytkich fanow Nintendo DS . Zapraszamy ! http://www.dsinfo.yoyo.pl/news.php
deep

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 lipca 2006, 15:51

Zambi300 pisze:2006/2007 ---> gramy w serie b
2007/2008 ---> wracamy do serie a
2007/2008 - pewnie skończysz 10 lat...

Słuchaj, ja wiele zrozumiem, ale jak się umie liczyć i się trochę wie, to wiadomo, że żaden klub nie zdobywa 30 pkt przewagi w lidze takiej jak Serie B. A tyle trzeba by nam, aby awansować.

Jelon

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 lipca 2006, 16:32

deep pisze:

Słuchaj, ja wiele zrozumiem, ale jak się umie liczyć i się trochę wie, to wiadomo, że żaden klub nie zdobywa 30 pkt przewagi w lidze takiej jak Serie B. A tyle trzeba by nam, aby awansować.
Ale wkoncu jestesmy Juve wiec nie widze przeszkody w awansie

paku

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 16 lipca 2006, 16:48

“I’m 100% sure I’ve made the right choice”

Following his summer transfer from Parma, wizard of the wing Marco Marchionni is convinced he made the right decision: “Why Juve? Because this is a club that belongs at the top. If I wasn’t convinced this was the right place for me, I wouldn’t be here”. The young midfielder has a positive outlook on the season ahead: “Even if we do end up in Serie B with a 30 point penalty, I still believe we can achieve promotion in one season, potentially one of the greatest chapters in this club’s history, and I will do my best to make sure Juve get back on top. We will concentrate hard on winning every game and see what happens. No one is assured of a place in the starting line-up, there are a lot of great players at this club, but I think the presence of a player like Alessandro Del Piero, the symbol of this club, will be a great example to everyone”. And as for the appeal? “I’ve spoken to Didier and some of the other players, and although it’s hard to imagine a club like Juventus in Serie B, we’re all hoping that the situation will improve with the second phase of proceedings” The 25 year-old, who celebrates his birthday in six days time, also revealed he chose Juventus despite offers from a number of other big clubs: “When you get out there on the pitch, you’re concerned with only one thing, the football. I had the option of joining Fiorentina but Juve is Juve: this is the club everyone dreams of playing for. I have no regrets”.

http://www.juventus.com/uk/news/detail. ... 00&ID=8120

Mógłby to ktos w skrócie przetłumaczyć ?

deep

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 lipca 2006, 16:53

nedved1111 pisze:
deep pisze:

Ale wkoncu jestesmy Juve wiec nie widze przeszkody w awansie
Gdyby ktoś był teraz bardzo ironiczny mógłby rzecz, że pewnie, przecież i tak kupimy sobie ten awans, bo jesteśmy w końcu Juve... więc uprzedzę, zanim napisze to jakiś Interista.

Nawet JUVE nie odrobi takiej straty jaką jest na starcie - 30 pkt...

Pozdrawiam

Pilekww

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 lipca 2006, 17:10

deep pisze:Słuchaj, ja wiele zrozumiem, ale jak się umie liczyć i się trochę wie, to wiadomo, że żaden klub nie zdobywa 30 pkt przewagi w lidze takiej jak Serie B. A tyle trzeba by nam, aby awansować.
Nie koniecznie bo do Serie A można awansować z 5 lub 6 miejsca (nie jestem pewien) grając w barażach. I mam nadzieje ze to sie uda a poźniej trzeba wygrac z 16/17 druzyną Serie A i jestesmy w elicie. Proste nie?

Co do tematu to będzie ciężko zatrzymać najlepszych zawodników ale licze ze oprócz Nedveda i Del Piero damy rade namówić Cannavaro, może Buffona bo reszta to ...$$$$$$$$...

Mimo wszytsko damy rade! FORZA JUVE PER SEMPRE

"... Mamy 42 kluby w Serie A i B. Wszyscy rozmawiają, jedyny głuchoniemy klub to Inter." - Luciano Moggi
DamKam

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 16 lipca 2006, 18:09

Niestety nie ma co sie oszukiwac- i tak wielu z naszych podstawowych zawodnikow nas opusci :roll: I moim zdaniem nawet nie mozna byc na nich wielce zly. Trzeba zrozumiec i sie osfajac z ta mysla, ze dla takiego Buffona, ktory jest obecnie najlepszym bramkarzem swiata, perspektywa gry w Serie B jest wrecz nie do przyjecia. Choc wiadomo, ze bedzie nam bardzo trudno przyjac taka jego decyzje :( Moim zdaniem najwazniejsze jest teraz to, za ile pozbedziemy sie naszych najwiekszych gwiazd. Nie mam watpliwosci, iz powinny to byc naprawde duze sumy. Jak slysze, ze Real proponuje 15 mln euro za takiego Cannavaro, to nie wiem czy sie zaczac smiac czy plakac :? Za tak wartosciowych graczy musimy wyciagnac spore sumy. W obecnej sytuacji, kazdy dodatkowy grosz jest dla nas wazny.

sieka

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 lipca 2006, 21:00

Sam Capello uciekł jak szczur z tonącego okrętu a teraz chce wykupywać piłkarzy Juve, z Emersonem nie bedzie miał większego problemu bo jak ten potrafił zdradzic Rome tak i zdradzi Juventus...

...............JUVE...........
Zbysio

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 lipca 2006, 21:39

Co Wy na to ??? Ciekawe ze ile $$$ poszedł :?: :?:
:płaczę: :płaczę: http://sport.onet.pl/0,1248704,1356833,wiadomosc.html

m-a-t-t-e-o

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 lipca 2006, 21:53

Szkoda :( . Miałem nadzieje że zostanie. Ale z drugiej strony po takim udanym turnieju (wg mnie najlepszy zawodnik) raczej wątpliwe było że zechce grać w 2 lidze. Szkoda tymbardziej że to był nasz najlepszy zawodnik. Mam nadzieje że Juve sprowadzi jakoegoś godnego następce. Ja osobiście marzę o Barzaglim (kiedyś nawet deklarował że zgodzi się grać w 2 lidze ale szczeże powiedziawszy wątpie w jego słowa (zwłaszcza że palermo gra w LM))

farmer16

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 lipca 2006, 21:58

m-a-t-t-e-o pisze:Szkoda :( . Miałem nadzieje że zostanie. Ale z drugiej strony po takim udanym turnieju (wg mnie najlepszy zawodnik) raczej wątpliwe było że zechce grać w 2 lidze. Szkoda tymbardziej że to był nasz najlepszy zawodnik. Mam nadzieje że Juve sprowadzi jakoegoś godnego następce. Ja osobiście marzę o Barzaglim (kiedyś nawet deklarował że zgodzi się grać w 2 lidze ale szczeże powiedziawszy wątpie w jego słowa (zwłaszcza że palermo gra w LM))
Poraz kolejny panowie trzeba wam tłumaczyć, że Fabio Cannavaro zostaje w Juve. Możliwe, że gdzieś odejdzie i prawdopodobnie tak się stanie choć nic nie wiadomo. Te informacje podaje onet.pl, wp.pl, TVP i hiszpańskie gazety. A wy oczywiście jakby nic jesteście łatwowierni czy tam nawini i wierzycie w każde ploty. Trzeba najpierw poczekać na potwierdzenie tej informacji przez oficjalne strony klubów. W tym wypadku Realu i Juve. Weszłem na obydwie strony, i ani słowa o przejściu Fabia do Realu. :? Więc po co panikujecie?. Nie lepiej wejśc do tematu ,,Fabio Cannavaro w Realu Madryt'' i przeczytać, że to tylko ploty?.

Alessandro Del Piero 202 gole! i wszystko jasne !
Michal87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 lipca 2006, 21:58

Zbysio pisze:Co Wy na to ??? Ciekawe ze ile $$$ poszedł :?: :?:
:płaczę: :płaczę: http://sport.onet.pl/0,1248704,1356833,wiadomosc.html
Ja myśle że należy sie jeszcze wstrzymać bo ani Juventus ani Real nie potwierdziły jeszcze tego. Że jakaś gazeta tak napisała to nie znaczy że to musi być prawda. Ja mam nadzieje że zostanie

Obrazek
m-a-t-t-e-o

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 lipca 2006, 22:05

farmer16 pisze:
m-a-t-t-e-o pisze:Szkoda :( . Miałem nadzieje że zostanie. Ale z drugiej strony po takim udanym turnieju (wg mnie najlepszy zawodnik) raczej wątpliwe było że zechce grać w 2 lidze. Szkoda tymbardziej że to był nasz najlepszy zawodnik. Mam nadzieje że Juve sprowadzi jakoegoś godnego następce. Ja osobiście marzę o Barzaglim (kiedyś nawet deklarował że zgodzi się grać w 2 lidze ale szczeże powiedziawszy wątpie w jego słowa (zwłaszcza że palermo gra w LM))
Poraz kolejny panowie trzeba wam tłumaczyć, że Fabio Cannavaro zostaje w Juve. Możliwe, że gdzieś odejdzie i prawdopodobnie tak się stanie choć nic nie wiadomo. Te informacje podaje onet.pl, wp.pl, TVP i hiszpańskie gazety. A wy oczywiście jakby nic jesteście łatwowierni czy tam nawini i wierzycie w każde ploty. Trzeba najpierw poczekać na potwierdzenie tej informacji przez oficjalne strony klubów. W tym wypadku Realu i Juve. Weszłem na obydwie strony, i ani słowa o przejściu Fabia do Realu. :? Więc po co panikujecie?. Nie lepiej wejśc do tematu ,,Fabio Cannavaro w Realu Madryt'' i przeczytać, że to tylko ploty?.
Szczeże powiedziawszy to wp i onetowi nie wierzyłem. Ale gdzy zobaczyłem newsa na pilkanozna.pl to się przestraszyłem. Temat ,,Fabio Cannavaro w Realu Madryt'' zauważyłem kilka chwil po napisaniu wcześniejszego posta :/ Zobaczymy co z tego wyjdże.

paku

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 17 lipca 2006, 11:07

Nowy nabytek Juventusu Turyn - Marco Marchionni - obiecał już, że będzie grał dla Starej Damy nawet w Serie B. Skrzydłowy przeszedł na Delle Alpi z AC Parmy po zakończeniu poprzedniego sezonu.

W odróżnieniu do kilku gwiazd Bianconeri, Marchionni nie chce opuszczać zdegradowanego klubu.

- Podpisałem kontrakt już w styczniu i nic nie zmieni mojej decyzji. To będzie dla nas wielkie wyzwanie, by już po jednym sezonie wrócić do Serie A. Wierzę, że nam się uda - powiedział Marco.

http://seriea.pl/index.php?strona=news&id=63839

Forza Marco !

Trener zespołu Newcastle United Glenn Roeder jest sfrustrowany polityką transferową poprzedniego menedżera Graeme Sounessa. Szkot opuścił klub po tym jak został zwolniony w poprzednim sezonie ale zanim to nastąpiło nasprowadzał graczy, którzy się nie sprawdzają.

Teraz jeśli myśli o ich sprzedaży dochodzi do wniosku, że 'odprawiać ich z kwitkiem' się nie opłaca. Trener miał na myśli: Jean-Alain Boumsonga i Albert Luque, którzy trafili na St James Park za grube pieniądze. Obecnie Roeder szuka wzmocnienia do linii ataku aby zasąpić Alana Shearera. Potwierdził również, że jest zainteresowany ściągnięciem Wocha Alessandro Del Piero z Juventusu. 'Monitorujemy sytuacje Juventusu i myslimy o ściągnięciu Del Piero'.

http://seriea.pl/index.php?strona=news&id=63813

Chyba upadli na głowę.

Trener Arsenalu Londyn, Arsene Wenger wypowiedział się na temat wyprzedaży zawodników Starej Damy. Francuz sądzi, iż odejście wszystkich czołowych zawodników klubu nie jest takie oczywiste.

Na przeszkodzie może stanąć poziom wynagrodzenia piłkarzy.

- Zarobki tych zawodników są dla nas zbyt wysokie - powiedział Wenger. - To co stało się w Włoszech na pewno pobudzi rynek transferowy, ale nie zapominajmy, że piłkarze Juve są bardzo wysoko opłacani i niewiele klubów na świecie będzie w stanie sprostać tym wymaganiom finansowym - zakończył.

http://seriea.pl/index.php?strona=news&id=63789

I tu ma chłop racje ;] Juventus płaci zawodnikom takie kwoty przy których mało klubów na swiecie stać na płącenie takich samych zarobków.

Możliwe, iż pierwszą gwiazdą, która opuści Juventus Turyn będzie Pavel Nedved. Chęć zatrudnienia Czecha wyraził Tottenham, a także AS Monaco oraz kilka klubów ze Zjednoczonych Emiratów Arabskich i Kataru.

Nedved przeszedł do Juventusu z Lazio Rzym za 25 mln funtów, w 2001 roku.

Mimo, iż większość zawodników Juve zadeklarowała chęć opuszczenia Turynu, to przyszłość 33-latka nie została jeszcze przesądzona. Wszystko jednak wskazuje na to, że Nedved odrzuci możliwość grania w Serie B i odejdzie z klubu.

http://seriea.pl/index.php?strona=news&id=63787

Czyżby kolejny który mówił cos o lojalności do klubu...? :angry:

Basiek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 lipca 2006, 12:02

paku pisze:“I’m 100% sure I’ve made the right choice”

Following his summer transfer from Parma, wizard of the wing Marco Marchionni is convinced he made the right decision: “Why Juve? Because this is a club that belongs at the top. If I wasn’t convinced this was the right place for me, I wouldn’t be here”. The young midfielder has a positive outlook on the season ahead: “Even if we do end up in Serie B with a 30 point penalty, I still believe we can achieve promotion in one season, potentially one of the greatest chapters in this club’s history, and I will do my best to make sure Juve get back on top. We will concentrate hard on winning every game and see what happens. No one is assured of a place in the starting line-up, there are a lot of great players at this club, but I think the presence of a player like Alessandro Del Piero, the symbol of this club, will be a great example to everyone”. And as for the appeal? “I’ve spoken to Didier and some of the other players, and although it’s hard to imagine a club like Juventus in Serie B, we’re all hoping that the situation will improve with the second phase of proceedings” The 25 year-old, who celebrates his birthday in six days time, also revealed he chose Juventus despite offers from a number of other big clubs: “When you get out there on the pitch, you’re concerned with only one thing, the football. I had the option of joining Fiorentina but Juve is Juve: this is the club everyone dreams of playing for. I have no regrets”.

http://www.juventus.com/uk/news/detail. ... 00&ID=8120

Mógłby to ktos w skrócie przetłumaczyć ?
"Jestem w 100% pewien ze dokonalem wlasciwego wyboru"

Komentujac swoj transfer z Parmy, "czarodziej skrzydla" Marco Marchionni jest pewien, ze podjal wlasciwa decyzje. "Dlaczego Juve? Bo to klub ktory nalezy do czolowki. Gdybym nie byl pewien ze to odpowiednie miejsce dla mnie, nie byloby mnie tu. Mlody pomocnik optymistycznie zapatruje sie na nowy sezon: "Nawet jezeli znajdziemy sie w Serie B z 30 ujemnymi punktami, wciaz wierze ze mozemy wywalczyc awans po jednym sezonie i zapisac w kartach historii klubu jeden z najpiekniejszych rozdzialow-ja z mojej strony zrobie wszystko aby zapewnic Juventusowi powrot na szczyt. Skoncentrujemy sie na zwyciestwach w kazdym kolejnym meczu i zobaczymy co z tego wyniknie. Nikt nie jest pewien miejsca w pierwszej jedenastce, w klubie jest wielu wspanialych pilkarzy, ale mysle ze obecnosc takiego gracza jak Alessandro Del Piero-klubowego symbolu, bedzie swietnym przykladem dla kazdego". Co sądzi o apelacji? :" Rozmawialem z Didierem i kilkoma innymi zawodnikami i pomimo tego ze bardzo nam trudno wyobrazic sobie taki klub jak Juve w Serie B, wszyscy mamy nadzieje ze sytuacja poprawi sie w drugiej fazie, po zlozeniu apelacji". 25-latek, ktory obchodzil urodziny 6 dni temu wyjawil, ze wybral Juventus pomimo ofert z kilku innych wielkich klubow :"Gdy wychodzisz na boisko koncentrujesz sie tylko na jednej rzeczy- na pilce. Mialem mozliwosc przejscia do Fiorentiny, ale Juve to Juve: to klub o ktorym marzy kazdy pilkarz. Niczego nie zaluje".

Jak mozecie sie ludzic ze odrobimy 30 pkt??To jest niewykonalne. Czy wy zakladacie ze wszystkie inne druzyny beda ze soba remisowac i tylko my bedziemy ich loic??Ludzie przejrzycie na oczy, jesli apelacja nie przyniesie skutku to minimum dwa sezony spedzimy w Serie B. Dziwi mnie tez az zbytni optymizm Marco Marchionniego.

BEZPŁATNE PRZELEWY DO PL I UK! -> http://www.england.pl/
ODPOWIEDZ