AC Milan może zagrać w europejskich pucharach!
- Grzesiek1
- Juventino
Działacze i prawnicy AC Milan nie próżnują i już dzień po ogłoszeniu werdyktu włoskiego Trybunału Sportowego, którego konsekwencją jest nieobecność klubu w Lidze Mistrzów w sezonie 2006/07, znaleźli lukę i mają nadzieję na grę w Pucharze UEFA.
Działacze klubu z Mediolanu wystosowali jednak do rodzimej federacji pismo, w którym informują, że Empoli nie posiada licencji na grę w Pucharze UEFA. A że czas na przyznanie takowej licencji już minął zwracają się z pytaniem, czy wobec tego w Pucharze UEFA zagra kolejna drużyna w tabeli, czyli... AC Milan.
W świetle prawa rozwiązanie takie jest wielce prawdopodobne. Ukarane w piątek kluby mają trzy dni na odwołanie od wyroków. Ich rozpatrzenie musi zakończyć się do 25 lipca. Tego dnia włoska federacja musi przedstawić UEFA listę drużyn, które będą brały udział w europejskich rozgrywkach.
www.onet.pl
Działacze klubu z Mediolanu wystosowali jednak do rodzimej federacji pismo, w którym informują, że Empoli nie posiada licencji na grę w Pucharze UEFA. A że czas na przyznanie takowej licencji już minął zwracają się z pytaniem, czy wobec tego w Pucharze UEFA zagra kolejna drużyna w tabeli, czyli... AC Milan.
W świetle prawa rozwiązanie takie jest wielce prawdopodobne. Ukarane w piątek kluby mają trzy dni na odwołanie od wyroków. Ich rozpatrzenie musi zakończyć się do 25 lipca. Tego dnia włoska federacja musi przedstawić UEFA listę drużyn, które będą brały udział w europejskich rozgrywkach.
www.onet.pl
- Moonk
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Po pierwsze brak dokładnego źródła....po drugie brak twojego zdania....
po trzecie to co oni chca zrobic jest na to wyglada zgodne z prawem...wiec odchodzac od wyroków jesli maja prawo zagrac w pucharze UEFA to powinni tam zagrac....ale zobaczymy w takim badz razie co zrobi federacja i sąd apelacyjny....
EDIT:
po trzecie to co oni chca zrobic jest na to wyglada zgodne z prawem...wiec odchodzac od wyroków jesli maja prawo zagrac w pucharze UEFA to powinni tam zagrac....ale zobaczymy w takim badz razie co zrobi federacja i sąd apelacyjny....
EDIT:
Sam tez sie nie stresuj...Juve11 pisze: FORZA JUE !!
Ostatnio zmieniony 15 lipca 2006, 17:14 przez Moonk, łącznie zmieniany 1 raz.
- Giancarlo
- Juventino
A co Nas obchodzi Milan ? po co zakładasz takie głupie tematy ? Jakie to ma znacznie w obecnej sytuacji ? Walić ich co to zmieni ? Może zaczniesz mu kibicować ? tyle piszesz o tych z Mediolanu że kto tam Ciebie wie.
- Juve11
- Juventino
Ludzie..Poco tak na goscia z Juve jedziecie..Chłopak chciał dobrze a wy go tu strasujecie...
Dobrze ze załozyłeś ten temat... Przynajmniej cos robisz a nie czekasz az inni zalożą taki temat.. A co do tego co nas Milan obchodzi to gówienko nas obchodzi... Milan jak milan napewno dał komuś włape ale nas to teraz nie obchodzi...
Ważne jest juve ale inne kluby tez są ważne zwłaszcza jeśli chodzi o afere korupcyjną w która jest zamieszane juve...
Pozdro!
FORZA JUE !!
MOGGI Nie Pisze Kto Bo Kartke dostane 8) !!
Dobrze ze załozyłeś ten temat... Przynajmniej cos robisz a nie czekasz az inni zalożą taki temat.. A co do tego co nas Milan obchodzi to gówienko nas obchodzi... Milan jak milan napewno dał komuś włape ale nas to teraz nie obchodzi...
Ważne jest juve ale inne kluby tez są ważne zwłaszcza jeśli chodzi o afere korupcyjną w która jest zamieszane juve...
Pozdro!
FORZA JUE !!
MOGGI Nie Pisze Kto Bo Kartke dostane 8) !!
Jedyne Co Warte W Mym Życiu, Jest We Włoszech...
Juve...!!
"Juve, storia di un grande amore
bianco che abbraccia il nero
coro che si alza davvero per te"
Juve...!!
- Umpa
- Juventino
Boże, jak kogoś nie obchodzi Milan to może nie wchodzić do tematu poświęconego sytuacji Milanu.A co Nas obchodzi Milan ? po co zakładasz takie głupie tematy ? Jakie to ma znacznie w obecnej sytuacji ? Walić ich co to zmieni ? Może zaczniesz mu kibicować ? tyle piszesz o tych z Mediolanu że kto tam Ciebie wie.

A w kontekście tej inforacji wyrok sądu staje się coraz bardziej śmieszny:
Juventus - praktycznie na 2-3 sezony wyłączony z gry o najwyższą stawkę(o 300 mln euro jakie tracą właściciele klubu nie wspominając).
Milan - zamiast gry w LM - puchar Uefa, a odjęcie punktów na tyle niewielkie, że nie przekreśla nawet szans na zdobycie mistrzostwa w przyszłym sezonie. W końcu mieli te 12 pkt przewagi nad Interem w tym roku.
Póki co nie widziałem, żadnego uzasadnienia wyroku, które motywowałoby tak duże zróżnicowanie kar.
- Juve11
- Juventino
Oto mi właśnie chodziło..Stary..Nie interesing cie to to lota mi stad.. :lol:Umpa pisze:Boże, jak kogoś nie obchodzi Milan to może nie wchodzić do tematu poświęconego sytuacji Milanu.A co Nas obchodzi Milan ? po co zakładasz takie głupie tematy ? Jakie to ma znacznie w obecnej sytuacji ? Walić ich co to zmieni ? Może zaczniesz mu kibicować ? tyle piszesz o tych z Mediolanu że kto tam Ciebie wie.
A co do tematu to nic tylko ryknać smiechem w strone włoskiego sądu.. :doh:
Jedyne Co Warte W Mym Życiu, Jest We Włoszech...
Juve...!!
Juve...!!
- piotrek147
- Juventino
Moim zdaniem to byłaby już przesada gdyby Milan wystartował w Pucharze UEFA. Niedość, że grają w Serie A i mają tylko -15pkt. to jeszcze mieliby grać w pucharze? Mlian powinien już na samym początku spaść do Serie C (wiem, że ustawiali tylko 1 mecz, ale wkońcu już drugi raz są zamieszani w aferę korupcyjną). Zobaczymy co z tego wyniknie miejmy nadzieję, że w następnym sezonie nie zobaczymy Milanu w europejskich pucharach. Drodzy Milaniści tylko nie wyzywajcie teraz mnie i innych kibiców Juve.
www.HotKomp.pl - internetowy sklep komputerowy oraz serwis
- milanistka
- Milanistka
Po pierwsze - lex retro non agit. Po drugie za poprzednie przewiniena zostali już ukarani. Skład się przecież całkowicie zmienił. Karać do końca życia z to co było ? To znaczy że jak Juventus w przyszłości cos wywynie to spadek od razu do Serie C1 tak ? Wg Twojej logikipiotrek147 pisze: Mlian powinien już na samym początku spaść do Serie C (wiem, że ustawiali tylko 1 mecz, ale wkońcu już drugi raz są zamieszani w aferę korupcyjną).
Alez nikt nie zamierza. Nie oddaje się osłowi gdy kogoś kopnie. Osioł jest tylko osłem i trudno mieć do niego o to pretensje.piotrek147 pisze:Zobaczymy co z tego wyniknie miejmy nadzieję, że w następnym sezonie nie zobaczymy Milanu w europejskich pucharach. Drodzy Milaniści tylko nie wyzywajcie teraz mnie i innych kibiców Juve.
Milaniści - jesteśmy elitą, nie tłumem !
- Jasiek-x
- Juventino
Nie wiem po co rozpaczać na tym, że MIlan ma szanse powrócić do (zostać w) LM. Każdy teraz ratuje się przed uniknięciem kary, a jak coś, to żeby ponieść ją jak najniższą. Wiadomo było, że Milan złoży apelacje własnie o możliwość gry w Europie. My też składamy apelacje, ale niestety do Serie A nie pozwolą nam powrócić. My musimy się postaraćo zmniejszenie kary punktowej lub lepiej zwrócenie dwóch tytułów mistrza Włoch.
- Mrówa
- Juventino
Tym stwierdzeniem pokazujesz ,że jednak Milaniści są tłumem, nie elitą.milanistka pisze:Alez nikt nie zamierza. Nie oddaje się osłowi gdy kogoś kopnie. Osioł jest tylko osłem i trudno mieć do niego o to pretensje.piotrek147 pisze:Zobaczymy co z tego wyniknie miejmy nadzieję, że w następnym sezonie nie zobaczymy Milanu w europejskich pucharach. Drodzy Milaniści tylko nie wyzywajcie teraz mnie i innych kibiców Juve.

- milanistka
- Milanistka
A mogę prosić o uzasadnienie ?Michał`fcj pisze: Tym stwierdzeniem pokazujesz ,że jednak Milaniści są tłumem, nie elitą.
Milaniści - jesteśmy elitą, nie tłumem !