Szanse i pytania o Juve

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ

Po ilu sezonach Juve wyjdzie z serie B?

Czas głosowania minął 18 lipca 2006, 09:49

Po jednym.
52
58%
Po dwóch.
29
32%
Po trzech lub wiecej.
9
10%

Liczba głosów: 90
stahoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 lipca 2006, 12:53

Stahar pisze: 3. Według mnie największe szanse na mistrza Włoch ma teraz Inter, Roma i Milan. Mam nadzieję ze mistrzem zostanie Roma - ponieważ ma naprawdę dobry zespół, wcale nie gorszy od Interu, może jeszcze coś Milan namieszać, o ile nie pozbędzie się swoich kilku piłkarzy, ponieważ nie wyobrażam sobie, aby taki Kaka nie mógł grać w pucharach...
mi chodziło o to kto zostanie mistzrem sezonu 05/06. Bo Juve degradacja i 2 Milan odjecie punktów. czyli chyba teraz Inter bedzie mistzrem. (zniszczy sobie tradycje niezdobywania niczego). A za 2 lata mistrzem ma byc odrodzone Juve :D

superdelpiero

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 lipca 2006, 13:13

Będzie też dużo beniaminków Serie B ponieważ aż 6 klubów awansuje do Serie A.

1. Atalanta
2. Catania
3. Torino
4. Mantova
5. Modena
6. Cesena

juvejoszko

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 15 lipca 2006, 13:23

stahoo pisze:
Stahar pisze: 3. Według mnie największe szanse na mistrza Włoch ma teraz Inter, Roma i Milan. Mam nadzieję ze mistrzem zostanie Roma - ponieważ ma naprawdę dobry zespół, wcale nie gorszy od Interu, może jeszcze coś Milan namieszać, o ile nie pozbędzie się swoich kilku piłkarzy, ponieważ nie wyobrażam sobie, aby taki Kaka nie mógł grać w pucharach...
mi chodziło o to kto zostanie mistzrem sezonu 05/06. Bo Juve degradacja i 2 Milan odjecie punktów. czyli chyba teraz Inter bedzie mistzrem. (zniszczy sobie tradycje niezdobywania niczego). A za 2 lata mistrzem ma byc odrodzone Juve :D

nikt nie dostanie tytułu mistrza włoch :p

Bobryt

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 lipca 2006, 13:48

w tym roku atalanta wygrała Serie B z ilością 81 punktów

Juventus by zakonczyć sezon z mniejwięcej taką ilością punktów musial by wygrać 37 z 42 meczów, czyli może sobie pozwolić na pięć wpadek w postaci porażek

sądze że jeśli by większość składu pozostała a chłopaki się zmobilizowali to udało by się awansować. kluczem powinna być rotacja, ponieważ 42 mecze to bardzo dużo. pocieszniem może być bez występów w lidze mistrzów piłkarze będą mieli więcej odpoczynku.

Obrazek
$urfer

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 lipca 2006, 14:09

Może powiem coś nie na temat, ale nademną ciąży jakieś fatum. Jak byłem mały bardzo lubiłem Lazio potem mieli długi itd. Lubiłem Polonie Warszawa wygrali wtedy mistrzostwo polski. Następnie Groclin grał dobrze a teraz nie. NO a teraz od dłuższego czasu Lubię Juventus i tu mi sie wydawało, że to jest klub któremu nie może się nic złego stać a jednak jak nie brak sukcesów to korupcja. :płaczę:

Nigdy nie wdawaj się w dyskusje z idiotą najpierw zniży cię do swego poziomu a potem wykończy doświadczeniem
Obrazek
Swider10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 lipca 2006, 14:22

Eric master pisze:Może powiem coś nie na temat, ale nademną ciąży jakieś fatum. Jak byłem mały bardzo lubiłem Lazio potem mieli długi itd. Lubiłem Polonie Warszawa wygrali wtedy mistrzostwo polski. Następnie Groclin grał dobrze a teraz nie. NO a teraz od dłuższego czasu Lubię Juventus i tu mi sie wydawało, że to jest klub któremu nie może się nic złego stać a jednak jak nie brak sukcesów to korupcja. :płaczę:

Widze ze zmieniasz kluby jak skarpeki... idz na forum barcelony jej napewno nic sie nie stanie złego... maja przeciez Ronniego :roll:

Ja mam tylko nadzieje ze Juve powroci wygra Puchar Włoch w finale wygrywajac ze zdobywca Scudetto z najblizszego sezonu i pokaze kto rzadzi we Włoszech!! Wygramy PW potem puchar Uefa tam bedzie juz ciezko jezeli (o ile bedziemy mieli) okrojony skład, weize jednak wieze naprawde mocno ze mamy w skladzie samych Juventich i oni nas nie opuszcza (Emerson to nie Juventi, to Capellolenti.. ze tak powiem:P on idzie tam gdzie Capello... ale mam nadzieje ze w tym sie myle)

ZAWSZE Z JUVE ZAWSZE !!!

"Pozytywne rezultaty to coś wspaniałego , ale istnieje coś większego: móc powiedzieć, że jest się kibicem Juventusu i być z tego dumnym."

"Dla tych barw niektórzy stracili swe życie"
Ultras

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 7 razy

Nieprzeczytany post 15 lipca 2006, 14:36

Eric master pisze:Może powiem coś nie na temat, ale nademną ciąży jakieś fatum. Jak byłem mały bardzo lubiłem Lazio potem mieli długi itd. Lubiłem Polonie Warszawa wygrali wtedy mistrzostwo polski. Następnie Groclin grał dobrze a teraz nie. NO a teraz od dłuższego czasu Lubię Juventus i tu mi sie wydawało, że to jest klub któremu nie może się nic złego stać a jednak jak nie brak sukcesów to korupcja. :płaczę:
ojej :lol: żal czytać takie brednie. Jak wyżej ktoś napisał, ja również proponuje przerzucić się jak najszybciej na Barcelone, albo inną Chelsea.
Twój podpis też chyba nie jest na miejscu ^_^

$urfer

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 lipca 2006, 14:39

Swider10 pisze:

Widze ze zmieniasz kluby jak skarpeki... idz na forum barcelony jej napewno nic sie nie stanie złego... maja przeciez Ronniego :roll:
Nie bądz taki dowciapny Juve jestem wierny nawet w Serie B.

Nigdy nie wdawaj się w dyskusje z idiotą najpierw zniży cię do swego poziomu a potem wykończy doświadczeniem
Obrazek
Tombalu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 lipca 2006, 15:33

Staram sie ochłonąc po tym wczorajszym dniu i jakos sie pocieszać, ta degradacja moze JUVE wyjsc jeszcze na dobre - co najważneisze JUVE juz sie oczyszcza z dziwnych ludzików i wraca do korzeni - wystrczy spojrzec na nowych ludzi w JUVE i trenera, ale wiecej o tej mysli napisze w innym miejscu.

Treraz cos na poprawe humoru popratą analiza serie B.

W Serie B jest do rozegrania 42 mecze - 42*3 = 126 to maximum do zdobycia, liczmy juz po tych - 30 mamy 96. Atalanta zdobywajac 1 miejsce miala 81, a 6 w tabeli Cesena, która grała w barazach miala tylko 66.

Załozmy ze w sezonie przegrywamy np 4 meczy 4*3 - 12 i mamy 6 remisów 6*2 - 12 czyli w samych rozgrywkach tracimy 24 plus te 30 tj pkt 54 do tyłu.

126 - 54 i mamy 74 i spokojnie mozemy myslec o pierszej 6! A majac na uwadze ujemne pkt Violi i Lazio oraz słaba Serie B - gdyz az 6 najlepszych ekip juz gra w Serie B - szanse na awanas juz w 1 roku sa bardzo duze!!!

Głowa do góry kibice JUVE!!! Za 5 lat mamy 3 gwiazdke i 3 Puchar Mistrzów!!! JUVE FOREVER!!!

Obrazek
Zapraszam www.NaszaKalwaria.pl i na www.kwa24.pl/forum/ - Forum Powiatu
Czczeff

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 15 lipca 2006, 17:22

No właśnie ile będzie trwał rozbrat Juventus'u z ukochaną Serie A z której to Juve do dnia wczorajszego nigdy nie spadło?
Przypominam, że Inter stał się automatycznie jedynym zespołem, który nigdy nie rozstał się z Serie A - nie będzie już nigdy wielkich Derbów Italii...

1.Degradacja do Serie B - tego można było się spodziewć chociaż niepotrzebnie w nasze serca wlało się nadzieję ogłaszając możliwość amnestii. Piłkarze Juve, którzy grali na Weltmeisterschaft mogą czuć się oszukani. Ich uczuć jednak nie sposób porównać do tego co czują teraz miliony kibiców Starej Damy na całym świecie. Ale pamiętajmy, że mogło być znacznie gorzej, bo już czekała na nas Serie C, a podobno nawet i niższe ligi.
2.Odebrane dwa Scudetta - i tutaj kibice przeżywają lekki szok, bo każdy po cichu liczył na zachowanie chociażby jednego mistrzostwa Włoch za jakikolwiek sezon. Kibicom było to obojętne co zostanie, ważne żeby wogóle coś zostało, ale nie zostało niestety nic i z 29 spadliśmy do 27 tutułów mistrzowskich. O trzecią gwiazdkę nad herbem powalczymy więc przez kolejne 10 lat - oby tylko tyle.
3."-30" punktów na starcie sezonu - o ile w punkcie drugim mowa była o szoku kibiców Juve to teraz nie można mówić o żadnym ludzkim negatywnym uczuciu, bo takowego nawet nie ma. -30 punktów na starcie nowego sezonu to dla zwykłego śmiertelnego klubu przecież wielki krzyż, którego nie sposób udźwignąć. -30 punktów to przecież 10 wygranych meczy z rzędu i ta wspaniała passa dopiero ustawia zespół na początku sezonu. Zwykły klub pogodziłby się już z tym iż można ewentualnie powalczyć, ale tylko o środek tabeli (maksimum takie).

Niestety wielu kibiców Juve zapomniało, że Juventus Turyn to klub szczególny. To siła sama w sobie, wielki charakter i serce do walki. To drużyna stworzona do czynów wielkich i niespotykanych. Wreście Juventus Turyn (jak to nadal brzmi, nadal dumnie) to ekipa, która jest w stanie osiągnąć to na co naprawdę wielu liczyć przestało. Chodzi oczywiście o szybki, jak najszybszy w tym wypadku awans do Serie A. Mamy (będziemy mieć) przecież tak silną kadrę (silną jak na Serie A nawet), a w niej samego Alessandro Del Piero i nie wierzę, że nie damy radę sprostać temu niezwykle ciężkiemu zadaniu. Najpierw trzeba pokonać barierę tych karnych punktów, a potem trzeba się piąć, wspinać wszystkimi swoimi siłami tak żeby tutułowy rozbrat z najwyższą półką rozgrywkową trwał tylko jeden sezon. I nie ważne z którego miejsca awansujemy, ważne żeby ten koszmar trwał tylko jeden sezon, ani sekundy dłużej...
Apaluję więc do wszystkich niedowiarków, aby uwierzyli w to co jest możliwe, bo awans nawet z takim bagażem jest możliwy. Chcecie dowodów niedowiarki? Proszę bardzo!
W ostatnich dwóch sezonach każda drużyna Serie B musiała zagrać 42 spotkania ligowe. Teraz trochę prostej matematyki:
42 (ilość do rozegrania spotkań ligowych) x 3 (max. ilość punktów do zdobycia w jednym meczu) = 126 punktów (max. punktów do zdobycia w jednym sezonie)
126 punkty (max.) "- 30 punktów" (nasz prezent od Moggi'ego) = 96 punktów (nasze maximum do zdobycia)
Nie liczę wcale na to, że Juve zwycięży w swoich wszystkich meczach, ale wierzę, że wygrają dużo spotkań i awansują. Mogą się nawet pare razy potknąć - mogą, a nawet jakbyśmy im tego zakazali to i tak jakieś wypadki przy pracy, wpadki, pomyłki i chwile słabości na pewno się znajdą. Dlatego trzeba odjąć kilka punktów. No ile odejmiemy? No ja bym powiedział, że raz na dwa miechy stracimy jakieś... kurde sam nie wiem.
W dwa miesiące rozgrywa się średnio 8 meczy (jeden na tydzień), a więc są do zdobycia 24 punkty...
Powiedzmy, że stracimy te 4 oczka.

(znowu znienawidzona matma)

4 (przypuszczlana strata punktów w ciągu dwóch miesięcy) x 5 (bo 2 miesiące x 5 = 10 miesięcy, czyli jeden sezon) = 20 (przypuszczalna strata punktów w ciagu całego sezonu)
Podsumowując:
96 (max. ilośc punktów do zdobycia w przypadku Juve) - 20 (przypuszczalna strata punktów w ciągu sezonu) = 76 (na tyle mniej więcej liczę)

76 to liczba punktów, która jest moim zdaniem jak najbardziej do osiągnięcia dla takiego zespołu jak Juve. Wszyscy sobie myślą po co te chore rozważania i obliczenia. Po to, aby uświadomić tym niedowiarkom, którzy skazują Juve na dwa lata w Serie B, że tylko rok nie będziemy biegać po boiskach Serie A.

Serie B. 2005/2006
Początek tabeli końcowej:
1.Atalanta - zdobytych 81 punktów w 42 meczach (24 zwycięstwa, 9 remisów, 9 porażek),
2.Catania - 78 pkt. (22 / 12 / 8),
3.Torino - 76 pkt. (21 / 13 / 8),
4.Mantowa - 69 pkt. (18 / 15/ 9),
5.Modena - 67 pkt. (17 / 16 / 9).

Serie B. 2004/2005
Początek tabeli końcowej:
1.Genoa - 76 pkt. (19 / 19 / 4),
2.Empoli - 74 pkt. (19 / 17 / 6),
3.Torino - 74 pkt. (21 / 11 / 10),
4.Perugia - 74 pkt. (21 / 11 / 10),
5.Treviso - 64 pkt. (18 / 10 / 14).

Kto jeszcze nie wierzy w przyszłosezonowy awans?
Do Serie A awansują trzy pierwsze drużyny, a jak jest z barażami to nie wiem, chyba nawet nie ma takiego czegoś. No chyba, że jest tak, że trzecia drużyna z Serie B gra mecze barażowe z trzecią od końca drużyną z Serie A, ale nic mi o tym nie wiadomo.

Dziekuję za uwage. Przepraszam za zamieszanie. Proszę o wiarę!

Specjalnie dla prawdziwych kibiców Juve oraz dla juventus-fc.com & juvepoland.eu

Obrazek

EDIT: "Poza dwoma pierwszymi miejscami w Serie B, które awansują do Serie A bezpośrednio, trzecia drużyna przechodzi w drodze rozgrywek play-off między drużynami zajmującymi trzecie, czwarte, piąte i szóste miejsce w tabeli."

Tak więc nasze szanse wzrosły, a przecież jeszcze nie nie wiadomo czy nie zmnieszją nam kary punktowej.

Obrazek
guciobandzior

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 15 lipca 2006, 17:49

Do serie A awansują tylko trzy kluby:
Atalanta
Catania
Torino
Juventus, Lazio i Fiorentina zostały przesunięte na ostatnie miejsca w tabeli i spadają zamiast Messiny, Lecce i Treviso.
Poczekajmy na apelacje, jak by się udało urwać jeszcze kilka punktów to nie wyglądałoby to już tak źle i awans nie byłby aż tak trudny. Najważniejsze teraz żeby zatrzymać jak najwięcej klasowych zawodników i powalczyć o Puchar UEFA.

Wadzgi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 lipca 2006, 18:03

Ludzie takie są fakty 30 pkt nie odrobimy nawet 1 składem bo są tam jeszcze Lazio i Fiorentina a druga sprawa
Odejdą według mnie:

Buffon 100%

Zabro 100%

Thuram 80%

Zebina 100%

Cannavaro 80%

Vieira 100%

Emerson 100%

Nedved 75%

Ibra 150 % :P

Treze 80 %

Camor 80 %

Więc wy chcesie z tym co zostanie odrobić 30 pkt????? W życiu 2 lata mamy z głowy a nawet może i więcej !!!!!!!!!!!!!

Waca
Sajferro

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 15 lipca 2006, 18:08

o wlasnie chlopaki jak tam w serie b? czy znacie juz swoich potencjalnych rywali ?:)

Swider10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 lipca 2006, 18:12

Eric master pisze:
Swider10 pisze:

Nie bądz taki dowciapny Juve jestem wierny nawet w Serie B.

Obyś miał racje zycze Ci tego naprawde obys miał racje i okazał sie prawdziwym Juventim, jezeli tak bedzie to zwracam honor.

"Pozytywne rezultaty to coś wspaniałego , ale istnieje coś większego: móc powiedzieć, że jest się kibicem Juventusu i być z tego dumnym."

"Dla tych barw niektórzy stracili swe życie"
farmer16

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 lipca 2006, 18:14

A ja mam wiare w swój ukochany klub i zawsze będę ją miał nawet jakby to było -40 pkt. w plecy. Jak kolega który otwierał temat napisał szanse oczywiście na wejście do SerieA są, a nawet duże. Najwięcej można zdobyć 126 pkt. A rok temu czyli sezon temu Atalanta zdobyła zaledwie 81. Napewno jest to mało jak na maksymalną ilość punktów. Możliwe jest jeszcze to, że kara którą nałożyła Lega Calcio zmieni się. Co do odejścia zawodników to wszystko jeszcze nie jest przesądzone. Dawno nie słyszałem o żadnej plotce mówiąca o odejściu któregoś z naszych zawodników. Jestem optymistycznie na wszystko nastawiony i wierze w awans naszej ukochanej ekipy.Poczekajmy i zobaczmy. :wink:

Alessandro Del Piero 202 gole! i wszystko jasne !
ODPOWIEDZ