Szanse i pytania o Juve
- stahoo
- Juventino
Mam kilka pytań dotyczacych degradacji, oto one:
1. Ile najwiecej moga zarabiać piłkarze w serie B?
2. Czy po wygraniu Pucharu Włoch uczestniczy sie w Pucharze UEFA?
3. Kto będzie teraz Mistrzem Włoch? Inter?
4. Jak oceniacie szanse juve na wejście do serie A w przyszłym sezonie? Jak dla mnie sa one nikłe
za duzo ujemnych punktów... 
Edit
@down
omg, masz racje, nie wiem czemu tak napisałem :płaczę:
1. Ile najwiecej moga zarabiać piłkarze w serie B?
2. Czy po wygraniu Pucharu Włoch uczestniczy sie w Pucharze UEFA?
3. Kto będzie teraz Mistrzem Włoch? Inter?
4. Jak oceniacie szanse juve na wejście do serie A w przyszłym sezonie? Jak dla mnie sa one nikłe

Edit
@down
omg, masz racje, nie wiem czemu tak napisałem :płaczę:
Ostatnio zmieniony 12 grudnia 2007, 19:36 przez stahoo, łącznie zmieniany 2 razy.
- stahoo
- Juventino
Czyli najlepsza recepta na Lige mistrzów to wygrac puchar włoch w tym sezonie, a w nastepnym Puchar UEFA
Wiem że to bedzie ciezkie, ale nie jest nierealne. Bardziej realne od wyjścia Juve z serie B w pierwszym sezonie.

- wloski
- Juventino
1. Ile będzie potrafił klub, jedynie w lidze amatorskiej są ograniczenia płacowe, z czego się orientuje, a liga amatorska to chyba C2? Dokładnie nie wiem.
2. Tak możemy, oczywiście my jak klub z wysokim jak narazie współczynnikiem punktowym UEFA, powinniśmy zaczynać walkę w pucharze UEFA, dość wysoko.
3. Obecnie nie ogłoszono mistrza, na pewno tytułu nie posiądzie Milan to jest pewne.
4. Oceniam szanse na 80 % wyjścia w pierwszym roku. Pierwsza ekipa z zakończonego sezonu w Serie B, najwięcej miała 81 punktów, my możemy mieć tyle przy dużym szczęściu, bo przecież do zgarnięcia jest 126 punktów. Licząc te odjęte, możemy zdobyć 96, więc zobaczymy czy się uda. Do walki o Serie A, przecież jest jeszcze Viola, Lazio, a w drugiej lidze m.in. Modena ma dość dobrych grajków, naprawdę będzie trudno i wszystko okażę się już za rok... Ale przyznaje racje Juventinovi, będzie cholernie trudno zważając na to, że pierwsza liga włoska jest ligą trudną i jej zaplecze też musi być nieźle ciężkie.
2. Tak możemy, oczywiście my jak klub z wysokim jak narazie współczynnikiem punktowym UEFA, powinniśmy zaczynać walkę w pucharze UEFA, dość wysoko.
3. Obecnie nie ogłoszono mistrza, na pewno tytułu nie posiądzie Milan to jest pewne.
4. Oceniam szanse na 80 % wyjścia w pierwszym roku. Pierwsza ekipa z zakończonego sezonu w Serie B, najwięcej miała 81 punktów, my możemy mieć tyle przy dużym szczęściu, bo przecież do zgarnięcia jest 126 punktów. Licząc te odjęte, możemy zdobyć 96, więc zobaczymy czy się uda. Do walki o Serie A, przecież jest jeszcze Viola, Lazio, a w drugiej lidze m.in. Modena ma dość dobrych grajków, naprawdę będzie trudno i wszystko okażę się już za rok... Ale przyznaje racje Juventinovi, będzie cholernie trudno zważając na to, że pierwsza liga włoska jest ligą trudną i jej zaplecze też musi być nieźle ciężkie.
Ostatnio zmieniony 15 lipca 2006, 10:17 przez wloski, łącznie zmieniany 2 razy.
- Bany_DG
- Juventino
Szczerze i uczciwie mówie że do Serie A wrócimy za dwa lata... Liga Włoska jest jedną najlepszych na świecie, jedną z najtrudniejszych, a więc w jej zapleczu muszą grac drużyny przynajmniej solidne, każda z tych drużyn będzie miala zaszczyt grać z Juve poraz pierwszy o dużą stawkę, więc motywacaj będzie ogromna, mogą zdarzyć się porażki i remisy. Moim zdaniem uplasujemy się gdzieś w środku stawki [7-10 miejsce] Chciałbym się mylić... 

- Ultras
- Qualità Juventino
- Podziekował: 7 razy
Jesli chodzi o nasz ewentualny powrót do Serie A to nie jest tajemnicą to, że wiele zależy od tego ilu piłkarzy pozostanie w klubie. Nie ukrywajmy, że w przypadku rozsprzedania zawodników Juve ciężko będzie awansować, tymbardziej że mamy -30 pkt na starcie.
Ja wierze w awans. Wierze, że jesteśmy wstanie już po roku powrócić do elity.
Ja wierze w awans. Wierze, że jesteśmy wstanie już po roku powrócić do elity.
- Tom A Juve
- Juventino
niech ktoś zbanuje tego czuba z góry ... bo brak słów
A jeśli chodzi o puchary to cel nr 1 puchar Włoch - jeśli zostaną ci którzy się opowiadali to jest to w naszym zasięgu, przecież dalej panujemy we Włoszech - jesteśmy największymi i jedynymi prawdziwymi mistrzami Italii - pokażmy wszystkim że nikt nam nie przeszkodzi w trofeach - wygramy Puchar UEFA - tak jak afera zmotywowała Azzurri tak zmotywuje Juventinich - DO BOJU JUVE !!!
A jeśli chodzi o puchary to cel nr 1 puchar Włoch - jeśli zostaną ci którzy się opowiadali to jest to w naszym zasięgu, przecież dalej panujemy we Włoszech - jesteśmy największymi i jedynymi prawdziwymi mistrzami Italii - pokażmy wszystkim że nikt nam nie przeszkodzi w trofeach - wygramy Puchar UEFA - tak jak afera zmotywowała Azzurri tak zmotywuje Juventinich - DO BOJU JUVE !!!

jeśli nie masz nic mądrego do powiedzenia, proszę nie ubieraj tego faktu w słowa...
- redo_87
- Juventino
mam jeszcze takie pytanie dlaczego mówi sie że nie ma kasy na zatrzymanie zawodników chyba nie skończyliśmy tego sezonu na miniusie pozatym chyba mamy zawsze jakieś 30 mln na transfery?
przeciez za to mozna utrzymac z 6 dobrych pilkarzy? nie rozumie tu czegos moze mi to ktos wyjasnic! inna sprawa jest ze część z nich napewno nei chce grać w serie B
przeciez za to mozna utrzymac z 6 dobrych pilkarzy? nie rozumie tu czegos moze mi to ktos wyjasnic! inna sprawa jest ze część z nich napewno nei chce grać w serie B
- wloski
- Juventino
Nike i Tamoli w takiej sytuacji może zerwać kontrakty, które nas w jakiś sposób utrzymują, już nie gadam o TV Berlusconiego, które wykupiło prawa.redo_87 pisze:mam jeszcze takie pytanie dlaczego mówi sie że nie ma kasy na zatrzymanie zawodników chyba nie skończyliśmy tego sezonu na miniusie pozatym chyba mamy zawsze jakieś 30 mln na transfery?
A cos mi tak na myśl przychodzi, że Silvio wiedział, co się stanie i specjalnie wykupił od Mediaset prawa do meczów...
- Pilekww
- Juventino
Ile najwęcej mogą zarabiąc piłkarze w B nie mam pojęcia ale wydaje mi się że nie ma ograniczenia.
Co do Pucharu Włoch to myśle ze jest szansa go wygrac i grać w pucharze UEFA za rok, trzeba stopniowa pierw UEFA później LM
Co do mistrza Włoch to raczej będzie nim Inter, ale nie odbierajmy szans Milanowi bo mogą dogonić swoich kolegów! Jest jeszcze Palermo, Udinese!
Co do szansy wyjścia to myśle że spoko wyjedziemy do A już za rok. Będzie cieżko ale o baraże zahaczymy. Jest jeszcze szansa ze jak sie odwołają to zmniejszy się liczna punktów ujemnych, każde 3 pkt sie licza bo to jak wygrany mecz!
FORZA JUVE PER SEMPRE!
Co do Pucharu Włoch to myśle ze jest szansa go wygrac i grać w pucharze UEFA za rok, trzeba stopniowa pierw UEFA później LM
Co do mistrza Włoch to raczej będzie nim Inter, ale nie odbierajmy szans Milanowi bo mogą dogonić swoich kolegów! Jest jeszcze Palermo, Udinese!
Co do szansy wyjścia to myśle że spoko wyjedziemy do A już za rok. Będzie cieżko ale o baraże zahaczymy. Jest jeszcze szansa ze jak sie odwołają to zmniejszy się liczna punktów ujemnych, każde 3 pkt sie licza bo to jak wygrany mecz!
FORZA JUVE PER SEMPRE!
"... Mamy 42 kluby w Serie A i B. Wszyscy rozmawiają, jedyny głuchoniemy klub to Inter." - Luciano Moggi
- Stahar
- Juventino
1. Piłkarze będą zarabiać tyle le klub im da, prawdopodobnie w Serie B zmniejszą się zarobki, natomiast po awansie do Serie A działacze z nawiązką im zrekompensują "straty" pieniężne.
2. Po wygraniu Pucharu Włoch gra się w Pucharze UEFA.
3. Według mnie największe szanse na mistrza Włoch ma teraz Inter, Roma i Milan. Mam nadzieję ze mistrzem zostanie Roma - ponieważ ma naprawdę dobry zespół, wcale nie gorszy od Interu, może jeszcze coś Milan namieszać, o ile nie pozbędzie się swoich kilku piłkarzy, ponieważ nie wyobrażam sobie, aby taki Kaka nie mógł grać w pucharach...
4. To czy awansujemy po roku do Serie A będzie zależało od tego, ilu kluczowych piłkarzy uda nam się zatrzymać w klubie, ale mimo wszystko uważam, że na 100% awansujemy do Serie A, ponieważ można podczas Mercato nabyć jakiś solidnych zawodników na Serie B.
2. Po wygraniu Pucharu Włoch gra się w Pucharze UEFA.
3. Według mnie największe szanse na mistrza Włoch ma teraz Inter, Roma i Milan. Mam nadzieję ze mistrzem zostanie Roma - ponieważ ma naprawdę dobry zespół, wcale nie gorszy od Interu, może jeszcze coś Milan namieszać, o ile nie pozbędzie się swoich kilku piłkarzy, ponieważ nie wyobrażam sobie, aby taki Kaka nie mógł grać w pucharach...
4. To czy awansujemy po roku do Serie A będzie zależało od tego, ilu kluczowych piłkarzy uda nam się zatrzymać w klubie, ale mimo wszystko uważam, że na 100% awansujemy do Serie A, ponieważ można podczas Mercato nabyć jakiś solidnych zawodników na Serie B.
- juvejoszko
- Juventino
max punktow to 126 czyli w naszym przypadku 96, do gry w barazach w tamtym roku potrzebne było 66 ptk. dlatego myśle że spokojnie wyjdziemy z serie b tylko szkoda bo na transmisjach i tym podobne stracimy az 300 mln euro 

- b0unc3
- Juventino
Nom ogromne pinadza pojda.....Ale z tranferow tez cos wpadniejuvejoszko pisze:max punktow to 126 czyli w naszym przypadku 96, do gry w barazach w tamtym roku potrzebne było 66 ptk. dlatego myśle że spokojnie wyjdziemy z serie b tylko szkoda bo na transmisjach i tym podobne stracimy az 300 mln euro