Juventus Turyn w Serie B !!!

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ
KOCUREK

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 lipca 2006, 00:13

zlatan_sc pisze:tak juve11, kierujmy się słowami pseudo rockowej artystki, prosze, nie powalaj mnie na ziemie w tak trudnej chwili.
Czemu się go czepiasz jest tak samo rozżalony jak my wszyscy! czy naprawdę musimy sobie skakać do oczu! Jeśli w ten sposób chciał nam dodać otuchy, to chwała mu za to! tak samo jak Ty, ślęczy nad klawiaturą i śledzi rozwój wydarzeń! Póki co przez trzy dni przestńmy osądzać, kto jest złym, a kto dobrym kibicem Juve! Dajcie na wstrzymanie Panowie! Poza tym myślę, że nie będzie to, aż 30 pkt! Damy radę!

Anioł nie kobieta!!

Grazie Tante e buon viaggio Luca!!!
FORZA ZAMBRO!!!!
Pluto

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 11 razy

Nieprzeczytany post 15 lipca 2006, 00:15

Coz... zyje sie dalej.
Kara bardzo surowa, szczegolnie boli odebranie tytulow, na szczescie nikomu innemu ich nie przyznaja bo wtedy wyszedlbym z siebie.
A tak trzeba to po prostu potraktowac jako najblizszych kilka lat bez spektakularnych sukcesow i tyle. Jest to rowniez wspaniala okazja zeby przekonac sie kto klub naprawde kocha, zeby sie z Juventusem zaczac bardziej utozsamiac.... moze tez jakas przecena na koszulki bedzie :smile: . Ja sie tylko boje, ze moga mi puscic nerwy i komus moge niepotrzebnie krzywde zrobic jak zacznie jakies teksty co do mojej czarno-bialej koszulki puszczac...

edit: dokladnie jak to ktos wyzej zauwazyl - dla dzissiatek a moze i setek milionow kibicow i zawodnikow jest to nieprawdopodobnie wysoka kara... a dla glownych winowajcow, za ktorych czyny pociagnieto do odpowiedzialnosci caly klub jest to.... no wlasnie co? Koniecznosc powiedzenia - ok, ja juz sie w pilke nie bawie ide na dlugi urlop za pieniadze, ktore tam zarobilem przez poprzendie dziesiec lat...
No skandal i blazenada wloskiego sądu sportowego!!!!!!!!!! :evil:

calma calma
Bobson_wilk

Romanista
Romanista
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 lipca 2006, 00:25

juve_pany pisze:nadchodza ciezkie lata ... plusem jest wylonienie sie grupy prawdziwych kibicow ... minusow jest niestety duzo wiecej ... nei wiem co jeszcze mam napisac ... pewnie jutro napisze cos "glebszego" ... narazie chcialbym sprawiedliwego wyroku ...
przecież ten wyrok jest sprawiedliwy :smile:

ROMA MIA - TI AMO
zlatan_sc

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 lipca 2006, 00:33

KOCUREK pisze:
zlatan_sc pisze:tak juve11, kierujmy się słowami pseudo rockowej artystki, prosze, nie powalaj mnie na ziemie w tak trudnej chwili.
Czemu się go czepiasz jest tak samo rozżalony jak my wszyscy! czy naprawdę musimy sobie skakać do oczu! Jeśli w ten sposób chciał nam dodać otuchy, to chwała mu za to!
mnie tym otuchy nie dodał, ale jesli innym tak tt przepraszam.

przecież ten wyrok jest sprawiedliwy
dla tych co od dawna nie znaja smaku scudetta zapewne tak.

andre64

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 15 lipca 2006, 00:49

moje życie legło w gruzach nie wiem co myśleślec klub który kocham całym sercem jest w poważnych tarapatach wszystko diabli biorą ... ja wiem jedno w moim sercu zawsze juve ....

wiecznie JUVENTUS I JUVE :)
Kamillos

Milanista
Milanista

Nieprzeczytany post 15 lipca 2006, 00:57

Jak widać, niektórzy nadal nie widzą różnicy w winie Milanu i Juve. Ale ja nie mam zamiaru nikogo tutaj przekonywac...

Szkoda mi Juventusu i uwazam ze -30 to lekkie przegięcie... Życzę szybkiego powrotu do Serie A. Mecze Milanu z Juve zawsze były dobrym widowiskiem...

Forza Milan!
milanistka

Milanistka
Milanistka

Nieprzeczytany post 15 lipca 2006, 01:05

Dajcie sobie na wstrzymanie. Obłuda jest żałosna i smutna... Ale cóż, z mentalnością Polaków nie wygrasz... "Nam dokopali ale to nic, ważne że innym też hihihihi" :shock:
Miejcie litość - kłótnie wewnętrzne to zawsze początek końca. Nikt nie ma prawa do oceniania kto jakim jest kibicem.
Czas pokaże, czas oceni...
Wierność barwom...
Forza Calcio

Milaniści - jesteśmy elitą, nie tłumem !
Copiczenkowiczenko

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 lipca 2006, 01:13

szok!
Ale cuz trzeba zyc dalej i miec nadzieje w szybki powrot do serie A. Mysle ze powinnismy awansować w dwa lata. Najbardziej zal mi straconych scudetti, tak rozpisywalismy sie jeszcze niedawno o trzech gwiazdkach na koszulce na ktore niestety trzeba bedzie jeszcze poczekać...
Teraz zostaje jeszcze kwestia jacy zawodnicy zostana w klubie bo nikt nie liczyl chyba ze na starcie zostanie zabrane nam 30 pkt.
No cuz jak ochłone to jeszcze moze coś dopisze...
JUVE PER SEMPRE!!!!!!

Małysz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 lipca 2006, 01:25

milanistka pisze: "Nam dokopali ale to nic, ważne że innym też hihihihi" :shock:
Ja tam się nie cieszę ani degradacją Fiorentiny, ani Lazio, ani karą dla Milanu. Oczywiście najbardziej boli cios dla Juve, ale powiedzmy sobie szczerze: na tej aferze ucierpi cała włoska piłka. Kto teraz będzie grał w Lidze Mistrzów, obok Interu i Romy? Chievo i Palermo? Z całym szacunkiem dla tych zespołów, ale na większe sukcesy to raczej nie ma co w ich wykonaniu liczyć. Zatem można się np. spodziewać, że Serie A zleci w rankingu UEFA za Bundesligę czy francuską Ligue 1. :? Moga się szykować chude lata dla włoskiej piłki... :?

A kłótnie, jak mądrze prawi milanistka, nic tu nie zmienią.

Gość

Nieprzeczytany post 15 lipca 2006, 01:29

Małysz pisze:Zatem można się np. spodziewać, że Serie A zleci w rankingu UEFA za Bundesligę czy francuską Ligue 1. :? Moga się szykować chude lata dla włoskiej piłki... :?
Po jednym sezonie? Pan raczy żartować...

Małysz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 lipca 2006, 01:36

Jest możliwe, że za rok Juve w Serie A, a za 2 lata scudetto i awans do LM, ale w aż tak optymistyczne scenariusze to jednak nie wierzę. Zanim sytuacja wróci "do normy" to ze 3 sezony moga minąć, a ranking uwzględnia ostatnie 5, więc taki spadek o 2 pozycje nie jest wykluczony.

Kali

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 lipca 2006, 04:08

Szokiem nie była chyba dla nikogo wieść o spadku do Serie B. Przez ostatnie pare tygodni wszyscy powoli - chcąc czy nie chcąc - oswajali się z tą myślą. Niestety ale w tym wypadku bylo to naprawdę najmniejszym wymiarem kary ( no może z 20 punktami w plecy ). Nasz klub za przekręty zarządu, co by nie mówić, zasługiwał na karę. Szczerze mówiąc to myślałem, że tylko Juventus dostanie taką karę, to jest spadek do niższej klasy (Lazio i Viola zostają z Milanem w Serie A z punktami w plecy). Z odjęciem 30 punktów pogodzić się można, ze spadkiem do Serie B też, natomiast, jak dla mnie odjęcie tytułów mistrza Włoch to trochę zbyt wiele. Jestem święcie przekonany o tym, że bez ustawiania sędziów tabela wyglądałaby tak samo ( przynajmniej z takim samym miejscem każdej drużyny ) a piłkarze nie mieli z tym nic wspólnego.
Niestety tak samo jak razem świętuje się zwycięstwo tak samo razem trzeba przetrwać i nie opuszczać się w potrzebie. Ja pozostaje z Juve. Mam nadzieje, że z Juve zostaną tylko ci którzy nie opuszczają w ciężkiej chwili, słowem prawdziwi kibice.
TI AMO JUVE!!

Ti Amo Juve!
ADAMJUVENTUSPL

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 lipca 2006, 07:46

Mówiłem to już paru osobom i powiem to teraz: Mogą nam zabrać wszystkie tytuły, mogli nas zdegradować do serie B i odebrać te 30pkt, ale nigdy nie stracimy największej wartości, siły która w nas drzemie i nosi nazwę JUVENTUS. Dzięki Juve zawsze będę się czuł największym zwycięzcą na świecie, większym zwyciężcą niż fan Milanu gdy jego drużyna zdobywa Scudetto i większym zwycięzcom niż fan Barcy kiedy ta zdobywa LM, moim największym zwycięstwem jest to że kibicuje Juventusowi i czuję się zwyciężcą dla tego że mogę być za tym klubem w tej chwili gdy my kibice jesteśmy potrzebni.

Są trzy rzeczy które kocham Rodzina,Bóg oraz Juventus

"Łatwej jest wygrać drużynie zgranej, choć bez gwiazd, niż jedenastu niezgranym z sobą megapiłkarzom"
Alessandro Del Piero
Jack

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 lipca 2006, 08:13

No cóż.....stało sie to na co byłem przygotowany a raczej myślałem że jestem :| Byłem pewien ze wyladujemy w Serie B ale - 30 punktów ? :shock:

oto tabela Serie B z poprzedniego sezonu:

Obrazek

Jak widac wystarczyło 66 punktów by grac w barazach co jest liczba osiagalna momo tych -30 punktów.

Ciekawe jak bedzie wygladał nasz skład :think:

FORZA JUVE!!PER SEMPRE!!

Moonk

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 15 lipca 2006, 08:32

Szok szok szok....musiałem poczekać do dzis rana zeby cokolwiek napisać...
chyba nie musze pisać ze ten wyrok nie jest sprawiedliwy...bo nie jest....i my nic na to ein poradzimy mozemy tylko zostac z naszym kochanym klubem...

Dziwie sie wogole niektorym ze pisza za rok wracamy do serie A a za 3 lata mamy LM... ja sie bede cieszył jesli za dwa lata bedziemy przynajmniej w srodku tabeli serie A...bo chyba niemyslicie ze awans do serie A wiaze sei z tym ze odrazu bedziemy imeli hura najmocniejszy skład...działacze kupie gora 2 piłkarzy duzego formatu...wiem ze dla wielu z was takie mysli o LM...daja nadzieje i pozwalaja lepiej to wszystko przetrzymać...ale poprostu eni ma sie co oszukiwać...zeby byc znowu na szczycie poczekamy z minimum 4 lata....

ehhhhh....nie wiem co teraz z nami wszystkimi bedzie co bedzie z klubem, ale wiem apewno ze mamy wspaniałych kibiców i wspaniałych zawodników (np. Alex) , działaczy, trenera....oni wierza wJuventus i my tez musimy wierzyć... kocham was ludzie, bo wasza pasja jest Juventus, nasza pasja jest Juventus...

Forza Juventus :!: :!: :!:

i Hakuna Matata :!: :!:

EDIT:
tomek89-15 pisze: proponuje zeby na znak zaloby ustawic sobie avatar caly czarny taki jak ja posiadam. pokazmy ze ine zgadzamy sie z tym wyrokiem i bardzo cierpimy...
A komu mamy to pokazać, chyba tylko sobie nawzajem...

EDIT: wie ktos co dzieje sie w miastach zdegradowanych klubów?? chciałbym znac reakcje kibiców i wogole...a nie mam dostepu do zadnej telewizji wloskiej
Ostatnio zmieniony 15 lipca 2006, 09:10 przez Moonk, łącznie zmieniany 2 razy.

ODPOWIEDZ