możemy stracić mistrzostwo ??!!

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
wloski

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lipca 2006, 10:48

forza_cannavaro pisze:
ADAMJUVENTUSPL pisze:To wszystko jest przesadzone. Ciekwe czy ktokolwiek by się tym zainteresował gdyby Materaca "staranował" ktoś mniej znaczący od Zidane'a. Pewnie nawet by nikt się tym nie zaintresował. Ale gdy wielki Zizou kogoś uderzył z byka to od razu wielka afera.
i tu popieram... gdyby nie Zizou to nikt by juz teraz o całej tej sytuacji nie pamiętał. Zresztą, w tym artykule napisane jest,że głownie chodzi o obrażanie piłkarzy pod względem wiary i rasy.. a wczoraj, bodajze tez na onecie, napisane bylo, ze Zidane wyznal,ze Materazzi obrazil jego siostre i matke.. wiec co do czego..?! ;] :lol:
Bild jedynie szuka dziury w całym, tej gazecie tak mocno wierze jak Faktowi, ogólnie obie gazety są tego samego typu.

Ja się wogulę dziwie - wszyscy teraz Zizou bronią, a nie wiedzą o tym, że ona taka "cicha panna" nie jest. Nie jedną czerwoną kartkę miał za jakiś głupi faul [MŚ we Francji i faul na Arabie]. Szkoda mi wogule słów na ten precedens, jak Totti opluł Poulsena to nic nie było. Jedynie doczekał się dyskwalifikacji, a przecież nikt się nie dopytywał, dlaczego to zrobił :doh: ... „Zizou…przecież Ty jesteś Zizou”
krystiank pisze:WEdług mnieo to odebrać mu zlotą Pilke i dać Andrei Pirlo albo Cannie !
Cannavaro był drugi, więc to on powinien dostać Złotą Piłkę, jeśli zostałaby mu odebrana, jednak tak się raczej niestanie. Po drugie Cannavaro bardziej zasłużył na to wyróżnienie niż Zidane'a, który tak naprawdę nic nowego nie wniósł do zespołu Francji, zaś Cannavaro pokazał jak ma wyglądać nowoczesna obrona, że typ zawodnika niskiego to nie minus w obronie, a do tego pokazał tajniki odbierania piłki i walki w powietrzu, poprostu kunsztu. A taki Zidane'a bez nowej sztuczki, zaskakujących podań, lepszy był Pirlo... Oczywiście nagrodę dostał za nazwisko - „Zizou…przecież Ty jesteś Zizou”
Ostatnio zmieniony 13 lipca 2006, 22:56 przez wloski, łącznie zmieniany 1 raz.

Junakson

Madridista
Madridista

Nieprzeczytany post 13 lipca 2006, 11:12

Mistrzostwa nie zabiorą, bo Materac nie atakował go ze względu na jego pochodzenie. Pozatym nie wierzcie niemieckim mediom, bo są gorsi od Marki czy ASa.

Zresztą oni dobrze kombinują. Zabrać mistrzostwo Włochom za Matrixa potem Francji za Zidane'a, a mistrzostwo przypadnie Niemcom. :?

Moim zdaniem nie powinni zabierać im mistrzostwa tak samo jak nie powinni zabrać złotą piłkę Zizou. Może mu się nie należała, ale mogli wcześniej o tym pomyśleć :roll:

Pirlo

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 13 lipca 2006, 11:55

Junakson pisze:Moim zdaniem nie powinni zabierać im mistrzostwa tak samo jak nie powinni zabrać złotą piłkę Zizou. Może mu się nie należała, ale mogli wcześniej o tym pomyśleć :roll:
Nie mogli wczesniej o tym pomyslec bo to dziennikarze wybierali najlepszego piłkarza... a głosy mozna było oddawac tylko do 24:00 w niedziele... i wiekszosc głosów była oddana wczesniej...czyli przed finalem tak przynajmnijej szłyszałem. :D
A ten cały szum niszczy tylko i tak juz nadszarpniety wizerunek Zidana... sam dla swojego dobra powinien zakonczyc te sprawe :whistle
Ostatnio zmieniony 13 lipca 2006, 12:03 przez Pirlo, łącznie zmieniany 2 razy.

juveman7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lipca 2006, 11:57

Ci dziennikarze to zwykli szmaciarze.Robią tylko szum i nic więcej. Odnoszę wrażenie że zespół Italii nie jest lubiany przez Niemców, ponieważ dokopaliśmy im w półfinale, a teraz chcą się odgryźsc.
Wokół zespołu Włoch robi się wielkie zamieszanie. Wyobraźmy sobie jakby jakiś Brazylijczyk obraźił Zidana. Oczywiście nic by sięnie stało. Nie powoływano by sztabów speców od czytania z ruchu warg.
Już nie powiem co by się stało gdyby to Zidane prowokował, a Włoch by go uderzył. Rany Boskie. Piłkarz z Włoch by dostał dożywotnią karę gry w piłkę, a Włochom odebrano by wszystkie dotychczasowe tytułu. Nikt by nie dociekał dlaczego dostał cios od Włocha. PARANOJA. Zizu jak dziecko. Wielki piłkarz :rotfl: , i nie brońcie tego ......... Strasznie denerwuje mnie ta sytuacja. Wielki Zizu obrażony i cały naród Francuski na Materazziego. Pretensje miejcie do swojeg "wielkiego" karateki który was oddalił od tytułu.
Pomysł z odebraniem tytułu to chyba kpiny. To Francja powinna zostać ukarana, za wyczyn swojego kickboksera, a nie my.
Przed każdym meczem jakieś małe bąble wynoszą na murawę flagi z napisem Fair Play, a póżniej Zidane uderza przeciwnika.
Odebrać to można wszystkie zaszczyty i trofea Zidanowi, a nie puchar świata Włochom.

PS. Ja do ciebie Zidane nic nie mam.( Spotkał by mnie gdzie, i by mnie zabił jednym ciosem, oczywiście z bani :prochno: )
Wielki Zizu :rotfl:

...kiedyś przyjdzie prawdziwy deszcz i zmyje cały ten gnój...
Stahar

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 13 lipca 2006, 12:17

Jak widać Niemcy nadal nie mogą uwierzyć w to, że ich drużyna nie jest mistrzem świata - tylko Italia, którą przed Mundialem przekreślali prez aferę korupcyjną...

M.

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lipca 2006, 19:12

Zacznijmy od tego, że ktoś tu nie zna regulaminu. Oficjalny znajdziecie tutaj i sami możecie przeczytać, co jest napisane w paragrafie 55 (36 strona). To po pierwsze. Po drugie, jeśli Fifa chciałaby okazać się taka stanowcza w walce z jakąkolwiek dyskryminacją, to gdzie była, gdy cały stadion w Hiszpanii szydził z Eto'o? W Serie A również mieliśmy takie przypadki. Nie ma o czym mówić. Sędzia skończył mecz. A jeśli Fifa będzie chciała coś zmienić w tej sprawie, to dlaczego nie mogłaby ingerować także w inne mecze i np. nie uznawać zdobytych nieprawidłowo bramek, które sędzia uznał (bo był np. źle ustawiony i nie widział spalonego)? Wszak to też jest niezgodne z regulaminem.

:roll:
Railis

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lipca 2006, 20:45

Włśnie w TV słyszałem, jak Zidane sam powiedział, że to nie były wyzwiska na tle rasistowskim, a tylko za takie mogą odebrać Mistrzostwo (chodź i tak by nie zabrali). Zidane powiedział, że obraził jego Siostrę i Matkę, ale nie ze względu na pochodzenie, więc całą dyskusję w tym temacie uważam za zbędną.

Juve11

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lipca 2006, 22:25

No właśnie też to przeczytałem.. Tzn to na onecie..ale nie chciało mi sie dawać nowego tematu..czekałem aż ktoś to da a dali dopiero teraz..:/... No właśnie mam takie pytanie w zwiaśku z tym..
Czy mogą nam odebrać Mistrzostwo??

Bo mi się wydaje że nie... :roll: ... Wkońcu może Materazzi nic takiego nie powiedział a Zidanowi odbiło na starość ( z całym szacunkiem dla legendy )
Słowa te słyszał tylko Włoch i Francuz... Nic Materazziemu nie udowdnią a o przyznaniu sie nie ma mowy..
Ale z drugiej strony.. Zidane nie musiał Materazziego palnąć z "dyńki" wkońcu po co to było..:/... Co chciał pokazać ze ma taki łeb ze potrafi człowieke położyc... :angry: Niech se walnie w sciane.. :rotfl:

ODCZEPCIE SIE OD WŁOCHÓW I OD WŁOSKIEGO FOOTBALL'U!!
Nie ma żadnej korupcji.. Włosi na 100% potrafią grać!!
Nie tak jak brazylia.. :rotfl: Wkońcu byli najlepsi na mundialu :rotfl: Brazil lol :rotfl:

Grande Italia :dance: !!

Jedyne Co Warte W Mym Życiu, Jest We Włoszech...
Juve...!!
"Juve, storia di un grande amore
bianco che abbraccia il nero
coro che si alza davvero per te"
Marcin_FCJ

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lipca 2006, 22:39

Co zacniejszy użytkownik tego forum nie bierze udziału w tej bezsensownej dyskusji. Dostosujcie się do naszego poziomu. Tak więc dajcie sobie spokój. Wydawnictwom typu Bild tylko o ten szum który teraz tworzycie chodzi. Proszę zamknijcie ten temat.

FCJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 lipca 2006, 12:02

'Już nie powiem co by się stało gdyby to Zidane prowokował, a Włoch by go uderzył. Rany Boskie. Piłkarz z Włoch by dostał dożywotnią karę gry w piłkę, a Włochom odebrano by wszystkie dotychczasowe tytułu.'

Nie przesadzajmy.. Ale zgadzam sie, ze jest to tak naglosnione, bo w koncu to Zizou.. i na pewno gdyby byłaby to sytuacja odwrotna, Włoch byłby bardziej ukarany, ale bez przesady... Zizou, taki facet, a wszystko się kręci jak w okół dziecka..

Raul

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 lipca 2006, 21:58

FCJuve pisze:'Już nie powiem co by się stało gdyby to Zidane prowokował, a Włoch by go uderzył. Rany Boskie. Piłkarz z Włoch by dostał dożywotnią karę gry w piłkę, a Włochom odebrano by wszystkie dotychczasowe tytułu.'

Nie przesadzajmy.. Ale zgadzam sie, ze jest to tak naglosnione, bo w koncu to Zizou.. i na pewno gdyby byłaby to sytuacja odwrotna, Włoch byłby bardziej ukarany, ale bez przesady... Zizou, taki facet, a wszystko się kręci jak w okół dziecka..
Takie male pytanko: jak chcesz ukarac zawodnika ktory zakonczyl kariere i wiecej nie zagra w pilke :roll:

Mati

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 lipca 2006, 22:17

Raul pisze:
FCJuve pisze:'Już nie powiem co by się stało gdyby to Zidane prowokował, a Włoch by go uderzył. Rany Boskie. Piłkarz z Włoch by dostał dożywotnią karę gry w piłkę, a Włochom odebrano by wszystkie dotychczasowe tytułu.'

Takie male pytanko: jak chcesz ukarac zawodnika ktory zakonczyl kariere i wiecej nie zagra w pilke :roll:
Karą pieniężną i odebraniem Złotej Piłki ...

Raul

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 lipca 2006, 22:30

mati__________ pisze:
Raul pisze:

A to ciekawe bo De Rossi za czerwona kartke w meczu z USA zadnej kary pienieznej nie dostal.

naros

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 lipca 2006, 18:45

Bzdury!!! Nie mogą nam zabrac mistrzostwa za takie coś! Materazzi powinien dostac kare a nie reprezentacja! Napewno nam nie zabiorą mistrzostwa :)

Obrazek
Un capitano c'è solo un capitano!!!
FCJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 lipca 2006, 22:49

Raul pisze:
mati__________ pisze:
Raul pisze:
A to ciekawe bo De Rossi za czerwona kartke w meczu z USA zadnej kary pienieznej nie dostal.
Wcale nie musiał... Zresztą źle mnie zrozumieliście. Chodziło mi o to że Włoch byłby ukarany, na pewno.. a Zizou? Poniósł jakąś karę? ... No właśnie.. A mogliby mu odebrać przecież tą Złotą Piłkę.

ODPOWIEDZ