możemy stracić mistrzostwo ??!!
- forza_cannavaro
- Juventino
co prawda onet nie zawsze pisze prawde..no ale.. http://mundial.onet.pl/0,1247843,1355202,wiadomosc.html
FORZA JUVE! ^^
- tabo89
- Juventino
tez wlasnie to przeczytalem ale to jest glupie. nie moga nam zabrac mistrzostwa chocby nawet Materac powiedzial nie wiem co. to mistrzostwo zdobyla cala druzyna, walczyla na nie caly turniej i nalezalo im sie jak najbardziej. jeszcze tego by brakowalo ze beda degradacje a pozniej zabranie mistrzostwa
- Mrówa
- Juventino
Już to widze, Fifa sie boi jakichkolwiek małych zmian w przepisach, a ma zabrać Mistrzostwo Świata Włochom za bluzgi jednego z zawodników.? :rotfl: Zreszta tam dobrze w komentarzach pisze ,że skoro Materazzi niby propagował rasizm to Zidane propagował przemoc , co jest gorsze ??

- Venomik
- Juventino
Przede wszystkim: Bild to jest brukowiec gorszy od polskiego faktu (bardziej doświadczony) więc nie trzeba się nim przejmować. Sprawa wygląda tak: ktoś z ich redaktorów dokopał się do tego przepisu (który pewnie naprawdę istnieje) i postanowił zrobić z tego sensacje.
Wyobraź sobie, że 16-letnia wnuczka ukradła babci 0 zł na cukierki i następnego dnia widzisz w jakimś brukowcu wielki tytuł "16-latka w więzieniu na 15 lat?!".
Za kradzież można iść do więzienia na 15 lat (przynajmniej tak myślę), więc sam tytuł czy sugestia kłamliwa teoretycznie nie jest - ale w praktyce już tak, bo nikt o czymś takim na serio nie pomyśli.
Pewnie władze FIFA taki pomysł by jedynie wyśmiały.
Jeśli ktoś nie jest do końca przekonany, to niech sobie wyobrazi sytuację, w której Włochom tytuł zostaje odebrany. Wszystko na podstawie zapisu Video (i czytaniu z ruchu warg!) oraz relacji Zidane'a, który (w końcu uderzył Materaza - im większa prowokacja tym mniej jego czyn będzie potępiany) nie może zostać uznany za bestronnego.
Nie wiem jaki jest czas przedawnień ale ruszyłaby lawina pozwów: bo on mnie wtedy nazwał <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>, bo on wyśmiewał moje pochodzenie - w ME/LM/MŚ/PNA i wielu innych turniejach.
Dowody byłyby identyczne - zapis Video i konieczność czytania z ruchu warg oraz relacja ustna osoby, która nie jest bezstronna.
Dodam jeszcze, że samo czytanie z ruchu warg raczej dowodem nie jest - kilku specjalistów wypowiedziało się już dla gazet co Materaz mówił - żadna wersja się nie pokrywa.
Dlatego fani Italii - możemy spać spokojnie. Wątpię nawet by media podjęły ten temat - jutro wszystko ucichnie. Możemy spać spokojnie i cieszyć się złotymi piłkami przez najbliższe cztery lata.
Wyobraź sobie, że 16-letnia wnuczka ukradła babci 0 zł na cukierki i następnego dnia widzisz w jakimś brukowcu wielki tytuł "16-latka w więzieniu na 15 lat?!".
Za kradzież można iść do więzienia na 15 lat (przynajmniej tak myślę), więc sam tytuł czy sugestia kłamliwa teoretycznie nie jest - ale w praktyce już tak, bo nikt o czymś takim na serio nie pomyśli.
Pewnie władze FIFA taki pomysł by jedynie wyśmiały.
Jeśli ktoś nie jest do końca przekonany, to niech sobie wyobrazi sytuację, w której Włochom tytuł zostaje odebrany. Wszystko na podstawie zapisu Video (i czytaniu z ruchu warg!) oraz relacji Zidane'a, który (w końcu uderzył Materaza - im większa prowokacja tym mniej jego czyn będzie potępiany) nie może zostać uznany za bestronnego.
Nie wiem jaki jest czas przedawnień ale ruszyłaby lawina pozwów: bo on mnie wtedy nazwał <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>, bo on wyśmiewał moje pochodzenie - w ME/LM/MŚ/PNA i wielu innych turniejach.
Dowody byłyby identyczne - zapis Video i konieczność czytania z ruchu warg oraz relacja ustna osoby, która nie jest bezstronna.
Dodam jeszcze, że samo czytanie z ruchu warg raczej dowodem nie jest - kilku specjalistów wypowiedziało się już dla gazet co Materaz mówił - żadna wersja się nie pokrywa.
Dlatego fani Italii - możemy spać spokojnie. Wątpię nawet by media podjęły ten temat - jutro wszystko ucichnie. Możemy spać spokojnie i cieszyć się złotymi piłkami przez najbliższe cztery lata.
Nie do końca, bo tam wypowiedział sie Blater a tutaj jakiś brukowiec. Choć osobiście nie wierzę w odebranie Zidanowi Złotej Piłki.Martin pisze:tyle ze w zaden sposob nie beda mogli Materazziemu tego udowodnic. Nie ma swiadkow. Nikt poza Zidane'm i pilkarzem Azzurrich nie slyszal "legendarnych slow", wiec jest ot tylko czysta sensacja - taka sama jak z mozliwoscia odebrania Francuzowi Złotej Piłki.
Ostatnio zmieniony 13 lipca 2006, 09:27 przez Venomik, łącznie zmieniany 1 raz.
Dirty mind
- Martin
- Juventino
Bylby to niewatpliwie precedens. Ale nie dlatego ze nigdy wczesniej nie odbierano mistrzom świata głównego trofeum, ale dlatego, ze FIFA i UEFA bardzo rzadko weryfikuja wyniki spotkan po bledach sedziow - jesli takowy w ogole mial miejsce.
Tutaj przeciwnicy Włochów chca sie powołać na artykul 55.
Tutaj przeciwnicy Włochów chca sie powołać na artykul 55.
tyle ze w zaden sposob nie beda mogli Materazziemu tego udowodnic. Nie ma swiadkow. Nikt poza Zidane'm i pilkarzem Azzurrich nie slyszal "legendarnych slow", wiec jest ot tylko czysta sensacja - taka sama jak z mozliwoscia odebrania Francuzowi Złotej Piłki.jeśli jakiś zawodnik, działacz lub kibic dyskryminuje bądź atakuje rywala ze względu na jego pochodzenie, wówczas zespołowi , do którego przynależy ta osoba, zostają automatycznie odebrane trzy punkty. W przypadku ponownego pogwałcenia przepisu, drużynie ujmuje się sześć punktów. Jeżeli chodzi o mecze, za które nie są przyznawane punkty, to zespół zostaje w takim przypadku zdyskwalifikowany
Log in: 15.12.1997
Log out: 31.03.2013
Log out: 31.03.2013
- forza_cannavaro
- Juventino
druga kartka..yh, to ja napiszę jakie jest to moje zdanie. ;] żeby nie było. ;] no więc jakoś nie bardzo che mi się wierzyć,że odebranie tytulu mogłoby mieć miejsce...ale jak to przeczytałam to szczerze mówiąc się przeraźiłam.. ale patrząc na to co odpisaliście jestem już spokojna.
jeszcze tylko sprawa z wyrokiem się wyjaśni i będę spała spokojnie.
:D

FORZA JUVE! ^^
- wloski
- Juventino
Dziwna sytuacja :? . Przecież w każdym meczu ludzie się wyzywają, kłócą, kopią czy przeklinają na Siebie... Jeśli chodzi o niemieckie media w żaden sposób nie wolno im ufać
.
One są ciągle złe o to, że odprawiliśmy ich zespół z kwitkiem. Przed wielkim finałem nazywana drużynę Azzurrich, leniami, śmierdzielami czy złodziejami, bo mieli zazłe przegraną i grę o 3 miejsce. Bild jedynie takim artykułem chce dalej propagować takie nastawienie Niemców do Włochów, bo innego wytłumaczenia nie mam. Przecież prawie nie możliwe jest odebranie nam tytułu. Przynajmniej ja w to nie wierze, nawet, kiedy jest tak zapisane w kodeksie FIFA [artykuł 55]. Śmieszne
.

One są ciągle złe o to, że odprawiliśmy ich zespół z kwitkiem. Przed wielkim finałem nazywana drużynę Azzurrich, leniami, śmierdzielami czy złodziejami, bo mieli zazłe przegraną i grę o 3 miejsce. Bild jedynie takim artykułem chce dalej propagować takie nastawienie Niemców do Włochów, bo innego wytłumaczenia nie mam. Przecież prawie nie możliwe jest odebranie nam tytułu. Przynajmniej ja w to nie wierze, nawet, kiedy jest tak zapisane w kodeksie FIFA [artykuł 55]. Śmieszne

- ADAMJUVENTUSPL
- Juventino
To wszystko jest przesadzone. Ciekwe czy ktokolwiek by się tym zainteresował gdyby Materaca "staranował" ktoś mniej znaczący od Zidane'a. Pewnie nawet by nikt się tym nie zaintresował. Ale gdy wielki Zizou kogoś uderzył z byka to od razu wielka afera. Dla mnie ten cały szum jest przesadnie nagłośniony przez prasę. To normalne że na boisku się obrażają itd. Nawet na tle rasowym, np w meczu pucharu Polski KOrona-Legia, kiedy to Piechna obrażał Choto tylko w tej sprawie nikt nie kiwną palcem.
PS. Oczywiście mam wielki szacunek do Zidane'a, ale denerwuje mnie ten cały zbyteczny szum.
PS. Oczywiście mam wielki szacunek do Zidane'a, ale denerwuje mnie ten cały zbyteczny szum.
Są trzy rzeczy które kocham Rodzina,Bóg oraz Juventus
"Łatwej jest wygrać drużynie zgranej, choć bez gwiazd, niż jedenastu niezgranym z sobą megapiłkarzom"
Alessandro Del Piero
"Łatwej jest wygrać drużynie zgranej, choć bez gwiazd, niż jedenastu niezgranym z sobą megapiłkarzom"
Alessandro Del Piero
- augustyn
- Juventino
Odebranie Włochom mistrzostwa jest nie tylko niemożliwe ale i smieszne ':rotfl:' Bo przecież kto udowodni Materazziemu że obrazil Zidane'a??Nie było żadnych swiadkowi tyle. A po za tym to Zizou powiedzial to co wszycy Francuzi chcieli usłyszeć: ze jest niewinny ze został sprowokowany itd.Najlepiej jest przeciez bronić się i zasłaniać rodziną
FORZA JUVE!!!
- wickerman
- Juventino
Bild pracuje na swoją renomę...
Pomysł ciekawy ale nie do zrealizowania.
Po pierwsze nie ma żadnych dowodów, a po drugie sam Zidane przyznał, że Materazzi nie mówił nic o jego pochodzeniu. I na tym sprawa się kończy.

- forza_cannavaro
- Juventino
ADAMJUVENTUSPL pisze:To wszystko jest przesadzone. Ciekwe czy ktokolwiek by się tym zainteresował gdyby Materaca "staranował" ktoś mniej znaczący od Zidane'a. Pewnie nawet by nikt się tym nie zaintresował. Ale gdy wielki Zizou kogoś uderzył z byka to od razu wielka afera.
i tu popieram... gdyby nie Zizou to nikt by juz teraz o całej tej sytuacji nie pamiętał. Zresztą, w tym artykule napisane jest,że głownie chodzi o obrażanie piłkarzy pod względem wiary i rasy.. a wczoraj, bodajze tez na onecie, napisane bylo, ze Zidane wyznal,ze Materazzi obrazil jego siostre i matke.. wiec co do czego..?! ;] :lol:
FORZA JUVE! ^^
- Pilekww
- Juventino
Miom zdaniem jest to praktycznie nie możliwe. Udowodnić może to tylko czytanie z ruchu warg któro też nie jest pewne. Tak jak ktos juz pisał, jest takie rozgłośnienie bo zrobił to Zidane jak by to zrobił ktos inny to wszytsko przeszło by obok.
Chciałem zauważyć że Francuzi protestowali że sędzia techniczny zobaczył zdażenie dopiero na powtórce video. A teraz na czym będą się opierały oskarżenia Włoch
Chciałem zauważyć że Francuzi protestowali że sędzia techniczny zobaczył zdażenie dopiero na powtórce video. A teraz na czym będą się opierały oskarżenia Włoch

"... Mamy 42 kluby w Serie A i B. Wszyscy rozmawiają, jedyny głuchoniemy klub to Inter." - Luciano Moggi
- krystiank
- Juventino
Wątpie w to ...Ale wkurza mnie to juz ...Jak nie Juve to Italia ! Palą siada ....
http://mundial.onet.pl/0,1247843,1355213,wiadomosc.html < - prosze zobaczyć odpowiedź MAtrixa, przyznał co powiedział
http://sport.onet.pl/0,0,1355349,wiadomosc.html < - A ten to co ? Ciagle powtarza brzydkie słowa ?? "Może slowo ze ma fajna mame to brzydkie slowo dla niego ?:D" To przenośnia
Ale ogólnoie to mu głupio i tyle ...chce sie usprawiedliwić ! To było zachowanie trampkarza a nie profesjonalisty ...kompletne śmiechu warte !
P.S Dodam od siebie, że to tez jest kwestia grania w Hiszpani, bo tam to wiele jest takich śmiesznych fauli ...Obrażania, bicia itd ...We Włoszech takiego miejsca nie ma .... WEdług mnieo to odebrać mu zlotą Pilke i dać Andrei Pirlo albo Cannie !
http://mundial.onet.pl/0,1247843,1355213,wiadomosc.html < - prosze zobaczyć odpowiedź MAtrixa, przyznał co powiedział
http://sport.onet.pl/0,0,1355349,wiadomosc.html < - A ten to co ? Ciagle powtarza brzydkie słowa ?? "Może slowo ze ma fajna mame to brzydkie slowo dla niego ?:D" To przenośnia

P.S Dodam od siebie, że to tez jest kwestia grania w Hiszpani, bo tam to wiele jest takich śmiesznych fauli ...Obrażania, bicia itd ...We Włoszech takiego miejsca nie ma .... WEdług mnieo to odebrać mu zlotą Pilke i dać Andrei Pirlo albo Cannie !
Ostatnio zmieniony 13 lipca 2006, 10:46 przez krystiank, łącznie zmieniany 1 raz.
- Mati
- Juventino
Mam podobne zdanie jak moi przedmówcy.Winy Materazziemu najprawdopodobniej nie udowodnią.A jeszcze bardziej możliwe że nawet nie będą próbowali.
Warto dodać, że Zidane uderzył Marco w 100%, a Materazzi sprowokował Zizou w 99%, ale dowodów konkretnych nie ma.Przecież mógł powiedzieć cokolwiek.
No i przede wszystkim, Incydent zdarzył się pod koniec meczu, miał już niewielki wpływ na losy spotkania (Zidane to ważna postać, ale chodzi mi o to że to tylko kilka minut a nie choćby 90)
Warto dodać, że Zidane uderzył Marco w 100%, a Materazzi sprowokował Zizou w 99%, ale dowodów konkretnych nie ma.Przecież mógł powiedzieć cokolwiek.
No i przede wszystkim, Incydent zdarzył się pod koniec meczu, miał już niewielki wpływ na losy spotkania (Zidane to ważna postać, ale chodzi mi o to że to tylko kilka minut a nie choćby 90)