Lippi opuszcza kadrę

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
Venomik

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 lipca 2006, 11:50

A jednak stało się to, w co nei chciałem wierzyć.

Marcello Lippi zrezygnował z posady selekcjonera reprezentacji Włoch, poinformowała w środę Włoska Federacja Piłkarska (FIGC).

W niedzielę Italia, prowadzona przez tego trenera, zdobyła tytuł mistrza świata. W finale turnieju rozgrywanego w Niemczech Włosi pokonali Francję 5:3 w rzutach karnych.
"Wierzę, że osiągnąłem już wszystko, co mogłem, z reprezentacją" - napisał Lippi w specjalnym oświadczeniu. Dodał, że jego decyzja jest końcem "niezwykłego osobistego i zawodowego doświadczenia".
"Chciałbym podziękować federacji za zaufanie jakim obdarzyła mnie w ciągu dwóch ostatnich lat. Praca przyniosła efekt, weszliśmy do kronik włoskiego futbolu i będziemy żyć we wspomnieniach naszych kibiców" - stwierdził Lippi. Włosi mistrzami świata zostali po raz czwarty w historii
.
Źródło: http://ms2006.interia.pl/news?inf=769828

Stało się coś, czego się obawiałem, choć nie sądziłem, że tak się stanie.
Wielki Lippi, który dał nam tyle wspaniałych chwil podczas tego mundialu, nie poprowadzi Włoch do tytułu na ME.
Szkoda.
On wydobył z graczy (Grosso, Materazzi, Cannavaro, Pirlo) to, co było w nich najlepsze. Znakomity trener, znakomity selekcjoner.
Bez niego Totti może naprawdę opuścić reprezentację, bo Lippi zawsze zaczynał budowę kadry od niego. On by go przekonał do pozostania - bo teraz nie mamy absolutnie nikogo, kto mógłby go zastąpić w ciągu najbliższych dwóch lat.[/url]

Dirty mind
Italia6

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 lipca 2006, 11:59

Też przed chwilą o tym przeczytałam na Ansa.it i gazzetta.it
Npisali ,że Lippi oficjalnie rezygnuje z bycia selekcjonerem reprezentacji Italii :(
Jest mi smutno ponieważ sądziłam , że zostanie i będzie prowadził kadrę dalej( przynajmniej do mistrzostw Europy).Bardzo na to liczyłam.

Co do Tottiego to czytałam,że CAnnavaro ma zamiar przkonywać go do pozostania w kadrze więc może jednak nie odejdzie.

FORZA JUVE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
FORZA ITALIA !!!!!!!!!!!!!
Bany_DG

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 lipca 2006, 12:02

Trzeba wiedziec, kiedy ze sceny zejść, niepokonanym...
Cóz chyba tekst piosenki Perfectu najlepiej oddaje zachowanie Lippiego... Ale ja nie mam do niego pretensji, zrobil to czego nie osiągneli Trapattoni, Maldini, Zoff... Grazie Marcello :bravo:

fruwak

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 12 lipca 2006, 12:05

Witam.A wiecie,że Go rozumiem!Będzie WIELKI na zawsze i takim Go zapamiętamy!Moim zdaniem to dobra decyzja,bo w większości przypadków dzieje się tak,że mogłoby być już tylko gorzej pod Jego wodzą,potem jakieś głosy krytyki by się pojawiły pod Jego adresem i ten sukces,który osiągnął zostałby lekko "naruszony" i przysłonięty jakimiś potencjalnymi niepowodzeniami.A tak to najwspanialszy dla mnie Trener na świecie odejdzie w chwale.
Dziękuję Marcello!;-)Dzięki takim ludziom piłka była,jest i będzie ludzką pasją i "czymś" więcej!

Gotti

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 12 lipca 2006, 12:09

Na jego miejscu postąpił bym tak samo. Lippi wykonał fantastyczną pracę, wygrał MŚ. Na jego decyzje miała z pewnością wpływ afera korupcyjna.
Po drugie stworzył druzynę która jest zgrana i gra świetnie, teraz wystarczy aby jakiś doświadczony trener przejął kadre i gra nie powinna się zmienić zbytnio. Po trzecie Lippi słabym występem na nadchodzących ME mógłby sobie nieco zepsuć opinie genialnego trenera, więc jego decyzja jest dla mnie bardzo zrozumiała i dobra.

EDIT: fruwak mam dokładnie takie same zdanie jak ty. :)

Pawełek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 lipca 2006, 12:13

ja go w pełni rozumiem i nie żałuję ze odszedł... osiągnął to o czym marzy każdy piłkarz i trener więc czego jeszcze chcieć? trzeba wiedzieć kiedy powiedzieć "stop" i zejść ze sceny... w mojej pamięci na zawsze pozostanie on jak i cała reprezentacja Italii która po części dzięki niemu zdobyła tytuł MŚ

Sky is the limit!
Pagi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 lipca 2006, 12:20

Bardzo dobrze zrobił... Swietny selkcjoner, świetny trener. Opuszcza kadre po największym sukcesie jaki można sobie tylko wyobrazić. Zapamiętamy go jako trenera który odszedł w glorii sławy i osiągnięć. Odchodzi z sukcesem na "karku".:D :happy: :ok: Brawo Marcello

"Lechiści to nie kibole, to fanatycy zakochani do szaleństwa w klubie"
Obrazek
Swider10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 lipca 2006, 12:27

Z jednej strony szkoda ze tak świetyn selekcjoner nie poprowadzi juz Sqadry Azzurra moze zdobyl bym Mistrzostwo Europy, ale to byla jego decyzja cieszmy sie z Mistrzostwa Świata jakie mamy i ktore dal nam właśnie Lippi, a co by bylo gdyby np. nie zdobyl ME? Ludzie powiedziali by moze ze MŚ to byl przypadek?? rozni sa ludzi na swiecie dla mnie Lippi jest WIELKI przez to co osiagnal z Juve i Kadra narodowa LIPPI zawsze ebdzie z nami. Dziekujemy Ci za wszystko odchodzisz jako MISTRZ !!!

"Pozytywne rezultaty to coś wspaniałego , ale istnieje coś większego: móc powiedzieć, że jest się kibicem Juventusu i być z tego dumnym."

"Dla tych barw niektórzy stracili swe życie"
Pilekww

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 lipca 2006, 12:32

Ja byłem pewny że zostanie do ME 2008! Szkoda ze odchodzi bo nie ma we Włoszech trenera który mógłby go godnie zastapić. Może za kilka lat :?
Lippi może mieć swoja polityke, osiagną cel, daje szanse komus innemu!

Marcello zrobił dla Włoch więcej niż wszyscy razem wzięci trenerzy ostatnich 24 lat :)
FORZA LIPPI

"... Mamy 42 kluby w Serie A i B. Wszyscy rozmawiają, jedyny głuchoniemy klub to Inter." - Luciano Moggi
ziolek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 lipca 2006, 12:32

Może wróci do Juve. Oczywiście nie jako trener bo tym jak wiadomo został Deschamps ale może na jakieś inne stanowisko??

Stara Dama mecze grywa i puchary wciąż zdobywa więc na mecze przybywajcie i wyniki
obstawiajcie.
Moonk

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 12 lipca 2006, 12:35

Dziekuje Lippi ze dałes nam tyle radośći...wspaniały trener stworzył wspaniałą drużyne...Nie wiem kiedy Azzurri beda mieli rownie swietnego trenera...i ciekawe kto nim bedzie...?ale to narazie nie wazne....cieszmy sie z pucharu...Forza Italia...Grazie Lippi :!: :!: :!:

P.S wie ktoś juz co chce robić Lippi po rozstaniu z reprezentacja??...pewnie bedzie chciał odpoczać, a co potem? wróci do kariery klubowej?

herr_braun

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 lipca 2006, 12:39

Cóż, osiągnął na pierwszej imprezie największy sukces jaki można osiągnąć w reprezentacynej karierze. Można stracić motywcje - lepiej już przecież nie będzie. Mimo to mógłby zostać jeszcze na ME... Ciekawe kto nastpcą

Jasiek-x

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 lipca 2006, 12:50

Odszedł. Trudno. Italia znajdzie nowego trenera, który poprowadzi ich do sukcesów. Lippi dał przykład i wg mnie nie pójdzie to w niepamięć. My zawsze będziemy pamiętać co osiągnął z Włochami i ile dał nam radości. Poza tym nie odchodzi na zawsze, może jeszcze kiedyś przysporzy nam wiele radości :-D Forza Lippi!

DamKam

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 12 lipca 2006, 13:28

Obrazek

Grazie Grande Marcello :bravo: Jest mi smutno, ze podjal taka decyzje. Ale tak jak wielu z Was juz to podkreslalo, jest to odpowiedni moment i rozumiem go. Bez watpienia Lippi odchodzi w glorii i chwale zwyciestwa, wielkiego zwyciestwa :!: Moim marzeniem jest aby jeszcze kiedys zobaczyc Marcello na lawce trenerskiej Juve...

The_Sickness

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 lipca 2006, 13:32

Szkoda, mógłby jeszcze poprowadzić repre do ME08, no ale w sumie odchodzi jako mistrz świata, więc czego jeszcze chcieć ? to juz dla niego nie jest wyzwanie... moze teraz zajmie się ekstremalną wspinaczką, lub górskim prasowaniem :P czas pokaze

ODPOWIEDZ