Transfery letnie 2006

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
Jellei

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 czerwca 2006, 14:22

Odnośnie samego początku listy transferowej: Czy Poulsen nie podpisał kontraktu z Milanem :?:

Aniolek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 czerwca 2006, 14:41

Poulsen nie podpisał z Milanem i nie podpisze poniewaz zawareł hmm jak dobrze mi sie wydaje to 4 letni kontrakt z Sevilla

Obrazek
przemek_1878

Tifoso ManU
Tifoso ManU
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 czerwca 2006, 22:27

Jako że MŚ wkraczają w najważniejszą część to transfery odeszły w cień. A nad transferami Man U zawisły czarne chmury... Zarówno Torres, Diarra, Carrick o ile nie zostaną w klubach to przejdą do innych klubów. A dla Man U jak zwykle trafi jakiś gracz z niższej pólki. No cóz prawa handlu...

Co do innych transferów to ciekawi mnie postawa Klose i Werderu, bo jeśli ktoś zaproponuje sporą sumke, to Schaff sie zapewne ugnie i sprzeda tego zawodnika.

Nie pozostaje więc nic innego jak czekać na rozwój sytuacji...

<We will never die because we are united>
naros

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 lipca 2006, 14:50

Aniolek pisze:Poulsen nie podpisał z Milanem i nie podpisze poniewaz zawareł hmm jak dobrze mi sie wydaje to 4 letni kontrakt z Sevilla
I bardzo dobrze chłopak pewnie nie chce grac w Serie B :smile: Milan to teraz cwaniaczki bo oni myslą ze nie spadną i ze im wszystko ujdzie bokiem i tak bedą gadac piłkarzą i oni bedą podpisywac kontrakty a potem ooopsss..... Serie B :smile:

Obrazek
Un capitano c'è solo un capitano!!!
ostry

Milanista
Milanista
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 lipca 2006, 15:17

Bo Ty akurat wiesz co sie dzieje w Milanie :rotfl:
Dopoki co to procz umowy z Gourcuffem, Milan nie sprowadzil nikogo znaczacego i czeka na zakonczenie MŚ i procesu. Dopiero wtedy zacznie dzialac na rynku transferowym. Zreszta Poulsen tylko wedlug prasy byl zawodnikiem Milanu wiec moglbys sie zastanowic nastepnym raze, poza tym zastanawiam sie kto kogo bardziej nie chcial, Milan Poulsena czy odwrotnie, wydaje mi sie ta pierwsza opcja bardziej prawdopodobna.
Ten Twoj smiech to chyba przez lzy? Zyczac Milanowi spadku do Serie B mozesz spodziewac sie Juve w lidze o stopien nizszej a juz wtedy to dopiero bedzie problem z utrzymaniem zawodnikow w klubie.
Swoja droga w przypadku Milanu degradacja nie jest przesadzona, a jesli chodzi o Juve to juz chyba pozamiatane :?

>>>>>>>ACM<<<<<<<
>>>>>>>>U2<<<<<<<<
spyder

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 06 lipca 2006, 20:03

Adrian Mutu i Alessandro Potenza w najbliższych dniach dołączą do reszty zespołu ACF Fiorentiny, aby wraz z pozostałymi piłkarzami przygotowywać się do zbliżającego się sezonu. Rumun zdążył już nawet przejść testy medyczne, Włoch natomiast dopiero to zrobi.

Napastnik Juventusu Turyn zdążył wyrazić nawet chęć gry w ekipie z Florencji. Zawodnik będzie w nowym klubie zarabiał 1,5. mln. euro na sezon, a jego dotychczasowy zespół, a mianowicie Juventus otrzyma za niego 8. mln. euro oraz na wypożyczeniu w ekipie Starej Damy będzie grał Bojinov.

źródło: pilka.pl/calciomercato.com

Szczerzę mówiąc nie spodziewałem się takiego obrotu sprawy. Kiedyś przecież Mutu wspominał, że jest dozgonnie wdzięczny Juventusowi, ponieważ zaufał mu po jego "wybrykach". Sądziłem, że nie będzie uciekał z tonącego statku i wesprze nas w walce o Serie A (oby nie o Serie B). W 100% nie byłem do niego przekonany, choc miewał przebłyski. Hmm...8 mln Euro...dużo czy mało?? Uważam, że Juve nie straciło sprzedając tego zawodnika. Oprócz pokaźnej sumie pieniędzy zyskało Bojinova na rok czasu. Interes opłacalny, lecz czy znajdziemy lepszego piłkarza, mogącego nas reprezentować poza burtą Serie A?? Deklaracje składał Camor, miejmy nadzieję, że się z nich wywiąże...

Adi666666

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 lipca 2006, 21:27

DamKam pisze: Ale mysle, ze prawdziwe szalenstwo zakupow dopiero sie zacznie, po Mundialu :smile: Ciekawe jaka bedzie sytuacja Juve na rynku transferowym. Niestety ale zapowiada sie dosc niemila sytuacja, w ktorej to mozemy walczyc o pozostanie wielu zawodnikow a nie o kupowanie :/
Za kadencji Moggiego kupowaliśmy zawsze po ważnej imprezie, piłkarza który przyczynił się do wyelminowania Itali z turnieju:
:puck: Euro 2000 Trezeguet :smile:
:puck: Euro 2004 Ibrahimovic :smile:

Teraz niestety nie mamy co liczyć na tak spektakularne transfery.

Natomiast jeśli chodzi o Mutu to jest mi bardzo szkoda tego zawodnika który był chyba jednym z najbardziej uniwersalnych piłkarzy , nie licząc Zambrotty. Adrian mógł wystempować na prawej/lewej pomocy i w ataku 8)
Nie ma co ukrywać cała afera odstrasza piłkarzy nawet tych, którzy wczesniej deklarowali pozostanie w klubie na długi czas. Rumun miał się odwdzięczyć Bianconerim za ich zaufanie, poparcie i wyciągnięcie z afery narkotykowej. Jeśli odejście Adriana to prawda to będzie to wielka strata dla klubu :doh: natomiast Bojinov zaimponował mi jeszcze podczas gdy reprezentując Lecce strzelił 12 goli i miał kilka asyst 8) sylwetką przypomina mi Fabrizio Miccoliego jego niewątpliwą zaletą jest młody wiek, na który będzie się stawiać gdy Juve będzie relegowane do niższej ligi :whistle:

Gdybym miał dwa życia oba oddałbym Tobie ... FORZA JUVE PER SEMPRE !!
Pilekww

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 lipca 2006, 11:04

Nie wiem czy ktos już pisał o tym zdaje mi sie że nie.
Vieri przeszedł do Sampy! Klub z Genuy nie zapłaci za niego nic bo zawodnik rozwiąże kontrakt z AC Monaco. W nowym klubie będzie grał z numerem 32.

Vieriego nigdy nie lubiałem, teraz juz chyba całkowicie wygasł, gra jeszcze troszko śladem swojego nazwiska. Ani w Milanie ani w Monaco furory nie zrobił i mam wrażenie że w Sampdori również nie zrobi :)

"... Mamy 42 kluby w Serie A i B. Wszyscy rozmawiają, jedyny głuchoniemy klub to Inter." - Luciano Moggi
naros

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 lipca 2006, 11:23

Pilekww pisze:Nie wiem czy ktos już pisał o tym zdaje mi sie że nie.
Vieri przeszedł do Sampy! Klub z Genuy nie zapłaci za niego nic bo zawodnik rozwiąże kontrakt z AC Monaco. W nowym klubie będzie grał z numerem 32.

Vieriego nigdy nie lubiałem, teraz juz chyba całkowicie wygasł, gra jeszcze troszko śladem swojego nazwiska. Ani w Milanie ani w Monaco furory nie zrobił i mam wrażenie że w Sampdori również nie zrobi :)
Zgadzam sie z Tobą Vieri się kompletnie wypalił. Kiedyś grał dobrze ale go nie lubiłem. Teraz w Sampdori tez wielkiej kariery nie zrobi. Pogra sobie dwa moze trzy sezony i gdy sie wreszcie zorientuje ze gra słabiutko :smile: to zakonczy kariere.

Obrazek
Un capitano c'è solo un capitano!!!
m4Tiex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 lipca 2006, 12:57

Co do Transferow Chelsea to moga sie zdziwic dyspozycja Ballacka bo nie zbyt mu idzie na tych Mistrzostwach .Ciekawe jaka pomoc ulozy Jose M. w nastepnym sezonie Essiena da na skrzydlo ?? bo pewnie Lampard z Ballackiem beda grali w srodku .Nie wiem jak to bedzie ale robi sie powoli drugi Real :)

Grosso do Interu mysle ze to bedzie najlepszy transfer tego sezonu we Włoszech chcial bym miec go w skladzie Juve: wysoki ,dosc szybki , zwrtony i przedewsyztskim wlacza sie w akcje ofensywne:)

Aaaa...aaaaa mocniej
mani10

Katalończyk
Katalończyk
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 lipca 2006, 22:25

Adi666666 pisze: Za kadencji Moggiego kupowaliśmy zawsze po ważnej imprezie, piłkarza który przyczynił się do wyelminowania Itali z turnieju:
:puck: Euro 2000 Trezeguet :smile:
:puck: Euro 2004 Ibrahimovic :smile:

Teraz niestety nie mamy co liczyć na tak spektakularne transfery.
I dlatego że nie ma Moggiego, i dlatego , że Italia wygrała;] :)

El Nino

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 lipca 2006, 22:58

Witam ponownie ;) .. Cannavaro i Emerson w Realu.. Bardzo szkoda mi Cannavaro.. Moj ulubiony obronca i jeden z ulubionych piłkarzy.. :/ no ale coż.. chce kontynuowaac kariere na szczycie i zdobyc jeszcze cos na arenie klubowej.. tylko szkoda ze w realu :(( Emersona mi nie żal..

CHcialbym sie Was o cos spytac.. moze wiecie .. Na poczatku okienka transferowego przeczytałem ze Januysz Dziedzic razem z Antonim Łukasiewiczem przechodzą do Elche, a we wtorkowej "Piłce nożnej" ze J.Dziedzic przeniosł sie z Gks Bełchatów do Arki Gdynia.. :/ o co chodzi? moze ktos z Was sie tym bardziej interesuje to niech napisze

W tym dziale nie pisalismy jeszcze chyba o transferach Legii z Brazylii - Elton Brandao i Hugo Alcantara - ciekawe czy sprawdzą sie tak jak Roger czy Edson.. zobaczymy w srode jak LEgia bedzie grala w lidze mistrzów..

Tak jak napisała "Piłka Nozna" w ostatnich dniach nie bylo jakis spektakularnych transferów.. dopiero dzis Canna i Emerson.. No ale Buffon i Nedved mowili ze zostaja.. ;) Pozdrowienia

ODPOWIEDZ