Linia obrony Juve a linia obrony Moggiego

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ

Kto Twoim zdaniem powinien poniesc kare ??

Sam Juventus
0
Brak głosów
Sam Luciano Moggi
79
56%
Zarowno Juve jak i Moggi
61
44%

Liczba głosów: 140
Mati

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 lipca 2006, 19:58

Myślę że warto spojrzeć na to z innej strony.Skoro Juve nie powinno ponieść żadnej kary, co ma powiedzieć kibic, piłkarze Interu.
Nie są (póki co :rotfl: ) zamieszani w tę aferę.Również zostawili na boisku całe serce walczyli, dlaczego ich wysiłek ma nie być zrekompensowany ?Oni nie zawinili, myślę że to jest jakiś argument, i choćby dlatego karę powinien ponieść klub.
Moggi oczywiście i to dużą.Ale zastanówmy się.Nie wierzę że Moggi sam zdołał by tyle zrobić.Musiał mieć swoich, wielu ludzi.To był cały system, myślę, a nawet jestem przekonany że afera wokół Juve nie krąży tylko nad Moggim.Karę powinni ponieść wszyscy winowajcy, a również i klub (choć ten, kibice piłkarze, nie zawinili)
Aha, no i nie chce mi się wierzyć że Moggi robił to wszystko za plecami działaczy i prezesów.Wątpię żeby był aż takim hazardzistą.

Venomik

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 lipca 2006, 20:55

Tu nie chodzi o to, by Juve nie poniosło absolutnie żadnej kary.
Mała analogia: wyobraźmy sobie wyścig kolarski. Jedna z wysoko postawionych osób w ekipie kolarskiej, mająca ku temu możliwość, modyfikuje rower ich lidera. Rower dzięki temu jest wyraźnie lżejszy i nie mieści się w przepisowych granicach. Pomaga to wyraźnie kolarzowi, który wygrywa. Sprawa wychodzi na jaw.
Co się powinno stać?
Ta osoba powinna zostać ukarana, zwycięstwo kolarzowi odebrane.
Ale, skoro kolarz był zupełnie nieświadomy, czy on także powinien ponosić surową karę? Powinni go wykluczyc z kolarskiego peletonu?

To piszę raczej z wyjaśnienia, moje zdanie można przeczytać klka postów wcześniej :)

Dirty mind
Pilekww

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 lipca 2006, 21:04

Bardzo kocham Juve ale chcąc ocenić sprawe objektywnie to zagłosowałem na pozycje nr 3. Moggi może działał bez wiedzy innych działaczy Juventusu ale jego działania miały konsekwencje dla całej drużyny. Jak dla mnie ukaranie samego Moggiego byłoby paranoją. On zostanie ukarany ale to ze Juve zdobyło dwa tutyły niesprawiedliwie to co?

Myśle ze cała firma jest odpowiedzialna za błedne wykonanie pracy a nie tylko ten zawodnik.
Reakcja łańcuchowa :!:

"... Mamy 42 kluby w Serie A i B. Wszyscy rozmawiają, jedyny głuchoniemy klub to Inter." - Luciano Moggi
Ifrit23

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 lipca 2006, 21:34

W prawdzie tylko Moggi narozrabial, ale to odnioslo skutki na Juve i ogulnie na cala Serie A. Mimo milosci do Juve moim zdaniem najsprawiedliwsza kara bylo by odebranie Scudetto. Dla nas najlepiej byloby odjecie punktow na poczatku kolejnego sezonu, ale to by bylo raczej niemozliwe.

Audi, vide, tace, si vis vivere in pace - Słuchaj, patrz, milcz, jeśli chcesz żyć w spokoju.
gradi69

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 lipca 2006, 01:30

Jak było dobrze to "Moggi jest integralną, bardzo ważną częścią Juventusu", a jak jest źle to "Moggi sobie a Juventus sobie, bo Juve to przecież tylko kibice i zawodnicy". co za hipokryzja.

tylko głupota ludzka nie zna granic (co widać na tym forum)
adammac

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 lipca 2006, 10:41

Sprawa jest taka, że zrobił to pracownik klubu - on go reprezentuje i dba o jego dobre imię. Nie sądzę, by nikt nie wiedział o całej aferze. Mówię to z naprawdę ciężkim sercem, ale Juve zasłużyło sobie na karę ...Pilekww- masz rację, niestety tak jest ... Wolimy czyste czy oszukane mistrzostwo ? Jestem przekonany, że nasza drużyna zdobyłaby scudetto bez pomocy sędziów... Może Moggi chciał być bardziej pewny ? Tego, oprócz jego samego, pewnie nikt nie wie ...Dziwi mnie tylko ciągłe przedstawianie Juve jako głównego sprawcę, a Lazio, Fiora, tym bardziej Milan, traktowane są jak pionki. Może to i my mieliśmy największą winę, ale bez przesady ...

ODPOWIEDZ