Niemiecka gazeta wydala wyrok- Juve w Serie B , Inter mistrz

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ
Waldini

Interista
Interista

Nieprzeczytany post 28 czerwca 2006, 16:59

I'love JUVE pisze:A weś daj spokój Inter niech dostanie ten tytuł ale Juve nie powinno polecieć a te skurXXXX co robią zament to chuXXX i nic więcej :) powiem tyl:
CZY SERIE A, CZY SERIE B, CZY TEŻ SERIE C JA I TAK KOCHAM CIĘ JUVE!!

a kumple sie zemnie smieja ze juz nie bede za juwe tylko prawdziwi kibice zostają z drużyną w ciężkich chwilach:)
Boziu... Mysle, ze nawet niektorzy kibice Juve czerwienia sie ze wstydu czytajac twoj wpis. Zero poziomu i do tego jeszcze te byki. A ja ci powiem tyle: "Weś" daj spokoj i nie pisz wiecej o "juwe" bo sie kompromitujesz.

Moje serce jest czarno-niebieskie. Forza Inter!

Serie B?? We have never been there... :D
RuTeK

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 czerwca 2006, 18:00

Inter Niczego nie osiagnał bo Grali Czysto :smile: Juve oszukiwało z Milanem oraz z Lazio i nie musze mowic kto w ostatnich 5 latach zdobywał Mistrzostwa :whistle: A tak na seio to watpie aby za ten sezon Mistrzostwo przyznali Interowi. Predzej odbiora go Juve i na tym sie skonczy. Coz z jednej storny bije sie z myslami ze jak spadniemy to dobre 2 - 3 lata aby powrocic na szczyt ale przynajmniej bedziemy Oczyszczeni. Z drugiej jednak strony chcialbym abysmy zostali w serie A z 29 mistrzostwami!

- "Dziadku byłeś bohaterem na Wojnie ?"
- "Nie... ale służyłem w kompani Bohaterów "

WSZYSTKO I NIC O Amaurim i innych Drewnianych Graczach !
Pilekww

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 czerwca 2006, 18:55

Każda gazeta chce zwiększyć swój nakład dlatego piszą i takich sensacjach. Wyrok wyda dopiero sąd i mnie nie interesują spekulacje jakis gazet, juz włoska prasa zrobiła bałagan, mało?

"... Mamy 42 kluby w Serie A i B. Wszyscy rozmawiają, jedyny głuchoniemy klub to Inter." - Luciano Moggi
Negri

Juventino
Juventino
Podziekował: 5 razy
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 28 czerwca 2006, 19:09

Cóż, nie należy śmiać się z Interu, że tylko i wyłącznie w ten sposób zdobywają Scudetto. Jeżeli w tym procesie prokuratura ma na ręku dowody na przekręty działaczy Juve i Milanu, wtedy oczywiście kluby te powinny zostać zdegradowane. Chcąc, nie chcąc Scudetto trafi do Interu. Jednak taki tytuł Mistrza Włoch nie ma żadnego znaczenia. Nie zostało one wywalczone na boisku, raczej przez stronę oskarżycielską. Może degradacja będzie odkupieniem winy? :roll: W aferze dopingowej nie polecieliśmy, jak nie polecimy teraz to niestety ciężko będzie spojrzeć Interistom w oczy. Natomiast degradacja spowoduje, że sprawiedliwości stanie się za dość.
I'love JUVE pisze:weś
I'love JUVE pisze:juwe
I'love JUVE pisze:zament
Masz - pobaw się - prezencik od Damianinho

mesju

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 czerwca 2006, 20:21

Nie wiem czy cieszyłbym się z takiego prezentu, jakim jest Scudetto. Piłkarze grali, walczyli, starali się i niejednokrotnie Inter i Milan musili uznawać naszą wyższość. Teraz sytuacja trochę się zmieniła, ale nie zmienia to faktu, że będę uważać, że JUVE był lepszy przez dwa ostatnie lata od rywali z Mediolanu. Trudno... zamiast 29 będzie 27, ale mam nadzieję, że szczęśliwie dożyję chwili, gdy wszyscy zobaczymy maginą liczbę 30. Tego życzę Wam i sobie. A Inter jak chce, to niech sobie dopisze dwa tytuły. Dla mnie marna pociecha.

Co do gazet i plotek na temat JUVE, to aż głupio po raz kolejny pisać to samo... mnie przestaje to już bawić. Niestety w mediach udało się stworzyć wizerunek Juventusu jako klubu, który najbardziej zabrudził SerieA. Niewielu pamięta, że Milan próbował stworzyć przeciwstawny obóz, a w swoich szeregach upatrywał nawet Colline. Tyle, że Moggiemu wyszło to "lepiej"...

Zastanawiam się też czy przy szlagierach: JUVE-Inter czy JUVE-Milan też próbowano sobie "pomóc" :think:

Poczekajmy spokojnie na wynik procesu i myślmy o przyszłości. Mamy dosyć własnych zmartwień

Pozdro

I'love JUVE

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 czerwca 2006, 22:12

No i co każdy możę się pomylić o XXXX wam chodzi :twisted:

FORZA JUVE
Reggie

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 czerwca 2006, 09:46

Waldini pisze:
Reggie pisze: To raczej Interowi sprzyjali ostatnio sędziowie w meczu o Super puchar Italii, ...
O malo z krzesla nie spadlem. Super puchar Italii, faktycznie to najwazniejsze trofeum we Wloszech! Taki ten puchar, sorry super puchar wazny, ze trzeba byc idiota, zeby mataczyc w celu zdobycia go. Meczu nie widzialem, ale powiem tylko, ze sedziowie sie tez myla. Chociaz patrzac przez pryzmat meczow Juventusu, mozna odniesc wrazenie, ze oni sie myla celowo.
Nie mówię o mataczeniu tylko o tym jak bardzo się interowi to scudetto należy. W tym meczu Interowi bardzo pomógł sędzia, bez jego pomocy znowu kolejne trofeum przeszło by im koło nosa. Inter mimo tego, że co roku ma świetny skład nie potrafi niczego wygrywać, nie wiem w czym leży problem ale tak jest. Może i bez pomocy sędziów dla Milanu i Juive inaczej wyglądała by tabela, ale na pewno nie wygrałby Inter (15 pkt. straty do Juve, 12 do Milanu).
Prawdopodobnie Inter dostanie to Scudetto, choć na nie zasłuzyli tak jak Polska na wyjście z grupy na MŚ. Ale niech mają i cieszą się, że uczciwością, walecznością i grą do końca wywalczyli sprawiedliwie Scudetto. :lol:

"Ludzie wybierają najczęściej rozwiązania pośrednie, które są najgorsze ze wszystkich, a to dlatego, że nie potrafią być ani całkiem źli, ani całkiem dobrzy." Niccolò Machiavelli
BartekGajda9

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 czerwca 2006, 10:30

Niestety nie możemy w spokoju poczekać na rozwój wydarzeń, ponieważ każdy z nas na swój sposób przeżywą całą tą sytuację. Myślę, że nie powinniśmy brać pod uwagę wypisków gazet ponieważ one w dużej mierze piszą tylko plotki. No ale cóż, czekamy na dzień, w którym dowiemy się prawdy. Oby ta prawda nie była dla nas ciosem do Serie B :?

"To trochę dziwne, ale uwierzcie mi, w życiu nie popełniłem większego błędu", "Obecnie pracuję nad tym, żeby móc wrócić do Juventusu" - tak Canna WRACAJ !!
klsmkr

Interista
Interista

Nieprzeczytany post 29 czerwca 2006, 10:41

Reggie pisze:W tym meczu Interowi bardzo pomógł sędzia, bez jego pomocy znowu kolejne trofeum przeszło by im koło nosa.
LOL. Jezeli nam wtedy sedzia pomogl bardzo, to ciekawe jak nazwac to, co sie stalo w polfinale Coppa Italia ponad dwa lata temu?
Reggie pisze:Prawdopodobnie Inter dostanie to Scudetto, choć na nie zasłuzyli tak jak Polska na wyjście z grupy na MŚ.
No jasne. Zasluzyli na nie ci, ktorzy oszukiwali, lamali prawo i narazali inne kluby na straty finansowe (vide transfer Cannavaro).
Reggie pisze:Ale niech mają i cieszą się, że uczciwością, walecznością i grą do końca wywalczyli sprawiedliwie Scudetto. :lol:
Moze po prostu ta uczciwosc jest towarem deficytowym w Serie A?

Negri

Juventino
Juventino
Podziekował: 5 razy
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 29 czerwca 2006, 10:48

klsmkr pisze:No jasne. Zasluzyli na nie ci, ktorzy oszukiwali, lamali prawo i narazali inne kluby na straty finansowe (vide transfer Cannavaro).
Dobrze klsmkr - ale czy Scudetto zdobyte w ten sposób ma dla Ciebie jakąś wartość? Dla mnie nie miałoby żadnej. Czy Inter zrobi może jeszcze świętowanie swojego 14 Scudetta? Dla mnie te Scudetto to nie jest nawet dziesiąta część tego, co znaczyło Mistrzostwo wywalczone na boisku. Niestety Inter tego Scudetta na boisku nie wywalczył - przegrał dwa razy z Juve. A może Juventini kupili dwa mecze z Interem? Juventus przynajmniej wydał kasę, a Inter za darmo Mistrza dostanie? :smile:

MaxACM

Milanista
Milanista

Nieprzeczytany post 29 czerwca 2006, 10:56

Jaki jest sens umniejszania wartości zdobytego scudetto? Piłkarze Milanu swego czasu jasno dali do zrozumienia że nie chcą scudetto. Pomijam krzyki Silvio bo On juz tak ma ;). Skoro Milan i Juve moga być ukarane to teraz 'oczywistym" jest szydzenia z Interu za ewentualne dostanie scudetto? To ma byc sposób na frustrację i "wałki"?
Nikt nie powiedział że scudetto za te sezony zostanie komukolwiek przyznane...kiedyś była podobna sytuacja i mistrzostwo nikomu nie nie zostało przyznane.

Życzę wszystkim "zawiedzionym" odrobinki obiektywizmu.

klsmkr

Interista
Interista

Nieprzeczytany post 29 czerwca 2006, 12:34

Damianinho pisze:Dobrze klsmkr - ale czy Scudetto zdobyte w ten sposób ma dla Ciebie jakąś wartość? Dla mnie nie miałoby żadnej.
Ja juz to kiedys napisalem, ale sie powtorze: jest mi objetne, czy Scudetto zostanie komukolwiek przyznane. Najwazniejsze w tym wszystkim jest nie to, czy Wlosi porzadza sobie ze swoja przeszloscia i terazniejszoscia, tylko czy beda w stanie uniemozliwic w przyszlosci robienie takich walkow.

Druga sprawa jest to, ze nie chodzi tu tylko o aspekt sportowy, bo najzwyczajniej w swiecie Inter tracil na tych przekretach gruba kase. I w tej materii Scudetto mogloby byc jakas forma rekompensaty dla Morattiego.
Damianinho pisze:Dla mnie te Scudetto to nie jest nawet dziesiąta część tego, co znaczyło Mistrzostwo wywalczone na boisku. Niestety Inter tego Scudetta na boisku nie wywalczył - przegrał dwa razy z Juve.
Przepraszam bardzo, a Inter to trzecie miejsce dostal przy stoliku? Nie. Czy jezeli na olimpiadzie okaze sie, ze dwaj pierwsi zawodnicy byli na dopingu, to trzeci otrzymuje zloto za nic, bez walki? Nie.

A po drugie, to nie wiem co bezposredni mecz do miejsca w tabeli. Gdyby Barca przegrala dwa razy z jakims Santanderem to tez znaczyloby, ze mistrzostwo Hiszpanii jej sie nie nalezy?
Damianinho pisze:A może Juventini kupili dwa mecze z Interem? Juventus przynajmniej wydał kasę, a Inter za darmo Mistrza dostanie? :smile:
Jezeli klub jest rzeczywiscie najlepszy to nie musi sobie w niczym pomagac.

I'love JUVE

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 lipca 2006, 20:47

No panowie jeszcze 6 dni i wszystko się wyjaśni będziemy świętować lub godzić się z wyrokiem. Oczywiście dobrze byłoby świętować 8)

FORZA JUVE
M.

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 lipca 2006, 21:03

I'love JUVE pisze:No panowie jeszcze 6 dni i wszystko się wyjaśni będziemy świętować lub godzić się z wyrokiem. Oczywiście dobrze byłoby świętować 8)
Za 6 dni będzie finał Mistrzostw Świata i świętować będziemy mogli ewentualny triumf. Ale nie widzę żadnego związku z tematem. Niezależnie od wyniku mój nastrój będzie przedstawiała następująca emotikonka: :( .

:roll:
Mati

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 lipca 2006, 21:08

I'love JUVE pisze:No panowie jeszcze 6 dni i wszystko się wyjaśni będziemy świętować lub godzić się z wyrokiem. Oczywiście dobrze byłoby świętować
Co do terminu to już ci Diego napisał :D
A osobiście nie będę wdział powodu do świętowania.Owszem będę się cieszył ale bez przesady.Jeżeli nie zostaniemy zdegradowani to nie będzie znaczyło że nam się udało i mamy się cieszyć, tylko że na to (klub tu: jako kibice) nie zasłużyliśmy.

ODPOWIEDZ