Niby sport a jednak ból i cierpienie

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
alex_pl

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 28 czerwca 2006, 21:50

Zapewne wielu z was widziało ten filmik lecz dla tych którzy nie mieli z nim do czynienia zachęcam-bardzo porusza, oto link:
http://www.maxior.pl/?p=index&id=22831&0

Ifrit23

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 czerwca 2006, 21:54

Filmik widzialem wczesniej. Dalej mam przed oczami placzacych Juventini, wlochow, i mine Joaquina jk nie trafil karnego w meczu z koreanczykami :cry:

2 post
Nie wspominajac o Heysel :cry: sorki ze nienapisalem wczesniej, ale cis sie z klawiatura stalo.

Jest opcja ,,zmień'' :doh: /Dragon

bartekoo2

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 czerwca 2006, 23:05

ej a o co chodzi w tym filiku z alanem smithem z ManU??

alex_pl

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 28 czerwca 2006, 23:19

bartekoo2 pisze:ej a o co chodzi w tym filiku z alanem smithem z ManU??
w tym meczu doznał on otwartego złamania nogi (chyba piszczel)jesli dobrze pamietam

Pablito

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 28 czerwca 2006, 23:28

Chyba to było jak złamał noge.

Barbarzynca

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 czerwca 2006, 23:58

Płakałem jak male dziecko szczegolnie gdy zobaczylem foe :płaczę:

Borkos

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 czerwca 2006, 23:59

Filmik naprawde wzruszający...już nie wspominając o doskonałym wykonaniu i dobrze dobranym podkładzie...

Obrazek
Nie sztuką jest być z drużyną kiedy cały czas wygrywa. Sztuką jest być z nią gdy nadejdą gorsze chwile....
JuventinoPS

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 czerwca 2006, 09:46

...
Ostatnio zmieniony 22 stycznia 2009, 20:11 przez JuventinoPS, łącznie zmieniany 1 raz.

El Nino

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 czerwca 2006, 10:12

Witam ! Filmik smutny i według mnie dobry.. Patrzac na wykonanie i techniczną strone to nie najwyższych lotów, ale a mnie zrobił duże wrażenie i warto czasem obejrzec tego typu filmiki o sporcie.. Osobiscie pierwszy raz widzialem te "wywrócone" oczy Foe :/ i wtedy najbardziej zrobiło sie mi przykro :(

Radosław Gorol

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 29 czerwca 2006, 11:16

bartekoo2 pisze:ej a o co chodzi w tym filiku z alanem smithem z ManU??
Smith zlamal w tym momencie kostke

eLeM

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 czerwca 2006, 11:44

W każdym sporcie są wygrani i przegrani, i w każdym sporcie (może poza brydżem) zdarzają się kontuzje i ludzie cierpią. Filmik poruszający i dobrze że powstał. Nie można sądziś że piłka nożna to tylko piękne gole i radość po zwycięskim meczu.

Obrazek
Aniolek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 czerwca 2006, 12:00

Ja mam prośbe mogłby ktos zarzucic ta smutne nutke z filmu lub podac jej tytuł prosze :) Chodzi mi o ta 1 nutke

Obrazek
juverm

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 czerwca 2006, 12:07

Piękny ale bardzo smutny film. Pokazuje to drugie oblicze futbolu... Naprawde można się wzruszyć, a nawet popłakać. W momencie kiedy pokazywano Marca Vivien'a Foe bliski byłem płaczu :płaczę: , ciągle mam tą sytuacje w pamięci (pomyśleć że to już 3 lata :cry: ). Obraz Cristiano Ronaldo płaczącego po stracie ojca i inne ujęcia jak np. ujęcia o George'u Best'cie też mogą wzruszyć. Muzyka z Requiem for a Dream idealna na sam początek. Ogólnie filmik oprócz kilku niedoróbek zasługuje na ocenę 5+/6. Polecam
Aniolek pisze:Ja mam prośbe mogłby ktos zarzucic ta smutne nutke z filmu lub podac jej tytuł prosze :) Chodzi mi o ta 1 nutke
Proszę

ani jednego ani drugiego juz nie mozna. Kornknot

Można zarówno posłuchać jak i ściągnąć... :wink:

EDIT

No to sorka tytuł wyzej :P
Ostatnio zmieniony 29 czerwca 2006, 15:12 przez juverm, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
Mr Cezary

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 czerwca 2006, 14:14

Ja chciałem tylko zauważyć, że jest to ta sama kompilacja, którą polecił Mateusszek w dziale "Linki, Kompilacje Sportowe". Można ją pobrać na dysk bez żadnego problemu.

Filmik rzeczywiście wzruszający. Idealny początek, przy którym ciarki przechodzą po plecach. Później następuje chyba punkt kulminacyjny całej kompilacji (przynajmniej wg mnie) - śmierć Marca Viviena Fore :cry: Pamiętam to zdarzenie bardzo dobrze. Oglądałem wówczas Puchar Konfederacji w 2003 roku. To był prawdziwy szok. Bardzo to przeżyłem. Naprawdę sam się sobie dziwiłem, bo Foe nie był mi wcale bliskim piłkarzem, a mimo to jednak... jednak pozostawił pewien znaczący ślad we mnie.. :cry: Zrozumiałem wówczas, że piłkarze to jedna wielka rodzina. Gdy Henry i reszta Francji oddawali cześć zmarłemu.. To było naprawdę pięknę, a jednocześnie smutne, przygnębiające..

Także w mały szok wpadłem, gdyż dopiero teraz dowiedziałem się o śmierci ojca Cristiano Ronaldo. Przecież ten chłopak ma 21 lat, jest praktycznie w wieku wielu z Nas.. Gra na najwyższym światowym poziomie, dźwigając na swoich barkach olbrzymią presję wyniku.. i tu taki "prezent" :( :cry: Że ten chłopak miał jeszcze wogóle siły na to, aby w tym meczu móc dalej grać.. Pełen podziw.. Szacunek po wsze czasy..

Zakończenie filmu po prostu wprawiło mnie w osłupienie.. O śmierci Escobera nie spodziewałem się spotkać w tym filmie.. Tak jakby podsumowanie wszystkiego tego co w tym filmie było.. Drugi punkt kulminacyjny.. jednak po nim nie ma już "rozwiązania akcji". Jest po prostu koniec.. i osłupienie pozostające po obejrzeniu całości.. a tekst "Was this Match more important than His Life" powinien być w pewnym stopniu wyznacznikiem dla naszego życia.. nie chodzi tu tylko o mecze.. chodzi o wiele sytuacji.. bo życie ma się jedno.. a każde cierpienie jest warte zniesienia, po to by móc dalej robić to co się naprawdę lubi..

Ocena 10/10 ; 6/6 100 %/100 % :bravo: :bravo: Dla mnie mistrzowski filmik. Zdecydowanie najlepszy jaki widziałem.

mesju

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 czerwca 2006, 14:30

Widziałem tą kompilacje już wiele razy i obok "Will great Del Piero come back" jest jedną z moich ulubionych. Bo sport to nie tylko radość, ale też ból i cierpienie. A żaden inny film tak dosadnie tego nie pokazał.

Myślę, że nie warto mówic tu o wykonaniu. Mi osobiście się podoba, ale najbardziej podziwiam ogromne przesłanie, które płynie z całości materiału. Momenty, w których najwięksi twardziele mogliby się wzruszyć...

Jednym słowem: kompilacja (niemal) doskonała

ODPOWIEDZ