Dlaczego TVP milczy na temat Juve???
- Piemontinho
- Juventino
Przeciez w TVP od lat pracuja malo kompetentni ludzie.
A mowia cos o aferze calciopoli 

- Jasiek-x
- Juventino
W tv mówią calciopoli lub moggiopoli tylko tyle ile wiedza z gazet włoskich. Oni wszyscy najczęściej nie maja ani troche pojęcia o sytuacji we Włoszech, pewnie nawet nie wiedza, że ta afera siega o wiele głębiej niż im sie zdaje. A jeszcze lepsze są komentarze o tym, ze Juve będzie zrelegowane przez obstawianie meczów u bukmacherów przez Gigiego.
P.S. czasami mam wrażenie, że oni nie wiedza jak wyglada catenaccio...
P.S. czasami mam wrażenie, że oni nie wiedza jak wyglada catenaccio...
- joova
- Juventino
Naprawde chcielibyscie, zeby dalej o nas mowili? Na wolabym, zeby telewizja milaczala. Bedzie mniejszy wstyd. Bo co moga powiedziec? To, ze ustawialismy mecze, ze tych meczow bylo mnostwo, ze to dlatego zdobylismy mistrzostwo, ze maja nas wyrzucic z Serie A, ze odbiora nam mistrzostwo, ze nikt nas nie przebije w korupcji, ze nasz nowy dzialacz Pesotto po wybuchu afery chcial popelnic samobojstwo? Tego chcecie?
- Jasiek-x
- Juventino
Wg mnie powiedzieliby to w taki sposób, że wyszłoby na to, że Juve jest całkowicie odpowiedzialne za afere calciopoli i Pessotto rzucił się dlatego, że nie mógł tego znieśc...*MaTeK* pisze:Syszeliście, żeby powiedzieli cokolwiek o Pessotto? Specjalnie oglądałem wszystkie serwisy informacyjne, razem ze sportem, ale nic.. ani na TVP ani na TVN.. :doh:
- Tigmar
- Juventino
Wczoraj na tvn24 był bardzo obszerny artykuł o Pessotto i w ogóle o Calciopoli. Wypowiadał się między innymi Marek Koźmiński (były gracz Serie A). Mówili o tym, że Pessotto wypadł przez okno i o tym, iż mogła być to próba samobójcza (znalezienie różańca). Powiedzieli też, że to pierwszy taki przypadek we Włoszech i w ogóle w świecie piłkarskim.
Pokazali też Del Piero i Zambrotte jak opuszczali zgrupowanie. Naprawdę materaiał był bardzo obszerny.
Wczoraj mówili też o Calciopoli na tvp2. Redaktorka, która rozmawiala z jakimś prokuratorem, który zajmuje się aferą korupcyjną w polskim futbolu, nadmienila i wskazała kierunek Włochy. Podała przykłady, że tam wszystko się wyjaśni już za miesiąc, a u nas będzie się to ciągnać i ciągnać ...
Także mówią, mówią ...
Roman Kołtoń też ciągle coś pie.rdzie.li o catenaccio (chyba w ogole o tym pojęcia nie ma
) i aferze we włoskiej piłce ...
rozbawiło mnie to, że już jest pewne, iż Juve spadnie do Serie B albo C2 ... (tak twierdzi Romek) ...
szkoda tylko, że jak Juve odnosi sukcesy to o tym jest cicho ...
Byłbym zapomniał ... mówili też, że jak Italia zdobędzie Mistrzostwo Świata, to zwycięzców nie powinno się sądzić ...
Pokazali też Del Piero i Zambrotte jak opuszczali zgrupowanie. Naprawdę materaiał był bardzo obszerny.
Wczoraj mówili też o Calciopoli na tvp2. Redaktorka, która rozmawiala z jakimś prokuratorem, który zajmuje się aferą korupcyjną w polskim futbolu, nadmienila i wskazała kierunek Włochy. Podała przykłady, że tam wszystko się wyjaśni już za miesiąc, a u nas będzie się to ciągnać i ciągnać ...
Także mówią, mówią ...
Roman Kołtoń też ciągle coś pie.rdzie.li o catenaccio (chyba w ogole o tym pojęcia nie ma

rozbawiło mnie to, że już jest pewne, iż Juve spadnie do Serie B albo C2 ... (tak twierdzi Romek) ...
szkoda tylko, że jak Juve odnosi sukcesy to o tym jest cicho ...
Byłbym zapomniał ... mówili też, że jak Italia zdobędzie Mistrzostwo Świata, to zwycięzców nie powinno się sądzić ...

- Piemontinho
- Juventino
W dziesiejszej panoramie mowili o calciopoli ale nie pokazywali meczow Juve z serie a tylko te archiwalne z Werderem bo przeciez tylko takie maja :rotfl: Pokazywali m.in. zamieszanych sedziow, Moggiego
- Tigmar
- Juventino
dzisiaj znowu było na TVN24 o Calciopoli
tutaj macie link, gdzie mniej-wiecej streściłem wywiad przeprowadzony z Moggim:
http://www.juventus-fc.com/index.php?fu ... all&no=689[/url]
tutaj macie link, gdzie mniej-wiecej streściłem wywiad przeprowadzony z Moggim:
http://www.juventus-fc.com/index.php?fu ... all&no=689[/url]
- mesju
- Qualità Juventino
Także w Polsacie dzisiaj mówiono o Juventusie i Pessotto. Nic specjalnego się nie dowiedziałem
Powiedzieli, że JUVE grozi degradacja, ale zamieszane w to są także inne kluby. Jeśli chodzi o tę aferę, to większych zarzutów do dzienikarzy mieć nie można. O Pesso powiedzili, że była to próba samobójcza (zdanie twierdzące) i że wyskoczył z okna... ble ble ble. Pokazywali w tym czasie urywki meczu JUVE-Cagliari z tego sezonu.
To co mnie zabiło, to nasze stare logo, które się pojawiło w lewym górnym rogu ekranu podczas gdy prezenter zapowiada reportaż. Widocznie nie wszyscy wiedzą, że od kilku lat mamy nowe... ale co tam. Wyglądało to tak: stare logo, obok piłka, a pod tym napis DEGRADACJA. Później mówiono jeszcze o korupcji w polskiej piłce.
To co mnie zabiło, to nasze stare logo, które się pojawiło w lewym górnym rogu ekranu podczas gdy prezenter zapowiada reportaż. Widocznie nie wszyscy wiedzą, że od kilku lat mamy nowe... ale co tam. Wyglądało to tak: stare logo, obok piłka, a pod tym napis DEGRADACJA. Później mówiono jeszcze o korupcji w polskiej piłce.
- tabo89
- Juventino
ja troche ogladalem i nie trafilem ani na zadne info o Pesotto ani o aferze... troche mnie to zdziwiło bo jak cos sie dzieje nie tak w naszym klubie to są pierwsi zeby to powiedziec.
ale za to dzisiaj rano skakałem po programach i natrafilem na duzy material o Calciopoli na telewizji czeskiej. niewiele zrozumialem ale pokazywali fragmentu rozprawy i wielu ludzi zwiazanych z pilka włoska takich jak wlasnie Moggi, sedzia De Santis itd. chociaz na czeskim mowia wiecej o Juve, to pewnie tez jakas zasluga jest w tym ze gra tam Pavel Nedved :lol:
ale za to dzisiaj rano skakałem po programach i natrafilem na duzy material o Calciopoli na telewizji czeskiej. niewiele zrozumialem ale pokazywali fragmentu rozprawy i wielu ludzi zwiazanych z pilka włoska takich jak wlasnie Moggi, sedzia De Santis itd. chociaz na czeskim mowia wiecej o Juve, to pewnie tez jakas zasluga jest w tym ze gra tam Pavel Nedved :lol:
- Railis
- Qualità Juventino
Ale oglądając ten artykół troszkę mnie zdziwiło, że tak pochlebnie wysławiali się o naszej lidze. Porównywali ją z naszą którą również męczy korupcja.mJaUcViEej pisze:Także w Polsacie dzisiaj mówiono o Juventusie i Pessotto. Nic specjalnego się nie dowiedziałemPowiedzieli, że JUVE grozi degradacja, ale zamieszane w to są także inne kluby. Jeśli chodzi o tę aferę, to większych zarzutów do dzienikarzy mieć nie można. O Pesso powiedzili, że była to próba samobójcza (zdanie twierdzące) i że wyskoczył z okna... ble ble ble. Pokazywali w tym czasie urywki meczu JUVE-Cagliari z tego sezonu.
POLSAT pisze:Włoska piłka jest również nękana korupcją, ale w przeciwieństwie do naszej oni sobie ze wszystkim błyskawicznie radzą. Jest jeszcze jedna ważna rzecz, która odróżnia Włoska ligę od naszej. WYNIKI
- DamKam
- Juventino
Podczas wczorajszego, glownego wydania Wiadomosci na TVP1 tez o tym mowili :!: Pokazywali jak zatrzymuja kolejnego dzialacza zamieszanego w korupcje w Polskiej pilce i tak jak napisales, wspomnieli o aferze w Calcio. Pokazali rozpoczynajacy sie proces na Stadio Olimpico w Rzymie. Ale o Pessotto nigdzie u nas nie slyszalem. Jedynie w tej nedznej gazecie Fakt cos o tym zdarzeniu napisali :roll:Tigmar pisze:Wczoraj mówili też o Calciopoli na tvp2. Redaktorka, która rozmawiala z jakimś prokuratorem, który zajmuje się aferą korupcyjną w polskim futbolu, nadmienila i wskazała kierunek Włochy. Podała przykłady, że tam wszystko się wyjaśni już za miesiąc, a u nas będzie się to ciągnać i ciągnać ...
Za to na Rai duzo juz widzialem. Zarowno o Pesso jak i o "Calciopoli". Raz nawet natrafilem na bardzo obszerny wywiad z Moggim, ktorego udzielal podczas jakiegos programu :shock:
No a Kolton podczas kazdego meczu Azzurich cos tam wymadrza sie o tej calej aferze we Wloszech
A to jest niestety normalne w naszej telewizji. Przeciez co transmisje Champions League w TVP caly czas uzywaja starego loga naszego klubu :doh:mJaUcViEej pisze:To co mnie zabiło, to nasze stare logo, które się pojawiło w lewym górnym rogu ekranu podczas gdy prezenter zapowiada reportaż.