Linia obrony Juve a linia obrony Moggiego
- Pawel_GL
- Juventino
@wickerman i seba:
chodziło mi o tottonero w wykonaniu AC Milanu i to za co ich zdegradowali. Oni tam ustawiali mecz a potem grali słabo żeby przegrać i zarobić. Tak przeczytałem w wielu postach na forum kiedy ta afera wybuchła i wielokrotnie było jedno do drugiego porównywane. Tu jest wina piłkarzy. To jednak dwie różne afery, w obecnej nie zawinił żaden z piłkarzy z żadnego klubu.
EDIT:
sorki, wcześniej nie dojrzałem
@Lord_Juve:
chodzi mi o to, żeby pogodzić fakt że mieszał Moggi i fakt że robił to dla klubu. A nie mówiłem nic o tym że nasi piłkarze, albo piłkarze Milanu/Lazio/Violi czy jacykolwiek inni tutaj zawinili...
chodziło mi o tottonero w wykonaniu AC Milanu i to za co ich zdegradowali. Oni tam ustawiali mecz a potem grali słabo żeby przegrać i zarobić. Tak przeczytałem w wielu postach na forum kiedy ta afera wybuchła i wielokrotnie było jedno do drugiego porównywane. Tu jest wina piłkarzy. To jednak dwie różne afery, w obecnej nie zawinił żaden z piłkarzy z żadnego klubu.
EDIT:
sorki, wcześniej nie dojrzałem
@Lord_Juve:
chodzi mi o to, żeby pogodzić fakt że mieszał Moggi i fakt że robił to dla klubu. A nie mówiłem nic o tym że nasi piłkarze, albo piłkarze Milanu/Lazio/Violi czy jacykolwiek inni tutaj zawinili...

- MaxACM
- Milanista
A nie sądzisz że stworzy się proceder jak ukarane zostanie tylko kierownictwo? Kolejne nastepne będzie mogło znów "kręcić wałki" Tak to nie wina piłkarzy....ale właśnie klub - piłkarze skorzystali na tym że Moggi "ustawiał gry" (przypuszczenie - bo od tego jest sad).Pawel_GL pisze:Tu jest wina piłkarzy. To jednak dwie różne afery, w obecnej nie zawinił żaden z piłkarzy z żadnego klubu.
- Pawel_GL
- Juventino
I tu dochodzimy do sedna sprawy: jak pogodzić te dwa fakty. Piłkarze na tym skorzystali, ale nie wiedzieli że korzystają. Wychodzili na boisko z nastawieniem że wszystko jest OK i muszą dać z siebie wszystko by wygrać. Jeśli jest możliwość ukarania klubu bez karania piłkarzy to to by było najodpowiedniejsze a i prawdopodobnie najmoralniejsze rozwiązanie.MaxACM pisze:A nie sądzisz że stworzy się proceder jak ukarane zostanie tylko kierownictwo? Kolejne nastepne będzie mogło znów "kręcić wałki" Tak to nie wina piłkarzy....ale właśnie klub - piłkarze skorzystali na tym że Moggi "ustawiał gry" (przypuszczenie - bo od tego jest sad).

- wickerman
- Juventino
Zgadza się, ale co złego widzisz w tym, że karane będzie tylko kierownictwo?? Jeżeli kara będzie odpowiednio surowa (pare lat więzienia i to nie w zawieszeniu) to będzie to chyba całkiem niezły powód na przyszłość żeby jednak nie kręcić... A tak Juve zostanie zdegradowane i na ładne pare lat wyleci z europejskiej czołówki, natomiast Moggi zapewne uniknie poważniejszej kary... Nie widze tu sprawiedliwości :?A nie sądzisz że stworzy się proceder jak ukarane zostanie tylko kierownictwo? Kolejne nastepne będzie mogło znów "kręcić wałki" Tak to nie wina piłkarzy....ale właśnie klub - piłkarze skorzystali na tym że Moggi "ustawiał gry" (przypuszczenie - bo od tego jest sad).
- MaxACM
- Milanista
A tak właśnie klub nauczony zdarzeniami będzie kontrolował to co robią pracownicy klubu. Ja to widze jednak tak: pracownik klubu - kręcił dla klubu - klub ponosi odpowiedzialność. Gdyby klub nie miał korzyści z "nieprawidłowości" to rozumiem. Było innaczej (oczywiście o wszystkim zadecyduje sąd a nie my kibice).wickerman pisze: A tak Juve zostanie zdegradowane i na ładne pare lat wyleci z europejskiej czołówki, natomiast Moggi zapewne uniknie poważniejszej kary...
- LordJuve
- Juventino
O Boże, dyrekcja wielkiej korporacji kręcila, afera wyszla na jaw i za to maja zaplacic wszyscy pracownicy, nawet sprzataczki czy bezposredni winowajcyMaxACM pisze:A tak właśnie klub nauczony zdarzeniami będzie kontrolował to co robią pracownicy klubu. Ja to widze jednak tak: pracownik klubu - kręcił dla klubu - klub ponosi odpowiedzialność. Gdyby klub nie miał korzyści z "nieprawidłowości" to rozumiem. Było innaczej (oczywiście o wszystkim zadecyduje sąd a nie my kibice).wickerman pisze: A tak Juve zostanie zdegradowane i na ładne pare lat wyleci z europejskiej czołówki, natomiast Moggi zapewne uniknie poważniejszej kary...

I nie chce tu bronic mojego ukochanego klubu, nie ma roznicy, czy chodzi o Juve, Milan, Barce czy polska Odre Wodzislaw :!:
EDIT
Jasiek a skad wiesz, ze ktos zezwalal Luckowi na te dzialania

Ostatnio zmieniony 26 czerwca 2006, 22:42 przez LordJuve, łącznie zmieniany 1 raz.
- Jasiek-x
- Juventino
Wg mnie kare powinno ponieśc Juve i Moggi. Dlaczego? Bo Luckowi zachciało sie bawić w zapewniane zwycięstw, a Juve za to, że nikt inny tego nie zabraniał. Co z tego, że Lucek stworzył potege Juve... ale klub powinien byc z nim szczerzy, ale nie był i mamy to co mamy. Poza tym Juve może pozbyc sie ze składu kilku gwiazdek, które zaczynaja pokazywac kim to one nie są. Czas oczyścic klub z fałszywych graczy i pozostawić szczerze oddanych jednym barwom klubowym. Dla mnie relegacja Juve nie jest zła, ważne zachowanie mistrzostw. A zwalanie winny na Moggiego jest bezsensowne, bo bedzie świadczyło o tym, że boimy się ponieśc konsekwencje za to, ze wcześniej zezwalalismy na jego przekręty.
- MaxACM
- Milanista
Tak...typowa hipokryzja....to dzięki Moggiemu klub mógł zdobywać punkty...tylko dla przyjemności Moggiego. Następnym razem może nie zatrudni klub ludzika pokroju Moggiego.Lord_ Juve pisze:O Boże, dyrekcja wielkiej korporacji kręcila, afera wyszla na jaw i za to maja zaplacic wszyscy pracownicy, nawet sprzataczki czy bezposredni winowajcyZgadzam sie z przedmowca, to nie jest kara dla Moggiego, ale dla klubu, Lucek sie wywinie a za jego przekrety zaplaci Juve i nie piscie mi w tym momecie, ze Moggi dzialal w interesie klubu - on dzialal w SWOIM interesie i powinien dostać SWOJĄ kare :!:
Nikt...jak ukaraja klub.Lord_ Juve pisze:Wysokie kary dla takich jak Lucek i NIKT sie nie odwazy juz w ten sposob dzialac
- LordJuve
- Juventino
A co ma Moggi do klubu? A moze Moggi to w glebi serca milanista i chcial dopiec Juve?MaxACM pisze:Tak...typowa hipokryzja....to dzięki Moggiemu klub mógł zdobywać punkty...tylko dla przyjemności Moggiego. Następnym razem może nie zatrudni klub ludzika pokroju Moggiego.Lord_ Juve pisze:O Boże, dyrekcja wielkiej korporacji kręcila, afera wyszla na jaw i za to maja zaplacic wszyscy pracownicy, nawet sprzataczki czy bezposredni winowajcyZgadzam sie z przedmowca, to nie jest kara dla Moggiego, ale dla klubu, Lucek sie wywinie a za jego przekrety zaplaci Juve i nie piscie mi w tym momecie, ze Moggi dzialal w interesie klubu - on dzialal w SWOIM interesie i powinien dostać SWOJĄ kare :!:
Nikt...jak ukaraja klub.Lord_ Juve pisze:Wysokie kary dla takich jak Lucek i NIKT sie nie odwazy juz w ten sposob dzialac

Bo pomysl teraz tak logicznie, co grozi Luckowi, to przeciez on jest zrodlem i przyczyna tego wszystkiego - teraz pomysl, czy kara Moggiego jest adekwatna do kary dla Juve? Czy TO jest sprawiedliwosc

- MaxACM
- Milanista
Lord...niezłe niezłeLord_ Juve pisze:A co ma Moggi do klubu? A moze Moggi to w glebi serca milanista i chcial dopiec Juve?

Póki klubu nie złapią to jest wszystko ok...a jak wpadnie...to wszystko na niego...bo tak wygodniej.Lord_ Juve pisze:Teraz Lucek cieszy sie, ze jest jeszcze slawniejszy, ma kupe kasy i nie obchodzi go praktycznie nic, bo za wszystko zaplaci Juve a on wyda troche zaskurniakow i juz bedzie wolny - takie postepowanie TYLKO napawa takich jak Moggi optymizmem i daje poczucie bezkarnosci, bo przeciez jest klub, ktory za wszystko zaplaci...
A co ma powiedziec kibic Milanu...za jakiegoś Meaniego który jest "nikim" moze dostac po łapach właśnie klub.Lord_ Juve pisze:Bo pomysl teraz tak logicznie, co grozi Luckowi, to przeciez on jest zrodlem i przyczyna tego wszystkiego - teraz pomysl, czy kara Moggiego jest adekwatna do kary dla Juve? Czy TO jest sprawiedliwosc
- LordJuve
- Juventino
No wlasnie wygodniej, a moze ci zli ludzie za duzo wygod juz w zyciu majaMaxACM pisze:Lord...niezłe niezłeLord_ Juve pisze:A co ma Moggi do klubu? A moze Moggi to w glebi serca milanista i chcial dopiec Juve?
Póki klubu nie złapią to jest wszystko ok...a jak wpadnie...to wszystko na niego...bo tak wygodniej.Lord_ Juve pisze:Teraz Lucek cieszy sie, ze jest jeszcze slawniejszy, ma kupe kasy i nie obchodzi go praktycznie nic, bo za wszystko zaplaci Juve a on wyda troche zaskurniakow i juz bedzie wolny - takie postepowanie TYLKO napawa takich jak Moggi optymizmem i daje poczucie bezkarnosci, bo przeciez jest klub, ktory za wszystko zaplaci...
A co ma powiedziec kibic Milanu...za jakiegoś Meaniego który jest "nikim" moze dostac po łapach właśnie klub.Lord_ Juve pisze:Bo pomysl teraz tak logicznie, co grozi Luckowi, to przeciez on jest zrodlem i przyczyna tego wszystkiego - teraz pomysl, czy kara Moggiego jest adekwatna do kary dla Juve? Czy TO jest sprawiedliwosc

No wlasnie, Ty jestes kibicem Milanu, roznica miedzy nami jest taka, ze w takiej samej sytuacji tylko, ze zamiast Juve bylby Milan mowilbym to samo co teraz, bo jak juz napisalem wczesniej mi roznicy nie robi jaki klub jest w takiej krzywdzacej sytuacji, a tobie niestety tak...

- MaxACM
- Milanista
Czytałem ostatnio dużo o tottonero. Wcale sie nie dziwię ze wtedy skazano klub. Wcale nie zdziwią mnie wyroki które zapadną niedługo. Tak jest jak sie oszukuje...jest "albo albo". Mam Tobie teraz powiedzieć że jest mi szkoda Juve? Moja to wina że oskarżono oba kluby? Jak Milan również spadnie nie będę krzyczał że "to niesprawiedliwe". Zamiast krzyczeć kto popełnił większe błędy "walnijmy sie w pierś"...jak uznają winy obu klubów.Lord_ Juve pisze:No wlasnie, Ty jestes kibicem Milanu, roznica miedzy nami jest taka, ze w takiej samej sytuacji tylko, ze zamiast Juve bylby Milan mowilbym to samo co teraz, bo jak juz napisalem wczesniej mi roznicy nie robi jaki klub jest w takiej krzywdzacej sytuacji, a tobie niestety tak...
- Jasiek-x
- Juventino
Lord_Juve - nie wiem, ale to bardzo prawdopodobne. Miał dużą władze, ale nad nim tez stali inni i on z pewnością był kontrolowany albo i nie. Więc i tak można znaleźć rzecz, którą zaniedbano i która spowodowała, że bedziemy ukarani.
MaxACM - podobaja mi się twoje słowa, tylko ilu bedzie takich waszych kibiców, którzy pogodza się z dużą karą. Bo Juventini raczej sa juz przygotowani na kibicowanie Juve w serie B a nawet C.
MaxACM - podobaja mi się twoje słowa, tylko ilu bedzie takich waszych kibiców, którzy pogodza się z dużą karą. Bo Juventini raczej sa juz przygotowani na kibicowanie Juve w serie B a nawet C.
Ostatnio zmieniony 27 czerwca 2006, 09:21 przez Jasiek-x, łącznie zmieniany 1 raz.
- Mr Cezary
- Juventino
MaxACM => podoba mi się Twój obiektywizm
Z bólem serca muszę się z Tobą zgodzić, że Moggi działał w interesie klubu... i nic tego nie zmieni...
Mógł się wcześniej zastanowić, jakie konsekwencje później może ponieść klub :doh: A teraz? Teraz i tak wyjdzie na tym bez szwanku...
- M!chal
- Juventino
Jeżeli teraz nie ukarają Juve to będzie to oznaczało, że Potężne kluby są bezkarne, a tak nie może być!!!! To przykre, ale powinni ukarac Juventus i pozostałe zamieszane kluby, aby w przyszłości nie zdarzały się takie rzeczy... Ale my prawdziwi kibice Starej Damy będziemy z nimi nawet w serie B.