Afery ciąg dalszy...

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ
wloski

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 czerwca 2006, 13:52

Jezzo pisze:chciałem was zapytać jakie to uczucie
To jest takie same uczucie jak Madritisa nie może zaznać smaku zwycięstwa bodajże od 3 sezonów 8) .
Jezzo pisze:lada moment zabiorą wam mistrzostwo
Scudetto jest nasze i wygraliśmy je walką. Wiecej nie mam do powiedzenia.
Jezzo pisze:zrelegują do niższej klasy rozrywkowej
No to co ? Wydostaniemy się z niej i to po częsci pokaże siłe naszej druzyny.
Jezzo pisze:sprzedadzą wszystkich najlepszych zawodników
Nie sprzedadzą, bo sami odejdą, bo tacy są pieniądze, pieniądze, pieniądze. Zostaną jedynie wierni i kochający klub jak kapitan Del Piero czy Fabio Cannavaro przypominam jest kapitanem Azzurrich i pokazuje, że on dla piłki i klubu potrafi nawet porzucić pieniądze.
Jezzo pisze:już na zawsze przypną łatkę, że Juventus to krętacze
Wiesz sprawa Mialnu i Lazio w latach 80-tych, też tak samo śmierdziała. Czy dziś te kluby nazywają krętaczami!? NIE!

Z drugiej strony, Juventus to największa liczba kibiców i poprostu inni zazdroszczą sukcesów i wiecznie nasz klub nazywaja od najgorszych. Jaki klub tacy kibice. Dawno nie widzialem normalnego kibica Interu, Romy czy Milanu. Na pilka.pl własnie tacy szaleją, mistrz Zaza to konstruktywny człowiek i naprawdę potrafi wszystkich kibiców poderwać do walki z naszym klubem.
Jezzo pisze:to zemsta za to naśmiechiwanie się przez ostatnie 3 sezony z Realu
Ja się nie śmialem to normalne, że taki klub jak Real gra tak słabo. Od dawna widzialem u nich slabość. Każdy się ich jedynie bał i słabo psychicznie podchodził do meczów, a oni tacy grozni nie byli. Wystarczyło mieć dobrego napastnika, a mecz był praktyczynie wygrany. Hierro, Helguera, Ramos to zawodnicy, ktorzy poprostu pochodzą z Hiszpanii i w genach brakuje im walki w obronie, pamiętam jak Del Piero kręcił waszymi niemiłosiernie. Brak mi słów.

PS. Wogule co ty tutaj robisz? Są strony Realu, tam nas nie ma. A po drugie na forum lubie spokój, przychodzi mi potem taki Realowiec i zaczyna kłótnie. Założe się, że twój post nie zostanie zostawionyi potoczą sie komentarze. A jeśli nie to znaczy, że olewają takich jak ty.

M.

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 czerwca 2006, 15:25

Jezzo pisze:jak lada moment zabiorą wam mistrzostwo
A to nie jest jeszcze przesądzone.
Jezzo pisze:zrelegują do niższej klasy rozrywkowej
Tu ciężko, ale widzę i pozywtyne strony takiej decyzji.
Najlepsi zostaną. Odejdą szmaty.
Jezzo pisze:już na zawsze przypną łatkę, że Juventus to krętacze ?
Nie powiedziałbym. Choć znajdą się i tacy, którzy będą to wypominać. Np. żeby podleczyć kompleksy.

:roll:
wloski

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 czerwca 2006, 15:49

Diego pisze:
Najlepsi zostaną. Odejdą szmaty.
Ja napisalem to inaczej, ale miałem to samo na myśli. Taka jest prawda. Zostaną Ci, którzy czują przywiązanie do barw. Zobaczycie jeśli spadniemy, bedą wielkie rozczarowania, jak np. Buffon, który wygląda na super gościa, Juventus dał mu wszystko, ale on odejdzie do Milanu, jedynie po to, by powiększać własny budżet. To samo Trezeguet, Zambrotta, którego także nie rozumie, Juventus dał mu wszystko, ale odejdzie, bo kasa ważniejsza.

Wspominając pieniądze i problemy, to przecież Shevchenko odeszedł, bo Milan też jest w to zamieszany. Wolal uciekać teraz niż później. U nas na kase lecą i to widać już od dawna, tacy piłkarze jak Ibrahimovic, Emerson czy Vieira, kto jest jego fanem, to powinnien rozważać czy przyznawać się do swojego idola, bo ja bym takiego nie chciał. Żyją z dnia na dzień z myslą o pieniądzach. OK, kończe tą wyliczankę, bo robi mi się źle na temat tej afey.

Cyrklus

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 czerwca 2006, 15:55

http://www.gazzetta.it/Calcio/Altro_Cal ... ombo.shtml

Szczerze powiedziawszy to nie znam języka włoskiego. Przetłumaczyłem jedynie część tekstu na język angielski za pomocą translatora, a później na polski. Jednak sam tytuł jasno wskazuje. Gazetta Dello Sport jest już pewna wyników śledztwa. Prosiłbym o przetłumaczenie tekstu.

Ti amo Juventus! Per Sempre! :(

Marcello Lippi ritornare!
Pawel_GL

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 czerwca 2006, 16:01

http://www.juvepoland.com/news.php?id=5770

z tego news'a wygląda na to, że Viola ma na koncie więcej przekrętów, a Lazio tyle samo (liczę mecze). Jest na forum jakiś prawnik który mi powie, czy to oznacza, że jeśli np. relegują Juventus, Lazio i Fiorentine to już nie będą mogli odebrać na mistrzostw bo nie byśmy wtedy mieli gorszą karę niż oni?

Obrazek
Obrazek
klsmkr

Interista
Interista

Nieprzeczytany post 24 czerwca 2006, 16:05

wloski pisze:np. Buffon, który wygląda na super gościa, Juventus dał mu wszystko, ale on odejdzie do Milanu, jedynie po to, by powiększać własny budżet. To samo Trezeguet, Zambrotta, którego także nie rozumie, Juventus dał mu wszystko, ale odejdzie, bo kasa ważniejsza.
Ja bym byl troche ostrozniejszy w ocenach tych ludzi. Przeciez tu nie chodzi tylko o kase, ale tez o kwestie czysto sportowe. Dla tych pilkarzy pobyt w nizszej klasie rozgrywkowej moglby oznaczac pozegnanie z reprezentacja, nie mowiac juz o tym, ze trudniej sie rozwijac grajac ze slabszymi rywalami.

A pieniadze? A czy ludzie wyjezdzajacy z Polski za granice dlatego, ze tam maja szanse zarobic cztery razy wiecej to tez szmaty?

wloski

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 czerwca 2006, 16:20

klsmkr pisze:A pieniadze? A czy ludzie wyjezdzajacy z Polski za granice dlatego, ze tam maja szanse zarobic cztery razy wiecej to tez szmaty?
Dobrze, że rozpatrzyłeś to. Jednak poziom sportowy w Wiśle, a w Kaiserslautern był większy dla Kosowskiego. U nas walczył o mistrza kraju i w pucharach. Za granicą siedział na ławie w przeciętniaku. A co do kasy to zarobił tyle samo, co stracił. Bo ja jak by u nas grał to może poszedłby do innego klubu np. Niemieckiego, w którym by się wypromował i poszedłby np. do Hiszpanii i tak jedziemy dalej do coraz lepszych klubów.

PS. Oczywiście to był jeden przykład, który mi siedział w głowie i przypuszczenia z tym zawodnikiem związane.

wojti-s

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 24 czerwca 2006, 16:27

klsmkr pisze:
wloski pisze:np. Buffon, który wygląda na super gościa, Juventus dał mu wszystko, ale on odejdzie do Milanu, jedynie po to, by powiększać własny budżet. To samo Trezeguet, Zambrotta, którego także nie rozumie, Juventus dał mu wszystko, ale odejdzie, bo kasa ważniejsza.
Ja bym byl troche ostrozniejszy w ocenach tych ludzi. Przeciez tu nie chodzi tylko o kase, ale tez o kwestie czysto sportowe. Dla tych pilkarzy pobyt w nizszej klasie rozgrywkowej moglby oznaczac pozegnanie z reprezentacja, nie mowiac juz o tym, ze trudniej sie rozwijac grajac ze slabszymi rywalami.

A pieniadze? A czy ludzie wyjezdzajacy z Polski za granice dlatego, ze tam maja szanse zarobic cztery razy wiecej to tez szmaty?
Ja bym Polski do Juventusu nie porównywał. U nas w kraju panuje taki syf jakiego w calcio nigdzie nie będzie ( oglądał ktoś ostatnio na TVN'ie o prywatyzacji PZU :?: ). U nas ludzie młodzi nie mają szans przebicia; brak miejsc pracy a jak się już takowa znajdzie to za psie pieniądze. Nie ma się co dziwić że studenci wyjeżdżają. Podobnie jest w polityce - non stop te same mordy tylko im sie partie zmieniają :?

Co do Juve - nikt za psie pieniądze tam nie gra, nikt nie jest ograniczany przez klub. Poza tym w przypadku spadku do Serie B od razu awansujemy i nie powiedziałbym, że gra w biało-czarnych barwach we włoskiej 2 lidze może oznaczac pożegnanie z reprą. Juventus jest klubem któremu wszyscy się przyglądają i uważam, ze o takim np. Trezeguet'cie nikt by nie zapomnial z tego powodu że Juve spadło a on pozostał na pokładzie. A pilkarze którzy odejdą uczynią to zapewne z takich powodów:
1) chcą wiecej zarabiać
2) po co grać w Juve w Serie B
3) pograją sobie w LM przechodząc do innego klubu
4) na prośbe klubu, który na ich sprzedaży będzie chciał zyskać troche kasy ( myśle tutaj zwłaszcza o Emersone, Vieirze, Ibrahimovicu)

Ponadto wiele zalezy od tego kto będzie naszym trenerem w nadchodzacycm sezonie ( oby nie Capello :pray: ) bowiem to on będzie decydował jak nowy Juventus ma wygladać.

fazzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 24 czerwca 2006, 16:30

klsmkr pisze:

tak ale ludzie wyjezdaja z polski bo maja malo i cha zarobic a oni maja juz i tak tyle siana ze do konca zycia nie musza sie martwic...

klsmkr

Interista
Interista

Nieprzeczytany post 24 czerwca 2006, 18:58

Dla mnie sytuacja jest prosta: kontrakt pomiedzy klubem a zawodnikiem, jak kazda umowa, zoobowiazuje obydwie strony do pewnych dzialan. Pilkarz ma starac sie grac na 100%, a zarzad klubu ma podejmowac takie czynnosci, ktore pomoga wykorzystac umiejetnosci tego pilkarza w celu osiagniecia wyniku sporotwego. Jezeli pilkarz "wypruwa flaki" na boisku, a nagle okazuje sie, ze czesc zarzadu oszukiwala i teraz druzyna poniesie konsekwencje, to nie rozumiem, dlaczego pilkarz mialby byc lojalny wobec tych ludzi? Wiem, ze sa kibice, ale jest tez rodzina, reprezentacja, sa wlasne marzenia. I jest duza kasa dla klubu za transfer tego zawodnika, o czym niektorzy chyba zapominaja.

herr_braun

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 czerwca 2006, 19:04

klsmkr pisze:Dla mnie sytuacja jest prosta: kontrakt pomiedzy klubem a zawodnikiem, jak kazda umowa, zoobowiazuje obydwie strony do pewnych dzialan. Pilkarz ma starac sie grac na 100%, a zarzad klubu ma podejmowac takie czynnosci, ktore pomoga wykorzystac umiejetnosci tego pilkarza w celu osiagniecia wyniku sporotwego. Jezeli pilkarz "wypruwa flaki" na boisku, a nagle okazuje sie, ze czesc zarzadu oszukiwala i teraz druzyna poniesie konsekwencje, to nie rozumiem, dlaczego pilkarz mialby byc lojalny wobec tych ludzi? Wiem, ze sa kibice, ale jest tez rodzina, reprezentacja, sa wlasne marzenia.
Niestety prawda. Ale można też pożegnać się z klubem z honorem, dając znać, że nie był tylko kolejnym pracodawcą w karierze. Zobaczymy...

Medi

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 czerwca 2006, 21:05

klsmkr pisze:. I jest duza kasa dla klubu za transfer tego zawodnika, o czym niektorzy chyba zapominaja.
Nieprawda, jeśli dojdzie do degradacji klubu to zawodnicy odejdą praktycznie za bezcen.

cyrklus - daj sobie spokój z gazzetta dello sport, nic tam nie wyczytasz, oprócz tego, że usilnie próbują ratować tyłek Milanowi.

klsmkr

Interista
Interista

Nieprzeczytany post 24 czerwca 2006, 21:20

Medi pisze:Nieprawda, jeśli dojdzie do degradacji klubu to zawodnicy odejdą praktycznie za bezcen.
Byc moze. Nie znam sie na kontraktach sportowcow, ale wydawalo mi sie, ze w przypadku duzych klubow takie klauzule maja male znaczenie, tzn. zawodnikom bardziej zalezy na innych zapisach i kluby na tym korzystaja. Ale skoro to sa tylko moje domysly, a Ty prawdopodobnie posiadasz jakas wiedze na ten temat to nie zamierzam sie klocic.

baker

Milanista
Milanista
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 czerwca 2006, 21:54

Medi pisze:daj sobie spokój z gazzetta dello sport, nic tam nie wyczytasz, oprócz tego, że usilnie próbują ratować tyłek Milanowi.
Takie zdanie bardzo latwo napisac. Moze przedstawisz jakies fakty na jego potwierdzenie?
Poza tym jak jakas gazeta moze "uratowac tylek" danemu klubowi? Teraz gazety sobie jedynie spekuluja na podstawie raportu prokuratury. Nikomu te spekulacje ani nie pomoga ani nie zaszkodza.
Poza tym jak Gazzetta ma niby pomagac Milanowi skoro sama sugeruje, ze rossonerim grozi degradacja?

" Znam twoje czyny, że ani zimny , ani goracy nie jestes. Obys byl zimny albo goracy! A tak, skoro jestes letni i ani goracy, ani zimny, chce cie wyrzucic z mych ust." Apokalipsa
Medi

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 czerwca 2006, 22:38

baker pisze:
Medi pisze:daj sobie spokój z gazzetta dello sport, nic tam nie wyczytasz, oprócz tego, że usilnie próbują ratować tyłek Milanowi.
Takie zdanie bardzo latwo napisac. Moze przedstawisz jakies fakty na jego potwierdzenie?
Poza tym jak jakas gazeta moze "uratowac tylek" danemu klubowi? Teraz gazety sobie jedynie spekuluja na podstawie raportu prokuratury. Nikomu te spekulacje ani nie pomoga ani nie zaszkodza.
Poza tym jak Gazzetta ma niby pomagac Milanowi skoro sama sugeruje, ze rossonerim grozi degradacja?
Nie, gazeta sugeruje, że Milanowi zostaną odebrane od 13 do 20 punktów podkreślając, iż nie przeszkodzi im to w uczestnictwie w Lidze Mistrzów :shock:
... kpina w żywe oczy...

Gazety mają bardzo duży wpływ na opinie publiczną. Dzięki temu, że minimalizowali udział Milanu w całej aferze musieliśmy wysłuchiwać przez ponad miesiąc milanistów, że to wszystko wina Juventusu, który za wszelką cenę chce ich wmieszać w skandal :shock:

A ratowaniem tyłka Milanowi zajął się Palazzi, który po otrzymaniu relacji Borrellego potwierził zarzuty stawiane Juve, Lazio i Fiorentinie ale nie zarzuty stawiane Milanowi a konkretnie Gallianiemu.

Wystarczy troche poczytać baker...

ODPOWIEDZ