Czyżby jednak Deschamps ???
- Gregor del Ptasior
- Juventino
Wygląda na to, że możliwość odejścia Capello do Realu jest coraz bardziej REALna (:P) Co więcej, prasa już znalazła następcę dla Don Fabio. Spekulacje, że może nim być były wybitny piłkarz Starej Damy - Didier Deschamps, krążą już od dłuższego czasu. Teraz jednak wydaje się to bardziej prawdopodobne niż kiedyś.
Oto link do artykułu na seriea.pl:
http://seriea.pl/index.php?strona=news&id=61605
Jeśli o mnie chodzi, to nigdy nie ukrywałem, że nie jestem wielbicielem Capello. Bardzo mnie jego odejście ucieszy. Jeśli natomiast chodzi o nowego szkoleniowca, to byłbym zachwycony osobą Didiera. Widać, że on kocha nasz klub. Sam się proponuje na to stanowisko. Czuję, że on może być tym, który przywróci nam prymat w Europie. Oby te informacje się potwierdziły i od nowego sezonu DD pracował w Juve... Tam gdzie jego miejsce
Oto link do artykułu na seriea.pl:
http://seriea.pl/index.php?strona=news&id=61605
Jeśli o mnie chodzi, to nigdy nie ukrywałem, że nie jestem wielbicielem Capello. Bardzo mnie jego odejście ucieszy. Jeśli natomiast chodzi o nowego szkoleniowca, to byłbym zachwycony osobą Didiera. Widać, że on kocha nasz klub. Sam się proponuje na to stanowisko. Czuję, że on może być tym, który przywróci nam prymat w Europie. Oby te informacje się potwierdziły i od nowego sezonu DD pracował w Juve... Tam gdzie jego miejsce

- eLeM
- Juventino
Nie tyle ucieszy co nie będe za nim płakał
Ale zamiast Dechampsa wolałbym podebrać Romie Spalettiego
Albo Ruskim Hiddinka
Nie jestem pewien czy trener który poza sensacyjnym dojściem do finału LM za dużo jeszcze nie ździałał poradziłby sobie z tak wysokimi progami jakim jest Juventus.

- mesju
- Qualità Juventino
Osobiście nie jestem przekonany czy to będzie dobry ruch... Deschamps miał jeden dobry sezon, ale ostatnio nie ma jakiś super wyników. A nam przeciez zależy na tym, aby królować w Europie jak najdłużej
Póki co mamy Capello. Narazie jeszcze jesteśmy w SeireA i po raz kolejny powtarzam: poczekajmy na to, co powie sąd. Ale dobrze mieć jakąś alternatywe (w razie czego) :-D
Póki co mamy Capello. Narazie jeszcze jesteśmy w SeireA i po raz kolejny powtarzam: poczekajmy na to, co powie sąd. Ale dobrze mieć jakąś alternatywe (w razie czego) :-D
- The_Sickness
- Juventino
Ja jestem za... z dotychczasowych spekulacji na temat przyszłych trenerów Juve, najbardziej chciałbym, aby Juve zatrudniło Deschampsa. Jest to były Juventinho i jest nadzieja, ze związe się z klubem na dłuzej i razem z nim odniesie sukces.
@mJaUcViEej Deschamps dotarł z monaco do finału LM, mając zgraną druzynę, nie naszpikowaną gwiazdami. Miał o tyle trudniejszą sytuację, co wielcy współcześni trenerzy, ze siłę zespołu opierał na zgraniu, a nie na indywidualnosciach.
Teraz w Juve, po ewentualnym spadku, będzie miał do dyspozycji i gwiazdy i młodzików. Z takiej mieszanki moze wyniknąć coś na prawdę niesamowitego.
@mJaUcViEej Deschamps dotarł z monaco do finału LM, mając zgraną druzynę, nie naszpikowaną gwiazdami. Miał o tyle trudniejszą sytuację, co wielcy współcześni trenerzy, ze siłę zespołu opierał na zgraniu, a nie na indywidualnosciach.
Teraz w Juve, po ewentualnym spadku, będzie miał do dyspozycji i gwiazdy i młodzików. Z takiej mieszanki moze wyniknąć coś na prawdę niesamowitego.
- Mr Cezary
- Juventino
Albo cos... niefunkcjonalnego... jak ktos dobrze zauwazyl wczesniej, nie jest powiedziane, ze tak mlody trener podobalu wyzwaniu, jakim jest Juventus. No ale.. ryzyk fizyk. Zobaczymy.The_Sickness pisze:Teraz w Juve, po ewentualnym spadku, będzie miał do dyspozycji i gwiazdy i młodzików. Z takiej mieszanki moze wyniknąć coś na prawdę niesamowitego.
- Vincitore
- Juventino
Deschamps to bardzo charyzmatyczny trener mimo swojej krótkiej kadencji. jak powiedział mJaUcViEej miał zaledwie jeden sezon dobry a teraz przycichł. Sądze jednak ze można mu dać szanse, w Monaco udało mu się dojść do finału Pucharu Europy. Co do Capello to mam dość genialnego startu i zadyszki w połowie sezonu, osobiście widziałbym Hiddinka.
Ostatnio zmieniony 20 czerwca 2006, 16:28 przez Vincitore, łącznie zmieniany 1 raz.
- ADAMJUVENTUSPL
- Juventino
Obecnie Deschamps nikogo nie trenuje i dlatego jest o nim cicho. A z Monaco walczył nie tylko o LM, ale równiez o mistrzostwo Francji, niestety nie udało mu się przerwać passy Lyonu, ale był bardzo blisko.
Monaco ma problemy finansowe i najlepsi zawodnicy zostali posprzedawani, więc nie było szans że Deschamps znów bedzie walczył z tą drużyną o najwyższe cele, podał się do dymisji.
Ja jestem za wierzę w tego trenera, zresztą Lippi jak do nas przychodził też chyba nie był jakimś znanym trenerem i nie miał większych sukcesów na kącie.
Monaco ma problemy finansowe i najlepsi zawodnicy zostali posprzedawani, więc nie było szans że Deschamps znów bedzie walczył z tą drużyną o najwyższe cele, podał się do dymisji.
Ja jestem za wierzę w tego trenera, zresztą Lippi jak do nas przychodził też chyba nie był jakimś znanym trenerem i nie miał większych sukcesów na kącie.
Są trzy rzeczy które kocham Rodzina,Bóg oraz Juventus
"Łatwej jest wygrać drużynie zgranej, choć bez gwiazd, niż jedenastu niezgranym z sobą megapiłkarzom"
Alessandro Del Piero
"Łatwej jest wygrać drużynie zgranej, choć bez gwiazd, niż jedenastu niezgranym z sobą megapiłkarzom"
Alessandro Del Piero
- The_Sickness
- Juventino
Być moze brak mu doświadczenia bo jako trener funkcjonuje od 2001?, ale jestem gotów obdarzyć go kredytem zaufania, jezeli ma to zaowocować sukcesami w przyszłości. Kto nie ryzykuje, ten nie ma ...Mr Cezary pisze:Albo cos... niefunkcjonalnego... jak ktos dobrze zauwazyl wczesniej, nie jest powiedziane, ze tak mlody trener podobalu wyzwaniu, jakim jest Juventus. No ale.. ryzyk fizyk. Zobaczymy.The_Sickness pisze:Teraz w Juve, po ewentualnym spadku, będzie miał do dyspozycji i gwiazdy i młodzików. Z takiej mieszanki moze wyniknąć coś na prawdę niesamowitego.
- wojti-s
- Juventino
Lippi jak przychodził do Juve też nie miał osiągnięc. A Deschamps przynajmniej do finału LM doszedłMr Cezary pisze:Albo cos... niefunkcjonalnego... jak ktos dobrze zauwazyl wczesniej, nie jest powiedziane, ze tak mlody trener podobalu wyzwaniu, jakim jest Juventus. No ale.. ryzyk fizyk. Zobaczymy.The_Sickness pisze:Teraz w Juve, po ewentualnym spadku, będzie miał do dyspozycji i gwiazdy i młodzików. Z takiej mieszanki moze wyniknąć coś na prawdę niesamowitego.

Poza tym ma 37 lat a to przynajmniej gwarantuje, że bez problemu dogada się z piłkarzami. Ba, nie jeden z grajacych u nas pamięta jego występy w Juve toteż szacunek zapewniony i jakże pozytywny obraz wśród piłkarzy. Dlatego jestem jak najbardziej za. Poza tym Didier to młoda krew wśród trenerów a tego nam trzeba. Nie potrzebujemy schematów gry z lat 80-tych. Potrzeba nam czegoś nowego, nowych rozwiązań taktycznych, a takowymi dysponują trenerzy młodzi, nie bojący się zaryzykować. Mam nadzieje, że Deschampsa zobaczę w 1 kolejce nowego sezonu jako trenera Juve

- Gregor del Ptasior
- Juventino
No więc właśnie. Jeszcze niedawno DD był kolegą z boiska niektórych piłkarzy. Z pewnością łatwiej byłoby się z nimi dogadaćwojti-s pisze:Poza tym ma 37 lat a to przynajmniej gwarantuje, że bez problemu dogada się z piłkarzami. Ba, nie jeden z grajacych u nas pamięta jego występy w Juve toteż szacunek zapewniony i jakże pozytywny obraz wśród piłkarzy.

- DamKam
- Juventino
Didier Deschamps
Ja jestem na TAK :!: Tak jak niektorzy moi poprzednicy, tak i ja twierdze, ze przydalby sie nam trener... jakby to ujac... bardziej nowoczesny
Poza tym jest to byly pilkarz tego klubu i powinien go znac. Rowniez wsrod wielu osob powinien miec dosc duzy autorytet. Ogolnie uwazam, ze jest to dosc dobry trener, po tym co osiagnal np. z Monaco i moim zdaniem smialo moglby zastapic Capello, ktorego nie darze takim uczociem jak Marcello 

- Kamil de Lellias
- Juventino
Mnie dodatkowo cieszy jeszcze jeden aspekt tej calej sprawy...Mianowicie gdyby druzyne z nim prowadzili: Conte, Rampulla, Ferrara, Pessotto.... to wrocilaby grupa trzymajaca wladze w Juve ladnych pare lat temu...Chociaz chyba bardziej sie teraz kieruje sentymentem niz obiektywna ocena...Wydaje mi sie jednak ze powinno sie dac szanse Francuzowi, ta druzyna ktora teraz jest juz raczej nie zdziala duzo, wiec najwyzszy czas zaczac wszystko od (prawie) nowa...
p.s.
odezwalem sie pierwszy raz od 2 lat:D
p.s.
odezwalem sie pierwszy raz od 2 lat:D
- Dragon
- Qualità Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 5 razy
Tomek1900 pisze:Deshampem
eLeM pisze:Dechamps
eLeM pisze:Dechampsa
:roll:Pelson pisze:Deschampes

Powoli szykuję się na ewentualne odejście Capello. Wiemy, że w każdej chwili nie zawaha się od nas odejść i zostawić, tak jak to zrobił z romą. W sumie nie ma on kompletnie pomysłu na LM, a o tym marzymy od lat. Zresztą nigdy nie zaskarbi sobie w kibicach 100% sympatii.
Nie wiem czy nie zawcześnie na wyzwanie na dla naszego byłego juventino, robią na pewno wrażenie ewentuale nazwiska jakie by z nim współpracowały.
Zobaczym co czas pokaże.

- Gregor del Ptasior
- Juventino
Hehe... Widzę, że nie tylko mnie razi ta pisownia 
Co do pomysłu Capello na LM, to nie do końca się zgodzę, że go nie ma. MA !!!! KUPOWAĆ DUŻO I DROGO !!! W realu ma szansę zawojować Europę. Tam wydadzą mnóstwo kasy na Joaquina, Manciniego, Gerrarda i inne wielkie gwiazdy. Jeżeli będzie miał do dyspozycji taki budżet, jakim dysponuje real, to wszystko jest możliwe. Jednak nie jest wielką sztuką budowanie drużyny za wielkie miliony i nie ma dodatkowo gwarancji, że sukces przyjdzie. Poza tym wielki trener (chociaż Capello dla mnie nim nie jest) czasem osiąga więcej, kiedy ma do dyspozycji gwiazdy mniejszego formatu. Pokazał to Mourinho. Z Porto wygrał LM, a z Chelsea coś nie idzie... Didier udowodnił, że z zawodników mniej znanych potrafi stworzyć myślącą drużynę i wypromować kilka gwiazd. Jestem absolutnie za DD !!!!!!!

Co do pomysłu Capello na LM, to nie do końca się zgodzę, że go nie ma. MA !!!! KUPOWAĆ DUŻO I DROGO !!! W realu ma szansę zawojować Europę. Tam wydadzą mnóstwo kasy na Joaquina, Manciniego, Gerrarda i inne wielkie gwiazdy. Jeżeli będzie miał do dyspozycji taki budżet, jakim dysponuje real, to wszystko jest możliwe. Jednak nie jest wielką sztuką budowanie drużyny za wielkie miliony i nie ma dodatkowo gwarancji, że sukces przyjdzie. Poza tym wielki trener (chociaż Capello dla mnie nim nie jest) czasem osiąga więcej, kiedy ma do dyspozycji gwiazdy mniejszego formatu. Pokazał to Mourinho. Z Porto wygrał LM, a z Chelsea coś nie idzie... Didier udowodnił, że z zawodników mniej znanych potrafi stworzyć myślącą drużynę i wypromować kilka gwiazd. Jestem absolutnie za DD !!!!!!!