Capello odejdzie!?! - chyba tak

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
madmax1897

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 czerwca 2006, 19:44

właśnie dostrzegłem pewien mały szczegół - otóż gdy Capello odchodził z Romy sprzedał do Juve swojego ulubieńca i najlepszego piłkarza - Emersona - jednak najpierw doszło do transferu a później do zmiany trenera teraz kupującym ma być Real a prawdopodobnie powędruje tam Emerson (ulubieniec trenera), Ibrahimović (kolejny pupilek Capello którego sprowadził i dał najwyższy kontrakt) oraz Zambrotta (jeden z kluczowych zawodników w zwycięstwach tego sezonu (bez złośliwości)) - jeżeli dojdzie do sprzedaży tych zawodników do Realu jestem przekonany że niedługo później powędruje za nimi nasz trenerek którego ja osobiście nie lubie i coraz mniej szanuje...

Mam tylko nadzieje że zawodnicy którzy deklarują pozostanie w Juve w razie ewentualnej degradacji nie zmienią nagle zdania co oznaczałoby że mówiąc te słowa mieli nadzieje na pozostanie w I lidze i zdobycie serc kibiców... Wierze tylko Aleksowi i Fabio Cannavaro...

Forza Alex i Fabio Cannavaro

Jest pewna doza ryzyka w sportach motorowych, zwłaszcza w Formule 1, ale to jej immanentny element.(...)Tak się składa, że ja za bardzo lubię to, co robię, żeby to rzucić. Nie mogę tego rzucić. To jest część mojego życia." -Ayrton Senna
eLeM

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 czerwca 2006, 19:50

Szczerze mówiąc to ani za żadnym z nich bym nie tęsknił. Emerson już jest spalony w moich oczach, Zlatanka nigdy w sumie nie lubiłem a Capello mimo ze sie głośno nie odzywa to szuka ucieczki jak szczur z tonącego okrętu. Z niewolnika nie ma pracownika a ta trójka najwyraźniej traktuje Juve tylko i wyłącznie jak pracodawcę.

A co do Zambrotty, nie wierzę że odejdzie... Nie wyobrażam sobie Juve bez niego :(

Więc Papa - nie są niezastąpieni
Ostatnio zmieniony 12 czerwca 2006, 19:57 przez eLeM, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
naros

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 czerwca 2006, 19:50

Szkoda by było gdyby do Realu poszli Puma, Zlatan i Zambro. Za Capello napewno bym nie płakał ale za tymi trzema zawodnikami chyba tak. :płaczę:

Obrazek
Un capitano c'è solo un capitano!!!
Mati

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 czerwca 2006, 19:55

Na pewno największą stratą było by odejście Zambrotty.Emerson jest ważnym graczem i osobiście również chciałbym aby został.Ibra ? Zależy z której strony patrzeć.Jest wspaniałym piłkarzem ale chyba nie Juventinim.Jego stratę zniosę.A co do Capello, to bardzo skomplikowana sprawa i są od tego inne tematy.

tabo89

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 czerwca 2006, 20:11

jesli wszyscy dochodza dlatego ze Juve jest zamieszane w skandal to wcale zadnego z nich nie zaluje bo oni tak naprawde wtedy potwierdza ze sa tu dla pieniedzy a nie kochaja ani troche zespolu. a taki zawodnikom mowimy do widzenia. wole takich pikarzy ktorzy tu sa z milosci.

Obrazek
Tomek1900

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 czerwca 2006, 20:30

Mam wielka nadzieje ze Capelo odejdzie z Juve wraz ze starymi graczami. Mam tez nadzieje z nowy zarzad podpisze kontrakt z Deshampem ,moze on zrobi cos z Juve ! Za pieniadze ze sprzedarzy starszych graczy mozna kupic mlodych graczy o wiele taniej i wyjdzie juve na tym lepij po paru sezonach :)

eLeM

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 czerwca 2006, 21:19

Tomek1900 pisze:Mam wielka nadzieje ze Capelo odejdzie z Juve wraz ze starymi graczami. Mam tez nadzieje z nowy zarzad podpisze kontrakt z Deshampem ,moze on zrobi cos z Juve ! Za pieniadze ze sprzedarzy starszych graczy mozna kupic mlodych graczy o wiele taniej i wyjdzie juve na tym lepij po paru sezonach :)
Jeśli transwery będą udane to góra po dwóch :smile:
A co do trenera to ja bym wolał Spalettiego (znowu podebrany Romie :prochno: ) Ale Dechamps też nie byłby niemile widziany :D

Obrazek
Henqo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 czerwca 2006, 21:36

Capello może odejść razem z Emersonem. Nie tęsknił bym za nim. Ibrahimovic jeszcze złapie formę i szkoda go sprzedawać. Zambrotty bardzo by mi było szkoda. Jest bardzo dobry, a te jego rajdy lewym skrzydłem :whistle: .

Obrazek
wojti-s

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 12 czerwca 2006, 23:02

Każdego da się zastąpić.

Zambrotte byśmy sprzedali napewno za sporo $ za które na spokojnie kupilibyśmy choćby Zaccardo ( widziałem go już kilka razy no i dzisiaj po raz kolejny wywarł na mnie pozytywne wrażenie ). Co do Zlatana... Przy Tonim to on sie chowa... Co do Emersona - powinien zwracać się do Pirlo przez słowo 'mistrzu'. Podobnie zresztą Capello chociażby do Hiddinka.

Jedynie Zambrotty byłoby szkoda no ale on też już troszke wiosen ma. Myśle, że jeśli nas zdegradują to będzie odpowiedni moment to wymiany części składu. Wartość Camora jest wysoka a ma 30 lat. Mamy Marchionniego. Za Zambrotte kupilibyśmu np. Zaccardo. Na środek obrony można dobrze spisującego się Bonere itd...

Mam nadzieje, że działacze i cały sztab szkoleniowy wkońcu nawiąże do nazwy klubu ( podobnie jak Internazionale :smile: tylko bardziej pozytywnie )

BartekGajda9

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 czerwca 2006, 07:54

Mnie osobiście najbardziej byłoby żal Zambortty ponieważ jest to wspaniały piłkarz. SZKODA byłoby go sprzedawać, jeszcze do Realu :?

Jesli chodzi o Emersona...dla mnie pan już się skończył dla Juve. Trzeba poszukać jego zastępcy.

Ibra - może nietaktem byłoby sprzedanie go, po jednym słabszym sezonie ponieważ może w tym odnaleźć forme i znowu bedzie ulubieńcem kibiców. Tylko, że w Serie A, nie niżej (jak mowil - odejdzie po degradacji)

Capello : Cóż, można na jego temat dużo mówić. Napewno jest jednym z najlepszych trenerów na świecie, ale wedlug mnie nie na taki klub jak Juve. Juve potrzebuje trenera, który ustawi drużynę pod kątem ofensywnym, nie defensywnym...(Może Juve nie grało zbyt defensywnie, ale nasza gra była monotonijna)

"To trochę dziwne, ale uwierzcie mi, w życiu nie popełniłem większego błędu", "Obecnie pracuję nad tym, żeby móc wrócić do Juventusu" - tak Canna WRACAJ !!
mesju

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 czerwca 2006, 13:00

tomek89-15 pisze:jesli wszyscy dochodza dlatego ze Juve jest zamieszane w skandal to wcale zadnego z nich nie zaluje bo oni tak naprawde wtedy potwierdza ze sa tu dla pieniedzy a nie kochaja ani troche zespolu. a taki zawodnikom mowimy do widzenia. wole takich pikarzy ktorzy tu sa z milosci.
Ty mówisz poważnie? :shock:
Jeśli masz zamiar składać drużynę z zawodników, którzy kochają swój zespół (tak jak Del Piero), to życzę powodzenia. Według mnie to jest niemożliwe. Większość piłkarzy jest karierowiczami. Dla nich zmiana zespołu to awans... szansa na większą kasę, większą sławę. Oczywiście są wyjatki takie jak Alex czy Canna, ale to tylko 2. A gdzie pozostała 9? Nigdy nie uda się usładać zespołu, który ma walczyć o najważniejsze trofea w Europie z samych zawodników, którzy kochają klub. Dla mnie więc wypowiedzi taka jak Twoja są, ładnie mówiąc, nierealne.

Co do wspomnianej trójki: oczywiście najbardziej będzie mi szkoda Zambrotty. Jest jednym z najbardziej lubianych zawodników Juve (i słusznie). Nie rozumiem trochę podjeścia do Emersona. Ludzie patrzą na niego przez pryzmat medialności, a ponieważ nie gra w co drugiej reklamie, wszyscy go uważają za jakiegoś wyrzutka. A przecież (o ile się nie mylę) tylko raz nie był nominowany do gracza miesiąca. Wydaje mi się, że Puma dobrze sobie radzi w środku (oczywiście ma swoje lepsze i gorsze mecze, ale to tylko człowiek). Za to Zlatan... myślałem, że pokaże nam formę na Mundialu. Chyba niemieckie jedzenie także mu nie odpowiada bo szału z drużyną TiT nie zagrał. Ja bym go jednak zostawił w Juve. Wydaje mi się, że mu trzeba trenera, który w końcu go uporządkuje. Capello raczej się do tego nie nadaje. A co do naszego trenera to mam mieszane uczucia. Jeśli znajdziemy dobrego następce, to Don Fabio może odejść z czystym sumieniem (byle nie brał nikogo za sobą).

Ufff... to chyba na tyle :wink:

madmax1897

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 czerwca 2006, 17:10

do "mJaUcViEej"

oczywiście masz racje ale właśnie to boli że teraz nie istnieje coś takiego jak przywiązanie do drużyny a jeśli tak to są to jednostki - oczywiście nie spodziewałem sie wiele po Ibrahimovicu bo to zawodnik dla którego ważne są tylko peniądze i od początku nie podobała mi sie jego gra w Juve(poza rewanżowym meczem z Realem w LM w poprzednim sezonie) ale Zambro to zawodnik którey wiele lat poświęcił drużynie - oczywistym jest ze czasem dla zawodnika jest dobrym gdy zmieni barwy i poczuje czegoś nowego ale ucieczka z tonącego statku nie przystawia mu pozytywnej oceny... tym bardziej że jestem przekonany że w wypadku relegacji Juventus nie zagra poza burtą Serie A dłużej niż 1 sezon. Zachowanie takich zawodnikó jak Alex, Cannavaro czy Gerrard którzy nie wybierają pieniędzy za wszelką cenę to piękna sprawa... miło widzieć ze są jeszcze ludzie dla których barwy klubowe mają znaczenie...

Forza Juve !!

Jest pewna doza ryzyka w sportach motorowych, zwłaszcza w Formule 1, ale to jej immanentny element.(...)Tak się składa, że ja za bardzo lubię to, co robię, żeby to rzucić. Nie mogę tego rzucić. To jest część mojego życia." -Ayrton Senna
Gregor del Ptasior

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 czerwca 2006, 20:14

Ja nie mam nic przeciw takiemu rozwojowi sytuacji. Z jednym wyjątkiem... Zambrotty bym za cholere nie sprzedawał. Ibre i Emersona chętnie bym sprzedał. Emerson coraz starszy i nie czarujmy się... coraz słabszy. Można jeszcze na nim zarobić. Natomiast Zlatan cieniutki, rusza się jak mucha w smole (oglądałem mecz Szwecji i już starutki Larsson biegał o wiele szybciej). Werdług mnie nie będzie z niego w Juve pożytku... Co najwyżej finansowy, jak się go sprzeda. I bardzo proszę o uszanowanie mojego zdania. Już wystarczająco dużo kłótni przez Rasiahimovica było. Tak uważam i mam do tego prawo. Co do Zambrotty, to prawda, że jak każdy piłkarz jest do zastąpienia. Jednak jego bym nie chciał oddawać, bo póki co nie mamy go kim zastąpić, a coś mi się nie wydaje, żeby w obliczu aktualnych wydarzeń sypneli gotówką na jakiegoś Ashley Cole'a, a Balzaretti czy Chiellini, to z całym szacunkiem dla nich, nie ta klasa. Poza tym... Bardzo Gianluke lubię. To jeden z piłkarzy w obecnej kadrze Juve, którzy są w klubie najdłużej.

Podsumowując: Niech sobie Capello idzie do tego realu. To jest klub dla niego. Tam sprowadzają każdego, kogo zechce. Będzie dostawał gotowych piłkarzy, a Zlatan i Emerson tyle kasy ile sobie zarzyczą. Do nas Didier i Juve znów będzie wielkie. Ale... Któż z nas ma cokolwiek do gadania. Każdy ma swoje zdanie, a i tak zarząd zrobi co uzna za stosowne. My możemy tylko być z Juve bez względu na wszystko. I tak będzie !!!!

ODPOWIEDZ