Puchar Intertotto 06/07

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
hara

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 18 maja 2006, 14:43

Może mnie ktoś oświecić jaka włoska drużyna będzie nas reprezentować w Pucharze Intertotto w sezonie 06/07 ?

Capo di tutti capi
wloski

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 maja 2006, 14:48

hara pisze:Może mnie ktoś oświecić jaka włoska drużyna będzie nas reprezentować w Pucharze Intertotto w sezonie 06/07 ?
No jak się nie myle, miało to być AC Chievo Werona, ale wszystko może sie jeszcze zmienić. Musisz poczekać na wyrok, który zapadnie za jakiś czas :wink: .

hara

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 18 maja 2006, 14:49

Z tego co wiem to Chievo wraz z Lazio i Romą grają w UEFA...

EDIT:
Ok. w P.Intertotto zagra Palermo, właśnie przed chwilą znalazłem newsa na seriea.pl ... pojawił się dopiero wczoraj przed 24 kiedy ja już spałem, a dzisiaj jeszcze nie wchodziłem tam(w pierwszej kolejności przeglądam JP, poza tym kiedyś był podobny news i nie zawierał info na temat P.Intertotto tylko PUEFA i LM)... więc sorrki za taki off-topic
Ostatnio zmieniony 18 maja 2006, 15:04 przez hara, łącznie zmieniany 1 raz.

Capo di tutti capi
wloski

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 maja 2006, 14:53

hara pisze:Z tego co wiem to Chievo wraz z Lazio i Romą grają w UEFA...
Możliwe, patrzalem jedynie na tabele niewiedząc ile jest tak naprawdę miejsc P. UEFA dla nas, jedno jest pewne, uczestnicy moga sie jeszcze zmienic...

BartekGajda9

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 maja 2006, 15:18

PUEFA - puchar pocieszenia , a jak można nazwać Puchar Intertoto ?? :P

"To trochę dziwne, ale uwierzcie mi, w życiu nie popełniłem większego błędu", "Obecnie pracuję nad tym, żeby móc wrócić do Juventusu" - tak Canna WRACAJ !!
juveman7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 maja 2006, 15:22

wloski pisze:
hara pisze:Może mnie ktoś oświecić jaka włoska drużyna będzie nas reprezentować w Pucharze Intertotto w sezonie 06/07 ?
No jak się nie myle, miało to być AC Chievo Werona, ale wszystko może sie jeszcze zmienić. Musisz poczekać na wyrok, który zapadnie za jakiś czas :wink: .
Ja myślę że po ogłoszeniu wyroku nic się nie zmieni, i Chievo Werona zagra w Pucharze Intertotto.
BartekGajda9 pisze:PUEFA - puchar pocieszenia , a jak można nazwać Puchar Intertoto ?? :P
Puchar na otarcie łez :wink:

...kiedyś przyjdzie prawdziwy deszcz i zmyje cały ten gnój...
wloski

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 maja 2006, 15:31

juveman7 pisze:
BartekGajda9 pisze:PUEFA - puchar pocieszenia , a jak można nazwać Puchar Intertoto ?? :P
Puchar na otarcie łez :wink:
Puchar Intertoto tak naprawdę ma już długą historie, no teraz dzięki niemu pare drużyn może dostać się do Puchar UEFA.

Palermo [a nie jak początkowo sądziłem Chievo] masz szanse zagrać w Pucharze UEFA, tak ja wiem, że chodzilo Tobie, o tym że nic się nie zmieni, bo Juventus zostanie oczyszczony i inne kluby także. Możliwość wyjścia jeszcze wyżej niż teraz jest Palermo jest możliwe i poczekajmy na decyzje...

DeeJay

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 maja 2006, 23:59

Kuchenne drzwi Pucharu Pocieszenia :wink:

Włochy będzie tak jak wspomniano wcześniej reprezentować Palermo. Gwoli ścisłości Sycylijczycy są rozstawieni w trzeciej, ostatniej rundy Pucharu Intertoto.

I runda - 17-18 czerwca, rewanże 24-25 czerwca
II runda - 1-2 lipca, 8-9 lipca
III runda - 15-16 lipca, 22 lipca

kedzier

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 czerwca 2006, 20:08

Włosi nie będą mieli swojego reprezentanta w Pucharze Intertoto. Taką decyzję podjęła dziś FIGC. Federacja postara się jednak znaleźć jakieś rozwiązanie by Calciopoli nie przeszkodziło w wytypowaniu włoskich zespołów do rozgrywek LM i pucharu UEFA. Szacuje się, że na wyrok w tej sprawie trzeba czekać jeszcze około 3 tygodnie, spodziewana jest także oczywiście apelacja. Mieliśmy również do czynienia z kolejnymi przesłuchaniami, pod lupę wzięto między innymi mecz Juve-Udinese ( 2:1 ) z 13 lutego 2005, w którym nie uznano gola Dino Favie, a także zagwizdano kontrowersyjny spalony, gdy Antonio Di Natale doszedł do sytuacji sam na sam. W tej kwestii wypowiadali się Valerio Bertotto oraz ówczesny coach drużyny Udinese, czyli Luciano Spalletti.

To w dużym skrócie najważniejsze tłumaczenie tego newsa.

To pierwsza dosyć poważna konsekwencja afery dla Calcio na arenie międzynarodowej :? Puchar Intertoto to dobra okazja do kwalifikacji do pucharu UEFA, tymczasem Włosi będą jej w tym roku pozbawieni. To chyba jednak dopiero wierzchołek góry lodowej tych wydarzeń, które jeszcze nas w najbliższym czasie czekają. Niemniej, na razie przez Calciopoli straty poniosły teoretycznie niewinne zespoły...

Obrazek
Mr Cezary

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 czerwca 2006, 20:29

A jaka polska drużyna będzie nas reprezentować w Pucharze Intertoto? Korona Kielce?

DamKam

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 08 czerwca 2006, 17:19

kedzier pisze:To pierwsza dosyć poważna konsekwencja afery dla Calcio na arenie międzynarodowej :? Puchar Intertoto to dobra okazja do kwalifikacji do pucharu UEFA, tymczasem Włosi będą jej w tym roku pozbawieni. To chyba jednak dopiero wierzchołek góry lodowej tych wydarzeń, które jeszcze nas w najbliższym czasie czekają. Niemniej, na razie przez Calciopoli straty poniosły teoretycznie niewinne zespoły...
Dokladnie :!: Tak wogule to w jednym z newsow na JP mozna przeczytac "Przewiduje się, że pierwsze werdykty zapadną nie wcześniej niż za trzy tygodnie. Kolejne dni przeznaczone będą na przyjmowanie apelacji" http://www.juvepoland.com/news.php?id=5701 A z tego co sobie przypominam to ten sam Komisarz FIGC Guido Rossi jeszcze nie dawno zapowiedzial, iz wszystko zostanie wyjasnione do 10 dni :? No ale coz... to by bylo chyba troche za szybko. Wiadomo, ze taka sprawe nie mozna od tak sobie zbadac i wydac byle szybko, byle jakie wyroki. Choc czy w takim razie nie spowoduje to identycznej sytuacji jesli chodzi o zglaszanie druzyn do LM :think: Nie wiem...
Choc w sumie jezeli chodzi o nas to i tak nic nie jest pewnego :roll:

ODPOWIEDZ