Roberto Baggio "God From Italy" by Mateusszek

Tapety, bramki, filmy, kompilacje, grafiki - jednym słowem wszystko co związane z multimediami dotyczącymi Juventusu i nie tylko.
ODPOWIEDZ
TURINIO

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 05 czerwca 2006, 23:13

Według mnie to prawdziwe dzieło :-D Wielkie gratulacje dla Mateusszka za tą kompilacje..Przede wszystkim jest ona zrobiona z pomysłem,przedstawia kariere jednego z najwybitniejszych gravzy w histori Calcio w sposób ujmujący i wzruszający..Wielkie brawa dla twórcy :-D
Myślę,że jest to jedna z najlepszych kompilacji jakie widziałem,z niecierpliwoscią czekam na kolejne kompile Mateusszka :ok:

"...Znam swoją wartość i na boisku jestem bufonem. Dlatego nie pójdę do Juventusu, po co im dwóch bufonów?..." - jedna z wielu złotych myśli 'The Holy Goalie ' :)
baggio75

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 06 czerwca 2006, 01:13

Help !!! Prubowałem to ściągnąć kilkukrotnie i nic !! :angry: Niech mi ktoś podpowie jak mam to zrobić ??? :think: Uwielbiam Roberto Baggio i MUSZĘ mieć ten filmik !!!!!! P O M O C Y ! ! ! :pray:

kornknot

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 czerwca 2006, 10:51

baggio75 pisze:Help !!! Prubowałem to ściągnąć kilkukrotnie i nic !! :angry: Niech mi ktoś podpowie jak mam to zrobić ??? :think: Uwielbiam Roberto Baggio i MUSZĘ mieć ten filmik !!!!!! P O M O C Y ! ! ! :pray:
"Link: ŚCIĄGAJ Z TV.ISG.SI (zapisz jako) "- klikasz prawym przyciskiem myszy na to i dajesz "zapisz jako"

Bosiontko

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 czerwca 2006, 10:57

Ewentualnie zamiast "Zapisz jako" mozesz skopiowac adres do Flashgeta :)

Co do kompilacji to jest wypasiona tylko ta fala mnie irytowala w nadmiarze :P

pakman

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 czerwca 2006, 11:05

Na forum pisze bardzo malo - zeby nie powiedziec niewiele(?) ale kompilka jest SWIETNA wiec musialem zabrac glos i ja pochwalic !! mozna ja ogladac nieskonczenie wiele razy !! Koncowka z muzyka GNR - idealna :) co tu duzo mowic ..... Gratulacje dla Autora :)

"Białe seRce , kRew w czeRni MY na zawsze JUVE wieRni " ★ ★ ★

Pirlo przyszedl z Mialnu za darmo ? Niemozliwe!

Nawet Chuck Norris nie strzelil tylu goli co DEL PIERO !
Bukol87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 czerwca 2006, 11:18

Proslies o recenzje Twojego filmu wiec zaczynam :-D

Z pewnoscia Twoja kompilacja zasluguje na najwyzsze uznanie ze wzgledu na ilosc i roznorodnosc materialow ktore udalo Ci sie zebrac - za to naleza Ci sie wielkie brawa :bravo: Sam sposob wykonania Twojej kompilki byl bardzo "estetyczny" i ciekawy. Muzyka z obrazem zgrywala sie idealnie jednak liczylem ze muza bedzie bardziej zywsza bo jakos wlasnie w taki sposob zywiolowy i buntowniczy wyobrazam sobie Roberto - niemniej jednak jest to kwestia gustu. Efektow video nie jest zbyt duzo ale sa wstawione tam gdzie powinny w sposob godny nasladowania. Bardzo podobaly mi sie efekty, muza i materialy ktore zastosowales w chwili ukazania meczu Brazylia-Wlochy.

Jeslim godzien :-D Przedstawie teraz slabsze strony Twojego badz co badz wielkiego dziela. Dosc nieprzyjaznie wbija sie w ucho moment zatrzymania piosenki Fort Minor. Teraz wejde znowu w sfere "De gustibus non disputandum" ale drugi kawalek calkowicie mi sie nie podobal. Teraz taka <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> zwiazana z czcionka - o ile cale napisy wygladaly bardzo fajne to strasznie draznilo mnie "s"- bardzo brzydko wyglada a musialem ogladac go przez caly filmik w twoim podpisie. Najgorsze dla mnie jednak bylo dosc czeste uzycie efektu wave ktorego sam osobiscie bardzo nie lubie. Czytajac o tym ze jest to twoje bardziej ambitne dzielo przeszly mnie ciarki. Pomyslalem: Mateusszek-dzielo bardziej ambitne niz wielkie produkcje Will Great Del Piero.... czy Rememberer the name spodziewalem sie czegos ocierajacego sie o geniusz kompilatorski. Nie lubie sie powtarzac ale liczylem na cos w rodzaju The Requiem GHoeberX w kktorym mamy jak gdyby doczynienie calym zyciem zarowno tym na bosiku jak i poza nim mimo tego ze znalezienie materialow przy takiej pracy jest niezwykle trudne a czasmi nawet niemozliwe. Genialnosci tutaj nie bylo ale wysmienitosc owszem.:dance:

Mimo wszystko praca zasluguje na ocene 10/10:bravo: i nic tego nie jest w stanie zmienic. Potwierdziles ze jestes jednym z najlepszych fachowcow w tym rzemiośle. Czekam z niecierpliwoscia chyba jak wszyscy na kolejna Twoja kompilacje jednak mowiac ze wkraczasz na bardziej ambitna sciezke od teraz oczekuje dziel ktore albo beda wbijac w fotel albo wzruszac do lez ktore swoja trescia i przekazem beda odzialowywac na psychike- takich prac zarowno ja jak i wszyscy forumowicze serdecznie Ci zyczymy bo masz do tego wszelkie argumenty i atuty. Pozdrawiam. THE END :-D
Ostatnio zmieniony 06 czerwca 2006, 17:47 przez Bukol87, łącznie zmieniany 2 razy.

Posty na tym forum czytam sporadycznie. Nie wiem kim jesteście i mnie to nie interesuje. Jestem tu, bo każdy z was zasługuje by kiedyś przeczytać coś mądrego na temat piłki nożnej.
#TeamBukol
Dragon

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

Nieprzeczytany post 06 czerwca 2006, 11:48

Świetna riposta na ostanie, lepsze kompilacje. Co tu duzo mowić, wszystko przypadło mi do gustu, wspaniały film o geniuszu futbolu...no i na deser te smutne chwile, a w tle moja najukochansza piosneka ,,Don't cry'' , i weź tu powstrzymaj wzruszenie... świetna robota :ok:

Aha, bym zapomniał, zrób coś o Conte bo aż mnie żal ściska, że nikt nie zrobił jeszcze kompilacji o 100% Juventino! Chętnie pomoge w zebraniu materiałów.

Obrazek
Wujekk

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 06 czerwca 2006, 14:10

genielnie genialnie ... najlepsza kompilka jaka w zyciu widzialem ... muzyka dobrana po prostu super ... efekty rowniez choc w jednym miejscu bylo za duzo tej fali i to troche przeszkadzalo a tak to wszystko suer :bravo: :bravo: :bravo:

Railis

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 czerwca 2006, 16:22

No muszę przyznać że nie mogłem sie doczekać tej kompilacji. To co przeszedłeś podczas renderowania można nazwać koszmarem, więc tylko się radować ze znalazłeś sposób na wyeksportowanie tego filmiku.

No to teraz powiem co mi się w tym filmiku dokładniej podobało.

Muzyka: Jest poprostu extra. Wybrałeś piosenki, które świetnie pasują do poszczegulnych etapów kariery Roberto Baggio. Nie będę się w tej części wiele rozgadywał, bo moje zdanie można wyrazić w 1 słowie. Świetnie.

Materiały: No za to Mateusszku należy ci się nagroda nobla. Taką pracę jaką poświęciłeś na zbieranie materiałów i wycinanie bramek to naprawdę trzeba docenić. Nie były to brameczki wycinane z innych kompilacji, nikt mu tego nie poukładał i właśnie taka robota jest najgorsza. Wertowanie skrótów z meczów, sprawozdań itp. to najgorsza i najmonotonniejsza robota, ale efekt (jak widać) jest przepiękny. Wiele czasu spędziłeś nad szukaniem i załatwianiem materiałów i za to należy ci się szacunek.

Technika: Wybrnąłeś z tego naprawdę świetnie. Muzyka jakże pasująca do momentów, ale bardzo trudna do zgrania z Video. Ty ładnie sobie z tym poradziłeś, nie dowalając przy tym końskiej dawki efektów, które jak wiadomo w takiego typu produkcji tylko psują oglądanie. Wszystko zostało ładnie zgrane i zostały zachowane niemal idealne proporcje pomiędzy przejżystością filmu, zgraniem z muzyką a efektami. Wspomniany przez wielu efekt fali, który wielu się nie podobał, akurat mi się bardzo podobał. Nie przeszkadzał w oglądaniu nie zasłaniał kluczowych momentów i świetnie się zgrywał z perkusją i innymi dzwięczkami. Brawo.

Całokształt: Łącząc te wszystkie motywy o których wspomniałem wyżej powstaje prawdziwe dzieło, które na pewno zagości w wideotece każdego Juvemaniaca na bardzo długo. Nie na codzień powstaje takie cóś i chwała Mateusszkowi że właśnie nas takim dziełem uraczył. Mam nadzieję że nie kończysz kariery jak mi parę razy wspominałeś, bo zapotrzebowanie na twoje kompile własnie wzrosło kilkakrotnie, a JP bez kompil Mateusszka jest puste. Moja ocena nie jest ważna, ale postawię taką na jaką zasługuje czyli 7/6. Jestem pewien że Userzy się ze mną jak najbardziej zgodzą. Dziękuję za tą kompilację. Doczekałem się i tego czekania nie żałuję.

bukol87 pisze: Czytajac o tym ze jest to twoje bardziej ambitne dzielo przeszly mnie ciarki. Pomyslalem: Mateusszek-dzielo bardziej ambitne niz wielkie produkcje Will Great Del Piero.... czy Rememberer the name spodziewalem sie czegos ocierajacego sie o geniusz kompilatorski. Nie lubie sie powtarzac ale liczylem na cos w rodzaju The Requiem GHoeberX w kktorym mamy jak gdyby doczynienie calym zyciem zarowno tym na bosiku jak i poza nim mimo tego ze znalezienie materialow przy takiej pracy jest niezwykle trudne a czasmi nawet niemozliwe. Genialnosci tutaj nie bylo ale wysmienitosc owszem.
A co ma piernik do wiatraka. W filmik GHoeberXa i Mateusszka to wbrew pozorom zupełnie co innego. GHoeberX przedstawił głównie swój kunszt techniczny i popis efektów, a życie przedstawił w sposób bardziej wzięty z poezji. Nie było tam sprawozdań, a bramki to był tylko dodatek. Mateusszek przedstawił Baggio jak zachowuje się na boisku i z jakim dorobkiem przeszedł przez swoje piłkarskie (jakże piękne) życie. W takim filmiku nie można faszerować przeskokami i efektami bo cel jest zupełnie inny. Tutaj jak wcześniej wspominałem efekty wykorzystane w ilości większej niż minimum tylko psują zabawę. W takich filmikach nie pokazuje się nazbyt kunsztu technicznego, ale Mateusszek namiastkę dał. Zapewniam cię, że jakby chodziło o popis techniczny to z pewnością Mateusszek niewiele (albo nawet wogule) ustępował by chłopakom z Football-video. Oba filmiki przedstawiały inaczej, a Mateusszek wykożystał wszystko w idealnych proporcjach.

Tyle z mojej strony, mam nadzieję że wyraziłem wszystkie moje myśli.

POZDRAWIAM

Bukol87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 czerwca 2006, 16:27

railis pisze: Zapewniam cię, że jakby chodziło o popis techniczny to z pewnością Mateusszek niewiele (albo nawet wogule) ustępował by chłopakom z Football-video.
Zapewniam cie railis ze w to nie watpie

Posty na tym forum czytam sporadycznie. Nie wiem kim jesteście i mnie to nie interesuje. Jestem tu, bo każdy z was zasługuje by kiedyś przeczytać coś mądrego na temat piłki nożnej.
#TeamBukol
rad3k88

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 06 czerwca 2006, 17:25

Ten film potwierdził moje dawno już wyrobione zdanie o Roberto, iż to wielki i wspaniały piłkarz. Świetnie zgrany obraz z dźwiękiem, brak niepotrzebnych (jak na takie sentymentalne video) efektów, wiele materiałów, kilka ciekawych trików, (W/g mnie) trudna tematyka, długość filmu, wspaniałe przedstawienie piłkarza i wiele wiele innych to w moim odczuciu największe plusy tej kompilacji.

Rzeczą która wzbudziła we mnie zachwyt, oraz wywarła wiele emocji to przedstawienie gry Baggio w reprezentacji (od zachwytu pięknymi golami do pewnego rodzaju dramatu piłkarza). Dałeś bardzo klimatyczną muzykę, świetnie ją wkomponowałeś. A od 06:55, kiedy zacząłeś przedstawiać finał i ten nieszczęsny karny Roberto... jakby to napisać... czułem jakbym przezywał to razem z nim &#8211; mistrzostwo świata w Twym wykonaniu.

Tak jak wcześniej Ci mówiłem film dodam do Downloadu na stronie z kompilacjami www.eurogoal.pl ;) Gdy tylko wrzuci się na serwer podam Wam link.

Pozdrawiam

JuventinoPS

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 czerwca 2006, 17:51

...
Ostatnio zmieniony 22 stycznia 2009, 20:12 przez JuventinoPS, łącznie zmieniany 1 raz.

juverm

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 czerwca 2006, 18:44

Dobra synku ( :lol: ) tak mnie błagałeś o recenzje, że muszę ją napisać, żebyś nie poczuł się urażony :prochno: .

No więc tak:
Na samym początku chciałbym zauważyć, że idealnie udało ci się zgrać obraz z muzyką, Ale nie podobały mi się tylko przejścia z piosenki do piosenki. Bardzo się cieszę, ze ktoś nareszcie umieścił kawałek Audioslave, krótki bo krótki ale zawsze jest.
Filmik jest dość sentymentalny. Oglądając popisy Roberto aż żeal serce ściska że nie mieliśmy go dłużej w swoich szeregach :/ . No ale za to oglądając kompilację, zauważyłem jedną bardzo istotną cechę tego piłkarza :) mianowicie: Roberto lubił się kiwać z bramkarzami, i był trochę samolubny :smile: , co oczywiście nie zmienia faktu, że był jednym z najlepszych "Włochów" w historii. No ale wracam do tematu dzieła. Bardzo fajnie że zdobyłeś, aż tyle materiałów o Baggio, za co należą ci się wielkie gratulacje :bravo: . Filmik chociaż długi potrafił wzruszyć, szczególnie kiedy pokazałeś materiały z jego gry w Brescii. Pomimo kilku malutkich błędów jak np.ten o którym wspomniałem na początku pojawił się jeden (jak dla mnie) wielki błąd: Te fale mnie dobijały, poprostu przeszkadzały w oglądaniu :prochno: np. Już patrzę jak Baggio strzela z nożyc a tu dup fale :doh: . Ale pomimo tego niedociągnięcia i tak dam ci ocenę 6/6. I bardzo się cieszę, że jednak nie zakończyłeś pracy kompilatora. Na tym forum wyrastają kolejni wielcy multimediowcy (czyt. railis, bukol itp.itd.) ale bez twoich prac to forum nie byłoby takie samo.

Pozdrawiam i również (jak Ti_Amo_Juventus_Dragon) czekam na filmik o Antonio Conte, ale chciałbym się doczekać czegoś o Pippo Inzaghim 8) .

P.S.
Rafalinho pisze:Sciągało sie dosyć wolno (40-45 kb/s) , ale się opłacało. Naprawdę fajna komplikacja. Muzyka świetnie dopasowana. Wielkie gratki dla Mateusszka
Dżizys :prochno: KOMPILACJA nie Komplikacja :doh:

Obrazek
mesju

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 czerwca 2006, 19:21

Przyszła kolej na moją ocenę (tak jak obiecałem). Tylko co ja mam napisać? :think: że super muzyka, która jest idealnie dopasowana? że łza w oku się kręci podczas oglądania finału Mistrzostw Świata z 1994 roku? że efekty są super? że udało Ci się zdobyć ogromną ilość materiałów? TO WSZYSTKO JUŻ ZOSTAŁO NAPISANE... Dlatego odchodzę od samych spraw technicznych, ponieważ mój post musiałby się składać z samych cytatów słów poprzedników.

Powiem więc tak: gdy usłyszałem, że Mateusszek robi kompilację, to wiedziałem, że będzie to coś dobrego. Tym bardziej, że dochodziły do mnie informacje, że Najlepszy Kompilator JP kończy karierę. Całe szczęście tak się nie stało. Zastanawiałem się także czy w końcu komuś uda się pokonać "Will great Del Piero come back". A kto miałby to zrobić jak nie sam twórca mojej ulubionej kompili. Dlatego film z piosenką Hooverphonic był dla mnie wyjściem do ogólnej oceny.

Niestety nie doczekałem się tych samych wzruszeń, które wywołuje u mnie Twoja poprzednia kompilacja. Co prawda moment wspomnianego już finału z 94' wywołuje ogromne emocje, ale jednak to nie to samo... Dlatego moja ocena to "tylko" 6-/6, ponieważ jak dla mnie na 6 zasługuje tylko jedna praca: "Will Del Piero come back" (to powoli przeradza się w zboczenie :prochno: )

To chyba na tyle z mojej strony. Praca jest naprawdę udana. Bałem się, gdy usłyszałem, że trwa prawie 17 minut, że to może być zbyt długo. Myliłem się i jestem szczęśliwy, bo mimo wszystko całość ogląda się niezwykle dobrze. Nigdy nie wiesz, czym Mateusszek zaskoczy Cię za moment :wink:

:bravo: :bravo: :bravo:

kubinho 10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 czerwca 2006, 21:59

No i przyszła na mnie kolei.

Na samym początku powiem że kompilacja jest po prostu genialna i jedna z lepszych jakie widziałem. Wszystko do siebie pasuje. Muzyka jest dobrana idealnie, chociaż nie podobały mi się przejścia z jednej piosenki do drugiej.

Powiem szczerze że przed obejrzeniem kompilki gdy dowiedzialem się że trwa ona 17 minut zastanawiałem się czy nie jest ona za długa. Naszczęście bo obejrzeniu byłem bardzo mile zaskoczony. Filmik nie dość że mi się nie nudził, to byłem zawiedziony że już sie skończył. Jeżeli chodzi o materiały to wielki pokłon dla Ciebie. Zbieranie takiej ilości materiałów musiała trwać wieczność :shock: Naprawde szacunek. Były bardzo dobrze dobrane i złączone. Podobało mi się to że nie zastosowałeś za dużo efektów które psuły by cały filmik. Jedynia nie przypadła do gustu mi tak "błyskawica".

Jednym słowem przypomniałeś o sobie tą kompilacją i uświadomiłeś wszystkim że jesteś najlepszym kompilatorem na JP. Pozdrawiam i życze Ci kolejnych pięknych kompilek.

Grande Juve, Vinci Per Noi
ODPOWIEDZ