Polska II liga

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
Daniel_FCJ

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 czerwca 2006, 13:26

Zostały 2 kolejki emocje sięgają zenitu
1.Zawisza-Zagłębie Sosnowiec
2.ŁKS-Radomiak
3.Śląsk-Polkowice
3 najważniejsze mecze tej kolejki
Widzew juz awansował teraz czekam az wyczyn powtórzy Śląsk 8) a ŁKS zostaną baraże! tak ja to widze!! Pzdr

FORZA JUVE!!!!!!
Kame1988_Kornel

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 01 czerwca 2006, 13:43

Daniel_FCJ pisze:Zostały 2 kolejki emocje sięgają zenitu
1.Zawisza-Zagłębie Sosnowiec
2.ŁKS-Radomiak
3.Śląsk-Polkowice
3 najważniejsze mecze tej kolejki
Widzew juz awansował teraz czekam az wyczyn powtórzy Śląsk 8) a ŁKS zostaną baraże! tak ja to widze!! Pzdr
Te mecze bedą bardzo ważne, ja natomiast mam nadzieje że Zawisza zremisuje z Zagłębiem (ale jak wygra też źle nie będzie) a Polkowice które czują oddech Podbeskidzia i baraży będą walczyć chociaż o jeden punkt.
A ŁKS bez Madeja i Kłusa, mam nadzieje że upora się z Radomiakiem, który chyba utrzyma pozycje barażową, chociaż Świt i Szczakowianka będzie do końca walczyć by pozostać w II lidze.
Co będzie, to będzie zobaczymy w sobote :twisted:

Moonk

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 01 czerwca 2006, 20:50

Nowy trener Widzewa Łódź

Nowym szkoleniowcem Widzewa od następnego sezonu będzie Michał Probierz, były piłkarz tego klubu - poinformowały w czwartek władze klubu. Probierz na stanowisku trenera zastąpi Stefana Majewskiego.

Probierz obejmie posadę trenerską w Widzewie po zakończeniu sezonu drugoligowego. Obecnie prowadzi zespół Polonii Bytom.

"Michał jest bardzo młodym trenerem i przed nim jeszcze wiele nauki. Ale wierzę w to, że sprawdzi się w Widzewie. O tym, że został szkoleniowcem Widzewa zadecydowały m.in. wyniki, które osiągnął z Polonią. To jest na pewno bardzo dobry wybór" - powiedział w rozmowie z PAP współwłaściciel klubu Zbigniew Boniek. Dodał, że Probierz podpisał umowę z Widzewem na rok.

33-letni Probierz występował na pozycji pomocnika m.in. w Ruchu Chorzów i Górniku Zabrze. Grał też w klubach niemieckich FC Bayer Uerdingen i SG Wattennscheid. W poprzednim sezonie był zawodnikiem Widzewa, ale z powodu kontuzji zakończył karierę. Po 10 meczach obecnego sezonu został trenerem Polonii, kiedy zespół ten zajmował 17. miejsce w tabeli i uzyskał pięć punktów. Obecnie bytomianie zajmują 14. miejsce i mają na swoim koncie 35 pkt.

"Praca w Widzewie będzie dla mnie dużym wyzwaniem, ale na razie jeszcze o tym nie myślę. Na razie muszę utrzymać Polonię" - powiedział Probierz.

Stefan Majewski odejdzie z łódzkiego klubu 30 czerwca. W środę po zwycięstwie nad Zawiszą Bydgoszcz Widzew zapewnił sobie awans do ekstraklasy. Majewski twierdzi, że nie wie jeszcze, gdzie będzie pracował w przyszłym sezonie.

http://sport.onet.pl/1333024,wiadomosci.html
---------------------------------------------------------

No to Widzewek ma nowego trenera...młodego, napewno głodnego sukcesu...mam nadzieje ze sie sprawdzi i poprowadzi Widzew lepiej niz druzyny ktore prowadził dotychczas...Zycze mu wielkich sukcesów...

P.S szczerze powiedziawszy chcialbym zeby jeszcze trenerem był Majewski , ale szanuje jego wybór...i dziekuje za awans do Orange ekstraklasy... :D

Pagi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 czerwca 2006, 22:49

białas pisze:
Pagi pisze:
białas pisze: przed meczem stawiałem na remis. stało się inaczej. komplet punktów dla Lechii zapewnił jej pozostanie w drugiej lidze na następny sezon.

Jeszce nie zapewnił brqakuje jej 2 pkt.
Lechia zapewniła sobie pozostanie w drugiej lidze. obecnie ma 43 punkty, a 16. Świt tylko 30 punktów. do rozegranie 2 kolejki, czyli 6 punktów do zdobycia...

Chodzi mi o całkowicie pewne utrymanie bez barazy a do tego brakuje 2pkt. Ps Świt jest 15 :whistle:

"Lechiści to nie kibole, to fanatycy zakochani do szaleństwa w klubie"
Obrazek
białas

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 czerwca 2006, 11:36

steru pisze:Jeśli wygramy w Bydgoszczy, co jest bardzo mało prawdopodobne to ostatni mecz z Jagiellonią zgromadzi u nas na stadionie z 12 tys widzów a przy takiej publice Zagłębie napewno wygra.
jeśli wygracie w Bydgoszczy, to w Sosnowcu może być aż tylu fanów, ale to jeszcze nie oznacza zwycięstwa Zagłebia. o wszystkim zadecyduje obecna kolejka. jeśli Jaga wygra z Widzewm, to ostatni mecz sezonu będzie bardzo emocjonujący, zwłaszcza, że Jaga jest już kolejny rok z rzędu głównym kandydatem do awansu. ma skład, który może powalczyć w pierwszej lidze, ale boję się, że to wszystko może się posypać, jeśli teraz nie awansujemy.
Pagi pisze:Chodzi mi o całkowicie pewne utrymanie bez barazy a do tego brakuje 2pkt. Ps Świt jest 15
masz całkowitą rację. nie wziąłem pod uwagę tego, że 4 zespoły grają w barażach. mój błąd.

Myzarel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 czerwca 2006, 11:51

Nareszcie - klub z mojego miasta w 2 lidze - Miedź Legnica :D

Juve to wiara, którą noszę w sobie. Współczuję tym, którzy kibicują innym barwom, ponieważ wybrali cierpienie. - Giampiero Boniperti
Moonk

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 03 czerwca 2006, 21:57

WYNIKI 33 kolejki

Jagiellonia Białystok - Widzew Łódź 2:1 (0:1)
Bramki: Tomasz Moskal (70), Ernest Konon (76) - Bartłomiej Grzelak (21).
Żółte kartki: Łukasz Nawotczyński, Dariusz Łatka - Marcin Nowak, Bartłomiej Konieczny, Tomasz Michalski.
Sędzia: Paweł Gil (Lublin). Widzów 6 500.

ŁKS Łódź - Radomiak Radom 1:0 (0:0)
Bramka: Igor Sypniewski (62).
Żółte kartki: Robert Sierant - Tomasz Brzyski, Rafał Szwed, Andrzej Bednarz, Zbigniew Wachowicz.
Sędzia: Marek Kowal (Katowice). Widzów 8 000.

Szczakowianka Jaworzno - Finishparkiet Nowe Miasto Lub. 1:2 (0:1)
Bramki: Wojciech Krauze (90) - Grzegorz Misiura (30), Krzysztof Filipek (87).
Żółte kartki: Wojciech Rączka - Marcin Wróbel.
Sędzia: Marcin Szulc (Warszawa). Widzów 700.

Podbeskidzie Bielsko-Biała - Ruch Chorzów 1:1 (0:1)
Bramki: Tomasz Jodłowiec (66) - Piotr Ćwielong (9).
Żółte kartki: Nikołaj Branfiłow, Tomasz Górkiewicz - Przemysław Łudziński, Marcin Klaczka, Grzegorz Baran.
Sędzia: Mariusz Podgórski (Wrocław). Widzów 2 500.

Polonia Bytom - Piast Gliwice 1:3 (0:2)
Bramki: Ireneusz Marcinkowski (65-głową) - Stanisław Wróbel (5, 27, 83).
Żółte kartki: Damian Galeja, Adrian Pajączkowski, Grzegorz Jurczyk - Mirosław Budka.
Sędzia: Mirosław Górecki (Katowice). Widzów 3 000.

Śląsk Wrocław - Górnik Polkowice 0:1 (0:0)
Bramka: Jarosław Łowicki (73).
Żółte kartki: Rafał Naskręt - Rafał Hubscher, Marek Gancarczyk, Marcin Jeziorny, Paweł Żmudziński.
Sędzia: Andrzej Kusak (Częstochowa). Widzów 4 500.

KSZO Ostrowiec Świętokrzyski - Lechia Gdańsk 0:0
Żółte kartki: Mariusz Wysocki, Marcin Woźniak II - Maciej Kalkowski, Rafał Kasznik, Michał Szczepiński.
Sędzia: Sławomir Berezowski (Opole). Widzów 1 500.

Świt Nowy Dwór Maz. - HEKO Czermno 3:4 (1:1)
Bramki: Konrad Romański (32), Paweł Buśkiewicz (71), Arkadiusz Chrobot (78) - Marcin Folc (15, 52, 64), Krzysztof Trela (47).
Sędzia: Grzegorz Dubiel (Kraków).

Zawisza Bydgoszcz - Zagłębie Sosnowiec 1:1 (0:0)
Bramki: Adam Majewski (49) - Jacek Paczkowski (59).
Żółte kartki: Boureima Tiemtore - Dżenan Hosić.
Sędzia: Grzegorz Gilewski (Radom). Widzów 1 000.

Źródło:
http://sport.onet.pl/1334071,wiadomosci.html

NO i panowie mamy druga druzyne z Łodzi w Ektralakasie a mianowicie ŁKS...

zlatan_sc

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 czerwca 2006, 22:07

wysilasz się Moonk, naprawde.. marny komentarz i news wklejony z onetu. Moze sie bardziej wysil nastepnym razem.? ;)

Gratuluje Łodzi dwoch klubow w OE, tyle na ten temat.
3 miejsce gwarantujace baraże, obstawiam nasze Zagłębie.
Mam nadzieje, ze w sobote na stadionie zasiadzie podobna liczba widzów co na meczu ze Śląskiem Wrocław decydującym o awansie do II ligi..
Zagłębiacy niesieni dopingiem 10 tyś. osób powinni poradzić sobie z Jagiellonią.. przynajmniej serce tak podpowiada ;)
uczucia zweryfikuje mecz, juz za tydzien wszystko bedzie jasne..

pierwsza liga, pierwsza liga, Zagłębie!!

Obrazek
wloski w alfabecie pisze:Prawdą jest to, że eskimosi jedyną przyjemnością miedzy ludzką na jaką mogą sobie pozwolić jest pocieranie się o nosek.
Kame1988_Kornel

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 03 czerwca 2006, 22:35

Jeeeeeeeestttttt :!: :!: :!: :!:!:
I LIGA I LIGA ŁKS :!: I LIGA I LIGA ŁKS :!: :happy:
Atmosfery takiej jak dziś dawno nie było...
A Radomiak chyba i tak się utrzyma mam nadzieje... :-)
Przyszłość jest jasna, przyszłość to ORANGE
TYLKO ŁÓDZKI KLUB SPORTOWY

jt10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 czerwca 2006, 19:39

Moonk pisze:WYNIKI 33 kolejki
(...)
Bramki: Wojciech Krauze (90) - Grzegorz Misiura (30), Krzysztof Filipek (87).
Żółte kartki: Wojciech Rączka - Marcin Wróbel.
Sędzia: Marcin Szulc (Warszawa). Widzów 700.
(...)
:bravo: za walkę do końca, gdyż Szczakowianka walczyła jeszcze o swój żywot w drugiej lidze, na pewno nikt nie powie "sprzedawczyki", jeszcze raz :bravo:

Pagi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 czerwca 2006, 22:49

A Lechia już w II lidze na 100% Gratulujemy :bravo: :bravo:

"Lechiści to nie kibole, to fanatycy zakochani do szaleństwa w klubie"
Obrazek
steru

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 czerwca 2006, 12:21

Już w sobotę mecz sezonu...
Emocje w Sosnowcu sięgają zenitu. Po tylu latach jest realna szansa na awans do ekstraklasy :!: Remis w Bydgoszczy na tą chwilę nie jest złym wynikiem, jak dla mnie można go nawet nazwać zwycięskim. Mecz z Jagiellonią będzie prestiżowym spotkaniem. Spodziewam się duuużej liczby kibiców z Białegostoku w Sosnowcu tak jak to miało miejsce w poprzednim sezonie. Nie dość że będzie to pojedynek na murawie to spodziewam się również pojedynku na trybunach. Nie mówie o bójce :wink: Mówie o dopingu i oprawie. Na taki zespół jak Jagiellonia trzeba przygotować coś specjalnego bo takie mecze pamięta się latami.
Czuję że Zagłębie wygra a wtedy...Czeka nas wyjazd do Gdyni. A pogoda coraz ładniejsza :smile:
Wszyscy na Ludowy...

białas

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 czerwca 2006, 23:36

Moonk pisze:ŁKS Łódź - Radomiak Radom 1:0 (0:0)
zwycięstwo łodzian najmniejszym nakładem sił daje im awans do ekstraklasy. gratulacje.
mecz 2 zdegradowaych już drużyn przynisło niespodziewane, przynajmniej mi, rozstrzygnięci.
Podbeskidzie Bielsko-Biała - Ruch Chorzów 1:1 (0:1)
Podbeskidzie miało szansę na wydostanie się ze strefy zagrożónej grą w barażach, jednak nie udało się.
Polonia Bytom - Piast Gliwice 1:3 (0:2)
Piast walczy do końca sezonu, jakby z nadzieją, że zostanie cofnięta kara minusowych punktów. szkoda, że tak się nie stanie, bo finish rozgrywek byłby jeszcze ciekawszy.
Śląsk Wrocław - Górnik Polkowice 0:1 (0:0)
najbardziej zaskakujący wynik kolejki. porażka Śląska zmiejszyła szanse na zajęcie trzeciego miejsca. jednak zwycięstwo w ostatnim mecz i przychylne wyniki innych meczów mogą wszystko odmienić.
KSZO Ostrowiec Świętokrzyski - Lechia Gdańsk 0:0
KSZO już kilka kolejek temu zrezygnowało z walki o ekstraklasę, co potwierdził wynim meczu z Lechią.
Świt Nowy Dwór Maz. - HEKO Czermno 3:4 (1:1)
kibice w NDM na koniec sezonu obejrzeli grad bramek. Świt walczył o wyjście z grupy bezpośrednio spadających z ligi. niestety po porażce z HEKO, będzie musiał walczyć w ostatnim meczu.
Zawisza Bydgoszcz - Zagłębie Sosnowiec 1:1 (0:0)
spotkały się dwie mocne drużyny i wynik remisowy jak najbardziej sprawiedliwy. obie drużyny mają jeszcze szanse na awans, więc powinny być zadowolone z wyniku.

no i na koniec:
Jagiellonia Białystok - Widzew Łódź 2:1 (0:1)
zasłużone zwycięstwo Jagiellonii. zgodnie z założeniem byłem na meczu. Jagiellonia walczyła o trzecie miejsce w tabeli, Widzew wydawał się jakby myśleć już o posezonowych wakacjach.

pierwsza połowa wyrównana. obie drużyny miały szansę na strzelenie gola. udało się Widzewowi. błąd popełnili obrońcy, pozwalając na dośrodkowanie piłki po ziemi do Grzelaka, którzy spokojnie przymierzając pokonał Zająca z ok. 15 metrów.

druga połowa to lekka przewaga Jagi. z każdą minutą białostoczanie zyskiwali przewagą, co po wpuszczeniu dwóch zawodników ofensywnych w zamian za obrońców zaowocowało wyrówaniem. szczerze powiedziawszy strzały nie widziałem, bo ktoś mi zasłonił widok szalikiem, ale piłkę wpadającą do bramki po strzale Moskala, widziałem doskonale. Jaga po wyrównaniu nie przestawała atakować, co potwierdził strzał P.Sobolewskiego (według mnie najlepszy graczJagi, jeśli nie meczu) w słupek. po chwili było juz jednak 2-1. doskonałe dośrodkowanie Markiewicza na bramkę zamienia najlepszy strzelec Jagi, Konon. w końcówce Widzew rzucił się do wyrówania, co nieomał zakonczyłoby się powodzeniem.

w sobotę przy Słonecznej panował prawdziwi piknik. stoiska z gadżetami Jagi ściąnęły na stadion całe rodziny, dzieki akcji "żółto-czerwony stradion". przez strefę przed wejściem nikt nie przeszedł, jeśli nie był choćby trochę w barwach Jagi. furorę wśród dzieci robiło malowanie twarzy w barwy Jagi. no właśnie, co do dzieci. przed meczem odbyło się pokazowe spotkanie zaków Jagi i Widzewa. mecz chłopców z rocznika 96 i 97 był niemniej ciekawy niż spotkanie drugoligowe. widać było, że ten mini-mecz był spełnieniem marzeń tych chłopców, którzy zagrali przed poważną publicznością. ponad 6,5 tysiąca kibiców Jagi dziękowało za zwycięstwo 1:0 na żakami Widzewa.

nieraz juz słyszałem, że kibice Jagi są najlepsi na drugoligowych boiskach. i to się potwierdziło. oprawa przygotowana przez sympatyków białostoczan była imponująca. ogromna sektórówka z podobizną papieża JPII robiła imponujace wrażenie. race i flagi w barwach żółto - czerwonych prezentowały się niemniej okazale. jeśli bedę miał fotki z meczu, to zamieszczę. ładnie wyglądał również doping kibiców Widzewa. spodobał mi się zwłaszcza śpiew "ole ole", który wypadł doskonale.

niestety, oprócz prawdziwych kibiców na meczu pojawili sie również pseudokibice. sceny sprzed meczu pojawiły się we wczorajszym wydaniu Teleexpressu. dwie grupy pseudokibów (Skini i Pretorianie), które nawzajem się nienawidzą, próbowały przejąć władzę nad panowaniem w Białymstoku. z tego, co dziś przeczytałem w gazecie, to w ruch poszły kije, metalowe rurki, noże, a nawet siekiery. na moich oczach, jeden ze skinów został prawie że skatowany. i to na oczach nie tylko prawdziwych kibiców, ale przy służbach porządkowych, które nie zrobiły zupełnie nic. dopiero po kilku sekundach ochroniarze zaczęli interweniować. zapewne jeszcze kilka chwil i chłop by opuszczał stadion w czarnym worku. niestetu smutne, ale prawdziwe. polskie stadiony.

po meczu cieszyło się całe miasto. kibice na ulicach świętowali i mamnadzięj, że teak będzie po ostanim meczu sezonu, w Sosnowcu z Zaglębiem. oby zwycieskim dla Jagi.

tyle ode mnie.

szalik 15 zł., koszulka 25 zł., wracać autobusem linni numer "3" z meczu Jagi - bezcenne :prochno:

jt10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 czerwca 2006, 01:14

białas pisze:
Moonk pisze:Szczakowianka Jaworzno - Finishparkiet Nowe Miasto Lub. 1:2 (0:1)
mecz 2 zdegradowaych już drużyn przynisło niespodziewane, przynajmniej mi, rozstrzygnięci.
Szczakowianka przy zwycięstwie w ostatniej kolejce z Radomiakiem i porażce Świtu Nowy Dwór Mazowiecki w Nowym Mieście może się jeszcze utrzymać (tzn walczyć w barażach). W sumie przegrała z Finishparkietem jeden ze swoich najważniejszych meczów w sezonie (zwycięstwo bardzo wyraźnie zwiększało szansę na baraże) a tak - prawdę powiedziawszy - tylko dużo szczęścia uchroni zespół z Jaworzna od degradacji. Chociaż jak już powiedziałem mają na to jeszcze matematyczne szanse.

Winner

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 czerwca 2006, 12:18

ogromna sektórówka z podobizną papieża JPII robiła imponujace wrażenie
Ja też byłem na tym meczu ale jakoś takiej sektorówki nie widziałem :think:
Była duża ale z podobizną Marlona Brando z Ojca Chrzestnego. Doping był świetny mecz niezły i nadal jest szansa na 1 lige.

Od kołyski aż po grób zapatrzony w jeden klub.
ODPOWIEDZ