Zostaniemy zdegradowani??!!

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ
hara

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 21 maja 2006, 14:37

Waldini kiedy w końcu mi odpowiesz na posta ? Jeszcze szukasz tych rozmów ?

Capo di tutti capi
Maradona10

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 27 maja 2006, 09:38

NIe ma tego złego, co by na dobre nie wyszło.

Jeśli zostaniemy zdegradowani to...
nie wybudujemy nowego stadionu, sponsorzy mogą się od nas odwrócić itp
Piłkarze odejdą? Pewnie część tak, ale to pokaże kto jest naprawde z Juventusem. Z newsów wynika, iż odejdzie pewnie Zlatan i Emerson. Według mnie odejdą jeszcze Vieira, może Zambrotta, Buffon i Trezeguet.
Emerson- stary jest więc nie zatęsknie.
Zlatan- pewnie dostaniemy za niego dużo kasy więc ok.
Vieira- to samo co Emerson.
Zambrotta- szkoda go, ponieważ to wspaniały piłkarz. Mam nadzieje, że zostanie, ale jeśli nie to jest Chielini.
Buffon- to może być największa strata... no ale cóż, pozostaje mieć nadzieje, że nie odejdzie......
Trezeguet- super-snajper. Ale jakoś sobie z tym poradzimy...
NIe wiem jak z Camorem- pewnie odejdzie.
Zostanie Del Piero, Cannavaro, może Thuram i Nedved oraz Mutu. Jeszcze są inni którzy do tej pory byli głównie rezerwowymi a są bardzo dobrzy. Dojdzie jeszcze Zanetti itp.

Jednak szukając pozytywnych stron degradacji...
Odmłodzi się skład- To może wyjść nawet na lepsze. Młodziaki są wierni klubowi oraz jednocześnie ambitni i mają wolę walki. Np. przeciez część piłkarzy Arsenalu nawet nie była uwazana za "młode gwiazdy" a grają super. Nasza Primavera gra super... czas żeby kilku znalazło się w 1składzie. To samo tyczy się tych co są na wypożyczeniu.
kolejny plus to derby z Torino :prochno:

Bądź, co bądź skład się przesieje, zostaną głownie Ci ktorzy kochają klub. Z takimi piłkarzami też można odnieść duży sukces.

Narazie pozostaje nam wiara, że nie będziemy zdegradowani. :D

PABLO

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 maja 2006, 10:35

Waldini pisze:No ale znajdzcie mi cos o serie A na Inter. Mowilem jesli Inter krecil w LM to wykluczenie z pucharow bedzie nieodzowne i tak sie powinno czyscic takie sprawy, ja w przeciwienstwie do was nie bede pisal o jakichs lagodnych karach, takich jakie chcecie dla Juve bo mam honor i nie bede sie kompromitowal. Ale, jedna sprawa jeszcze, ktorej wy nie zauwazacie, albo nie chcecie widziec, na razie nic nie ma o tym, ze Facchetti prosil o jakichs sedziow na konkretne spotkania, tak jak to robil Moggi. On po prostu wiedzial o tym, kto posedziuje wczesniej niz mial prawo to wiedziec. Ale jestem zdania, ze jezeli to prawda to nawet za to powinna byc surowa kara, chociaz jest to znacznie mniejsza przewina niz ta w ktorej siedzi Juventus.
inter to tak powiem ze jest druzyna jedyna w swoim rodzaju majaca szczescie :P tyle kasy wlozyc w klub i nic nie wygrac... tak na marginesie ja bym sie nie zdziwil jak by ta afera skonczyla sie tym ze kluby zamieszane w aere(milan,lazio,juve,fiorentina itd) pozostaly nie naruszone a zdegradowali by inter ... :) :P

Waldini

Interista
Interista

Nieprzeczytany post 28 maja 2006, 13:59

PABLO pisze: inter to tak powiem ze jest druzyna jedyna w swoim rodzaju majaca szczescie :P tyle kasy wlozyc w klub i nic nie wygrac... tak na marginesie ja bym sie nie zdziwil jak by ta afera skonczyla sie tym ze kluby zamieszane w aere(milan,lazio,juve,fiorentina itd) pozostaly nie naruszone a zdegradowali by inter ... :) :P
Inter jak widac nic nie mogl wygrac skoro inne kluby w tym szczegolnie Juventus robily tyle przekretow.
A co do drugiej czesci posta, fajnie pomarzyc nie?? Ale to Inter pozostanie jedyna druzyna, ktora nie zostala zhanbiona gra w nizszej lidze niz serie A a nie wy :smile:

Moje serce jest czarno-niebieskie. Forza Inter!

Serie B?? We have never been there... :D
Ultras

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 7 razy

Nieprzeczytany post 28 maja 2006, 14:36

Waldini pisze:
PABLO pisze: inter to tak powiem ze jest druzyna jedyna w swoim rodzaju majaca szczescie :P tyle kasy wlozyc w klub i nic nie wygrac... tak na marginesie ja bym sie nie zdziwil jak by ta afera skonczyla sie tym ze kluby zamieszane w aere(milan,lazio,juve,fiorentina itd) pozostaly nie naruszone a zdegradowali by inter ... :) :P
Inter jak widac nic nie mogl wygrac skoro inne kluby w tym szczegolnie Juventus robily tyle przekretow.
A co do drugiej czesci posta, fajnie pomarzyc nie?? Ale to Inter pozostanie jedyna druzyna, ktora nie zostala zhanbiona gra w nizszej lidze niz serie A a nie wy :smile:
Jeszcze niedawno wydawało się, że Milan też jest czysty. Poczekajmy więc spokojnie na rozwój sytuacji bo ile tak naprawde klubów jest wmieszanych w tą aferę to jeszcze nie wiemy.

jt10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 maja 2006, 15:16

Zgadzam się z UlTrAsem.
Z tego co przecieka do prasy wiadomo, że Juve, Milan, Lazio, Fiorentina są głównymi podejrzanymi w sprawie. Ale nie tak dawno głośno było o tym, jak to działacze Interu "załatwiali" sobie sędziów na Champions League. Poza tym ciekaw jestem, jak wygląda sytuacja w innych ligach europejskich. Coś czuję, że gdyby w jakiś sposób można było skontrolować największe kluby z np Angli, Francji, Hiszpanii czy Niemiec niejedna perełka wyszłaby na wierzch :-D I wtedy dopiero Blatter i reszta złapaliby się za głowy. Bo nie wierzę, że futbol jest wszędzie czysty, tylko we Włoszech nie...

forza bianco-neri

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 maja 2006, 15:46

Wg. mnie sprawa wygląda tak, że włodarze załatwiali sędziów tylko po to by dobrze sędziowali i nie było problemów głupimi błędami sędziowskimi. Wiadomo, że to źle, no ale nie ma tu mowy o przekupieniach sędziów...
Nie wiem jaka będzie za to kara, ale myślę, że może się skończyć na jakiejś dużej karze finansowej, hmm... moze mecze podejrzanych drużyn będą sędziowali zagraniczni sędziowie a płacić za to będą oskarżone kluby. Pewnie też dożywotnia dyskwalifikacja dla zamieszanych w tą sprawę działaczy.
Raczej nie spadniemy.

Juve per Sempre
nordahl

Milanista
Milanista
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 maja 2006, 16:40

forza bianco-neri pisze: moze mecze podejrzanych drużyn będą sędziowali zagraniczni sędziowie
Szefostwo FIGC odrzucilo pomysl sprowadzenia zagranicznych sedziow na wloskie boiska.

"840 meczów w barwach Milanu? Chcę powiedzieć, że ta koszulka jest "zrośnięta" z moim ciałem. W wieku 10 lat założyłem ją po raz pierwszy i nawet, gdy ją ściągam na moim ciele pozostają czerwono-czarne barwy."
swiergot

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 czerwca 2006, 17:47

Jeżeli istnieje potrzeba skomentowania petycji, to proszę to zrobić tutaj.

Obrazek
mesju

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 czerwca 2006, 23:41

swiergot pisze:Jeżeli istnieje potrzeba skomentowania petycji, to proszę to zrobić tutaj.
No to ja mam pytanko: zastanawia mnie na jak dużą skalę jest ta petycja. Wiadomo, że mamy już około 2000 podpisów (Włochy + Polska). Chciałbym wiedziec kto jest pomysłodawcą tego przedsięwzięcia, kim jest Massimo Zampini, itp. itd. W skrócie - pozać tą akcję "od kuchni"

Jeśli ktoś z ludzi odpowiedzialnych za petycję znajdzie chwilkę czasu, będę wdzięczny :D

DamKam

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 03 czerwca 2006, 12:18

mJaUcViEej pisze:
swiergot pisze:Jeżeli istnieje potrzeba skomentowania petycji, to proszę to zrobić tutaj.
No to ja mam pytanko: zastanawia mnie na jak dużą skalę jest ta petycja. Wiadomo, że mamy już około 2000 podpisów (Włochy + Polska). Chciałbym wiedziec kto jest pomysłodawcą tego przedsięwzięcia, kim jest Massimo Zampini, itp. itd. W skrócie - pozać tą akcję "od kuchni"

Jeśli ktoś z ludzi odpowiedzialnych za petycję znajdzie chwilkę czasu, będę wdzięczny :D
Przylaczam sie do pytania kolegi :wink: Rowniez jestem ciekaw jakichs szczegolow odnosnie tej calej akcji. I musze przyznac, ze nie spodziewalem sie tak ogromnego odzewu... mamy juz ponad 800 osob, ktore "podpisaly" sie pod ta petycja :bravo:

Śliwa

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 czerwca 2006, 13:45

Jak dla mnie degradacja do serie D to za dużo. Moim zdaniem to co zrobił Moggi powinno być ukarane choć kocham ten klub ale to nie moze byc degradacja do serie D bo to aż 3 sezony w plecy dla Juve. Nikt z nas nie zna dobrze tej sprawy znamy tylko pewne szczegóły trzeba poprostu pilnie czekać na to co się stanie.

GIGI1897

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 czerwca 2006, 20:21

Teraz można zobaczyc kto jest prawdziwy Juventino!

Del Piero to jest prawdziwy symbol JUVE
Capello go na ławce trzymał Juve prawdopodobnie zostanie zdegradowane do serie "B" a Alex zostaje.

GRANDE ALEX!!!

Buffon jeśli odejdzie do Milanu to będzie najwiękrzy zdrajca!!!

Od kołyski aż po grób, jedna miłość jeden klub Juventus!
Medi

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 czerwca 2006, 22:21

DamKam pisze:
mJaUcViEej pisze:

Przylaczam sie do pytania kolegi :wink: Rowniez jestem ciekaw jakichs szczegolow odnosnie tej calej akcji. I musze przyznac, ze nie spodziewalem sie tak ogromnego odzewu... mamy juz ponad 800 osob, ktore "podpisaly" sie pod ta petycja :bravo:
Właściwie to nie jest petycja tylko list. Petycje na ogół wrzuca sie na serwer i każdy sam głosuje , my natomiast zbieramy podpisy w ten sposób gdyż będą one dołączone do listu.
Następnie Massimo wykorzysta swoje znajomości aby list otrzymał kto trzeba, to wszystko :wink:

LordJuve

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 03 czerwca 2006, 22:44

Medi pisze:
DamKam pisze:
mJaUcViEej pisze: No to ja mam pytanko: zastanawia mnie na jak dużą skalę jest ta petycja. Wiadomo, że mamy już około 2000 podpisów (Włochy + Polska). Chciałbym wiedziec kto jest pomysłodawcą tego przedsięwzięcia, kim jest Massimo Zampini, itp. itd. W skrócie - pozać tą akcję "od kuchni"

Właściwie to nie jest petycja tylko list. Petycje na ogół wrzuca sie na serwer i każdy sam głosuje , my natomiast zbieramy podpisy w ten sposób gdyż będą one dołączone do listu.
Następnie Massimo wykorzysta swoje znajomości aby list otrzymał kto trzeba, to wszystko :wink:
No właśnie, nie odpowiedziałaś na jeszcze jedno pytanie. Czy podpisy są zbierane tylko na JuvePoland i we Włoszech :?: Czy w innych krajach, na innych stronach też są zbierane :?:

ODPOWIEDZ