Andriy Shevchenko - jedna gwiazda mniej w serie-A
- Gotti
- Juventino
Ja na miejscu milanistów miałbym do niego wielki żal, bo osobiście mówił że Mediolan jest jego domem i kocha Milan, a tu tak nagle do Chelsea się zachciało. Te bajki co podobno żona go namówiła to śmieszą mnie. To jest tak jakby nasz Alex poszedł do innego klubu, albo Raul odszedł z Realu.
- nordahl
- Milanista
A Ty jak zwykle mieszasz do tego polityke. To, co robi w zyciu to jego prywatna sprawa. Pozatym Milan reprezentowal przede wszystkim na boisku, a nie poza nim. I tak wlasnie bedzie zapamietany.Tombalu pisze:Jednak poza boiskiem juz traci w moich oczach bardzo duzo - najwiecej stracił gdy otwarcie poparł Janukowycza, a tym samym cały rezim Kuczmy! A teraz zwiazuje się z oligarchą Putina - Abramowiczem.
Ukraina uwaza go za bohatera narodowego, za to jak reprezentuje ja na arenie europejskiej. Nie sadze, zeby tak bardzo brali pod uwage jego zycie prywatne i to w jaka polityke sie miesza.Tombalu pisze:To jego decyzje, które dla mnie i wiekszości ukarainców chyba są dziwne i zastanawiające.
"840 meczów w barwach Milanu? Chcę powiedzieć, że ta koszulka jest "zrośnięta" z moim ciałem. W wieku 10 lat założyłem ją po raz pierwszy i nawet, gdy ją ściągam na moim ciele pozostają czerwono-czarne barwy."
- juveman7
- Juventino
O jejku, a co mnie to obchodzi.kubinho 10 pisze:Żal mi Ciebie.juveman7 pisze:Ja już napisałem że Shevczenko nie jest klasowym piłkarzem (dla mnie).
Może i moja wypowiedz była lekko myślna i napisana pod wpływem emocji, ale teraz to sprostuję, mianowicie:
Shevczenko jest klasowym piłkarzem, ale jego zmiana klubu na Chelsea nie przypada klasowemu piłkarzowi.
I proszę nie uwarzać że zmianiam zdanie o Shevie pod wpływem kilku sprzeciwów innych forumowiczów. Po prostu byłem w lekkich nerwach i moje wypowiedzi nie zawsze odzwierciedlały mojego punktu widzenia na poszczególne sprawy.
...kiedyś przyjdzie prawdziwy deszcz i zmyje cały ten gnój...
- kubinho 10
- Juventino
Sory może troche mnie poniosło. Ale poprostu to cio napisałeś mnie rozbawiło.juveman7 pisze:O jejku, a co mnie to obchodzi.kubinho 10 pisze:Żal mi Ciebie.juveman7 pisze:Ja już napisałem że Shevczenko nie jest klasowym piłkarzem (dla mnie).
I nikt Cie nie zmusza to tego abyś zmieniał zdanie. Poprostu wyraziłeś je w taki sposób że wiele osób mogło to źle zrozumieć.juveman7 pisze:I proszę nie uwarzać że zmianiam zdanie o Shevie pod wpływem kilku sprzeciwów innych forumowiczów. Po prostu byłem w lekkich nerwach i moje wypowiedzi nie zawsze odzwierciedlały mojego punktu widzenia na poszczególne sprawy.
Dlaczego uwarzasz że postąpił jak nie klasowy piłkarz? Poprostu chciał spróbować swoich sił w troche innej lidze gdzie gra się inną piłkę. Tak samo postąpił Zidane odchodząc z Juve. Uwarzasz że on także postapił źle?juveman7 pisze:Shevczenko jest klasowym piłkarzem, ale jego zmiana klubu na Chelsea nie przypada klasowemu piłkarzowi.
Grande Juve, Vinci Per Noi
- nordahl
- Milanista
Nad tym chyba tez nie myslales dlugo. Powiedz mi prosze, jakie sa wyznaczniki klasy pilkarza i czy to ma zwiazek z tym, do jakiego klubu przechodzi.juveman7 pisze:Może i moja wypowiedz była lekko myślna i napisana pod wpływem emocji, ale teraz to sprostuję, mianowicie:
Shevczenko jest klasowym piłkarzem, ale jego zmiana klubu na Chelsea nie przypada klasowemu piłkarzowi.
"840 meczów w barwach Milanu? Chcę powiedzieć, że ta koszulka jest "zrośnięta" z moim ciałem. W wieku 10 lat założyłem ją po raz pierwszy i nawet, gdy ją ściągam na moim ciele pozostają czerwono-czarne barwy."
- Tombalu
- Juventino
Sheva sam sie zaangazował w polityke popierając otawrcie Janukowycza - wiec dlaczego nie mam przedstawić tego faktu z jego zycia pozostałym forumowiczom, kórzy o tym nie wiedzą. To on sie wmieszał w politykę a ja o tym informujenordahl pisze:A Ty jak zwykle mieszasz do tego polityke. To, co robi w zyciu to jego prywatna sprawa. Pozatym Milan reprezentowal przede wszystkim na boisku, a nie poza nim. I tak wlasnie bedzie zapamietany.Tombalu pisze:Jednak poza boiskiem juz traci w moich oczach bardzo duzo - najwiecej stracił gdy otwarcie poparł Janukowycza, a tym samym cały rezim Kuczmy! A teraz zwiazuje się z oligarchą Putina - Abramowiczem.
Ukraina uwaza go za bohatera narodowego, za to jak reprezentuje ja na arenie europejskiej. Nie sadze, zeby tak bardzo brali pod uwage jego zycie prywatne i to w jaka polityke sie miesza.Tombalu pisze:To jego decyzje, które dla mnie i wiekszości ukarainców chyba są dziwne i zastanawiające.

Jezeli jak sam piszesz Ukraina uwaza go za bohatera narodowego, za to jak reprezentuje ja na arenie europejskiej , a następnie tak otwarcie popiera rezim Kuczmy to juz nie jest jego sprawa prywatna - wtedy taka sprawa staje sie sprawą nardową.
Co do opinii Ukraincow, prawopodobnie sam sie przekonam - zapytam o Sheve, gdyż w lipcu bede brał udział w pewnym projekcie we Lwowie. Jak tylko wroce przedstawie Ci opinie o nim popartą rozmowami z ukraincami.
- klapan
- Juventino
Na pewno konczy sie pewien etap w historii Milanu. Nam pozostale tylko czekac i zobaczyc jak sprawdzi sie w Chelsea a "wujka: Romana.
Mnie jako kibicowi Juve to nie przeszkadza moze zaczynaja odmladzac sklad :rotfl: chociaz Szewa wcale nie byl najstarszy 8)

Mnie jako kibicowi Juve to nie przeszkadza moze zaczynaja odmladzac sklad :rotfl: chociaz Szewa wcale nie byl najstarszy 8)
- juveman7
- Juventino
Moim głównym wyznacznikem był klub do którego Shevczenko przeszedł, klub charakteryzujący się wielkimi pieniędzmi, gdzie nie zawsze chodzi o piękno piłki tylko o zyski i finanse.Zapewne moja decyzja była odzwierciedleniem tego że nienawidzę Chelsea, i każdy wielki piłkarz przechodzący do Londynu niezbyt dobrze oddziałowuje na moją psychikę.nordahl pisze:Nad tym chyba tez nie myslales dlugo. Powiedz mi prosze, jakie sa wyznaczniki klasy pilkarza i czy to ma zwiazek z tym, do jakiego klubu przechodzi.juveman7 pisze:Może i moja wypowiedz była lekko myślna i napisana pod wpływem emocji, ale teraz to sprostuję, mianowicie:
Taki piłkarz kojarzy mi się z chęcią zdobycia wielkich pieniędzy, ale tak do końca nie jest. Zapewne gdyby Sheva przeszedł do innego klubu nie wywołało by to u mnie takich wielkich emocji, jakie mają miejsce w chwili obecnej.
...kiedyś przyjdzie prawdziwy deszcz i zmyje cały ten gnój...
- JuvePavel
- Juventino
Moim zdaniem jest to poważne osłabienie drużyny Milanu
Myślałem że Sheva zostanie do końca kariery w Mediolanie ale jak wiadomo odszedł główny motywem jego odejścia wydaje mi się chęć poznania nowego stylu gry,angielskiego stylu bo nie sądze jak nie którzy piszą że kasa to główny powód dla którego odszedł.
Sądzę że Shevcenko bedzie wielką gwiazdą na wyspach
Myślałem że Sheva zostanie do końca kariery w Mediolanie ale jak wiadomo odszedł główny motywem jego odejścia wydaje mi się chęć poznania nowego stylu gry,angielskiego stylu bo nie sądze jak nie którzy piszą że kasa to główny powód dla którego odszedł.
Sądzę że Shevcenko bedzie wielką gwiazdą na wyspach
- MaxACM
- Milanista
Pytanie dlaczego? Jezeli klub ma dużo pieniedzy to należy go nienawidzić? Gdyby Juve miało tak hojengo sponsora to innaczej byś sie tłumaczył? Owszem pieniadze póki co nie odzwierciedlają w pełni sukcesów Chelsea, bo póki co wygrywają tylko w lidze angielskiej...lecz kto powiedział że nie odniosą sukcesu w LM.juveman7 pisze:Moim głównym wyznacznikem był klub do którego Shevczenko przeszedł, klub charakteryzujący się wielkimi pieniędzmi, gdzie nie zawsze chodzi o piękno piłki tylko o zyski i finanse.Zapewne moja decyzja była odzwierciedleniem tego że nienawidzę Chelsea, i każdy wielki piłkarz przechodzący do Londynu niezbyt dobrze oddziałowuje na moją psychikę.
Jego sprawa. Mi również trudno uwierzyć w jego "rodzinne" powody. Jednak gdybanie nie ma wiekszego sensu.juveman7 pisze:Taki piłkarz kojarzy mi się z chęcią zdobycia wielkich pieniędzy, ale tak do końca nie jest. Zapewne gdyby Sheva przeszedł do innego klubu nie wywołało by to u mnie takich wielkich emocji, jakie mają miejsce w chwili obecnej.
- RadeKas
- Juventino
Co do Chelsey. Moim zdaniem nalezy im sie jednak szacunek. Nie z powodu sukcesow. Po prostu niebiescy od poczatku przygody z Abramowiczem wydaja kase rozsadnie. Kupuja nie tylko gwiazdy, ale stawiaja tez na mlodych, ktorzy w przyszlosci beda decydowali o ich grze. Ten aspekt odroznia ich zdecydowanie od takiego Realu Madryt, ktory za swoja olbrzymia kase kupuje kompletnie niepotrzebnych pilkarzy, ktorzy maja ochote odejsc juz po polowie sezonu. Kasa to nie grzech, wydawanie jej bez pomyslunku to co innego.
srali muszki będzie wiosna
- Johnny
- Juventino
Nie zupełnie zgadzam się z Twoim zdaniem. Moje jest takie:Kasa to nie grzech, wydawanie jej bez pomyslunku to co innego
W futbolu, tak jak na świecie główną rolę odgrywają pieniądze (niestety). Abramowicz wiedząc o tym prubuje sobie sukcesywnie kupować wszystkie tytuły - dla człowieka z wielką kasą może to być dobre hobby, ale przecież nie na tym polega piłka nożna. Chelsea przed zakupem przez Abramowicza była dość przeciętnym klubem, który musiał w każdym roku zmagać się z przeciwnościami górnego środka tabeli. Od trzech lat dzięki bezdennemu workowi kasy Chelsea ma niemalże zapewnione mistrzostwo i sukcesy w LM (naszczęście bez samego tytułu). Myślę, że powinno się wprowadzić nowy system - coś takiego jak odgórnie ustalane kwoty, jakie mogą być wydawane na pozyskanie nowych piłkarzy przez kluby, albo limit transferów, aby zapobiec takiemu rozwojowi spraw jaki ma się w Chelsea...
...a co do samego transferu Shevy

- DeeJay
- Juventino
Jestem całkowicie zaskoczony tym transferem. Szewczenko zupełnie stracił w moich oczach jako człowiek. Na boisko jest i będzie wielkim fachowcem, to nie ulega wątpliwości. Ale transfer i gra w Chelsea jest dla mnie ujmująca. Klub obecnie bez jakichkolwiek tradycji, w którym jedyną wartością jest banknot Abramowicza. Trudno nie wiązać tego transferu z chęcią zarobku. Szewa był już żywą legendą Milanu! Wypowiedzi, że jego żona chce aby syn wychowywał się w kraju anglojęzycznym jest dla mnie śmiesznym i bardzo chybionym pomysłem na tłuaczenie. Zarówno Milan jak i Serie A straciła wielkiego piłkarza. Jedyny plus z tego taki, że może zastąpią go Ibrahimovicem...
- nordahl
- Milanista
Otoz pilkarze pokazuja swoja klase na boisku, a nie grajac dla klubu z duza czy mniejsza iloscia hajsu na koncie.juveman7 pisze: Moim głównym wyznacznikem był klub do którego Shevczenko przeszedł,[...]
Moze przedstaw forumowiczom polityczne zycie jednego z bianconerich. Zapewne interesowaloby to ich duzo bardziej. ;]Tombalu pisze:Sheva sam sie zaangazował w polityke popierając otawrcie Janukowycza - wiec dlaczego nie mam przedstawić tego faktu z jego zycia pozostałym forumowiczom, kórzy o tym nie wiedzą. To on sie wmieszał w politykę a ja o tym informuje
Czy ja Ci mam na drugi raz napisac, co masz rozumiec doslownie, a nad czym dluzej pomyslec?Tombalu pisze:Jezeli jak sam piszesz Ukraina uwaza go za bohatera narodowego, za to jak reprezentuje ja na arenie europejskiej , a następnie tak otwarcie popiera rezim Kuczmy to juz nie jest jego sprawa prywatna - wtedy taka sprawa staje sie sprawą nardową.
Zachowaj to dla siebie, ja znam juz opinie paru Ukraincow na ten temat.Tombalu pisze:Co do opinii Ukraincow, prawopodobnie sam sie przekonam - zapytam o Sheve, gdyż w lipcu bede brał udział w pewnym projekcie we Lwowie. Jak tylko wroce przedstawie Ci opinie o nim popartą rozmowami z ukraincami.