Andriy Shevchenko - jedna gwiazda mniej w serie-A

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
bagg

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 maja 2006, 14:46

Pojawienie sie na sektorze najbardziej zagorzalych kibicow przez Sheve bylo imho pewnego rodzaju pozegnaniem, ladnym gestem, a dla samych fanow ACM bylo to wielkie przezycie i tracenie ostatnich nadziei na pozostanie ich boga.

On jest nie do zastapienia dla Milanu. Nie ma w tej chwili na tym swiecie drugiego takiego zawodnika, ktory bylby do kupienia.

Ale do DP to nawet nie ma go co porowynywac :P

Obrazek
juveman7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 maja 2006, 19:23

Ja już napisałem że Shevczenko nie jest klasowym piłkarzem (dla mnie).
Wyobraźmy sobie takich piłkarzy jak: Del Piero, Puyol, Raul.
Żaden z tych piłkarzy nie poszedłby do innego klubu za kasą. Oni grają dla swoich klubów o chwałę i zwycięstwa, po prostu grają dla klubu. Dla nich liczy się honor własnej drużyny.Żaden z nich by nie przeszedł do Chelsea, bo każdy wie że ten klub to ogromne wzbogacenie się, gdzie nie zawsze gra się dla kibiców,o honor, tylko o pieniądze.
Sheva też poszedł za kasą, a niektórzy na forum zaprzeczają temu, a wystarczy go porównać do innych PIŁKARZY.

...kiedyś przyjdzie prawdziwy deszcz i zmyje cały ten gnój...
BartekGajda9

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 maja 2006, 20:29

juveman7 pisze: Sheva też poszedł za kasą
Milan chciał przedłużyć kontrakt Ukraińca proponując mu (podobno) kwotę 115 tys. funtów tygodniowo, gdzie w Chelsea proponuje się mu kwotę (podobno) 130 tys. funtów. Dla takiego zawodnika jak Shevchenko 15 tys. funtów nie robi napewno różnicy...

"To trochę dziwne, ale uwierzcie mi, w życiu nie popełniłem większego błędu", "Obecnie pracuję nad tym, żeby móc wrócić do Juventusu" - tak Canna WRACAJ !!
juveman7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 maja 2006, 16:52

BartekGajda9 pisze:
juveman7 pisze: Sheva też poszedł za kasą
Milan chciał przedłużyć kontrakt Ukraińca proponując mu (podobno) kwotę 115 tys. funtów tygodniowo, gdzie w Chelsea proponuje się mu kwotę (podobno) 130 tys. funtów. Dla takiego zawodnika jak Shevchenko 15 tys. funtów nie robi napewno różnicy...
W obydwu klubach proponowano mu różne kwoty (powiedzmy że zbliżone), ale wiadoma sprawa jest że Chelsea ze swym sponsorem z Rosji jest w stanie zaoferować i wypłacać większe pieniądze, niż Milan.
A dla przykładu, gra w Chelsea na pozycji napastnika nie jest marzeniem dla niektórych piłkarzy ( Crespo ), i potrafią oni się obejśc bez pieniędzy.
A jak wiemy Hernan nie chciał wracać do Chelsea.
Więc uważam tak. Sheva nagrał się już w Milanie, zarobił mnóstwo pieniędzy, lecz im więcej się ma tym więcej się chce, i poszedł do Londynu dorobić sobie kilka razy więcej.

nordahl

Milanista
Milanista
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 maja 2006, 18:55

juveman7 pisze:A dla przykładu, gra w Chelsea na pozycji napastnika nie jest marzeniem dla niektórych piłkarzy ( Crespo ), i potrafią oni się obejśc bez pieniędzy.
Podaj mi jeszcze jakies dobre przyklady napastnikow, ktorzy nie chcieliby grac dla Romka.
juveman7 pisze:Więc uważam tak. Sheva nagrał się już w Milanie, zarobił mnóstwo pieniędzy, lecz im więcej się ma tym więcej się chce,
Widac, ze nie zrozumialez nic z tego, co napisal Ci BartekGajda9
juveman7 pisze:i poszedł do Londynu dorobić sobie kilka razy więcej.
Prawdopodobnie z matematyka tez masz problemy.. :whistle:

"840 meczów w barwach Milanu? Chcę powiedzieć, że ta koszulka jest "zrośnięta" z moim ciałem. W wieku 10 lat założyłem ją po raz pierwszy i nawet, gdy ją ściągam na moim ciele pozostają czerwono-czarne barwy."
Mrówa

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 maja 2006, 20:19

nordahl pisze:
juveman7 pisze:A dla przykładu, gra w Chelsea na pozycji napastnika nie jest marzeniem dla niektórych piłkarzy ( Crespo ), i potrafią oni się obejśc bez pieniędzy.
Podaj mi jeszcze jakies dobre przyklady napastnikow, ktorzy nie chcieliby grac dla Romka.
To może ja się wtrące :wink: Alessandro Del Piero :dance:

Obrazek
juveman7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 maja 2006, 21:19

nordahl pisze:
juveman7 pisze:Więc uważam tak. Sheva nagrał się już w Milanie, zarobił mnóstwo pieniędzy, lecz im więcej się ma tym więcej się chce,
Widac, ze nie zrozumialez nic z tego, co napisal Ci BartekGajda9
juveman7 pisze:i poszedł do Londynu dorobić sobie kilka razy więcej.
Prawdopodobnie z matematyka tez masz problemy.. :whistle:
Niema sensu abyśmy na wzajem udawadniali sobie swoje racje, bo i tak każdy trzyma się swoich zasad i opini.
Łagodząc sytuacje powiem tak: Shevcenko zachował się nie elegancko wobec kibiców Milanu, swoich kibiców którzy zawsze mu dopingowali i na ustach mediolańczyków był wielkim RossoNerim.
Ciekawe czy jest jakiś kibic Milanu szanujący decyzję Shevy.
A jestem w 100 % pewien, że każdy kibic stracił do niego przynajmniej częsć szacunku, którym go obdarzał.

nordahl

Milanista
Milanista
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 maja 2006, 23:13

juveman7 pisze:Niema sensu abyśmy na wzajem udawadniali sobie swoje racje, bo i tak każdy trzyma się swoich zasad i opini.
Tutaj chodzi raczej o obiektywizm i ocene sytuacji. Pozatym ja jestem Milanista, a Ty kibicujesz naszym odwiecznym rywalom.
juveman7 pisze:Łagodząc sytuacje powiem tak: Shevcenko zachował się nie elegancko wobec kibiców Milanu, swoich kibiców którzy zawsze mu dopingowali i na ustach mediolańczyków był wielkim RossoNerim.
Wg. mnie zachowal sie bardzo elegancko, gdyz wyjasnil wszystkim dlaczego wybiera sie do Chelsea, podziekowal im za 7 lat spedzonych w ACM i nalezy to uszanowac.
juveman7 pisze:Ciekawe czy jest jakiś kibic Milanu szanujący decyzję Shevy.
No zgadnij czy jest.
juveman7 pisze:A jestem w 100 % pewien, że każdy kibic stracił do niego przynajmniej częsć szacunku, którym go obdarzał.
Tutaj tez zapewne sie mylisz, bo wielu zyczy mu jak najlepiej w Chelsea i nie ma mu tego za zle. O utracie szacunku mozna za to porozmawiac jesli chodzi o jego zone, bo to ona uwazana jest za 'powod' opuszczenia Milanu przez Ukrainca.

"840 meczów w barwach Milanu? Chcę powiedzieć, że ta koszulka jest "zrośnięta" z moim ciałem. W wieku 10 lat założyłem ją po raz pierwszy i nawet, gdy ją ściągam na moim ciele pozostają czerwono-czarne barwy."
kubinho 10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 maja 2006, 23:32

juveman7 pisze:Ja już napisałem że Shevczenko nie jest klasowym piłkarzem (dla mnie).
Żal mi Ciebie. Uwarzasz że Sheva nie jest klasowym pilkarzem? Sheva teraz to jeden z najlepszych piłkarzy na świecie i nie on ostatni odchodzi z klubu w którym spędził wiele lat. I nie wydaje mi się że poszedł za kasą bo Sheva nie jest taki.
nordahl pisze:
juveman7 pisze:
Łagodząc sytuacje powiem tak: Shevcenko zachował się nie elegancko wobec kibiców Milanu, swoich kibiców którzy zawsze mu dopingowali i na ustach mediolańczyków był wielkim RossoNerim.
Wg. mnie zachowal sie bardzo elegancko, gdyz wyjasnil wszystkim dlaczego wybiera sie do Chelsea, podziekowal im za 7 lat spedzonych w ACM i nalezy to uszanowac.
Dokładnie. Podziękował kibicom za wspólnie spędzone lata. I nie rozumiem dalczego Juveman7 uwarzasz że zachował się nie elegancko. Dla mnie to było najlepsze cio mógł zrobić.

Życzę Mu jak najlepiej w Chelsea i mam nadzieję że zrobi równie wielką karierę na Wyspach jak w Italii.

Grande Juve, Vinci Per Noi
DamKam

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 01 czerwca 2006, 14:05

Pojawily sie opinie, iz Sheva "ucieka z brudnego Calcio" i ze tak moze byc w przypadku wielu gwiazd grajacych wlasnie we Wloszech :think: Mysle, ze nie mozna mowic o tego typu zjawisku poniewaz jak narazie nie mamy do czynienia z nagla, wielka ucieczka gwiazd do innych lig :stop: I oby nie doszlo do takiej sytuacji...
Co do kwestii zarobkowych to nie wiem czy to mialo jakis wplyw. Przeciez w Milanie zarabial rownie ogromne sumy :wink: Zgadzam sie z opinia, ze nawet te kilka tysiecy euro wiecej dla takiego pilkarza nie powinno byc decydujacym argumentem za odejsciem czy zostaniem w danym klubie...

TURINIO

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 01 czerwca 2006, 15:33

juveman7 napisał:
Więc uważam tak. Sheva nagrał się już w Milanie, zarobił mnóstwo pieniędzy, lecz im więcej się ma tym więcej się chce, i poszedł do Londynu dorobić sobie kilka razy więcej.
Nie wydaje mi się żeby 15 000 funtów dla tak zamoznego człowieka jak Sheva robiło wielką różnice
Wydaje mi się ze ukrainiec zachował się bardzo w porządku wobec klubu dla którego strzelił mnóstwo goli,sięgnął po scudetto i puchar mistrzów..Pokazał że jest nie tylko klasowym piłkarzem ale i człowiekiem którego należy szanować..

"...Znam swoją wartość i na boisku jestem bufonem. Dlatego nie pójdę do Juventusu, po co im dwóch bufonów?..." - jedna z wielu złotych myśli 'The Holy Goalie ' :)
MaxACM

Milanista
Milanista

Nieprzeczytany post 01 czerwca 2006, 16:27

TURINIO pisze:Wydaje mi się ze ukrainiec zachował się bardzo w porządku wobec klubu dla którego strzelił mnóstwo goli,sięgnął po scudetto i puchar mistrzów..Pokazał że jest nie tylko klasowym piłkarzem ale i człowiekiem którego należy szanować..
Nie do końca to jest prawda. Sheva przez cały sezon zapewniał że chce zostać w Milanie do końca kariery itp. A tu przychodzi koniec sezonu i...zachciało mu sie odchodzić. Szcunek pozostanie...za to co zrobił dla Milanu...jednak nie za samo zakończenie.

marcinek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 7 razy

Nieprzeczytany post 01 czerwca 2006, 16:31

mam pytanie do milanistow: ile sheva zarabial na tydzien? w chelsea podajze 190k bedzie dostawal.

wracajac do tematu: sheva to pilkarz jedyny, drugiego takiego milan na pewno nie znajdzie, to genialny napastnik jakiego zawsze lubilem i cenilem, niby z naszych stron, niby ukraina gorsza od polski ... a zaden nasz zawodnik (polak) nie dorownuje mu do piet. ale jesli odszedl tylko dla kasy... to moje zdanie o nim sie diametralinie zmieni...

anjuventino

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 01 czerwca 2006, 17:24

Szewczenko poszedł za pieniędzmi i stracił cały mój szacunek. Nie zasługiwał, aby grać w Milanie. Mógł stać się symbolem tego klubu, a okazało się, że Maldiniemu nie godzien był czyścic butów

Tombalu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 czerwca 2006, 17:43

Sheva był nr 1 w Milanie i teraz bedą miec problem aby go zastapić. Jest kompletnym zawodnikiem i to pod kazdym wzgledem, na boisku prawdziwy mistrz i szacunek dla niego - za gre i postawę na boisku!!!

Jednak poza boiskiem juz traci w moich oczach bardzo duzo - najwiecej stracił gdy otwarcie poparł Janukowycza, a tym samym cały rezim Kuczmy! A teraz zwiazuje się z oligarchą Putina - Abramowiczem. To jego decyzje, które dla mnie i wiekszości ukarainców chyba są dziwne i zastanawiające.

Obrazek
Zapraszam www.NaszaKalwaria.pl i na www.kwa24.pl/forum/ - Forum Powiatu
ODPOWIEDZ