Andriy Shevchenko - jedna gwiazda mniej w serie-A
- ZIBI BONIEK
- Juventino
Milan czyli jednego z naszych największych przeciwników w serie-A opuszcza ich najlepszy i najbardziej znany zawodnik Andriy Shevchenko. Dla nas kibiców Juve jest to spora radość bo każdy wie jaką siłe on stanowił w drużynie roso-nerich. :-D Jednak jest też druga strona medalu, :x kolejna wielka gwiazda opuszcza serie-A. Liga która jeszcze nie tak dawno była uznawana za najsilniejszą na świecie coraz znaczniej stacza się w dół. Opuszczają ją wielkie gwiazdy (Zidane, Ronaldo, Shevchenko) a w ich miejsce sprowadzane są podstarzałe gwiazdeczki (Figo, Veron,Rivaldo) Niestety ligi Hiszpańska i Angielska są coraz bardziej szanowane (mają więcej gwiazd) Nam fanom ligi włoskiej pozostaje nadzieja że transfer Shevchenki nie ruszy lawiny którą może wywołać afera która wybuchła we włoskiej piłce. Liga Włoska ze swoimi tradycjami nie może sobie pozwolić na oddawanie mega gwiazd lecz powinna ich do siebie przyciągać. Więc trzymajmy kciuki ,że nie będzie żadnych degradacji, wielkich kar itp... bo to niszczy lige włoską, lige która dla nas fanów Juve jest najważniejsza.
BIANCO-NERO PER SEMPRE! FORZA JUVE!
- Humar
- Juventino
Sheva odchodzi poniewaz jego syn chce sie uczyc angielskiego , Zlatan odejdzie poniewaz wloska kuchnia jest za tlusta brak slow ani jeden ani drugi nie zasluguje na klub w korym graja niestety. 

FORZA JUVE!!!!
- Cavenaghi_10
- Juventino
Najwyższy czas aby Shevchenko odszedł z Milanu, to juz prawie 30-latek.
Milan bez Shevchenki napewno będzie mniej groźny o ile nie kupią jakiegoś bardzo bramkostrzelnego napastnika.
Milan bez Shevchenki napewno będzie mniej groźny o ile nie kupią jakiegoś bardzo bramkostrzelnego napastnika.
Flectere si nequeo superos, acheronta movebo!
- cziro
- Juventino
nie sadze aby w lidze wloskiej bylo malo gwiazd, oczywiscie teraz kiedy zdegraduja Juve oby nie!!!
czy Milan...ilosc gwiazd w serie a moze znacznie zmniejszyc, przeciez aktualnie w lidze sa tacy pilkarze jak: Trezeguet, Kaka, Adriano, Cannavaro, Toni, Ibrahimovic, Del Piero, Totti, Vieira, Nesta to sa gwiazdy swiatowego formatu i uznane marki na swiecie

- Copiczenkowiczenko
- Juventino
No cuz tego pilkarza napewno jakas wielką sympatią nie dazylem ale naleza mu sie slowa uznania i szacunek za to zrobil on dla "odwiecznego rywala Starej Damy"- Milanu. Zgodze sie po czesci z autorem tematu z tym ze Calcio traci jedna z najwiekszych gwiazd wloskiej pilki i rzeczywiscie bardzo zauwazalne jest to ze duzo pilkarzy prezentujacych sie dobrze w trudnej lidze jaka napewno jest Seria A "ucieka" do Premier League czy Primera Division, jednak wciaz na "ich" miejsce przychodzi ktos nowy i perspektywiczny ktory w przyszlosci staje sie gwiazda np. Kaka lub Adriano.
Mysle ze pilkarze ktorzy odchodza z Serie A szukaja poprostu nowych wyzwań lub zle sie czuja we Wloszech (tych drugich jest duzo mniej).
Jednak wciaz pozostaje w Calcio sporo wielkich gwiazd i pod tym wzgledem nie ustepuje wcale Lidze Hiszpańskiej i Angielskiej.
EDIT:
Mysle ze pilkarze ktorzy odchodza z Serie A szukaja poprostu nowych wyzwań lub zle sie czuja we Wloszech (tych drugich jest duzo mniej).
Jednak wciaz pozostaje w Calcio sporo wielkich gwiazd i pod tym wzgledem nie ustepuje wcale Lidze Hiszpańskiej i Angielskiej.
EDIT:
no co ty? Szewa jest Ukraincem... ? Bez kitu czleniu dzieki ze mi powiedziales. Piszac "wloskiej pilki" mialem na mysli Serie A :lol:Bebik pisze:LOL... a to on czasem nie jest Ukraincem?Copiczenkowiczenko pisze:(...)Zgodze sie po czesci z autorem tematu z tym ze Calcio traci jedna z najwiekszych gwiazd wloskiej pilki i(...)![]()
Ostatnio zmieniony 29 maja 2006, 14:59 przez Copiczenkowiczenko, łącznie zmieniany 2 razy.
- J1897
- Juventino
LOL... a to on czasem nie jest Ukraincem?Copiczenkowiczenko pisze:(...)Zgodze sie po czesci z autorem tematu z tym ze Calcio traci jedna z najwiekszych gwiazd wloskiej pilki i(...)

a co do tematu, to pewnie jak nie teraz, to już wogóle by nie odszedł. widać uznał, że zrobił dla Milanu już wystarczająco dużo(wygrał w końcu CL z nimi) i postanowił spróbować czegoś nowego. najmłodszy już nie jest, więc czemu się dziwić. poza tym kasa u Romka też większa..
- juveman7
- Juventino
Shevchenko tym przejściem nie pokazał klasy. Poszedł za kasą. Tyle lat grał w Milanie, i nadal powinien tam grać na wysokim poziomie, a póżniej powinien iśc do jakiegoś słabszego klubu i tam pomału żegnać sięz piłką. A On poleciał na kasiorę. Pogra rok, dwa i póżniej starośc da się we znaki i już nię będzie najmocniejszym ogniwem w Chelsea. Wtedy będzie się mówiło że Sheva zrobił wielki błąd przechodząc do Angli. Nie zdobędzie on szacunku w oczach wielu kibiców.
Zachował się jak małolat.Takie jest moje zdanie.
Zachował się jak małolat.Takie jest moje zdanie.
...kiedyś przyjdzie prawdziwy deszcz i zmyje cały ten gnój...
- Gregor del Ptasior
- Juventino
Niewątpliwie jest to ogromna strata dla milanu. Ale z drugiej strony... Jestem przekonany, że sprowadzą zawodnika z najwyższej półki i zastąpią Sheve bez problemu. Także nie cieszyłbym się tak bardzo z jego odejścia. Nie on, to kto inny będzie tworzył SUPERDUET z Gilardino. Ale tak czy inaczej, że ich zostawił 

- BartekGajda9
- Juventino
Jedni będą mówić, że wyjechał on za kasą a inni, że dla rodziny...przecież w AC Milan nie płacili mu małych pieniędzy żeby musiał iść do Chelsea w poszukiwaniu większych zarobków...

Nie zgodzę się z tym stwierdzeniem, ponieważ jego syn podobno chce się uczyć angielskiego a po za tym jego żona też namawiała go na wyjazd. Sheva wyjechał dla rodziny, mógł wygrać z Milanem jeszcze dużo, ale rodzina okazał się ważniejsza. Szacuneczek dla tego zawodnika. Takie jest moje zdaniejuveman7 pisze:Shevchenko tym przejściem nie pokazał klasy. Poszedł za kasą

Faktycznie Serie A traci zawodnika, bezsprzecznie światowego formatu. Zgodze się z 'ZIBI BONIEK' co do jego wypowiedzi. Oby ten transfer nie przyczynił się do wyjazdu kolejnych zawodników, którzy będą zasilać kluby hiszpańskiej czy angielskiej ligi.ZIBI BONIEK pisze:Nam fanom ligi włoskiej pozostaje nadzieja że transfer Shevchenki nie ruszy lawiny którą może wywołać afera która wybuchła we włoskiej piłce. Liga Włoska ze swoimi tradycjami nie może sobie pozwolić na oddawanie mega gwiazd lecz powinna ich do siebie przyciągać. Więc trzymajmy kciuki ,że nie będzie żadnych degradacji, wielkich kar itp... bo to niszczy lige włoską, lige która dla nas fanów Juve jest najważniejsza.
"To trochę dziwne, ale uwierzcie mi, w życiu nie popełniłem większego błędu", "Obecnie pracuję nad tym, żeby móc wrócić do Juventusu" - tak Canna WRACAJ !!
- Robert 10
- Juventino
Niewątpliwie strata Shevy to ogromne osłabienie przedniej formacji Milanu. Strata dla Milanu i przede wszystkim dla Calcio. Shevchenko jest pewnym punktem w Milanie, zawsze strzelał bramki w decydujących chwilach ( tylko nie w finale LM gdy Milan grał z Liverpoolem ).
Myślę jednak iż za tą kase jaką Milan dostanie od Chelsea sprowadzą godnego następce.
Myślę jednak iż za tą kase jaką Milan dostanie od Chelsea sprowadzą godnego następce.
- hara
- Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Wielka strata dla całego Calcio... powoli wyrastał na kolejny po Maldinim symbol Milanu, ale chyba się rozmyślił
Chelsea może być groźna za rok, jeżeli ściągną jeszcze Ruuda jak zapowiadają... Zastąpienie Shevy może nie być takie łatwe, on nie był tylko bramkostrzelny, to był typ jak Alex, potrafił sam sobie wypracować sytuację i kolegom, a nie tylko dostawiał dobrze nogę... FORZA CALCIO !

Capo di tutti capi
- Joe
- Juventino
Mimo mojego sytansu do Milanu i Milanistow moje wyrazy wspolczocia ze wzgledu, ze oposcila was wasza najwieksza gwiazda i drugi kapitan. Mam nadzieje, ze SerieA i gwiazdy pilkarski po mundialu zminia sie w magnesy przeciwnych biegunow.
- Mr Cezary
- Juventino
Klasę, to on pokazuje na boisku.juveman7 pisze:Shevchenko tym przejściem nie pokazał klasy.
Poszedł, bo rodzina go o to poprosiła.Poszedł za kasą.
W takim razie Zidane także powinien zostać w Juve i na koniec kariery wybrać się do FC Sant Pauli?Tyle lat grał w Milanie, i nadal powinien tam grać na wysokim poziomie, a póżniej powinien iśc do jakiegoś słabszego klubu i tam pomału żegnać sięz piłką.

Ma podpisać kontrakt na 3 lata, więc spokojnie piłkarz tej klasy co Sheva będzie mógł go wypełnić z powodzeniem.A On poleciał na kasiorę. Pogra rok, dwa i póżniej starośc da się we znaki i już nię będzie najmocniejszym ogniwem w Chelsea.
Wtedy będzie się mówiło że Sheva zrobił wielki błąd przechodząc do Angli.
To się okaże dopiero za jakiś czas.
Mnie się wydaję, że właśnie zdobędzie, bo niewielu jest piłkarzy, którzy tak bardzo cenią sobie zdanie najbliższych.Nie zdobędzie on szacunku w oczach wielu kibiców.
Czyli wg Ciebie każdy, który przejdzie z jednego wielkiego klubu do drugiego wielkiego zachowuje się jak małolat?Zachował się jak małolat. Takie jest moje zdanie.
- nordahl
- Milanista
Wydaje mi sie bledem porownanie Shevy do Alexa. Sheva to typowy snajper [nie mylic z Treze, bo to nie to samo], jesli natomiast chodzi do Alexa, to wydaje mi sie, ze bardziej gra dla druzyny. Wiecej akcji konstruuje i podaje pile. Pozatym Sheva wiecej strzelal.hara pisze:Zastąpienie Shevy może nie być takie łatwe, on nie był tylko bramkostrzelny, to był typ jak Alex, potrafił sam sobie wypracować sytuację i kolegom, a nie tylko dostawiał dobrze nogę... FORZA CALCIO !
"840 meczów w barwach Milanu? Chcę powiedzieć, że ta koszulka jest "zrośnięta" z moim ciałem. W wieku 10 lat założyłem ją po raz pierwszy i nawet, gdy ją ściągam na moim ciele pozostają czerwono-czarne barwy."
- hara
- Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Nie wiem czy pamiętasz Alexa sprzed kontuzji, ale moim zdaniem tak właśnie grał Alex... po kontuzji dojrzał i stał się prawdziwym Il Capitanonordahl pisze:Wydaje mi sie bledem porownanie Shevy do Alexa. Sheva to typowy snajper [nie mylic z Treze, bo to nie to samo], jesli natomiast chodzi do Alexa, to wydaje mi sie, ze bardziej gra dla druzyny. Wiecej akcji konstruuje i podaje pile. Pozatym Sheva wiecej strzelal.hara pisze:Zastąpienie Shevy może nie być takie łatwe, on nie był tylko bramkostrzelny, to był typ jak Alex, potrafił sam sobie wypracować sytuację i kolegom, a nie tylko dostawiał dobrze nogę... FORZA CALCIO !

Capo di tutti capi