Żużel - wszystko o speedway'u
- Robert 10
- Juventino
Wyniki meczów 7. kolejki:
CKM Złomrex Włókniarz Częstochowa - Adriana Toruń 56:34
Unia Tarnów - RKM Rybnik 48:42 :shock:
Unia Leszno - Atlas Wrocław 40:50
BTŻ Polonia Bydgoszcz - Marma Polskie Folie Rzeszów 46:41
Niespodziewanie RKM utrudnił Unii wygranie spotkania. Rybnik w pewnym czasie nawet prowadził !!
Pewne zwycięstwo CKM i BTŻ.
Atlas pięknie
PS. Już 3 posty pod rząd... mam nadzieje że nie dostanę kartonika bo przecież wszystkie o czymś innym

CKM Złomrex Włókniarz Częstochowa - Adriana Toruń 56:34
Unia Tarnów - RKM Rybnik 48:42 :shock:

Unia Leszno - Atlas Wrocław 40:50

Niespodziewanie RKM utrudnił Unii wygranie spotkania. Rybnik w pewnym czasie nawet prowadził !!
Pewne zwycięstwo CKM i BTŻ.
Atlas pięknie

PS. Już 3 posty pod rząd... mam nadzieje że nie dostanę kartonika bo przecież wszystkie o czymś innym

- juvetar
- Juventino
Zebyś nie miał czterech pod rząd...Robert 10 pisze:Unia Tarnów - RKM Rybnik 48:42 :shock:![]()
Unia Leszno - Atlas Wrocław 40:50![]()
Tarnowianie kompletnie odpuścili mecz, jeździli bez mobilizacji i skończyło się niewielką wygraną z outsiderami ligi. Najgorsze zdarzyło się na koniec - w ostatnim wyścigu, kiedy mecz był już wygrany, Janusz Kołodziej doznał poważnej kontuzji. Miesiąc przerwy w jeździe jednego z liderów Unii.
Wrocław zbiera punkty, zwycięstwo w Lesznie daje im przewagę nad Tarnowem (Jaskółki wygrały na torze w Lesznie, ale co gospodarze "wygrali" przy zielonym stoliku - wszyscy wiemy :? ). Zresztą śmiechu warte jest to, co pokazują leszczynianie w tym sezonie. Buńczuszne zapowiedzi o walce o DMP mogą odłożyć na (daleką) przyszłość.
Bydgoszcz słabo. Rzeszów zgodnie z przedsezonowymi prognozami bazuje na dwóch sprowadzonych najemnikach (Holta z Pedersenem zdobyli 30 pkt!). Niecodzienny wynik - aż trzy wyścigi skończyły się w 2-osobowym składzie.
-= UNIA Tarnów żużlowym DMP 2004 i DMP 2005 !!!! =-
(Już coraz mniej, ale ciągle...) Ciężki jest los kibica Interu Mediolan => |LICZNIK|
(Już coraz mniej, ale ciągle...) Ciężki jest los kibica Interu Mediolan => |LICZNIK|
- RuTeK
- Juventino
Nie było mnie na weekend we Wrocławiu, czyli nie miałem dostepu do Kompa i prosze co sie dzieje
Wrocław po rundzie zasadniczej plasuje sie na II miejscu
5 Wygranych i 2 Przegrane... Licze na Punkty bonusowe z kazdego następnego meczu ! I zakonczenie tundy na I miejscu w lidze! +72 małe pkt. troszeczke mnie uspokaja
Najcięzej bedzie z Tarnowem u Siebie bo do odrobienia mamy 10 pkt. Mam nadzieję też ze poradzimy sobie z Toruniem, gdzie przegralismy u nich 2 pkt.
Tak jak wczesniej pisał Juvetar Rybnik może nie wygrac ani jednego meczu w Extralidze co będzie ewenementem
Marma Polskie bla bla bla Folie słabiutko sobie radzi w najlepszej lidze w Polsce... Miałem nadzieje ze beda walczyc o pierwsza 4 a tu 7 msc.
Złomrex powoli sie rozkreca, zobaczymy co bedzie dalej !

Tak jak wczesniej pisał Juvetar Rybnik może nie wygrac ani jednego meczu w Extralidze co będzie ewenementem

- "Dziadku byłeś bohaterem na Wojnie ?"
- "Nie... ale służyłem w kompani Bohaterów "
WSZYSTKO I NIC O Amaurim i innych Drewnianych Graczach !
- Robert 10
- Juventino
Hehe dzięki wielkiejuvetar pisze:Zebyś nie miał czterech pod rząd...Robert 10 pisze:Unia Tarnów - RKM Rybnik 48:42 :shock:![]()
Unia Leszno - Atlas Wrocław 40:50![]()
BTŻ Polonia Bydgoszcz - Marma Polskie Folie Rzeszów 46:41![]()
A oto tabela po 7 kolejkach Ekstraligi :
1. WTS Atlas Wrocław 10 +72

2. Unia Tarnów 10 +28
3. Złomrex Włókniarz Częst.. 8 +32
4. Budlex Polonia Bydgoszcz 8 +25
5. Adriana KS Toruń 8 +16
6. Unia Leszno 8 +5
7. Marma Polskie Folie Rze.. 4 -43
8. RKM Rybnik 0 -135

Ostatnio zmieniony 22 maja 2006, 21:26 przez Robert 10, łącznie zmieniany 1 raz.
- RuTeK
- Juventino
cos twoja tabela jest niedokladna
Atlas przegral z Tarnowem a jest przed nimi :doh:
- RuTeK
- Juventino
Ale liczy sie rywalizacja pomiedzy tymi druzynami a nie ilosc malych pkt. Identycznie jak w Serie A
- Robert 10
- Juventino
Wiem że bardziej liczy sie bezpośrednia rywalizacja ale ja przedstawiłem tabelę według małych punktów. Następnym razem nie zrobie tego błędu..RuTeK pisze:Ale liczy sie rywalizacja pomiedzy tymi druzynami a nie ilosc malych pkt. Identycznie jak w Serie A
- RuTeK
- Juventino
Unia Unia Zwal se
Tak krzyczeli kibice Atlasu na Stadionie Olimpijski po ogloszeniu wyników przez Spikera
No trudno Juz wiadomo ze do annałów CZarnego sportu rybnik sie nie zaliczy, Przecierz objechal Mistrza Polski:whistle:
Atlas Łatwo wygrywa u Siebie z Leszczynianami az 16 pkt Jezeli dobrze pamietam. Na stadionie olimpijskim przed ostatnia kolejka zagosciła piekna tecza;] Jakis znak

juvetar pisze: 8. Rybnik 20 meczów 0 punktów -500 małych punktów

No trudno Juz wiadomo ze do annałów CZarnego sportu rybnik sie nie zaliczy, Przecierz objechal Mistrza Polski:whistle:
Atlas Łatwo wygrywa u Siebie z Leszczynianami az 16 pkt Jezeli dobrze pamietam. Na stadionie olimpijskim przed ostatnia kolejka zagosciła piekna tecza;] Jakis znak
- Robert 10
- Juventino
Dzisiejsze wyniki Ekstraligi :
Atlas Wrocław - Unia Leszno 53 - 37
RKM Rybnik - Unia Tarnów 48 - 42
:rotfl:
Marma PF Rzeszów - Polonia Bydgoszcz 47 - 42
Apatror Toruń - Włókniarz Częstochowa 49 - 41
Atlas wygrał i zdobył 2 pkt + 1 bonusowy, w ten sposób umocnił sie na 1 miejscu w tabeli. RKM niespodziewanie wygrał z Unią Tarnów która była w dość znaczącym stopniu osłabiona. W pozostałych spotkaniach bez większych niespodzianek.
Tabela:
1. Atlas Wrocław 13pkt
2. Apator Toruń 10
3. Unia Tarnów 10
4. Częstochowa 9
5. Polonia Bydgoszcz 8
6. Unia Leszno 8
7. Rzeszów 6
8. Rybnik 2
Atlas Wrocław - Unia Leszno 53 - 37

RKM Rybnik - Unia Tarnów 48 - 42

Marma PF Rzeszów - Polonia Bydgoszcz 47 - 42
Apatror Toruń - Włókniarz Częstochowa 49 - 41
Atlas wygrał i zdobył 2 pkt + 1 bonusowy, w ten sposób umocnił sie na 1 miejscu w tabeli. RKM niespodziewanie wygrał z Unią Tarnów która była w dość znaczącym stopniu osłabiona. W pozostałych spotkaniach bez większych niespodzianek.
Tabela:
1. Atlas Wrocław 13pkt
2. Apator Toruń 10
3. Unia Tarnów 10
4. Częstochowa 9
5. Polonia Bydgoszcz 8
6. Unia Leszno 8
7. Rzeszów 6
8. Rybnik 2
- mesju
- Qualità Juventino
Jeśli są tu fani żużlowej 1 ligi to napiszę, że wczoraj byłem na meczu Startu Gniezno z Ostrowem. Derby wielkopolski wygrał zespół gości ( 41-48 )
ale trzeba przyznać, że gospodarze walczyli do końca (niezawodna para juniorów Gomólski-Jabłoński, którzy w 6 meczach w pierwszym biegu zawsze przywozili komplet punktów). Takiej atmosfery na stadionie nie było od trzech lat :!: W końcu coś się ruszyło w tym Gnieźnie
Teraz czekamy na przyjazd Zielonej Góry. Zapowiada się rówie ciekawe widowisko 

- juvetar
- Juventino
Chylę czoła przed inteligencją bijącą z wrocławskich przyśpiewek 8)RuTeK pisze:Unia Unia Zwal seTak krzyczeli kibice Atlasu na Stadionie Olimpijski po ogloszeniu wyników przez Spikera
![]()
[...]
Unia w Rybniku? Kompromitacja. Żadnym wytłumaczeniem nie jest brak Kołodzieja (było za niego stosowane Zastępstwo Zawodnika). Nie zawiódł Gollob (17pkt w 6 startach), starszy Gollob dobrze (9pkt), przebudził się Hlib (11pkt).
Totalnie zawiódł Scott Nicholls (to przecież jeździec Grand Prix - w Rybniku uciułał 2 pkt w 5 startach).
Porażka w gruncie rzeczy zmienia tyle, że szanse na obronę tytułu spadły do minimum. Tarnów szanse na złoto mocno zredukował już w pierwszej kolejce w Lesznie (gdzie nastąpiła jawna kradzież punktów wywalczonych na torze). Gdyby nie Leszno, byłoby jeszcze o co walczyć...
Teraz ratuje tylko zwycięstwo we Wrocławiu, bo 3 punkty stracone (porażka i bonus) w dwumeczu z Rybnikiem względem lidera - Wrocławia są bardzo trudne do odrobienia.
P.S. Mój post numer 100

-= UNIA Tarnów żużlowym DMP 2004 i DMP 2005 !!!! =-
- RuTeK
- Juventino
No tak ale Tarnów ma jeszcze jeden wazny mecz do wygrania. Z apatorem ! roznica byla spora wiec tez przydalo by sie zdobyc punkt bonusowy !
- Dragon
- Qualità Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 5 razy
Są są, tylko zawsze będziemy w cieniu e-ligimJaUcViEej pisze:Jeśli są tu fani żużlowej 1 ligi to napiszę, że wczoraj byłem na meczu Startu Gniezno z Ostrowem. Derby wielkopolski wygrał zespół gości ( 41-48 ) Teraz czekamy na przyjazd Zielonej Góry. Zapowiada się rówie ciekawe widowisko

My już po...własnie wczoraj nam dowali u nas 37-53, tak więc dla Lublina sezon się skończył, koniec marzeć o e-lidze bo na nią poprostu nie zasługujemy...Przejeżdża Loius i robi...4 pkt! :rotfl: Do tego nie podejmuje walki gdy wychodzi ostatni ze startu, ba, po jendym z biegów nawet nie przekroczył mety tylko odrazu zjechał do parku maszyn, ktory jest przed nią z 10 m :evil: :evil: Wstyd. Chociaż juniora Tomicka mamy bardzo dobrego, no i Knapp wygrał w ostanim biegu z Walaskiem, ale ten oduścił niecomJaUcViEej pisze:Teraz czekamy na przyjazd Zielonej Góry. Zapowiada się rówie ciekawe widowisko

Jeśli chodzi o e-ligę to moim zdaniem na chwilę obecną to Wrocław jest faworytem do tytułu. Co się stało z Unią to nie wiem, te wpadka z Rybnikiem :shock: No ale jeszcze więcej przed nami niż za

- Ulisses
- Qualità Juventino
To co zrobiła Unia Tarnów to majstersztyk :rotfl:
Tarnów stracił 3 pkt... Z taka jazdą to możecie zapomnieć o dogonieniu Wrocławia
Kibicuje CKM i Atlasowi
A tak już mniej szyderczo, to myslę, że mamy szansę na finał... Nasi się rozkręcili jak nalezy... Wygralibyśmy w Toruniu, bo porażka wręcz minimalna biorąc pod uwagę, że nie jechał Hancock, który zrobiłby te 10 minimum (a tak cienki Ljung 1 pkt.)... Mamy bonus zatem... Licze jeszcze na bonus w Bdg (a może i 3 pkt.), na bonus w Lesznie, 3 pkt. w Rybniku
, 2 pkt. z Tarnowem (a może i bonus jak sa w takiej formie?), 2 pkt. z Wrocławiem i 3 pkt. z Rzeszowem
Dałoby to nam 2 miejsce po rundzie zasadniczej
Nawet z jednym pkt. w Bdg... Finał może być Czewa - Wrocław... zobaczymy, kto będzie w lepszej dyspozycji - Tarnów czy my, bo to że Atlas pojedzie w finale to mur-beton 

Tarnów stracił 3 pkt... Z taka jazdą to możecie zapomnieć o dogonieniu Wrocławia

A tak już mniej szyderczo, to myslę, że mamy szansę na finał... Nasi się rozkręcili jak nalezy... Wygralibyśmy w Toruniu, bo porażka wręcz minimalna biorąc pod uwagę, że nie jechał Hancock, który zrobiłby te 10 minimum (a tak cienki Ljung 1 pkt.)... Mamy bonus zatem... Licze jeszcze na bonus w Bdg (a może i 3 pkt.), na bonus w Lesznie, 3 pkt. w Rybniku

Ostatnio zmieniony 31 maja 2006, 16:47 przez Ulisses, łącznie zmieniany 1 raz.