Collina zamieszany w aferę korupcyjną!

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
naros

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 maja 2006, 16:14

We włoskim skandalu korupcyjnym padło teraz nazwisko Pierluigi Colliny, byłego znakomitego arbitra, który uchodził za gwaranta czyści w tamtejszym futbolu.
"Collina wiedział wszystko" - pisze niedzielne wydanie "La Gazzetta dello Sport".

Według informacji tego dziennika miał on, wykorzystując układy Luciano Moggiego, wpływać na sędziów liniowych obsługujących mecze "rossonerich".

Kilkanaście dni temu prasa ujawniła zapis podsłuchanych za zgodą prokuratora rozmów, podczas których były dyrektor generalny Juventusu, Luciano Moggi ustalał z byłym już szefem specjalnej komisji sędziowskiej związku Pierluigim Pairetto, kto ma sędziować mecze zarówno krajowe, jak i międzynarodowe jego klubu. Cały zarząd Juventusu podał się do dymisji. Turyńskiemu klubowi, który ostatnio zdobył mistrzostwo Włoch, grozi karna relegacja z Serie A.

źródło: http://sport.onet.pl/1330316,wiadomosci.html

Szkoda ze on tez sie w to wciągnął myslałem ze przynajmniej on zostanie czysty :/

Obrazek
Un capitano c'è solo un capitano!!!
Jasiek-x

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 maja 2006, 16:57

A dlaczego jego miało ominąć? Jak wiadomo to afera dotyczy całego futbolu we Włoszech i wg mnie nie ma powodów dla którego to wszystko miałoby ominąć Colinę. Ale poza tym to on raczej nie brał w tym zbyt wielkiego udziału i raczej ujdzie mu płazem.

Marezmo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 maja 2006, 17:31

JES! JES! JES!
Odio Collina :twisted:

"Chciałbym dziś powiedzieć, że nie ma tu PiS. Wiecie kogo widzę w tym pierwszym rzędzie -Andrzeja Leppera" Donald Tusk, 14.03.2006
mesju

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 maja 2006, 17:36

Ja jestem ciekaw który z działaczy w SerieA, sędziów, wszystkich prezesów, itp. itd. nie wiedział o tych przekrętach... mi się wydaje, że o sprawie wiedziało wiele osób, dopiero dziennikarze rozpętali wojnę (jak zwykle). Dlatego nie dziwi mnie to, że Collina o wszystkim wiedział. Zaskoczył mnie jednak zarzut, że on pomagał komukolwiek w "brudnej grze" :/

tabo89

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 maja 2006, 17:37

no co wy Collina napewno nie bral w tym udzialu. nie wirze. on jest najlepszym sedzia jaki kiedykolwiek byl na tej ziemi i mysle ze uczciwy tez był i nadal jest oczywiscie.

a wy wloszech gazety to oskarazaja kazdego kto zeznaje albo nawet nie zeznaje bo dla nich wszystko jest sensacja dlatego za bardszo nie wierze w to co pisza do konca

Obrazek
Medi

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 maja 2006, 18:50

Collina miał być rzekomo szefem szajki Gallianiego, tak jak De Santis Moggiego. Galliani miał sie z nim spotkać w jakimś tajemniczym miejscu zeby ich nikt nie wyczaił, bodajże e restauracji Meaniego w Lodi, w godzinach kiedy lokal jest zamknięty.
Czy to wszystko prawda to oczywiście uzgodni prokuratura.

MaxACM

Milanista
Milanista

Nieprzeczytany post 28 maja 2006, 19:01

"rzekomo" "bodajże" "w jakimś tajemniczym miejscu" i zero źródła. To sie nazywa rzetelne dziennikarstwo Medi? :wink: :lol:

Robert 10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 maja 2006, 19:08

Ja nie wieże w to iż Collina mógłby mieć coś wspólnego z tą aferą. Dla mnie był to jeden z lepszych a nawet może i najlepszy sędzia na świecie. Collina cieszył sie bardzo dużym autorytetem ( i nadal posiada go ) u zawodników, prezesów i innych związanych z piłką nożna. Zawsze sędziował dobrze każdy mecz bez wyjątku, czy to był mecz Milanu czy Juve.

Medi

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 maja 2006, 19:19

MaxACM pisze:"rzekomo" "bodajże" "w jakimś tajemniczym miejscu" i zero źródła. To sie nazywa rzetelne dziennikarstwo Medi? :wink: :lol:
Widze kolejny milanista , który urwał sie z choinki i o niczym nie wie...och, przepraszam, nie wie o Milanie, bo o Juve wie wszystko i najlepiej :lol:
Zródło sie podaje kiedy pisze się newsa, ja nie napisałam newsa tylko to co wiem.
Jak chcesz źródło to wystarczy, że zajrzysz na strone "La Calzetta" albo na sports.it , a najlepiej to poczytaj sobie przechwyconą rozmowę Meaniego, polecam :wink:

MaxACM

Milanista
Milanista

Nieprzeczytany post 28 maja 2006, 19:36

Medi pisze:Widze kolejny milanista , który urwał sie z choinki i o niczym nie wie...och, przepraszam, nie wie o Milanie, bo o Juve wie wszystko i najlepiej :lol:
Tak jak Ty o Milanie :lol:...urwałaś sie chyba z wyższej choinki niż moja.
Medi pisze:Zródło sie podaje kiedy pisze się newsa, ja nie napisałam newsa tylko to co wiem.
W końcu lepiej używać tych zwrotów...JP to badzo podatny grunt na takie słowa :P Gorzej jak jak pisze sie głupoty.
Medi pisze:Jak chcesz źródło to wystarczy, że zajrzysz na strone "La Calzetta" albo na sports.it , a najlepiej to poczytaj sobie przechwyconą rozmowę Meaniego, polecam :wink:
Czytam codziennie :) Rozumiem że z utęsknieniem czekasz na następne ;)

Medi

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 maja 2006, 19:48

MaxACM pisze:
Medi pisze:Widze kolejny milanista , który urwał sie z choinki i o niczym nie wie...och, przepraszam, nie wie o Milanie, bo o Juve wie wszystko i najlepiej :lol:
Tak jak Ty o Milanie :lol:...
Najwyraźniej , skoro Ty nic nie wiesz albo udajesz :smile:
MaxACM pisze:
Medi pisze:Zródło sie podaje kiedy pisze się newsa, ja nie napisałam newsa tylko to co wiem.
W końcu lepiej używać tych zwrotów...JP to badzo podatny grunt na takie słowa :P Gorzej jak jak pisze sie głupoty.
Musze Cie zmartwić ale ja nic nie wymyślam tylko tłumacze to co piszą na włoskich portalach, a, że piszą akurat o Was, cóż mogę poradzić, strasznie mi przykro :smile:
MaxACM pisze:
Medi pisze:Jak chcesz źródło to wystarczy, że zajrzysz na strone "La Calzetta" albo na sports.it , a najlepiej to poczytaj sobie przechwyconą rozmowę Meaniego, polecam :wink:
Czytam codziennie :) Rozumiem że z utęsknieniem czekasz na następne ;)
Wcale nie musze czekać bo już są i to bardzo ciekawe :P

MaxACM

Milanista
Milanista

Nieprzeczytany post 29 maja 2006, 00:55

Medi pisze:Najwyraźniej , skoro Ty nic nie wiesz albo udajesz
Tak...wiesz najlepiej :lol: ...przyjdę na konsultacje.
Medi pisze:Musze Cie zmartwić ale ja nic nie wymyślam tylko tłumacze to co piszą na włoskich portalach, a, że piszą akurat o Was, cóż mogę poradzić, strasznie mi przykro
Mnie również...w szczególności jak Twoje tłumaczenia są nie do końca "poprawnie przetłumaczone" :smile:
Medi pisze:Wcale nie musze czekać bo już są i to bardzo ciekawe :P
To dziwne, że doniesienia na temat Juve pojawią sie najpierw na innej stronie a potem Tu. W przypadku Milanu jest na odwrót. Jak jest to sposób na wytłumaczenie wpadki Juve to wcale sie nie dziwię. Medi...ukarani zostaną wszyscy...dobrze o tym wiem. Ja nie napiszę, że "Milan jest brylantowy" i "wszystkie rozmowy to wymysł"...to domena niektórych Juventinich.

Pozdr

Post z moją odpowiedzią przeniesiony :

http://forum.juvepoland.com/viewtopic.p ... 238#224238
/Medi

EDIT:
Marcin_FCJ pisze:MaxACM weź już się nie kompromituj bo robi to się już naprawdę przykre. Pewnie nie wiesz.. ale akurat w to co pisze Medi wierzyć można.. Zresztą po co Ci to pisze.. pewnie nie jeden na ma z Ciebie niezły ubaw.
Czytanie ze zrozumienim to raczej nie Twoja domena. W kompromitowaniu się wciąż daleko mi do Ciebie. W zabawianiu innych również...Del Piero :D
Medi z chęcią napisze PW...skoro admini uważają za niestosowne prowadzenia tej rozmowy.
Ostatnio zmieniony 29 maja 2006, 15:40 przez MaxACM, łącznie zmieniany 1 raz.

Marcin_FCJ

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 maja 2006, 03:40

MaxACM weź już się nie kompromituj bo robi to się już naprawdę przykre. Pewnie nie wiesz.. ale akurat w to co pisze Medi wierzyć można.. Zresztą po co Ci to pisze.. pewnie nie jeden na ma z Ciebie niezły ubaw.

Prosilbym o kontynuowanie tej dyskusji na prv.Dotyczy sie to calej trojki , Medi :wink:
p.s. A kolega Marcin nie ma co po nocach robic tylko na JP posty pisac :?: :D
/Siewier

Wybij to sobie z głowy Siewier :P
Zostałam publicznie oskarżona :P o złe tłumaczenie, wiec mam zamiar publicznie to wyjaśnić :naughty:
Co najwyżej mogę sie przenieść do innego tematu :smile:
/Medi

Ty nie dyskutuj tylko wykonuj polecenia służbowe :!: :D
Obojętnie kto by Cie nie oskarzał pamietaj,ze ja i tak Cie kocham :) :-D
/Siewier

ODPOWIEDZ