Polska II liga

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
dacar666

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 maja 2006, 16:13

Dzisiejsza i jutrzejsza kolejka II ligi:

Ruch Chorzów - Radomiak Radom
Drwęca Nowe Miasto Lubawskie - Piast Gliwice
Heko Czermno - Polonia Bytom
Śląsk Wrocław - Łódzki KS
Lechia Gdańsk - Szczakowianka Jaworzno
Zagłębie Sosnowiec - Świt Nowy Dwór Mazowiecki0
Widzew Łódź - Górnik Polkowice
Podbeskidzie Bielsko-Biała - KSZO Ostrowiec Świętokrzyski
Jagiellonia Białystok - Hydrotwór Bydgoszcz

Typowac nie bede, bo w tej kolejce zdarzyc sie moze doslownie wszystko...

Pagi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 maja 2006, 10:52

Nareszcie dobry mecz przy Traugutta:D Pewne zwycięstwo 3-0 nad Szczakowianką:D Dalej jednak Lechia razi nieskutecznością. Kilka pewnych sytuacji nei wykorzystanch. Cieszyć jednynie moze wynik i pewne 3 pkt. Oby się utrzymali.:D

"Lechiści to nie kibole, to fanatycy zakochani do szaleństwa w klubie"
Obrazek
Robert 10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 maja 2006, 11:00

Wyniki 30. kolejki:

Zagłębie Sosnowiec - Świt Nowy Dwór Maz. 3:1 (1:1)
Bramki: Hadis Zubanovic dwie (18 min., 68 min.), Tadeusz Tyc (69 min.) - Sergiusz Wiechowski (34 min.).
Żółte kartki: Jacek Paczkowski, Dawid Skrzypek, Hadis Zubanovic, Daniel Treściński - Mariusz Misiura.
Sędzia: Paweł Skonieczny (Gdańsk).
Widzów 3 000.

Podbeskidzie Bielsko-Biała - KSZO Ostrowiec Świętokrzyski 1:0 (0:0)
Bramka - Krzysztof Chrapek (83 min.).
Żółte kartki: Grzegorz Pater, Sławomir Jarczyk - Jacek Berensztajn, Adam Gmitrzuk, Paweł Kapsa, Mariusz Wysocki.
Sędzia: Marcin Szulc (Warszawa).
Widzów 2 500.

Jagiellonia Białystok - Zawisza Bydgoszcz 3:1 (3:0)
Bramki: Tomasz Moskal dwie (15 min., 45 min.), Arkadiusz Kubik (40 min. - karny) - Benjamin Imeh (63 min.).
Żółte kartki: Robert Kolasa - Łukasz Tupalski.
Sędzia: Grzegorz Gilewski (Radom).
Widzów 5 000.

Lechia Gdańsk - Szczakowianka Jaworzno 3:0 (1:0)
Bramki: Krzysztof Brede (29 min. - karny), Piotr Cetnarowicz (55 min.), Grzegorz Król (90 min.).
Żółte kartki: Wojciech Rączka (Szczakowianka Jaworzno).
Czerwona kartka: Adrian Prażmowski (68 min., Szczakowianka Jaworzno).
Sędzia: Maciej Heinrich (Poznań).
Widzów 4 000.

Ruch Chorzów - Radomiak Radom 2:1 (0:1)
Bramki: Grażvydas Mikulenas dwie (47 min., 78 min.) - Daniel Barzyński (1 min.)
Żółte kartki: Grzegorz Baran, Mariusz Śrutwa, Piotr Ćwielong, Jarosław Paśnik - Tomasz Borkowski, Andrzej Bednarz, Przemysław Michalski.
Sędzia: Włodzimierz Milczarek (Łódź).
Widzów 3 000.

Heko Czermno - Polonia Bytom 0:3 (0:2)
Bramki: Tomasz Sosna (28 min.), Artur Rozmus dwie (30 min., 76 min.).
Sędzia: Grzegorz Bartosik (Lublin).
Widzów 300.

Finishparkiet Nowe Miasto Lubawskie - Piast Gliwice 0:0
Żółte kartki: Szymon Sawala, Marcin Wróbel II, Krzysztof Filipek, Marcin Wincel - Dariusz Solnica.
Sędzia: Sławomir Berezowski (Opole).

Śląsk Wrocław - ŁKS Łódź 0:0
Żółta kartka: Krzysztof Ulatowski (Śląsk).
Sędzia: Leszek Gawron (Mielec). Widzów 6 000.

Widzew Łódź - Górnik Polkowice 0:0
Żółte kartki: Bartosz Iwan, Kamil Kuzera, Marcin Nowak - Wojciech Górski, Marcin Konopka, Sławomir Pach.
Sędzia: Marek Kowal (Katowice).
Widzów 6 000.

żródło: www.onet.pl

hehe Ruch miał szczęscie że Mikulenas znajduje sie w świetnej formie.
Po zwycięstwie Zagłębia nad Świtem przywrociły mi nadzieje że awansują do 1 ligi. :ok:
Ostatnio zmieniony 21 maja 2006, 21:24 przez Robert 10, łącznie zmieniany 3 razy.

Daniel_88

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 maja 2006, 11:59

dzisia jeszcze:
Widzew-Polkowice
Śląsk-ŁKS
Według mnie największe szanse na awans ma Widzew a o drugie miejsce bedzie zażarta walka do samego końca.Zostały 4 kolejki do końca i najlepszy terminarz ma Śląsk Wrocław ma 4mecze u siebie i tylko jeden wyjazd do słabiutkiej w tym roku Szczakowianki :evil: Czas pokaze co sie wydarzy 8) Pozdrawiam

Obrazek
Kame1988_Kornel

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 21 maja 2006, 23:32

Tabela
1. Widzew Łódź 55
2. ŁKS Łódź 49
3. Zagłębie Sosnowiec 49
4. Zawisza Bydgoszcz 48
5. Jagiellonia Białystok 47
6. Śląsk Wrocław 47
7. KSZO Ostrowiec Św. 45
8. Piast Gliwice 41
9. Ruch Chorzów 41
10. Górnik Polkowice 41
11. Podbeskidzie Bielsko-Biała 39
12. Lechia Gdańsk 39
13. Heko Czermno 34
14. Polonia Bytom 32
15. Świt Nowy Dwór Maz. 31
16. Szczakowianka Jaworzno 29
17. Radomiak Radom 28
18. Finishparkiet Nowe Miasto L. 20

Hehe w czołówce jak zwykle ścisk, a w dolnej części brawa dla Poloni Bytom, która "zwiała" z miejsca spadkowego :bravo:
A czołówka będzie walczyć do końca, a mecze układają sie następująco:

24.05 (środa)
Szczakowianka - Śląsk
Zawisza-Podbeskidzie
ŁKS-Heko
Jaga - Ruch
Górnik - Zagłębie
Kszo - Widzew :!:

31.05(sobota)
Finish. - ŁKS
Śląsk - Świt
Zagłębie - Kszo :!:
Podbeskidzie - Jaga
Widzew - Zawisza :!: :!:

3.06 (sobota)
Śląsk - Górnik
Jaga-Widzew :!:
Zawisza - Zagłębie :!:
Kszo - Lechia
ŁKS - Radomiak

10.06 (sobota)
Piast - ŁKS
Śląsk - KSZO :!:
Lechia - Zawisza
Zagłębie - Jaga :!:
Widzew - Podbeskidzie

No jak widać "najłatwiejsze" mecze przed ŁKSem, tak wiec gdyby lider stracił punkty, to kto wie... :dance: A tak to wszystkie pozostałe drużyny spotkają sie ze sobą i to bedą mecze o 6 pkt. Im bliżej końca tym ciekawiej :)

białas

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 maja 2006, 00:02

Robert 10 pisze:Jagiellonia Białystok - Zawisza Bydgoszcz 3:1
kolejne zwycięstwo potwierdzające, że Jaga do końca sezonu będzie walczyć o miejsce premiujące awansem do pierwszej ligi. jestem zły. na siebie. zwłaszcza, że bilety ulgowe były po przysłowiowym "piątaku", a ja miałem wybrać się na mecz. niestety, praca nie pozwoliła mi na to. miałem okazję zobaczyć przekonywujące zwycięstwe nad innym kandydatem do awansu. ale odbiję to sobie meczem
Kame1988_Kornel pisze:Jaga-Widzew Exclamation
:dance:

co do pozostałych wyników, to raczej bez niespodzianek, oprócz porażki KSZO z Podbeskidziem. oczywiście, jak to bywa od kilku kolejek, nic się nie wyjaśniło. w pierwszej lidze niemal pewny Widzew i ktoś z 6 drużyn za Łodzianami...

gregor_g4

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 maja 2006, 16:56

Podobnie jak rok temu, tak i teraz, końcóka 2 ligi jest bardzo ciekawa. O awans może powalczyć aż 7 drużyn, z których w najlepszej sytuacji zdaje się by Widzew, a w najgorszej KSZO, które ma największą stratę spośród drużyn walczących o awans) do lidera. Tak więc ostatnie 4 kolejki zapowiadają się nadwyraz ciekawie, ponadto zostało do rozegrania kilka meczy miedzy bezpośrednimi kandydatami do awansu co dodaje dodatkowych emocji.

Widzew - przez wielu już uważany za pierwszoligowca, jedynak wg mnie nie jest to tak oczywiste. Graja oni jeszcze z Kszo(w) Hydrobudowa(d) Jaga(w) Podbeskidzie (d) także maja bardzo ciężki rozkład jazdy. Jeśli Widzew potraci punkty (co wg mnie jest wielce prawdopodobne) to przy założeniu że któraś z drużyn z miejsc 2-6 zdobedzie komplet punktów, możliwa jest zmiana na pozycji lidera.

ŁKS - ma najłatwiejszych rywali w swoich ostatnich meczach - Drwęca, Świt, Radomiak no i na końcu Piast na wyjeździe, który myśle, że łatwo 3 punktów nie odda. Ponadto, dyspozycja ŁKS-u nie jest jakaś rewelacyjna, wiec licze na malą niespodziankę.

Zagłębie - w końcówce wyrażnie przyspieszyło, gra wyglada coraz lepiej. Do składu wrócił Lachowski, wraca także Bajera, dodatkowo, nasza lewa strona wreszcie zaczyna grać i to z bardzo dobrym efektem(wcześniej różnie bywało) w ostatnim meczu ze Świtem, Piętke zastąpił na bramce Gąsiński ( wreszcie !!) także jest dobrze i z optymizmem patrze w przyszłość mimo, że terminarz nie jest najlepszy.

Hydrobudowa - ostatnio ich forma jakby spadła, jednak mają mocna drużyne i nie należy ich lekceważyć, nie po to inwestowano w klub aby miał grać w 2 lidze, dlatego wg mnie jest to bardzo poważny kandydar do awansu.

Jaga - o postawie tej drużyny mogę wypowiadać sie jedynie na podstawie wyników, gdyż ostatnio widziałem ich w akjci w listopadzie, więc napewno się dużo zmieniło. Wydaje mi się że nie odpuszczą walki o awans i ciągle należy się z nimi liczyć.

KSZO - ciągle ma szanse na awans, ale czy oni tego chcą, rózne głosy na ten temat slyszałem, mają najwiekszą stratę, ale to nie przekreśla ich szans. Najbliższe tygodnie dadzą odpowiedź

Ultras

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 7 razy

Nieprzeczytany post 22 maja 2006, 21:11

Rzeczywiście sytuacja w II lidze przedstawia się nadzwyczaj interesująco. O ile Widzew już raczej bez przeszkód uzyska awans, o tyle walka o drugie i trzecie miejsce będzie na pewno bardzo interesująca. Ja mam w tej walce trzech swoich faworytów: Zagłębie, ŁKS i Śląsk Wrocław. Chciałbym, aby choć jeden z tych klubów zagrał w przyszłym sezonie w Ekstraklasie. Najmocniej chyba kciuki w ostatnich kolejkach będe trzymał za Zagłębie. Jako, że do Sosnowca mam bardzo blisko, tak więc miałbym możliwość zobaczenia w przyszłym sezonie na Ludowym takie firmy jak chociażby Wisła czy Legia ;)

Mateo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 maja 2006, 21:18

gregor_g4 pisze:KSZO - ciągle ma szanse na awans, ale czy oni tego chcą, rózne głosy na ten temat slyszałem, mają najwiekszą stratę, ale to nie przekreśla ich szans. Najbliższe tygodnie dadzą odpowiedź
Wszyscy miejscowi kibice odnoszą wrażenie, że tak właśnie jest. KSZO wspięło się na sam szczyt tabeli i zaczął się dołek. Beznadziejna gra w meczach w Ostrowcu, brak zaangażowania i chęci do gry. Są słuchy, że zawodnicy po prostu wolą pozostać na drugim froncie... To jednak tylko spekulacje. Nie trzeba będzie czekać długo na rozwój wydarzeń, rozgrywki powoli zbliżają się ku końcowi. Głęboko wierzę, że nasz zespół powalczy o 3 w historii awans do ekstraklasy, bo stadionu i kibiców nie musimy się wstydzić 8) .

steru

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 maja 2006, 14:14

@UlTrAs Do Sosnowca zapraszamy także na inne mecze. Drużyny jak Widzew, ŁKS czy Jaga też są warte obejrzenia, chociażby ze względu na kibiców, którzy zawsze z nimi się pojawiają :wink:

No to przez 24h Zagłębie byłoc na drugim miejscu w tabeli. Wspaniałe uczucie spoglądać na tabele i wreszcie widzieć swój ukochany klub na miejscu gwarantującym awans do pierwszej ligii. Mecze jeszcze 4, wszystko się może zdarzyć, więc nie ma się co podniecać. Nawet przy jakimś słabszym wyniku awans nie jest wykluczony. Ostatnio świetne słowa padły z ust Marcina Lachowskiego a mianowicie że nie ma co się oglądać na innych tylko wygrać wszystkie 4 mecze, wtedy 1 liga napewno będzie nasza. Niby oczywiste ale mimo wszystko mam nadzieje że wszyscy piłkarze tak uważają i ostatnie mecze zakończą się pomyślnie dla Nas, kibiców Zagłębia Sosnowiec 8)

Kame1988_Kornel

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 24 maja 2006, 22:20

WYNIKI:

:ball: Górnik Polkowice - Zagłębie Sosnowiec 1:1 (1:1)
Bramki: Marcin Jeziorny (24-głową) - Tadeusz Tyc (10).
Żółte kartki: Paweł Żmudziński, Marcin Konopka - Daniel Treściński, Tadeusz Tyc.
Sędzia: Robert Kubas (Rzeszów). Widzów 1 000.

:ball: KSZO Ostrowiec Świętokrzyski - Widzew Łódź 0:2 (0:0) (Zawidziony postawą KSZO :shock: :cry: )
Bramki: Bartosz Iwan (47), Rafał Pawlak (68 ).
Żółte kartki: Tomasz Copik, Marcin Woźniak II, Rafał Wójcik - Piotr Kuklis, Bartłomiej Konieczny, Adam Kardasz.
Czerwona kartka: Adam Kardasz (90, za drugą żółtą, Widzew Łódź).
Sędzia: Robert Werder (Warszawa). Widzów 3 500.

:ball: Świt Nowy Dwór Maz. - Lechia Gdańsk 0:0
Sędzia: Dariusz Giejsztorewicz (Białystok). Widzów 500.

:ball: Zawisza Bydgoszcz - Podbeskidzie Bielsko-Biała 1:0 (0:0)
Bramka: Vuk Sotirović (77).
Żółte kartki: Arkadiusz Miklosik, Łukasz Tupalski, Vuk Sotirović (wszyscy Zawisza).
Sędzia: Marcin Wróbel (Warszawa). Widzów 3 000.

:ball: ŁKS Łódź - HEKO Czermno 3:0 (2:0) (Dobry mecz, doping przeciętny :dance: ale i tak jest dobrze, I liga I liga ŁKS :!: :) )
Bramki: Igor Sypniewski (18, 39), Michał Łabędzki (86).
Żółte kartki: Zdzisław Leszczyński, Arkadiusz Mysona, Michał Rozkwitalski - Jarosław Solarz, Paweł Zawistowski, Paweł Woźniak, Przemysław Pałkus.
Czerwone kartki: Dariusz Walęciak (57, za drugą żółtą), Arkadiusz Żaglewski (33) - obaj HEKO.
Sędzia: Mariusz Rogalski (Katowice). Widzów 4 000.

:ball: Piast Gliwice - Radomiak Radom 2:2 (1:0)
Bramki: Stanisław Wróbel (4), Jarosław Zadylak (83-głową) - Maxwell Kalu (60), Tomasz Brzyski (66).
Żółte kartki: Mirosław Widuch, Adam Kompała, Mirosław Budka - Zbigniew Wachowicz, Tomasz Brzyski.
Sędzia: Jacek Walczyński (Lublin). Widzów 1 200.

:ball: Jagiellonia Białystok - Ruch Chorzów 0:2 (0:1)
Bramki: Przemysław Łudziński (19), Gražvydas Mikulenas (48 ).
Żółte kartki: Arkadiusz Kubik, Robert Speichler - Przemysław Łudziński, Grzegorz Baran.
Sędzia: Piotr Aleksandrowicz (Radom). Widzów: 4 500.

:ball: Polonia Bytom - Finishparkiet Nowe Miasto Lubawskie 2:1 (2:0)
Bramki: Ireneusz Marcinkowski (18 ), Tomasz Sosna (28 ) - Grzegorz Misiura (80).
Żółte kartki: Dietmar Brehmer - Mike Mouzie, Grzegorz Misiura.
Sędzia: Tomasz Witkowski (Warszawa). Widzów 2 500.

:ball: Szczakowianka Jaworzno - Śląsk Wrocław 0:1 (0:0)
Bramka: Robert Rosiński (64).
Żółte kartki: Jakub Dziółka, Jakub Podgórski (Szczakowianka).
Sędzia: Mariusz Górski (Łódź). Widzów 2 000.

Źródło: http://sport.onet.pl/1020297,0,0,wia,13 ... plina.html

Dużo sie nie wyjaśniło faworyci pkt. nie stracili, słaba postawa Kszo i Widzew jak wygra mecz z Zawiszą (oby nie :) ) to wchodzi do I ligi :?
I LIGA I LIGA ŁKS :!::!::!:

Włodar

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 maja 2006, 22:54

W wyścigu o ekstraklasę trzeba też zwrócić uwagę na Piasta Gliwice, któremu PZPN odjął 10 punktów za udział w aferze sędziowskiej, ale klub odwoływał się od tej decyzji i sprawa wniosku o anulowanie kary znajduje się w Trybunale Arbitrażowym PKOl. Możliwe, że Piast osiągnie swój cel a przy obecnej formie (26 pkt w rundzie wiosennej) i ewentualnym przywróceniu 10 pkt staje się kandydatem do awansu. Ciekawie zatem zapowiada się mecz ostatniej kolejki Piast-ŁKS, mam nadzieję, że wszystko zakonczy się pomyslnie (dla ŁKS-u rzecz jasna :D). Już nie moge sie doczekac derbów Łodzi w ekstraklasie 8)

dacar666

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 maja 2006, 03:40

Witam serdecznie!

Zaczne lagodnie... w Gliwicach znowu zaczynaja byc niezle walki :| Na wyjezdzie remis z ostatnia druzyna w tabeli, u siebie remis z przed ostatnia druzyna... cos sie w tej druzynie albo zacielo, albo druzyna przechodzi lekki kryzys, albo (co najgorsze) zarzad chce zdobyc tyle punktow, by przy ewentualnym dodaniu tych 10 punkcikow, i tak znalezc sie poza mozliwoscia awansu do Orangerii. Sam prezes Krzyzanowski stwierdzil z reszta:
"Awans do I ligi bedzie naszym celem w przyszlym roku". Czyli znowu zaczyna sie ustawianie? Mam nadzieje, ze nie... a przed Piastem jeszcze Chorzow (w), Bytom (w) oraz LKS (d)

jt10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 maja 2006, 11:34

A ja jestem (prawie) z Nowego Miasta no i oczywiście sympatyzuję z Finishparkietem - Drwęcą. Wczoraj stało się to, co od dawna było przesądzone i nieuniknione - wracamy do III ligi. Nie oszukujmy się - wracamy tam, gdzie jest nasze miejsce, bo wymogi drugoligowe okazały się zbyt wysokie jak dla klubu z Warmii. No ale myślę, że w wielu meczach Drwęca pokazała się naprawdę z dobrej strony (nie mówię tylko o meczach wygranych czy zremisowanych, ale np o dwumeczu z Widzewem (zwłaszcza u siebie, gdzie Drwęca naprawdę była lepszym klubem zabrakło tylko postawienia kropki nad "i"), podobnie z Jagiellonią na wiosnę). Jednym słowem: jestem mimo wszystko zadowolony z tego, że mogliśmy pokazać się szerszej publiczności, zagrać z takimi klubami jak Widzew, ŁKS czy Ruch Chorzów, które są legendą polskiej piłki. Zapamiętam na długo pewne zwycięstwa nad Radomiakiem czy nad Śląskiem i wierzę, że w ostatnich kolejkach jeszcze popsujemy humory faworytom:)
Drwęco: powodzenia w III lidze!!
pozdrawiam

Ultras

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 7 razy

Nieprzeczytany post 25 maja 2006, 13:05

Po wczorajszym remisie w Polkowicach przed Zagłębiem jeszcze trudniejsze zadanie. Teraz mecz z KSZO, który muszą koniecznie wygrać (a co łatwe nie będzie). Potem jeszcze trudniejsze zadanie, bo mecz wyjazdowy z Hydrobudową. No koniec spotkanie z Jagiellonią, która również nie należy do łatwych rywali. Tak więc przed piłkarzami Zagłębia bardzo, bardzo ciężkie dni. Jeżeli chcą awansować do ekstraklasy to muszą wspiąć się na wyżyny swych umiejętności. Jednak jeśli wygrają wszystkie trzy ostatnie mecze (co jest możliwe ;) ) to nikt nie zarzuci im, że znaleźli się w ekstraklasie przez przypadek ;)

ps. brawo ŁKS ! :)

ODPOWIEDZ