Alessandro Del Piero - A Magic Player

Tapety, bramki, filmy, kompilacje, grafiki - jednym słowem wszystko co związane z multimediami dotyczącymi Juventusu i nie tylko.
ODPOWIEDZ
Railis

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 maja 2006, 22:19

Alessandro Del Piero - A Magic Player

Obrazek

Chciał bym przedstawić mój nowy filmik. Przedstawia on zwody Alexa. Nie jest to filmik z prawdziwego zdarzenia, ale taki trening przed moją następną (bardzo ważną) pracą. Jest to zabawa efektami (więc bardzo przepraszam za ich przesadę), oraz cwiczenie techniczne. Prosze o ocenę filmiku po ściągnięciu.

Tytuł - Alessandro Del Piero - A Magic Player
Autor - Railis
Rozmiar - 25,4 MB
Czas - 3:33 min

Link: Zapisz jako

Pozdrawiam, miłego oglądania. :)

wloski

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 maja 2006, 22:29

OK, ja już mogę zdać recenzje jako pierwszy.

Zacznę od tego, że nie jestem zadziwiony pracą Railisa, bo ona utrzymuje wysoki poziom, jaki prezentuje on. Po pierwsze za dużo efektów jest w tej kompilacji! Dla mnie jest to dość przesadzone, jednak z tego, co mi powiedział Railis, miało to być pokazanie umiejętności, które zapewniam ukazała w filmie jednak w sposób odbiegający troszkę o rzeczywistości, poprostu za dużo efektów. Kolejnym mankamentem jest nie zawsze zgrywająca się muzyka z filmem to także raźi.

Plusami są materiały, których jest dość wiele z czasów gry w Juventusie i reprezentacji. Narazie nie potrafię więcej wymyślić plusów, bo poprostu wyczerpałem słownik na dzisiaj :smile: . No, ale praca jest taka sobie, pokazuje, co ma pokazać, ale wskazówka na przyszłość mniej efektów, a będziesz śmigać normalnie Luxxx :wink: .

Ocena: 4+/6

Gość

Nieprzeczytany post 21 maja 2006, 22:53

No to jestem drugi w kolejce do oceny. Kompilacja bardzo mi się podobała i dodałem ją do swojej kolekcji. Głównie w pracy przeważają efekty i właściwie brakuje... bramek wspaniałego Alessandro. Ale rozumiem, jeśli tym razem miałeś taką koncepcję pracy. Swoją drogą te efekty są bardzo dobre, ale trochę przesadziłeś z ich ilością. Podobały mi się też dzwięki, bardzo dobry podkład kompilacji. Gdybyś użył trochę mniej efektów, a pokazał więcej wspaniały zagrań Alexa, oceniłbym kompilację na 5+/6.

A tymczasem wystawiam notę jak mój poprzednik

4+/6

W skali 1/10 = 7+/10 :)

Swider10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 maja 2006, 22:58

Ja musze przyznac ze komplikacja ta podobała mi sie mimo ze naprawde jest w niej zaduzo rownych efektów typu rozmycia itp. ale naprawde fajny pomysl i niezla komplikacj, szkoda tylko ze taka krotka, no i brakowalo mi w niej jakiegos takiego lepszego zakonczenia, ale i tak brava dla jej tworcy :)

Ocena: 5-/6

PS. Bardzo przepraszam za 2 posty pod rzad, ale pomyliłem sie i zamiast nacisnąc opcje "zmien" nacisnołem "cytuj" i dlatego tak niefortunnie to wyszlo;/ Jeszcze raz przepraszam i prosze o usuniecie tego drogiego.
Ostatnio zmieniony 21 maja 2006, 23:02 przez Swider10, łącznie zmieniany 1 raz.

"Pozytywne rezultaty to coś wspaniałego , ale istnieje coś większego: móc powiedzieć, że jest się kibicem Juventusu i być z tego dumnym."

"Dla tych barw niektórzy stracili swe życie"
hara

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 21 maja 2006, 23:18

Rozumiem, że kompilka stworzona dla "treningu" dlatego nie będę się niczego czepiał, bo nie ma po co... powiem tylko, że tyle wyszło już kompilek o Alexie, że już nic mnie nie zaskoczy...

Capo di tutti capi
Venomik

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 maja 2006, 23:31

To może i ja się wypowiem. Jeśli chodzi i samą kompilację to nie dałbym więcej niż 4 w skali szkolnej. Może nawet mniej.
mógłbym pomyśleć, że ktoś próbuje sztucznie ulepszać kompilacje poprzez nadmierne efekty, prawie jak człowiek siadający pierwszy raz i widząc ilość efektów, które może wykorzystać, nie potrafi zachować trzeźwego spojrzenia i umiaru.
Oczywiście teraz tylko porównuję świadomie wyolbrzymiając cały problem.
Zupełnie inaczej ma się rzecz jeśli to jest kompilacja powstała przy okazji doskonalenia warsztatu. Bowiem jest widać tutaj wielki potencjał (ale się podlizuję ;) ) gdyż potrafisz zgrywać odpowiednie filmiki z muzyką - a to jest podstawa każdej wybitnej kompilacji. Jest tutaj kilka fragmentów, które świadczą, że tę umiejętność posiadasz.
Szkoda tylko, że próbom nie towarzyszy naprawdę znakomita muzyka - ta jest niczego sobie, jednak starając się zrobić coś wybitnego, muzyka to jeden z najważniejszych elementów.
Osobiście polecam zainteresowanie się soundtrackami - które nie tylko pasują dobrze do kompilacji (jak tutaj) ale i są przyjemne same w sobie. Gdybym dostał piosenkę z tej kompilacji w pliku mp3 to nie zwróciłbym na nią większej uwagi.
Jedyne co mogę zasugerować to zerknięcie do internetu i przejrzenie stron poświęconym muzyce do sesji rpg (tych prawdziwych) a dokładniej do momentów walk. Sam jestem początkującym fanem papierowego rpg, ale myślę, że wśród tych pozycji mógłbyś znaleźć piosenkę do prawdziwie "magicznej" kompilacji.
Uff... napisałem trochę więcej niż planowałem :)

Dirty mind
The_Sickness

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 maja 2006, 07:30

Skoro jest to kompilacja zrobiona dla treningu, to jaki jest sens poddawać ją szczegółowej ocenie ?

Venomik

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 maja 2006, 09:58

The_Sickness pisze:Skoro jest to kompilacja zrobiona dla treningu, to jaki jest sens poddawać ją szczegółowej ocenie ?
Jeśli mam zgadywać - chodziło raczej o ocenienie co jest dobre w filmie a co przeciętne, co poprawić - a nie o wystawienie szkolnej oceny :)

Dirty mind
mesju

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 maja 2006, 16:33

hara pisze:Rozumiem, że kompilka stworzona dla "treningu" dlatego nie będę się niczego czepiał, bo nie ma po co... powiem tylko, że tyle wyszło już kompilek o Alexie, że już nic mnie nie zaskoczy...
Otóż to... trudno będzie zrobić o Del Piero coś, czego jeszcze nie było...
A co do samej kompilacji: przede wszystkim muszę powiedzieć, że jesteś mistrzem w łączeniu obrazu z muzyką. Efekty są bardzo dobrze zgrane z tym, co słychać. Fajnie, że zamieściłeś jeden z moich ulubionych fragmentów, który często pojawia się w podobnych pracach - motyw, gdy Alex kiwa się z Zebiną :smile: Ty zamieściłeś to nawet dwa razy.

Sama praca jest dość ciekawa, ale trzeba szczerze powiedzieć, że nie wyróżnia się niczym szczególnym (mówię o ogóle, a nie wykonaniu). Razi duża liczba efektów, ale to zostało wyjasnione. Z pozostałymi elementami jest ok. Wszystko nieźle zgrane. Muzyczka podrywa do walki. Tylko... wszystko to już było :think:

Robert 10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 maja 2006, 19:42

Hmm filmik nawet dobry jak na trening. Efektów rzeczywiście było za dużo ale ujdzie w tłoku. Materiały świetnie dopasowane do muzyki. Minusem może jedynie być trochę długie przerwy między niektórymi materiałami w filmiku.
Jeśli to był trening to jestem bardzo ciekawy jak wyjdzie Ci następna kompilacja bo ta stoi na przyzwoitym poziomie.
Moja ocena 4+/6 :ok:

juveman7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 maja 2006, 21:32

Chyba wykorzystałeś wszystkie możliwości programu przez który stworzyłeś ten film. Film efektowny, podniosły, a zarazem straszny dla przeciwników Alexa, ponieważ jest w nim zaprezentowany niczym robot do strzelania bramek :prochno: Praca przyzwoita +6/10
railis pisze: Nie jest to filmik z prawdziwego zdarzenia, ale taki trening przed moją następną (bardzo ważną) pracą.
No właśnie, moja opinia na temat obecnej kompilacji nie jest rozbudowana, ponieważ czekam na następne Twoje dzieło. Przedsmak zrobiłeś ogromny, i wywarł na mnie ogromną ciekawośc kolejnego filmu.
więc czekam na następną, ważną kompilacje.

...kiedyś przyjdzie prawdziwy deszcz i zmyje cały ten gnój...
Mr Cezary

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 maja 2006, 22:28

Nie potrafię znaleźć linka do tej kompilacji :? Zapisz jako nie działa :think: Czy ktoś ma podobny problem? Mógłby ktoś wrzucić dokładny link do tej kompilacji? Z góry thx :wink:

EDIT: Serdeczne dzięki wloski :wink: Dobrze jak na posterunku jest menadżer :smile:
Ostatnio zmieniony 23 maja 2006, 18:08 przez Mr Cezary, łącznie zmieniany 1 raz.

wloski

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 maja 2006, 23:16

Mr Cezary pisze:Nie potrafię znaleźć linka do tej kompilacji :? Zapisz jako nie działa :think: Czy ktoś ma podobny problem? Mógłby ktoś wrzucić dokładny link do tej kompilacji? Z góry thx :wink:
Narazie z Railisem nie bedzie łatwo o kontakt, bo jest na wycieczce. Zawsze jeszcze jest jego menedżer wloski :smile: . Już gadam wciśnij tutaj > poźniej poszukaj pliku o nazwie "alessandro_del_piero_-_a_magic_player.wmv" > daj zapisz prawym > gotowe

Mateo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 maja 2006, 15:42

Nareszcie znalazłem chwilkę czasu, by wypowiedzieć się na temat Twojej kompilacji. To Twoja trzecia praca, którą mam przyjemność oglądać i po raz kolejny jest to filmik stojący na wysokim poziomie. Sama kompilacja nie jest niczym niezwykłym, takich prac mieliśmy już sporo. Filmik wprawdzie nie opowiada o niczym, ale rozumiem, że tak właśnie miało być, chciałeś po prostu troszkę się pobawić efektami. Ta zabawa wyszła Ci całkiem nieźle. Większość efektów jest napewno bardzo fajnych, pokazałeś tutaj swoje wysokie umiejętności. Jednak efektów było nieco za dużo, co troszkę przeszkadzało w oglądaniu, zwłaszcze, że czasami efekty te sprawiały, że niezbyt wiele było widać. Same materiały bardzo fajne, tylko że większość jest z pracy Magica Alex. Według mnie dużym plusem tego filmiku jest muzyka. Wbrew temu co wiele osób pisało, jak dla mnie idealnie zgrywa się ona z wideo.

Podsumowując kompilacja nie jest niczym niezwykłym i wyjątkowym, ale po prostu być nią nie mogła. Żałuję tylko, że nie było Cię na forum wcześniej, bo tą pracą mógłbyś powalczyć w Turnieju Kompilatorów, a praca odpowiada tematowi konkursowych filmików. Moja ocena to 5-/6. Z niecierpliwością czekam na Twoją kolejną kompilację.

Jamal_TH

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 maja 2006, 22:48

Heh... Gratuluję. Nie wiem co ta kompila w sobie ma, ale ma 'coś', co nakazuje mi ją oglądać nadal. Bardzo mi przypadła do gustu, świetne efekty, masz 'zacięcie' do tego. Pozdrawiam i oczywiście czekam na kolejne ((-;

Go hard, or go home.
ODPOWIEDZ