Kiedy decyzja o degradacji ?!

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ
white_wolv

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 maja 2006, 15:07

gosciu pisze:tu nie oto chodzi lecz o to że w ten sposób atmosfera by się ciut oczyściła i przestałby się za nami ciągnąć ten cały smród. Bo teraz każdy przeciwny Juve będzie mówić po wygranym meczu(Juve) że kupili mecz i znowu się zacznie nagonka, spekulacje. Może taka czystka zrobi swoje i w przyszłości będzie lepiej.
no to co? mamy stracic 2 sezony bo ktos rozpetal afere i robi nagonke? badzcie powazni..

Ja nie mowie ze jestesmy na pewno niewinni ale tez nie rozdaje wyrokow i nie pisze <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> tylko po to zeby napisac ze jestem "prawdziwym kibicem i bede z Juve nawet w serie D".

Przeraza mnie to jak niektorzy juz wydali wyrok w sprawie klubu za ktorym ponoc stoja dusza i sercem..dla mnie to jakas obluda.

Gotti

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 22 maja 2006, 15:12

Tez chetnie bym sie upewnil bo na razie jedyne co widze to domysly i prasowe rewelacje ktorych na razie nikt nie potwierdzil
:rotfl: Domysły prasy?? :lol: Dobre...widzę że wciąż są tacy co wierzą w naszą niewinność. Rozmowy nie są dla Ciebie wystarczającym dowodem?
Oglądałeś te "ustawione" mecze Juventusu? Bo np. w meczu z Regginą( przegrany 1:2) Buffon puścił taką szmate że...zresztą sam zobacz :?
Albo mecz z Atalantą kiedy Thuram podał do Buffona a ten nie trafił w piłke i samobój. Jak dla mnie i dla większości obiektywnych kibiców są to wystarczające dowody. Ale czy te dowody wystarczą na ukaranie klubu? tego jeszcze nie wiemy.

Tigmar

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 maja 2006, 15:44

Marq_ pisze:
Tez chetnie bym sie upewnil bo na razie jedyne co widze to domysly i prasowe rewelacje ktorych na razie nikt nie potwierdzil
:rotfl: Domysły prasy?? :lol: Dobre...widzę że wciąż są tacy co wierzą w naszą niewinność. Rozmowy nie są dla Ciebie wystarczającym dowodem?
Oglądałeś te "ustawione" mecze Juventusu? Bo np. w meczu z Regginą( przegrany 1:2) Buffon puścił taką szmate że...zresztą sam zobacz :?
Albo mecz z Atalantą kiedy Thuram podał do Buffona a ten nie trafił w piłke i samobój. Jak dla mnie i dla większości obiektywnych kibiców są to wystarczające dowody. Ale czy te dowody wystarczą na ukaranie klubu? tego jeszcze nie wiemy.
a nie uważasz, że od tych "szmat" Buffona się zaczęło ?
Nie przyszło Ci do głowy, że to właśnie dziennikarze dorobili sobie historię do tych bramek ? Moggi dzisiaj coś mówił o zasadzce na niego ;) może jestem głupi i łatwowierny, ale mu wierzę bardziej niż tym pismakom ;)

na razie jesteśmy w Serie A i niech tak zostanie.
FORZA JUVE.
mam nadzieję, że decyzja o naszym pozostaniu w Serie A zapadnie już niedługo :)
bardzo chcialbym, aby te wszystkie plotki dot. rozkupu naszych zawodników się nie sprawdzily. Obyśmy wszystkim zagrali na nosie i pozostali w lidze :)
Ostatnio zmieniony 22 maja 2006, 15:50 przez Tigmar, łącznie zmieniany 1 raz.

tomcatmi6

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 maja 2006, 15:50

Marq_ pisze:Oglądałeś te "ustawione" mecze Juventusu? Bo np. w meczu z Regginą( przegrany 1:2) Buffon puścił taką szmate że...zresztą sam zobacz Confused
Hm z tego co czytalem, to rozmowy nie byly o ustawianiu meczy, tylko o wyborze sedziow i ich dzialaniu na korzysc Juve. To co podales nijak ma sie do tego o czym rozmawial Moggi z czlowiekiem przydzielajacym sedziow. A takie klopsy sie zdarzaja i nawet najlepsi zawodnicy popelniaja takie bledy jak opisales.
white_wolv pisze:Przeraza mnie to jak niektorzy juz wydali wyrok w sprawie klubu za ktorym ponoc stoja dusza i sercem..dla mnie to jakas obluda.
Patrzenie na wydarzenia obiektywnie nie jest obluda. Mi rowniez wydaje sie ze jesli chociaz czesc oskarzen jest prawdziwa, to zostaniemy zdegradowani, rowniez podzielam opinie ze degradacja oczysci troche srodowisko wokol Juve. Oczywistym jest ze nie chcial bym aby Juve spadlo, lecz jesli po sprawiedliwym procesie ma sie tak stac, to nie bede protestowal.

pozdr

DamKam

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 22 maja 2006, 17:27

tomcatmi6 pisze:
white_wolv pisze:Przeraza mnie to jak niektorzy juz wydali wyrok w sprawie klubu za ktorym ponoc stoja dusza i sercem..dla mnie to jakas obluda.
Patrzenie na wydarzenia obiektywnie nie jest obluda. Mi rowniez wydaje sie ze jesli chociaz czesc oskarzen jest prawdziwa, to zostaniemy zdegradowani, rowniez podzielam opinie ze degradacja oczysci troche srodowisko wokol Juve. Oczywistym jest ze nie chcial bym aby Juve spadlo, lecz jesli po sprawiedliwym procesie ma sie tak stac, to nie bede protestowal.
Dokladnie :!: Powiem wiecej: to, ze nie wierze w czystosc Moggiego i w konsekwencji uwazam, ze niestety jestesmy winni w tej aferze i powinnismy poniesc za to sprawiedliwa kare, to przeciez wcale nie oznacza, ze nie jestem z tym klubem "dusza i sercem" :naughty: Szczerze mowiac, jest to dla mnie jakis chory wniosek :roll: Wrecz przeciwnie- chce aby nasz klub wkoncu zostal jakby oczyszczony, zeby juz nikt w przyszlosci nie mogl powiedziec na nas zlego slowa :| W moim przekonaniu jest to normalnym podejsciem i nie widze w tym nic dziwnego ani zlego...

Ibrahimović

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 maja 2006, 17:40

rowniez podzielam opinie ze degradacja oczysci troche srodowisko wokol Juve
Jakbyscie nie zauwazyli to środowisko wokółó Juve juz zostało oczyszczone, no chyba ze uwazacie ze Capello czy John E. albo ktorys z akcjonariuszy działa podobnie jak Moggi :roll:

Moim zdaniem jesli jestesmy winni to kara powinna byc a czy to bedzie degradacja czy ujemne punkty to nie ma to wpływu na oczyszczenie Juve.

gosciu_Muranista

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 maja 2006, 17:45

white_wolv pisze:
gosciu pisze:tu nie oto chodzi lecz o to że w ten sposób atmosfera by się ciut oczyściła i przestałby się za nami ciągnąć ten cały smród. Bo teraz każdy przeciwny Juve będzie mówić po wygranym meczu(Juve) że kupili mecz i znowu się zacznie nagonka, spekulacje. Może taka czystka zrobi swoje i w przyszłości będzie lepiej.
no to co? mamy stracic 2 sezony bo ktos rozpetal afere i robi nagonke? badzcie powazni..
jeśli miałoby to oczyścić atmosferę, spowodować że Juve przestałoby być kojarzone z kupowaniem meczy(a niestety w tej chwili tylko z tej strony jest kojarzone) i odciąć się od tego smrodu który cały czas się za nami ciągnię to byłbym na tak. Nawet gdybyśmy mieli stracić te 2 sezony to wracając z powrotem na swoje właściwe miejsce bylibysmy głodni sukcesów i jeszcze mocniej i lepiej walczyli na boisku o tytuły. (ale to jest już czysto-teoretyczne myslenie)

Gotti

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 22 maja 2006, 17:49

Dokladnie Exclamation Powiem wiecej: to, ze nie wierze w czystosc Moggiego i w konsekwencji uwazam, ze niestety jestesmy winni w tej aferze i powinnismy poniesc za to sprawiedliwa kare, to przeciez wcale nie oznacza, ze nie jestem z tym klubem "dusza i sercem" Naughty Szczerze mowiac, jest to dla mnie jakis chory wniosek Rolling Eyes Wrecz przeciwnie- chce aby nasz klub wkoncu zostal jakby oczyszczony, zeby juz nikt w przyszlosci nie mogl powiedziec na nas zlego slowa Neutral W moim przekonaniu jest to normalnym podejsciem i nie widze w tym nic dziwnego ani zlego...
Mam niemal identyczne zdanie co Ty. :)
Sądze że degradacja z jednej strony bardzo nam zaszkodzi ale z drugiej bardzo nam pomoże. Dla mnie dowody są wystarczające i uważam że klub za takie coś powinien zostać zdegradowany, ewentualnie odjęcie 10 punktów na starcie Serie A było by wystarczająco surową karą. Trzeba na to spojrzeć tak: jeśli nie zostaniemy zdergadowani to już do "końca świata" cały piłkaski świat będzie nazywał nas oszustami itp., ale jeśli zostaniemy zdegradowani to odpokutujemy winę i po powrocie do Serie A nikt nie będzie miał już do nas pretensji. :) Genoa poleciała za jeden mecz, wiem że tam była troche inna sytuacja, ale to nie zmienia faktu że powinniśmy ponieśc karę.
Będzie nowy zarząd, nowy stadion?, nowi młodzi piłkarze i to by była nowa epoka w historii Juventusu, zaczynali byśmy wszystko od nowa. I sądze że po 3-4 sezonach wrócilibyśmy na sam szczyt światowej piłki.

evilboy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 maja 2006, 18:15

Jesli myslicie, ze przez degradacje nasz klub zostanie oczyszczony to na prawde sie mylicie... Jesli zostaniemy przeniesieni do Serie B, to miano "oszustow" przylgnie do nas na stale. Przez wiele lat beda o nas mowic jako o tych, ktorzy ustawiali mecze. :/

O aferze w prasie, za kilka lat, nikt juz nie bedzie pamietal, a sezonu w Serie B nigdy nie uda sie wymazac z kart historii.....

kubinho 10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 maja 2006, 19:28

evilboy pisze:Jesli myslicie, ze przez degradacje nasz klub zostanie oczyszczony to na prawde sie mylicie... Jesli zostaniemy przeniesieni do Serie B, to miano "oszustow" przylgnie do nas na stale. Przez wiele lat beda o nas mowic jako o tych, ktorzy ustawiali mecze. :/
Właśnie Jak będziemy grali w Serie B i następnie wrócimy do pierwszej ligi to nikt już nie będzie na nas krzywo patrzał powieważ wszyscy będą wiedzieli że ponieśliśmy karę którą ponieść powinniśmy i teraz jesteśmy czyści. Już nikt by nie patrzał nam nam na ręce i nie będą nas obwiniać z kupowanie meczy za jakiś pojedynczy bład sędziego.

A co do historii to żeczywiście troche szkoda by było żebyśmy spadli do Serie B, bo wtedy jedynym klubem który nie spadł nigdy z Serie A byłby Inter, no ale wiadomo że za błedy trzeba płacić.

Grande Juve, Vinci Per Noi
white_wolv

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 maja 2006, 19:44

No to gratuluje.

Obiektywne spojrzenie ?

hmm co My tu mamy..

30% faktow (rozmowy Moggiego z ktorych,co podkresle jeszcze raz NIE MOZNA WYWNIOSKOWAC CZY JAKIEKOLWIEK MECZE ZOSTALY KUPIONE + falszywe oskarzenia Buffona z ktorych sie oczyscil a i tak jego imie zostalo na tyle zszargane by niedawny idol zostal wygwizdany przez kibicow Azzurich);
70% spekulacji i domyslow prasy nie popartych jak na razie ZADNA OFICJALNA informacja prokuratury czy kogokolwiek + szczekanie Figo;

Jesli wy juz dzis mozecie z cala pewnoscia stwierdzic nasza wine to jestescie o niebo lepsi niz prokuratorzy we Wloszech! proponuje takze zatrudnic sie w polskich prokuraturach na pewno pomozecie kaczynskim uzdrowic nasz system karny.

Ja nie jestem pewien naszej niewinnosci.Jednak poki nie poznam wynikow sledztwa ani mi w glowie padac na kolana i przepraszac.
jeśli miałoby to oczyścić atmosferę, spowodować że Juve przestałoby być kojarzone z kupowaniem meczy(a niestety w tej chwili tylko z tej strony jest kojarzone) i odciąć się od tego smrodu który cały czas się za nami ciągnię to byłbym na tak
Na tej samej zasadzie mozna by w przyszlym sezonie zdegradowac Legie bo w wielu czesciach Polski jest ona kojarzona z przychylnoscia sedziow (nie mowie ze slusznie) i skrecenie wspolnej afery dla takich np.Gazety Wyborczej i SE nie byloby wiekszym problemem.Wystarczyloby wziasc pod lupe sedziowanie w meczach Legi i jej rywali,przerobic jakas toczona pol-zartem rozmowe dzialacza L z kims z PZPN i ew.cyknac fotke Wdowczykowi i Listkiewiczowi na wspolnym obiedzie..gotowe!nikt by oczywiscie niczego nie udowodnil ale smrod by powstal..idac Twoim tokiem myslenia degradacja bylaby wskazana aby sie tego smrodu pozbyc...
gosciu naprawde Cie szanuje,ale zastanow sie co Ty wypisujesz..od kiedy to dziennikarze decyduja o tym kto musi spasc zeby miec czysta atmosfere ?

CHCE PRAWDY.i wierze ze ja poznam.bo jesli kupowalismy mecze zostanie to udowodnione,jesli nie..no coz ew.dowody na pewno nie przekonaja naszych przeciwnikow ale akurat o to nie dbam.Juventus to klub ktory albo sie kocha albo nienawidzi dlatego zawsze bedziemy pod obstrzalem.

Zreszta nie jestem w stanie uwierzyc ze klub ktory dysponuje takim skladem i ktory tyle wydaje na pensje dla zawodnikow ustawia 50% spotkan w sezonie.

Wybaczcie mi to porownanie ale jesli ktos oskarzylby Waszego bliskiego o np.kradziez to czy naprawde nieczekalibyscie az on sie przyzna badz wina zostanie mu udowodniona? rowniez domagalibyscie sie kary wiezienia po to aby oczyscic atmosfere w rodzinie?

Drughi organizuja manifestacje kibicow Juve protestujac przeciwko plujacym na nasz herb..na dzien dzisiejszy bardzo zaluje ze nie wezme w tym udzialu.
Ostatnio zmieniony 22 maja 2006, 19:48 przez white_wolv, łącznie zmieniany 1 raz.

DamKam

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 22 maja 2006, 19:46

kubinho 10 pisze:
evilboy pisze:Jesli myslicie, ze przez degradacje nasz klub zostanie oczyszczony to na prawde sie mylicie... Jesli zostaniemy przeniesieni do Serie B, to miano "oszustow" przylgnie do nas na stale. Przez wiele lat beda o nas mowic jako o tych, ktorzy ustawiali mecze. :/
Właśnie Jak będziemy grali w Serie B i następnie wrócimy do pierwszej ligi to nikt już nie będzie na nas krzywo patrzał powieważ wszyscy będą wiedzieli że ponieśliśmy karę którą ponieść powinniśmy i teraz jesteśmy czyści. Już nikt by nie patrzał nam nam na ręce i nie będą nas obwiniać z kupowanie meczy za jakiś pojedynczy bład sędziego.

A co do historii to żeczywiście troche szkoda by było żebyśmy spadli do Serie B, bo wtedy jedynym klubem który nie spadł nigdy z Serie A byłby Inter, no ale wiadomo że za błedy trzeba płacić.
Otoz to :idea: Najwazniejsze to poniesc sprawiedliwa kare... bo wydaje mi sie, ze jedynie to moze nas w pewien sposob oczyscic w oczach innych :think: Przeciez jak zostaniemy w Serie A to wszyscy beda gadac, ze znowu Juve sie utarlo, ze znowu pewnie cos tam namieszalismy, ze Juve jest poza prawem itd, itd :angry: A chyba tego nikt nie chce :?: A wzgledy sportowe- oczywiscie, ze na tym stracimy. Ale tak jak juz nie raz podkreslalem, ze teraz dla mnie liczy sie przede wszystkim sprawiedliwosc i oczyszczenie Juventusu :!:

EDIT:
Widac, ze ta sprawa wywoluje dosc duzy podzial i gorliwa dyskusje... ale w sumie nie ma co sie dziwic bo sprawa jest bardzo powazna... ale trzeba uwazac, zeby nie wywolala konfliktow, tak jak to mialo miejsce np. w licznych tematach Capello-Del Piero czy o Zlatanie... to takie moje przemyslenia na marginesie...

bblackk

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 maja 2006, 20:29

white_wolv pisze:Na tej samej zasadzie mozna by w przyszlym sezonie zdegradowac Legie bo w wielu czesciach Polski jest ona kojarzona z przychylnoscia sedziow
:!:
white_wolv pisze:(nie mowie ze slusznie)
To Cię uratowało ;)
white+wolv pisze:Juventus to klub ktory albo sie kocha albo nienawidzi dlatego zawsze bedziemy pod obstrzalem.
Dokładnie. Żadne "oczyszczanie atmosfery" tu nic nie da. Nie ogarniam tego biadolenia nt. temat. Zastanówcie się, proces o rzekomy doping wygraliśmy na wszystkich frontach, a i tak do tej pory wszyscy wypominają to Juventusowi na każdym kroku. Pozostaniemy w Serie A, czy też nie i tak nieuświadomione bydło i nieprzychylni Juventusowi, będa wspominać "kupione mecze" i tak; a osoby trzecie, będą zawsze podgrzewać otmosferę w naszym klubie.

Był już doping, kupowanie meczy, bukmacherka. Ciekawe co wymyślą w przyszłym sezonie (za szybkie buty; 14 zawodników Juventusu na boisku) :lol:

Ludzie, CHILL OUT 8)

Obrazek
Ultras

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 7 razy

Nieprzeczytany post 22 maja 2006, 20:41

bblackk pisze:
white+wolv pisze:Juventus to klub ktory albo sie kocha albo nienawidzi dlatego zawsze bedziemy pod obstrzalem.
Dokładnie. Żadne "oczyszczanie atmosfery" tu nic nie da. Nie ogarniam tego biadolenia nt. temat. Zastanówcie się, proces o rzekomy doping wygraliśmy na wszystkich frontach, a i tak do tej pory wszyscy wypominają to Juventusowi na każdym kroku.
Otóż to. Kibice innych drużyn na każdym kroku wypominają, że Juventus podawał swoim zawodnikom niedozwolone środki. Większość ludzi, którzy to wypisują tak naprawdę nie mają pojęcia o całej tej sprawie. Dla nich nie wazne są fakty, nie ważne to, że zostaliśmy oczyszczeni. W ich oczach na zawsze pozostaniemy tymi, ktorzy grali na dopingu. I niech tak zostanie! ja za przeproszeniem kłade laske na tych szczekających kompleksiarzy.

Co do naszej degradacji to oczywiście zgdzam się z wolv'em. Poczekajmy do końca ślectwa. Nie wyciągajmy zbyt pochopnie wniosków i nie popychajmy już naszego klubu do niższej klasy rozgrywkowej. Kiedy czytałem coponiektóre wypowiedzi w tym temacie to miałem wrażenie, że coś mnie ominęło. Myślałem, że rzeczywiście nie przeczytałem jakiegoś ważnego newsa na temat rozmów Moggiego, który by nas całkowicie pogrążył. Teraz już jednak wiem, że nic więcej ode mnie nie wiecie. Więc po co to gadanie o degradacji ?! Ja póki co niczego strzasznego nie dostrzegłem. Bo w rzeczywistości My zwykli, szarzy kibice zbyt wiele póki co o całej sprawie nie wiemy.
Ostatnio zmieniony 22 maja 2006, 20:43 przez Ultras, łącznie zmieniany 2 razy.

BOOM

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 maja 2006, 20:42

kubinho 10 pisze:Właśnie Jak będziemy grali w Serie B i następnie wrócimy do pierwszej ligi to nikt już nie będzie na nas krzywo patrzał powieważ wszyscy będą wiedzieli że ponieśliśmy karę którą ponieść powinniśmy i teraz jesteśmy czyści. Już nikt by nie patrzał nam nam na ręce i nie będą nas obwiniać z kupowanie meczy za jakiś pojedynczy bład sędziego.
Nie wierzylbym w to, ze jesli spadniemy do serie B, to nikt nie bedzie na nas krzywo patrzec bo ponieslismy kare - swiat nie jest taki piekny - w tym momencie jakos nie widze zadnej drogi kotra Juve moglo by uciac i odciac sie na dobre od tych wszytkich mrzonek, poglosek i oszczerstw. Jesli zostaniemy w serie A i okaze sie, ze Juve jest niewinne (w co wierze i jestem przekonany ze tak sie stanie), wtedy ciagle bedzie obrzucane nastepnymi oszczerstwami i inteligentnymi tekstami typu - "w kazdym klamstwie jest ziarno prawdy". Ale jesli nas zdegraduja - eh to wtedy bedzie dopiero pieklo :evil: tak naprwde slowo oczyszczenie nie bedzie istnialo! Juve wroci do serie A i znowu sie zacznie cala lawina oszczerstw, wypominania itd. i w tym wypadku najgorsze bedzie to, ze wciaz beda sie powolywali na FAKTY co bedzie bezwzglednie wykozystane!
Oczywiscie jesli sprawa okaze sie prawda to nalezy nam sie spadek. Ale narazie w pelni zgadzam sie z white_wolv-em - nie spekulujmy i wierzmy do konca, ze Juve jest niewinne, tym bardziej, ze nie znamy na dobra sprawe zadnego MOCNEGO faktu ktory by ukazywal wine Juve. Dla mnie ta sprawa coraz bardziej robi sie zenujaca - najpierw praktycznie uwiklane bylo tylko Juve i niby rozmowy Moggiego byly niezaprzeczalnym dowodem winy, przez to wlasnie Juve ma obrabiane non stop cztery litery! Teraz okazuje sie, ze takich rozmow bylo wiecej i cala sprawa dotyczy wielu druzyn - ale w tym wypadku podobne rozmowy nic nie wyjasniaja i nie sa zadnym dowodem. Czy tylko mi cos tu nie gra :think: ?

Obrazek
ODPOWIEDZ