Inter "ustawiał" sędziów w LM?!
- Tombalu
- Juventino
Miałem sie nie wypowiadac w tym wątku ale zostałem przywołany do tablicy wiec odp.
Berlusconi powinien dawno siedziec za swoje afery i o tym wie cała Italia, która ostatnio go i tak ukarała pozbawiając władzy. Berlusconi tylko dlatego nie siedzi bo mając przewagę w parlamencie zmienił ustawy karne typowo pod swoją sprawe. Skrócił okres przedawnienia i tym samym uniknął kary!!!
O tym wiecej w temacie : Afery Silvio Berlusconiego -
http://forum.juvepoland.com/viewtopic.php?t=13251
Co do uczciwosci Pana Berlusconiego jako najwaznieszego człowieka w Milanie mam powazne wątpilowści, podobnie jak mam watpliwości co do uczciwości prowadzonych spraw pod okiem tego Pana. Wnioski nasuwają sie same po analizie "afer Sivio Berlusconiego"
Berlusconi powinien dawno siedziec za swoje afery i o tym wie cała Italia, która ostatnio go i tak ukarała pozbawiając władzy. Berlusconi tylko dlatego nie siedzi bo mając przewagę w parlamencie zmienił ustawy karne typowo pod swoją sprawe. Skrócił okres przedawnienia i tym samym uniknął kary!!!
O tym wiecej w temacie : Afery Silvio Berlusconiego -
http://forum.juvepoland.com/viewtopic.php?t=13251
Co do uczciwosci Pana Berlusconiego jako najwaznieszego człowieka w Milanie mam powazne wątpilowści, podobnie jak mam watpliwości co do uczciwości prowadzonych spraw pod okiem tego Pana. Wnioski nasuwają sie same po analizie "afer Sivio Berlusconiego"

- Waldini
- Interista
Wiem, ze wielu kibicow Juventusu cieszy sie z ostatnich doniesien prasy na temat Interu, ale chcialbym przypomniec, ze nic wielkiego na razie nie udowodniono, ba! Nie udowodniono na razie nic. Jest mowa o zlamaniu przepisow a nie o przekupstwie i wybieraniu sedziow jak w przypadku Juve. Wiedziec kto posedziuje, a wybierac sedziego to jednak ogromna roznica.
Moje serce jest czarno-niebieskie. Forza Inter!
Serie B?? We have never been there...

- Pawel_GL
- Juventino
Przeczytać przeczytałem... Ale jakieś 80% było lekko bez wielkiego sensu, niewątpliwie także moje początkowe, więc usunąłem je z pamięci. Właśnie z powodu tej całej histerii.MaxACM pisze:Mam nadzieję że przeczytałeś wszystkie posty w tematach o kupnie sędziów i degradacji Juve. Większość wypowiedzi była naładowana histerią i tekstami wiadomego typu. Pomijam już nowe teorie przyczyn pojawienia sie skandalu...niektóre całkiem zabawne.
MaxACM pisze:I jeszcze jedno...nie czekajmy na kolejne kluby...potem bedzie argument obrony "wszystkich z Seria A nie można wywalić do Serie B". Bo są lepsi od zespołów typu Arezzo? A może machina obłudy i korupcji nie pozwalała rozwinąć skrzydeł takim właśnie zespołom.
Tu się nie zgadzam. Wystarczy popatrzeć na to co osiągnęło Udinese w poprzednim sezonie: z typowego szaraka ze środka tabeli dało radę wywalczyć udział w Lidze Mistrzów. Podobnie Fiorentina albo Palermo w tym. To czego potrzebowali to dobry trener, a nie miliony w gotówce.
Tu masz rację... Tylko niech wyrok będzie sprawiedliwy, a nie "przykładnie, pod publiczkę"MaxACM pisze:Albo teraz zostaną wyciągnięte wnioski i ukarane zespoły albo SerieA będzie taplać sie we własnych brudach i błocie nadal...a w Europie będziemy mieli takie a nie inne poważanie.
Waldini pisze:Wiem, ze wielu kibicow Juventusu cieszy sie z ostatnich doniesien prasy na temat Interu, ale chcialbym przypomniec, ze nic wielkiego na razie nie udowodniono, ba! Nie udowodniono na razie nic. Jest mowa o zlamaniu przepisow a nie o przekupstwie i wybieraniu sedziow jak w przypadku Juve. Wiedziec kto posedziuje, a wybierac sedziego to jednak ogromna roznica.
Nie wiem jak Ty to skomentujesz, ale jeśli osoba A wie, co było dla osoby B najważniejsze, to znaczy że rozmawiały ze sobą i osoba B "zwierzyła się ze swoich potrzeb osbie A"... Czyli tak samo jak w wypadku Juventusu zażyczyła sobie arbitra.Pairetto pisze:"Załatwiłem, że przydzielili Maier'a na drugie spotkanie, gdyż to było dla ciebie najważniejsze"

- Waldini
- Interista
Bardzo dziwne jest to, ze wszystkie portale zdanie to tlumacza w ten sposob: "Postarałem się, by na mecz z Valencia dali wam Meiera, bo ten mecz będzie dla was najważniejszy. Wybralem go bo jest bardzo solidnym sedzia".Pawel_GL pisze:Nie wiem jak Ty to skomentujesz, ale jeśli osoba A wie, co było dla osoby B najważniejsze, to znaczy że rozmawiały ze sobą i osoba B "zwierzyła się ze swoich potrzeb osbie A"... Czyli tak samo jak w wypadku Juventusu zażyczyła sobie arbitra.Pairetto pisze:"Załatwiłem, że przydzielili Maier'a na drugie spotkanie, gdyż to było dla ciebie najważniejsze"
No i co powiesz teraz?? Wszyscy zle tlumacza, za to wy macie dobrze. Zdanie troche inaczej przetlumaczone zupelnie zmienia cala tresc.

- MaxACM
- Milanista
Chodziło mi o sposób argumentacji przeciwko degradacji "że co to by było jakby zdegradowano Juve"Pawel_GL pisze:Tu się nie zgadzam. Wystarczy popatrzeć na to co osiągnęło Udinese w poprzednim sezonie: z typowego szaraka ze środka tabeli dało radę wywalczyć udział w Lidze Mistrzów. Podobnie Fiorentina albo Palermo w tym. To czego potrzebowali to dobry trener, a nie miliony w gotówceMaxACM pisze:I jeszcze jedno...nie czekajmy na kolejne kluby...potem bedzie argument obrony "wszystkich z Seria A nie można wywalić do Serie B". Bo są lepsi od zespołów typu Arezzo? A może machina obłudy i korupcji nie pozwalała rozwinąć skrzydeł takim właśnie zespołom.
I mówi to osoba która po wpadce Juve przyleciała jako jedna z pierwszych InteristówWaldini pisze:Wiem, ze wielu kibicow Juventusu cieszy sie z ostatnich doniesien prasy na temat Interu, ale chcialbym przypomniec, ze nic wielkiego na razie nie udowodniono, ba!

- Waldini
- Interista
Mowic nic nie udowodniono mialem na mysli to, ze w przypadku Interu nie ma zadnej mowy o przekupstwie, jest sprawa zlamania prawa sportowego. Natomiast w przypadku Juve od razu byly zapisy rozmow, w ktorym Moggi zamawial sobie sedziow.MaxACM pisze: I mówi to osoba która po wpadce Juve przyleciała jako jedna z pierwszych Interistów

- hara
- Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
A daj mi cytat gdzie moggi prosił o sędziów konkretnych <bardzo proszę> ... poza tym słowa Pairetto zaczynaja się od DAŁEM WAM, to chyba nie oznacza tego samego, co "trafiliście na Meiera"...Waldini pisze:Wiesz co, pogadamy jak pokazesz mi w ktorym miejscu Facchetti prosi o konkretnego arbitra, na razie z rozmow tych wynika, ze wiedzial kto bedzie sedziowal. Nic nie ma o tym, ze zamawial sedziow jak Moggi.Mr Cezary pisze:
Chyba sam nie wierzysz w to co piszesz :lol:
Capo di tutti capi
- Venomik
- Juventino
Waldini - to też nie jest przekupstwo ani ustawianie spotkań 
Ale ja właściwie chciałbym napisać o czymś innym. martwi mnie trochę ta dyskusja. Obiecałem sobie nie wypowiadać się w tematach o degradacji Juve, o aferach sędziowskich i im pokrewnych (do których zaliczam ten topik), ale zrobię mały wyjątek.
To będzie taki mały apel; do kolegów (i koleżanek!) Juventinich. Dajmy sobie spokój. Ciężko tutaj dyskutować normalnie, główną osią tematu to złośliwości, uszczypliwości a brak otwartych kłótni to chyba tylko efekt zachowywania twarzy bądź strachu przed moderatorami.
Zastanówmy się po co to wszystko? I dlaczego ten temat się tak szybko rozwija? Gdy rozpętała się afera z Juve w roli głównej to na forum można było zauważyć wzrost obecności fanów Interu i Milanu (a na pewno wzrost aktywności) - głównie w tematach temu poświęconych. prosiliśmy wtedy o spokój, o czekanie na oficjalne dane i o dystans w stosunku do polskich portali, które nawet tłumaczyć nie potrafią.
Przyszła kolej na problem Interu i co się dzieje? 30 godzin i prawie siedemdziesiąt odpowiedzi.
Mam małe wrażenie, że tutaj Juventini próbują sobie odbić wszystkie dyskusje na tematach o aferach Juve - przyjmując pozy dokładnie takie same jakie krytykujemy u fanów Interu czy Milanu na innych topikach.
Dlatego sam poproszę o cierpliwość i o wyrozumiałość. Zachowujmy się tak jakbyśmy chcieli widzieć fanów innych drużyn komentujących aferę Juventusu.
Teraz chciałbym zaznaczyć, że to co napisałem oczywiście nie dotyczy wszystkich wypowiadających się, ogólnie rzecz biorąc - świadomie generalizowałem.

Ale ja właściwie chciałbym napisać o czymś innym. martwi mnie trochę ta dyskusja. Obiecałem sobie nie wypowiadać się w tematach o degradacji Juve, o aferach sędziowskich i im pokrewnych (do których zaliczam ten topik), ale zrobię mały wyjątek.
To będzie taki mały apel; do kolegów (i koleżanek!) Juventinich. Dajmy sobie spokój. Ciężko tutaj dyskutować normalnie, główną osią tematu to złośliwości, uszczypliwości a brak otwartych kłótni to chyba tylko efekt zachowywania twarzy bądź strachu przed moderatorami.
Zastanówmy się po co to wszystko? I dlaczego ten temat się tak szybko rozwija? Gdy rozpętała się afera z Juve w roli głównej to na forum można było zauważyć wzrost obecności fanów Interu i Milanu (a na pewno wzrost aktywności) - głównie w tematach temu poświęconych. prosiliśmy wtedy o spokój, o czekanie na oficjalne dane i o dystans w stosunku do polskich portali, które nawet tłumaczyć nie potrafią.
Przyszła kolej na problem Interu i co się dzieje? 30 godzin i prawie siedemdziesiąt odpowiedzi.
Mam małe wrażenie, że tutaj Juventini próbują sobie odbić wszystkie dyskusje na tematach o aferach Juve - przyjmując pozy dokładnie takie same jakie krytykujemy u fanów Interu czy Milanu na innych topikach.
Dlatego sam poproszę o cierpliwość i o wyrozumiałość. Zachowujmy się tak jakbyśmy chcieli widzieć fanów innych drużyn komentujących aferę Juventusu.
Teraz chciałbym zaznaczyć, że to co napisałem oczywiście nie dotyczy wszystkich wypowiadających się, ogólnie rzecz biorąc - świadomie generalizowałem.
Dirty mind
- Waldini
- Interista
A co w Serie A Moggi nie zamawial sedziow?? Sam sobie poszukaj, przeciez macie gdzies to na swojej stronie. A odnosnie LM pada chyba zdanie Pairetto do Moggiego "widzisz, ze pamietam o tobie?" Wiele mowiace zdanie.hara pisze:
A daj mi cytat gdzie moggi prosił o sędziów konkretnych <bardzo proszę> ... poza tym słowa Pairetto zaczynaja się od DAŁEM WAM, to chyba nie oznacza tego samego, co "trafiliście na Meiera"...
Czego ty sie czepiasz? Skoro Pairetto sam wyznaczal obsade sedziowska i to on wybral Meiera to co mial powiedziec "trafiliscie na Meiera"? Zastanow sie troche zanim cos napiszesz, bo wygadujesz teraz nonsensy. Czy tobie sie to podoba czy tez nie prawda jest taka, ze dowody na Inter sa praktycznie zadne. Zlamanie prawa sportowego, ale pojawia sie pytanie kto je zlamal?? To Pairetto obowiazywala tajemnica a nie Facchettiego! A widze, ze o tym nikt nie mowi. To prawda, ze Facchetti rozmawial z Pairetto, ale czy zrobil cos zeby wyciagnac od niego informacje kto posedziuje? Nie! Nie powiedzial nic takiego. Nie grozil, nie prosil, nie szantazowal jak mial to w zwyczaju Moggi. Pairetto puscil pare z ust, a nie powinien i to on teraz bedzie mial problemy a nie Inter.

- The_Sickness
- Juventino
Naprawde wierzysz, ze sam pairetto przyleciał do interu i mówił o sędziach, podejmując ryzyko, ze wyjdzie to na jaw, jak wyszło teraz ? jaki by miał w tym interes ... w dzisiejszym świecie nic za darmo kolego ! I na pewno pan pairetto nie mówił wam tego bezintersownie.Nie! Nie powiedzial nic takiego. Nie grozil, nie prosil, nie szantazowal jak mial to w zwyczaju Moggi. Pairetto puscil pare z ust, a nie powinien i to on teraz bedzie mial problemy a nie Inter.
nie groził, nie prosił, nie szantazował ... niczego nie mozesz być pewien, z jednej rozmowy nic nie wynika, ale moze nie wszytsko nagrali ?
- nookie
- Juventino
W 10000% się zgadzam...pisałem o tym zresztą wcześniej...to nie jest dyskusja o tym, który z zawodników się bardziej przyda (bo wtedy można by było dojść do jakiegoś konstruktywnego wniosku)...tutaj kłócą się fani dwóch drużyn..i tutaj nie będzie ( jestem pewien) żadnego consensusu...jedni będą mówili swoje a drudzy swoje...i dlatego zastanawia mnie po co niektórzy wjeżdżają na Inter albo na Milan...skoro tydzien temu jeszcze tak samo wjeżdżano na Juventus :!: kretynivenomik pisze:Ale ja właściwie chciałbym napisać o czymś innym. martwi mnie trochę ta dyskusja. Obiecałem sobie nie wypowiadać się w tematach o degradacji Juve, o aferach sędziowskich i im pokrewnych (do których zaliczam ten topik), ale zrobię mały wyjątek.
Dlatego sam poproszę o cierpliwość i o wyrozumiałość. Zachowujmy się tak jakbyśmy chcieli widzieć fanów innych drużyn komentujących aferę Juventsu

Już zapomnieliście jak to jest kiedy ktoś wjeżdża na Twój ukochany klub bez żadnych dowodów??? (bo newsy [jeszcze w dodatku zle tlumaczone] nie są zadnym dowodem) tak Wam było wtedy miło???myślę że nie..więc siedzieć cicho i czekać aż oficjalne decyzje jakieś zapadną..a wszelkie dyskusje do tego czasu są bezsensu...
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
- Tombalu
- Juventino
Tutaj tez sie zgadzam z nookie i venomik!!!
Darujmy sobie komentarze na tematu Interu czy Milanu - ta sprawa z tel to tez ich problem i problem ligi z którym musimy sie jakos uporać i wyciagnac wnioski a gdy beda dowody winy - nalezy odpowiednio ukarac winnych!
Ale z drugiej strony nie mozemy sobie pozwolic na oczernianie bez dowdów naszego klubu - mamy prawo do wypowiedzi i obrony. I mamy tez prawo do ukazania wczesniejszych nieprawidłowsci i afer popartych wiarygodnymi informacjami jak np. sprawa afer Berlusconiego!!
Darujmy sobie komentarze na tematu Interu czy Milanu - ta sprawa z tel to tez ich problem i problem ligi z którym musimy sie jakos uporać i wyciagnac wnioski a gdy beda dowody winy - nalezy odpowiednio ukarac winnych!
Ale z drugiej strony nie mozemy sobie pozwolic na oczernianie bez dowdów naszego klubu - mamy prawo do wypowiedzi i obrony. I mamy tez prawo do ukazania wczesniejszych nieprawidłowsci i afer popartych wiarygodnymi informacjami jak np. sprawa afer Berlusconiego!!
- hara
- Juventino
Poczekajmy jak to się rozwinie... poza tym Moggi chciał kogoś SOLIDNEGO i o to głównie prosił, nie prosił "dajcie mi Merka, bo on najmniej bierze..." ... dlatego drogi Waldini jak nie znasz dobrze sprawy Juve to nie wprowadzaj niepotrzebnego zamętu... a jeżeli złamanie prawa sportowego to dla Ciebie nic to spoko...Waldini pisze:A co w Serie A Moggi nie zamawial sedziow?? Sam sobie poszukaj, przeciez macie gdzies to na swojej stronie. A odnosnie LM pada chyba zdanie Pairetto do Moggiego "widzisz, ze pamietam o tobie?" Wiele mowiace zdanie.hara pisze:
A daj mi cytat gdzie moggi prosił o sędziów konkretnych <bardzo proszę> ... poza tym słowa Pairetto zaczynaja się od DAŁEM WAM, to chyba nie oznacza tego samego, co "trafiliście na Meiera"...
Czego ty sie czepiasz? Skoro Pairetto sam wyznaczal obsade sedziowska i to on wybral Meiera to co mial powiedziec "trafiliscie na Meiera"? Zastanow sie troche zanim cos napiszesz, bo wygadujesz teraz nonsensy. Czy tobie sie to podoba czy tez nie prawda jest taka, ze dowody na Inter sa praktycznie zadne. Zlamanie prawa sportowego, ale pojawia sie pytanie kto je zlamal?? To Pairetto obowiazywala tajemnica a nie Facchettiego! A widze, ze o tym nikt nie mowi. To prawda, ze Facchetti rozmawial z Pairetto, ale czy zrobil cos zeby wyciagnac od niego informacje kto posedziuje? Nie! Nie powiedzial nic takiego. Nie grozil, nie prosil, nie szantazowal jak mial to w zwyczaju Moggi. Pairetto puscil pare z ust, a nie powinien i to on teraz bedzie mial problemy a nie Inter.
"ZAŁATWIŁEM, że przydzielili Maier'a na drugie spotkanie, GDYŻ TO BYŁO DLA CIEBIE NAJWAŻNIEJSZE" (C) Pairetto do FacchettiegoWaldini pisze:zdanie Pairetto do Moggiego "widzisz, ze pamietam o tobie?" Wiele mowiace zdanie.
Wiele mówiące zdanie...
Capo di tutti capi
- Waldini
- Interista
Czlowieku, czytasz w ogole wszystkie wpisy?? Chyba nie, jakbys czytal to bys zobaczyl co napisalem wczesniej. Wy na juvepoland.pl macie widze swoje tlumaczenie, ktore odbiega znaczaco od tego, ktore wszyscy inni maja. Ale coz obiektywizm a la Juventus Turyn.hara pisze:"ZAŁATWIŁEM, że przydzielili Maier'a na drugie spotkanie, GDYŻ TO BYŁO DLA CIEBIE NAJWAŻNIEJSZE" (C) Pairetto do FacchettiegoWaldini pisze:zdanie Pairetto do Moggiego "widzisz, ze pamietam o tobie?" Wiele mowiace zdanie.
Wiele mówiące zdanie...
Przeczytaj i sie zastanow: "Postarałem się, by na mecz z Valencia dali wam Meiera, bo ten mecz będzie dla was najważniejszy. Wybralem go bo jest bardzo solidnym sedzia"
No i co?? Jak to ktos powiedzial, przekrec pare slow i z pokojowej wiadomosci zrobisz newsa, ktory wywola 3 wojne swiatowa.
A zlamanie prawa sportowego to naprawde male piwo w porownaniu z wybieraniem obsady sedziowskiej. A zreszta powtarzam raz jeszcze TO PAIRETTO MIAL OBOWIAZEK ZACHOWANIA TAJEMNICY A NIE FACCHETTI.

- hara
- Juventino
A Ty mi podaj przykład kiedy to Moggi rzekomo wybierał obsadę sędziowską <bardzo proszę jeszcze raz> ... poza tym, złamanie przepisów sportowych to małe piwo mówisz, może i małe przy tym co media trąbią na Juve, ale chyba perspektywa odsunięcia od pucharów to jednak coś... jak dla mnie jeżeli Juve jest czemukolwiek winne to może grać w SerieB... moglibyśmy trafić do SerieD a nie dalibyście rady dojść do 20 Scudetti, nie mówiąc o dogonieniu nas... także jednym słowem, idź już na forum interu, bo jak widzisz ta dyskusja do niczego nie zmierza, ja pieprze swoje głupoty na Inter, a Ty swoje na Juve... zapadną wyroki to pogadamy...
Capo di tutti capi