Inter "ustawiał" sędziów w LM?!

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
Waldini

Interista
Interista

Nieprzeczytany post 20 maja 2006, 18:38

Damianinho pisze:
Zdegradowany. Niee, chodzi raczej o wyrzucenie Interu z Ligi Mistrzów. Myślę, że jakieś 3-4 lata powinny wam wystarczyć.
Nooo, jezeli nas wyrzuca za zlamanie przepisow mowiacych o trzymaniu w tajemnicy obsady spotkan na 3-4 lata, no to wy wylecicie na 10 za to ze Moggi prosil o okreslonych sedziow na mecze LM :twisted:

Po co Interowi byla ta wiedza? Chyba niepowazny jestes jak myslisz, ze po to zeby Facchcetti wiedzial do kogo ma isc z walizka :rotfl:

Moje serce jest czarno-niebieskie. Forza Inter!

Serie B?? We have never been there... :D
Negri

Juventino
Juventino
Podziekował: 5 razy
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 20 maja 2006, 18:50

waldini pisze: Nooo, jezeli nas wyrzuca za zlamanie przepisow mowiacych o trzymaniu w tajemnicy obsady spotkan na 3-4 lata, no to wy wylecicie na 10 za to ze Moggi prosil o okreslonych sedziow na mecze LM
I tak też może być. Ale co się stało z "czystym" Interem?

waldini pisze: Po co Interowi byla ta wiedza? Chyba niepowazny jestes jak myslisz, ze po to zeby Facchcetti wiedzial do kogo ma isc z walizka
Ja bym się nie zakładał. W każdym razie tak to wygląda.

Waldini

Interista
Interista

Nieprzeczytany post 20 maja 2006, 18:55

Damianinho pisze:
waldini pisze: Po co Interowi byla ta wiedza? Chyba niepowazny jestes jak myslisz, ze po to zeby Facchcetti wiedzial do kogo ma isc z walizka
Ja bym się nie zakładał. W każdym razie tak to wygląda.
No to oskarzenie pada teraz na Ursa Meiera i tego greka jak jemu tam Kyros Vasaras? Inter kupil ich obu, bo Inter kazdego moze kupic :rotfl:
Trzeba wiec przefiltrowac pilkarskie srodowiska w Grecji i Szwajcarii :rotfl:

wojti-s

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 20 maja 2006, 19:03

Sytuacja jest taka sama jak zJuve. Dziwie się, że nikt tego nie zauważył.
1) Sędzia miał być solidny no a Moggi w rozmowach nie mówił że chce przekupnego , tylko też solidnego i porządnego który poprowadzi mecz jak trzeba ( żeby nie powtórzyła się sytuacja kiedy to prawidłowy gol Miccolego nie został uznany )
2) Mimo wszystko ze strony Interu ( podobnie jak i Juve ) musiała ciążyć pewna presja na Pairetto stąd przypadek przydzielania sędziów pod te dwa zespoły
3) Właściwie to jedynym zarzutem jest fakt iż oba kluby znały sedziów troszke wcześniej niż powinny.

To proste i logiczne - za to co piszą o Interze prasa oskarża Juventus. Tylko to zawsze juve było posądzane o kupowanie sędziów anie Inter dlatego nas to bardziej dotknęło jeśli by spojrzeć na reakcję społeczeństwa.

Co do tego, że Inter nabroił w Europie. Hm... a chce wam sie wierzyć, że tylko w LM by chciał przydzielać sobie sędziów a w Serie A nie :?: Bo mi troszke nie za bardzo... Jedno jest pewne - teraz wszystkie włoskie kluby będą ściśle kontrolowane w Europie.

Najbardziej szkoda wszystkich kibiców Calcio... :?

Robert 10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 maja 2006, 19:07

No to sie porobiło :cry: .... Juve :płaczę: , LAzio, Fiorentina .. Inter
Wszystkie drużyny z czołówki tabeli zamieszane w korupcję. Tego jeszcze nie było.. Liga Włoska już nigdy nie bedzie taka sama jak poprzednio. :(

Waldini

Interista
Interista

Nieprzeczytany post 20 maja 2006, 19:10

wojti-s pisze: Co do tego, że Inter nabroił w Europie. Hm... a chce wam sie wierzyć, że tylko w LM by chciał przydzielać sobie sędziów a w Serie A nie :?: Bo mi troszke nie za bardzo...
Najbardziej szkoda wszystkich kibiców Calcio... :?
Taa, Pairetto pracowal i dla Juve i dla Interu w serie A :rotfl:
Tyle, ze tylko Juventus mial z tego korzysci a na Inter w serie A nic nie ma :twisted:

bblackk

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 maja 2006, 19:18

Waldini pisze:a na Inter w serie A nic nie ma :twisted:
Dosłownie nic nie ma, dosłownie... 8)

Obrazek
Waldini

Interista
Interista

Nieprzeczytany post 20 maja 2006, 19:22

bblackk pisze:
Chciales zadrwic, ale jako ze masz problemy z czytaniem, troche ci to nie wyszlo :rotfl:

TottiGol

Romanista
Romanista
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 maja 2006, 19:26

[quote="Robert 10"]No to sie porobiło :cry: .... Juve :płaczę: , LAzio, Fiorentina .. Inter
Wszystkie drużyny z czołówki tabeli zamieszane w korupcję. Tego jeszcze nie było.. Liga Włoska już nigdy nie bedzie taka sama jak poprzednio. :([/quote]

Nie wszystkie... Jak narazie o Romie cisza, choć pewnie i na nich coś się znajdzie, żeby nie było, że Juve jest tylko "be".
Narazie obiło mi się o uszy, że Prade to człowiek GEA i był podstawiony do ASR po to, żeby w niedalekiej przyszłości gros piłkarzy z Rzymu przeszło "we władanie" firmy młodego Moggiego.
Ale generalnie wynika z tego tylko tyle, że ASR jest ofiarą, a nie spiskowcem. Dorobianie teorii typu: Roma była w długach i chwyciła "pomocną" dłoń Moggiego zupełnie nie pasuje do tego wszystkiego, tym bardziej, że Franco Sensi gardzi Luciano Moggim. I jak się okazało miał rację.

P.S. Nie wystarczy kliknąć na "cytuj" żeby cytować? Co to za szlaczki się pojawiły zamiast jasnej ramki?

Forza Roma
Pawel_GL

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 maja 2006, 19:51

Sytuacja bardzo podobna do tej w jakiej jest postawiony Juventus. Obu klubom postawiono zarzut znania sędziów i wyboru a nie korupcje wprost... Jak już inni pisali wątpię że tylko w LM Inter wybierał sędziów, ale za rękę nie złapałem więc nie oskarżam nikogo.
W świetle całych tych afer zastanawiam się też czy seria remisów w poprzednim sezonie jaką zaprezentował Inter była przypadkowa :|
Pożyjemy, poczekamy na wyroki

@TottiGol: może w ustawieniach profilu coś wyłączyłeś? (bbcode to chyba jest, ale głowy nie dam) Bo napisane to wszystko jest prawidłowo....
I sugeruję napisanie do moderatorów prośby o zmianę barw bo sądząc po ksywce jesteś Romanistą.

Obrazek
Obrazek
Umpa

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 20 maja 2006, 20:09

Waldini pisze:
Umpa pisze: Bo jeśli mieli by sprawiedliwie karać to Serie B byłoby w przyszlym sezonie zdecydowanie silniejszą ligą od Serie A.
Sugerujesz, ze Inter mialby byc zdegradowany?? Za co?? Sprawa Interu, w ktorej nie ma mowy o przekupstwie a jedynie o nie zachowaniu tajemnicy obsady meczow LM dotyczy tylko LM, a nie serie A. Zagalopowales sie troche. Juve poleci bo poleciec musi i poleca ci ktorzy mieszali przy wynikach serie A, a jak mi wiadomo, Interu nie ma wsrod podejrzanych.
Wręcz przeciwnie, uważam że zdegradowanie Interu jest absolutnie niemożliwe, ze względu na to, że wtedy poleciałaby cała czołówka a z nią pół ligi. Na ten moment nie mamy dowodów(a przynajmniej nie są one znane opinii pubicznej), że byłoby za co, ale przy długim i dokładnym śledztwie prawdopodobnie pojawiłyby się.

Natomiast nikt nie podejmie decyzji o rozwaleniu ligi, ze względu na ASPEKT EKONOMICZNY.
Czyli, według mnie najbardziej prawdopodobny według mnie scenariusz:
1. Nie ma szans żeby więcej jak 3-4 kluby wyleciały. (W teorii oczywiście jest to możliwe ale w praktyce nie ma takiej opcji.)
2. Wylot należałby się zapewnie z 10 klubom. (pierwsza 6 najprawdopodobniej w całości zamieszana w sprawę, bo na razie tylko o Romie jeszcze nie było doniesień)
3. Losowania które mają wylecieć nie zrobią, więc nie wyleci nikt, czyli GRUBA KRESKA i za przewinienia od jakiejś, wyznaczonej daty wstecz nie będą karać.

Na poważnie obawiam się już tylko reakcji Uefy w stosunku do całej ligi.

Tak więc mogę się założyć o każde pieniądze, że Inter ZOSTANIE w Serie A. W przypadku Juventusu takiej pewności jeszcze nie mam ale uważam, że szanse na to również rosną.
Im więcej informacji otrzymujemy o tej aferze tym bardziej wydaje mi się, że degradacja tylko Juventusu byłaby niesprawiedliwa.

10del

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 20 maja 2006, 20:13

Myślę, że umoralnianie Interu w ustach kibiców Juventusu brzmi troszkę dziwnie i wogóle poruszanie tego tematu to po 1.

Po 2. tekst został źle przetłumaczony. Rzeczywiście nie ma tam słowa uległy a oznaczające: solidny, godny zaufania, porządny, odpowiedzialny

Po 3. Jeżeli jasne jest, że nie wszyscy sędziowie są uczciwi to chyba normalne, że Inter jak i każdy inny klub zawsze zainteresowany jest tym, kto poprowadzi dany mecz, tym bardziej gdy są to dosyć ważne mecze. Z prawidłowego przetłumaczenia tej wątpliwej wartości 'rewelacji' wynika póki co, że Inter pytał o obsadę, PYTAŁ i co z tego? Fakt, przepis został złamany, jednak nie oznacza to, że Inter ustawiał mecze, ludzie bez przesady, jeśli prokuratura coś takiego wykryje, będzie miała dowody, oczywiście Inter powinien wtedy zostać wyrzucony z PUCHARÓW EUROPEJSKICH, ale póki co gdy nie ma żadnych dowodów sprawa wydaje mi się śmieszna, robienie z igły wideł, ... socjotechniczny chwyt mający na celu popsucie reputacji Interu

Po 4. Inter póki co nie jest zamieszany w aferę dotyczącą Serie A, więc nie rozumeim czemu miałby być zdegradowany do Serie B.

bblackk

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 maja 2006, 20:38

Waldini pisze:
bblackk pisze:
Chciales zadrwic, ale jako ze masz problemy z czytaniem, troche ci to nie wyszlo :rotfl:
Jakbym miał problemy z czytaniem zacytowałbym cała Twoją wypowiedź, a nie tylko ostatnie słowa 8)
Ty nie musiałeś zrozumieć tego żartu :>
Ostatnio zmieniony 20 maja 2006, 20:44 przez bblackk, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
MaxACM

Milanista
Milanista

Nieprzeczytany post 20 maja 2006, 20:44

Pawel_GL pisze:Sytuacja bardzo podobna do tej w jakiej jest postawiony Juventus. Obu klubom postawiono zarzut znania sędziów i wyboru a nie korupcje wprost...
Jest chyba trochę inna ...Juve (podobno) ustawiło sobie od 18 do 29 gier.
Pawel_GL pisze:Jak już inni pisali wątpię że tylko w LM Inter wybierał sędziów, ale za rękę nie złapałem więc nie oskarżam nikogo.
Mnie dziwi jedno...jak pojawiły sie wpadki Juve...to Jventini pisali "nie prawda...ściema...brak dowodów...a jak wkręcono do tego Milan i teraz Inter...to od razu "wątpię że tylko w LM Inter wybierał sędziów" i sprawa się stała tak oczywista że aż porówntwalna. Zadziwiająca jest mentalność niektórych :|
Pawel_GL pisze:W świetle całych tych afer zastanawiam się też czy seria remisów w poprzednim sezonie jaką zaprezentował Inter była przypadkowa Pożyjemy, poczekamy na wyroki
Zastanawiasz sie nad remisami...zastanów sie nad seryjnymi zwycięstwami Juve :wink:

Pozdr

10del

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 20 maja 2006, 20:47

i co z tych remisów Interowi dobrego przyszło ? ;)

sam się pewnie śmiałeś z tego

ODPOWIEDZ