Inter "ustawiał" sędziów w LM?!

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
Quba

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 maja 2006, 16:12

Skandal korupcyjny, który drąży włoski futbol, zatacza coraz szersze kręgi. Jak donosi sobotnie wydanie "La Gazzetta dello Sport", działacze Interu Mediolan znali ze znacznym wyprzedzeniem nazwiska sędziów, którzy prowadzili ich mecze w Lidze Mistrzów.

Tajne informacje przekazywał do klubu Pierluigi Pairetto, były szef włoskiej komisji sędziów i członek komisji sędziowskiej w UEFA.

Działacze Interu informacje o tym, który z sędziów będzie prowadził mecz w Lidze Mistrzów, otrzymywali z kilkutygodniowym wyprzedzeniem, a według przepisów UEFA, powinni znać na 48 godzin przez spotkaniem.

Dowodem są nagrania rozmów telefonicznych. We wrześniu 2004 roku Giacinto Facchetti, prezydent Interu, dowiedział się tak na przykład, że mecz z Valencia będzie prowadził Szwajcar Urs Meier, a spotkanie z Anderlechtem Grek Kyros Vassaras.

"Postarałem się, by na ten mecz dali Meiera, bo będzie on dla was najważniejszy. Wybrałem go, dlatego, że jest bardzo uległym sędzią" - miał powiedzieć w rozmowie telefonicznej Pairetto do Facchetiego.

Mecz odbył się 20 października 2004 roku, a Inter wygrał 5:1

Zródło: http://sport.onet.pl/1326009,wiadomosci.html

Ciekawe co teraz powiedzą świeci kibice Interu. My przynajmniej oszukiwaliśmy i cos zdobyliśmy a oni nic
Jeśli to prawda to włoska piłka zaczyna Sie coraz bardziej pogrążać. To już kolejny włoski klub który obecny sezon zakończył w czołówce tabeli który może skończyć w serie B albo gorzej. Jeśli wszystko okaże Sie prawda to Milanu Interu Juve I Fiorentini nie zobaczymy w przyszłym sezonie w serie a.

Mrówa

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 maja 2006, 16:19

Po co im informacje kto im sędziuje mecz tak wcześnie ? Chyba tylko po to żeby sędziego przekabacić.Jak widać "święty" klub też ma swoje ciemne sprawki.Solidarność wśród włoskich klubów jest godna podziwu. :roll: Czekam na więcej informacji ,w tym ciekawym niewątpliwie temacie. :wink:

Obrazek
Szilgu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 maja 2006, 16:19

Quba pisze:Ciekawe co teraz powiedzą świeci kibice Interu. My przynajmniej oszukiwaliśmy i cos zdobyliśmy a oni nic
Widzę, że ta informacja sprawiła Ci wiele satysfakcji. Jednak nie wiem z czego się cieszysz. Powinieneś się smucić, że coraz więcej zespołów z Serie A jest zamieszanych w afery korupcyjne. No, ale nareszcie będziecie mieli, to czego tak pragneliście, a mianowicie będziecie mogli usłyszeć o lidze włoskiej w tvp.....szkoda, że negatywnie :angry: .

Gość

Nieprzeczytany post 20 maja 2006, 16:25

No to włoską piłkę opętał jakiś szaman skandali. ;-) Niestety same sobie winne. Widać, że wszędzie gdzieś kluby Calcio kręcą lody. Szkoda, bo to zabija piłkę. Jak tu teraz mówić o Serie A, że wszyscy tam funkcjonują w duchu Fair Play? :/ Dużo się dzieje, dużo się dzieje, ale niewiele dobrego we Włoszech. Jeśli wyjdzie pare głośnych spraw to może Juventus nie zostanie zdegradowany? Bo jeśli nadszedłby czas kar, jeśli znalazłyby się dowody na inne kluby, to cała Serie A zostałaby przewrócona do góry nogami.

Quba

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 maja 2006, 16:26

Ciekawe co by było gdyby w innych ligach również zaczęto podsłuchiwać rozmowy telefoniczne. Według mnie przydało by Sie takie cos zrobić, może raz na zawsze oczyściło by Sie futbol z brudów które wypaczają ten sport.

29

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 maja 2006, 16:28

Quba pisze:Ciekawe co by było gdyby w innych ligach również zaczęto podsłuchiwać rozmowy telefoniczne. Według mnie przydało by Sie takie cos zrobić, może raz na zawsze oczyściło by Sie futbol z brudów które wypaczają ten sport.
Nierealne... cały świat tak funkcjonuję. To nie jest problem piłki nożnej. To problem pieniędzy, gdzie są pieniążki tam są układy.

Już taki jeden był co z wiatrakami walczyć próbował :?

Ibrahimović

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 maja 2006, 16:31

Gdzies na stronie www.sportnews.it w dziale Calcio widzialem ten news dotyczacy Interu ,jest tam ok. 10 rozmów Facchettiego ,moze ktos przetlumaczy :?: :roll:

http://www.sportnews.it/news/index.php? ... 44&srctxt=

DamKam

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 20 maja 2006, 16:41

:think: Ciekaw jestem czy jest to prawdziwa informacja czy moze wymysl prasy, ktora nie trudno sie domyslic ma obecnie bardzo dobry/korzystny okres na pisanie sensacyjnych wiadomosci, ktore nie zawsze musza byc zgodne z rzeczywistoscia, np. najprawdopodobniej sprawa Gigiego :roll:
Jedno jest chyba pewne: we Wloszech nie tylko Juventus ma cos na sumieniu, co oczywiscie jest bardzo przykre dla kibicow Calcio :( Te wszystkie doniesienia napewno bardzo zaszkodza, a w zasadzie juz zaszkodzily wizerunkowi calej wloskiej pilki...

Pyrek

Interista
Interista
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 maja 2006, 16:44

Panowie ale co wynika z tego ,że Facchetti pytał się kto będzie sędziował mecz Interu? Nie ma ani słowa w stylu daj nam na ten mecz tego albo tego... Nic z tych rzecy po prostu pytanie kto będzie sędziowł i tyle... Nie wolno informować działaczy klubowych o obsadzie sędziowskiej wcześniej niż 48 h przed meczem i doszlo do zlamania tego przepisu ale o korupcji nie może być tutaj mowy...

Po drugie panowie tutaj chodziło o mece LM nie SERIE A więc co najwyżej Inter może ponieść konsekwencje w postaci np. wykluczenia z tych rozgrywek ale do tego też daleka droga bo jak napisałem wceśniej doszło wyłąznie do złamania przepisu o udzielanie informacji (j.w) jak narazie nie ma mowy o przestępstwie.

Niestety w przypadku Juventusu nie est tak różowo... Ja bym na waszym miejscu przygotował się na sezon w serie B...

P.S - jeśli ocywiście okaże się ,że Inter robił rzeczy w stylu Juve to mimo, że to "mój" klub to niech sobie ochłoną w Serie B... Ale jak narazie nie ma przesłanek ,że takie coś może nastąpić...

Jedno jest pewne Serie A się nareszcie zmieni... Na lepsze.

Ibrahimović

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 maja 2006, 16:49

Pyrek pisze:Panowie ale co wynika z tego ,że Facchetti pytał się kto będzie sędziował mecz Interu? Nie ma ani słowa w stylu daj nam na ten mecz tego albo tego... Nic z tych rzecy po prostu pytanie kto będzie sędziowł i tyle... Nie wolno informować działaczy klubowych o obsadzie sędziowskiej wcześniej niż 48 h przed meczem i doszlo do zlamania tego przepisu ale o korupcji nie może być tutaj mowy...

Po drugie panowie tutaj chodziło o mece LM nie SERIE A więc co najwyżej Inter może ponieść konsekwencje w postaci np. wykluczenia z tych rozgrywek ale do tego też daleka droga bo jak napisałem wceśniej doszło wyłąznie do złamania przepisu o udzielanie informacji (j.w) jak narazie nie ma mowy o przestępstwie.

Niestety w przypadku Juventusu nie est tak różowo... Ja bym na waszym miejscu przygotował się na sezon w serie B...

P.S - jeśli ocywiście okaże się ,że Inter robił rzeczy w stylu Juve to mimo, że to "mój" klub to niech sobie ochłoną w Serie B... Ale jak narazie nie ma przesłanek ,że takie coś może nastąpić...

Jedno jest pewne Serie A się nareszcie zmieni... Na lepsze.
Przeczytaj wszystko dokładnie. Parietto powiedział: "Dam wam Meiera na mecz a Valencia bo on jest dla was najważniejszy, a Meier jest uległy"....

Pyrek

Interista
Interista
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 maja 2006, 16:53

Nie było powiedziane uległy... to było w znaczeniu solidny, kompetentny.

koksu_klb

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 maja 2006, 16:57

Pyrek pisze:Nie było powiedziane uległy... to było w znaczeniu solidny, kompetentny.
:rotfl: ........przepraszam, ale nie mogłem wytrzymać

Gotti

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 20 maja 2006, 17:01

Mógłby ktoś kto zna włoski przetłumaczyć te rozmowy bo żaden serwis tego jeszcze nie zrobił, a wszyscy byśmy z chęcią przeczytali o czym to sobie panowie rozmawiali :smile: .
A Inter podobno czyściutki heh..
Może to tylko wymysł prasy a może i nie...
Nie było powiedziane uległy... to było w znaczeniu solidny, kompetentny.
:rotfl: :lol:

Mrówa

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 maja 2006, 17:01

"Postarałem się, by na ten mecz dali Meiera, bo będzie on dla was najważniejszy. Wybrałem go, dlatego, że jest bardzo uległym sędzią" - miał powiedzieć w rozmowie telefonicznej Pairetto do Facchetiego.
Pyrek pisze:Nie było powiedziane uległy... to było w znaczeniu solidny, kompetentny.
Nie no Pyrek ,teraz to chyba przesadziłeś :wink: uległy oznacza solidny i kompetentny ? :rotfl: od kiedy ?

Obrazek
naros

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 maja 2006, 17:03

Hahahahahahaha wiedziałem ze moratti maczał w tym łapy! Taki święty inter on nigdy nic. Mam nadzije że jak juz spadniemy to razem z nimi :evil:

Obrazek
Un capitano c'è solo un capitano!!!
ODPOWIEDZ