Kiedy decyzja o degradacji ?!
- Kuben
- Juventino
W/G mnie, Juve nie spadnie bo to nie mozliwe... Posluze sie slowami "Veca" Finanse rodziny Agnellich to 39 % funduszy calej Wloskiej gospodarki. Ma ogromne udzialy za granica przez co jest powszechnie szanowana rodzina. Niezapomniajmy o firmie Tamoil ktora jest glownym dostawca Ropy do Wloch. Jezeli Juve spadnie to Straci an tym wszystkim Fiat i rodzina Agnellich a co za tym idzie wloska gospodarka, nie byl bym taki pewien czy dalej Tamoil chcial by wspolpracowac z druzyna z Serie B.

Fiat 126p - Prawie jak Bugatti
Pegasus - Prawie jak PlayStation
Barcelona, ManU, inter... - Prawie jak Juventus
Pegasus - Prawie jak PlayStation
Barcelona, ManU, inter... - Prawie jak Juventus
- Dionizos
- Juventino
Fiorentina odbudowala zespol po spadku do 4 ligi.Damianinho pisze:Nie tylko pieniędzy. Zobacz, ilu piłkarzy odejdzie, gdy klub utraci prawo gry w Serie A. Czy naprawdę uważasz, że odbudowa takiego zespołu jakim jest teraz Juventus będzie bardzo łatwą sprawą?
Obawiam sie tego, ze te docinki beda prawdziwe. Gra w SerieA ze swiadomoscia, ze nie mamy do tego prawa, to idiotyzm.Widać, że zależy Ci na spadku Juve. Obawiasz się docinek Interistów i Milanistów, że znowu Juventusowi się upiekło?
Chlopaku, ty naprawde chcesz zeby druzyna, ktora przez ostatnie dwa sezony kupowala wiekszosc meczy, nadal grala w w SerieA? Bo mi, byloby wstyd. Ale rozumiem, ze dla Ciebie licza sie tylko wyniki sportowe.Bo chyba rozumiesz, że z Juve odejdzie wielu piłkarzy, bo wielu nie będzie chciało występować w Serie B. Z awansem do Serie A nie powinno być problemów. Ale czy Juventus będzie znowu dominował w Serie A? Bo ja nie byłbym taki pewny.
Zakladasz, ze skoro nie bedziemy zupelnie czysci, to powinnismy grac z taka hanba w SerieA?lędem sportowym będzie (szansa na Scudetto) natomiast pod względem sprawiedliwoście nie będziemy do końca czyści. Ale czy po aferze z EPO byliśmy?
To jakich chcesz dowodow :lol: ? Zeby Moggi mowil wprost ile da, za ktory mecz?MrCezary pisze:Żeby zdegradować tak wielki klub, trzeba mieć niezbite dowody. A takich na razie nie ma. Są wprawdzie rozmowy, ale z nich tak naprawdę nic nie wynika na tyle, by podjąć tak ważną decyzję, jaką jest degradacja Juventusu Turyn...
Ja poprzez chec zrzucenia do SerieB chce udowodnic, ze moj klub jest winny i wstyd mi za dzialania Moggiego i Giraudo. A po co to? Bo jest cos takiego jak godnosc...Reasumując powiem ze nie potrzebne jest dawanie na siłę świadectwa że się jest prawdziwym kibicem poprzez chęć zrzucenia Juve do niższej ligi. Trzeba wziąć pod uwagę że oprócz tych winnych, cierpienie poniesie wielu niewinnych. A po co to?
- Mr Cezary
- Juventino
Dowód, który nie da mi najmniejszych wątpliwości, że rzeczywiście Moggi "dawał w łapę", któremuś z sędziów. Samo dzwonienie i proszenie o "dobrych" sędziów powodem do degradacji takiego klubu jeszcze nie jest.Dionizos pisze:To jakich chcesz dowodow :lol: ? Zeby Moggi mowil wprost ile da, za ktory mecz?MrCezary pisze:Żeby zdegradować tak wielki klub, trzeba mieć niezbite dowody. A takich na razie nie ma. Są wprawdzie rozmowy, ale z nich tak naprawdę nic nie wynika na tyle, by podjąć tak ważną decyzję, jaką jest degradacja Juventusu Turyn...
- Gość
Sytuacja jest trudna, po prostu cała ta sprawa to dla mnie szok. Nie spodziewałem się w najczarniejszych snach, że wspaniały mistrz Italii może kupować mecze, ustawiać sędziów... 
Dla samej piłki degradacja klubu byłaby dobra, ale niestety włoska piłka jest w ostatnich latach skorumpowana. Koksiarzy na pewno też nie brakuję, bo ile można grać na najwyższych obrotach. Nie wierzę, aby taki emeryt Costacurta, czy Favalli, grał na luzie bez żadnych środków.
A co do Juve... to martwię się co byłoby z klubem po tym spadku, czy jeszcze zdołałby się po nim podnieść i wrócić w przyszłości na tron w Serie A? Milanowi to się kiedyś udało, ale zdegradowany został ładne kilkanaście lat temu.
Nie wyobrażam sobie Juve w Serie B, ale coś trzeba z tymi oszustwami zrobić. Chciałbym aby klub pozostał w najwyższej klasie rozgrywkowej, ale następny sezon rozpoczął np. z 10 punktami ujemnymi.

Dla samej piłki degradacja klubu byłaby dobra, ale niestety włoska piłka jest w ostatnich latach skorumpowana. Koksiarzy na pewno też nie brakuję, bo ile można grać na najwyższych obrotach. Nie wierzę, aby taki emeryt Costacurta, czy Favalli, grał na luzie bez żadnych środków.
A co do Juve... to martwię się co byłoby z klubem po tym spadku, czy jeszcze zdołałby się po nim podnieść i wrócić w przyszłości na tron w Serie A? Milanowi to się kiedyś udało, ale zdegradowany został ładne kilkanaście lat temu.
Nie wyobrażam sobie Juve w Serie B, ale coś trzeba z tymi oszustwami zrobić. Chciałbym aby klub pozostał w najwyższej klasie rozgrywkowej, ale następny sezon rozpoczął np. z 10 punktami ujemnymi.
- Railis
- Qualità Juventino
Człowieku. Ty chyba nie wiesz co to jest kupowanie meczy. Oile mi wiadomo to Moggi miał tylko wpływ na wybór sędziego na poszczegulne mecze. A to się bardzo różni od kupowania meczu. Sam sędzia nie załatwi wygranej, a żeby wygrać te masę spotkań to piłkarze musieli sie bardzo dużo napocić. Ty jednak mówisz, że wygrane to zasługa tylko i wyłącznie Moggiego.Dionizos pisze: Chlopaku, ty naprawde chcesz zeby druzyna, ktora przez ostatnie dwa sezony kupowala wiekszosc meczy, nadal grala w w SerieA? Bo mi, byloby wstyd. Ale rozumiem, ze dla Ciebie licza sie tylko wyniki sportowe.
No i kiedy zrozumiesz, że czy spadniemy czy nie i tak zawsze zostaniemy tym klubem co kupuje mecze i to że spadniemy niczego nie zmieni.
- Tom A Juve
- Juventino
@Dionizos : człowieku jeśli ty myslisz że JUVE kupowało mecze to poczytaj jeszcze trochę bajek na dobranoc !
NO COMMENT chłopie - Moggi kontaktował się z sedziami i działaczami by ustawiać najlepszych jego zdaniem sędziów na mecz. NIKT nic nie wspomniał o jakiejkolwiek zapłacie dla sędziego za wydrukowanie meczu , nie wspominając już o udziale piłkarzy którzy szanują kibiców i klub. Czy ty myślisz że gdyby sprzedawano mecze piłkarze by o tym nie wiedzieli ??? Hmmm...
Alex na pewno nie brał by udziału w takim procederze - zbyt bardzo kocha swój klub i kibiców by zrobić coś takiego Dlatego wina leży wyłącxznie po stronie zarządu który
- ustawiał najlepsze warunki dla JUVE ( co oczywiscie musi być ukarane :płaczę: ) ale nigdy nie kupował ani nie sprzedawał meczy... :rotfl:
Ja nie wstydzę się za mój klub składający się z wielkich piłkarzy...jedyna zaraza to działacze z Moggim na czele którzy słusznie odeszli z klubu
FORZA JUVENTUS FC

- ustawiał najlepsze warunki dla JUVE ( co oczywiscie musi być ukarane :płaczę: ) ale nigdy nie kupował ani nie sprzedawał meczy... :rotfl:
Ja nie wstydzę się za mój klub składający się z wielkich piłkarzy...jedyna zaraza to działacze z Moggim na czele którzy słusznie odeszli z klubu

FORZA JUVENTUS FC

jeśli nie masz nic mądrego do powiedzenia, proszę nie ubieraj tego faktu w słowa...
- Tombalu
- Juventino
Wiecej spokoju i opanowania w komentarzach!!!
Ja jestem coraz bardziej spokojny, ze wszystko zakończy sie bez degradacji - jedyna karą będą kary finansowe! Dlaczego tak myślę:
W prawie funkcjonuje takie pojecia jak: domniemanie niewinności, czyli, że wninę nalezy udowodnić i to nalezy do prokuratury. Prokurator kierujac sprawę do sądu musi zebrać dowdy, które nie mozna podwazyc, w przeciwnym razie naraza sie na przegranie procesu karnego a tym samym na swoją kompromitacje.
Wnioskując z naszej sprawy i rozmawiając ze znajomymi - 2 radców prawnych - jestem pewien, iż materiał zebrany przez wloską prokurature w postaci "rozmow telefonicznych" jest niewystarczajacym dowodem i na podstawie aktu oskarzenia przeciwko klubowi.
Teraz w skrocie: prokuratura nie ma wystarczających dowodów i nadal szuka, w podobny proceder z "tel" zamieszanych jest poł klubów z Serie A, sprwa prwdobodonie zostanie umorzona przez prokurature wloską z braku dowodów. Jedyną karą moze nałozyc sąd spotowy we włoszech - ale podobnie z braków dowodów moze ukarać kluby karą finansową a nie karą w posotaci degradacji.
Jeszcze raz powtarzam spokojnie - prokuratura tak naprawdę nie ma zadnych dowdó to jedynie media podkrecają sprawę
Ja jestem coraz bardziej spokojny, ze wszystko zakończy sie bez degradacji - jedyna karą będą kary finansowe! Dlaczego tak myślę:
W prawie funkcjonuje takie pojecia jak: domniemanie niewinności, czyli, że wninę nalezy udowodnić i to nalezy do prokuratury. Prokurator kierujac sprawę do sądu musi zebrać dowdy, które nie mozna podwazyc, w przeciwnym razie naraza sie na przegranie procesu karnego a tym samym na swoją kompromitacje.
Wnioskując z naszej sprawy i rozmawiając ze znajomymi - 2 radców prawnych - jestem pewien, iż materiał zebrany przez wloską prokurature w postaci "rozmow telefonicznych" jest niewystarczajacym dowodem i na podstawie aktu oskarzenia przeciwko klubowi.
Teraz w skrocie: prokuratura nie ma wystarczających dowodów i nadal szuka, w podobny proceder z "tel" zamieszanych jest poł klubów z Serie A, sprwa prwdobodonie zostanie umorzona przez prokurature wloską z braku dowodów. Jedyną karą moze nałozyc sąd spotowy we włoszech - ale podobnie z braków dowodów moze ukarać kluby karą finansową a nie karą w posotaci degradacji.
Jeszcze raz powtarzam spokojnie - prokuratura tak naprawdę nie ma zadnych dowdó to jedynie media podkrecają sprawę

- CUORE BIANCO-NERO
- Juventino
Wszystcy oczekiwali wiadomości o degradacji już wczoraj , ale przecież nie było ewidentnie powiedziane ,że właśnie już , teraz ma zapaść , to były głównie sugestie dziennikarzy , a Wy tu nie uważnie posty czytacie i gorączkujecie się ...
Dziś Fabio Capello zadeklarował ,że zostanie z Juventusen nawet w razie spadku do Serie B ...
http://sports.virgilio.it/it/cmc/calcio ... 96194.html
Dziś Fabio Capello zadeklarował ,że zostanie z Juventusen nawet w razie spadku do Serie B ...
E NEL CUORE QUALCOSA SEMPRE C'E'...
LA JUVE !
LA JUVE !
- ADAMJUVENTUSPL
- Juventino
Jeżeli żeczywiście Capello by został (bo słowa to nie wszystko) w przypadku gdybyśmy spadli do serie B to miałbym wielki szacunek do tego pana (choć w sumie i tak juz go szanuje), myślę też że wielu kibiców Juve którzy go nie lubią (a takich jest jescze trochę) zmienią o nim zdanie.CUORE BIANCO-NERO pisze:Wszystcy oczekiwali wiadomości o degradacji już wczoraj , ale przecież nie było ewidentnie powiedziane ,że właśnie już , teraz ma zapaść , to były głównie sugestie dziennikarzy , a Wy tu nie uważnie posty czytacie i gorączkujecie się ...
Są trzy rzeczy które kocham Rodzina,Bóg oraz Juventus
"Łatwej jest wygrać drużynie zgranej, choć bez gwiazd, niż jedenastu niezgranym z sobą megapiłkarzom"
Alessandro Del Piero
"Łatwej jest wygrać drużynie zgranej, choć bez gwiazd, niż jedenastu niezgranym z sobą megapiłkarzom"
Alessandro Del Piero
- ostry
- Milanista
To, ze waszym grajkom byla potrzebna pomoc famaceutyczna nie znaczy ze tak jest ze wszystkimil. Jakbys nie zauwazyl Costacurta nie gral calych meczow, byl zmieniany w okolicach 60 minuty lub sam wchodzil jako zmiennik, wlasnie dlatego ze nie mial sily na pelne 90 minut. Favalli powiadasz, to napisz mi ile lat ma Nedved i co on musi brac, skoro gra tak na luzie?McLaren pisze: Nie wierzę, aby taki emeryt Costacurta, czy Favalli, grał na luzie bez żadnych środków.
Milan gdy zostal zdegradowany za tottonerro tez nie zostal skazany przez sad cywilny ktory umozyl czy uniewinnil podejrzanych. Decyzje o degradacji podjal sad sportowy a to inna bajka niz prawo karne. Podobnie pewnie bedzie w sprawie Juve, nie sadze zeby sad sportowy im odpuscil.Tombalu pisze: W prawie funkcjonuje takie pojecia jak: domniemanie niewinności, czyli, że wninę nalezy udowodnić i to nalezy do prokuratury. Prokurator kierujac sprawę do sądu musi zebrać dowdy, które nie mozna podwazyc, w przeciwnym razie naraza sie na przegranie procesu karnego a tym samym na swoją kompromitacje.
>>>>>>>ACM<<<<<<<
>>>>>>>>U2<<<<<<<<
>>>>>>>>U2<<<<<<<<
- Tombalu
- Juventino
W kazdym postepowaniu istnieje dwuinstancyjność!!! Jezeli nawet bez dowodów zebranych przez prokurature sąd sportowy nas zdegraduje to klub ma prawo odwoływac sie przed sądem powszechnym i jezeli dowdy przedstawione przez sad sportowy bedą niewystarczajace wyrok zostanie anulowany!!Decyzje o degradacji podjal sad sportowy a to inna bajka niz prawo karne. Podobnie pewnie bedzie w sprawie Juve, nie sadze zeby sad sportowy im odpuscil.
Czy przy degradacji Milan odwoływał sie do sadu powszechnego ? Jaki wyrok wydał ten sąd??